Taaa, tylko NIE mam tego zadania z niewolnikiem... w solucji jest, że Tars je zleca, a nie mam żadnej opcji z nim i nie mam też tego w dzienniku(poszedłem tam i nie było ciała

)
Poproszę sejwa, najłatwiej chyba tu wrzucić
http://www.sendspace.pl/ uploadujesz i tworzy się link czy cos takiego o ile sie nie myle.
Jeśli Tars wysłał Cię do obozu po niewolnikow, to zagadujesz do orka przy wejsciu(ma imie) i razem z nim idziesz, on Cie w miare bezpiecznie przeprowadzi

a jak z mięskiem... to nie idziesz do piratów(ale raczej to pierwsze, nie?)
Poza tym możesz pójść pod sam fort, tam pod mostem płynie rzeka, wskakujesz i zlatujesz z wodospadu i jesteś u piratów.
Ciężko będzie teraz zdobyć coś lepszego niż pancerz Innosa niestety... dopiero u myśliwych (Ferro cośtam) można kupić za kamienie/nauczyć się robić samemu.
Z wypowiedzi 2 ludzi wiem, że można 40/44 poziom mieć na końcu.
Magia: po poświęceniu kapliczek u takiego paladyna(Vivien czy coś takiego), a wcześniej u nekromanty Gerarda czy jakoś tak. Jeśli chcesz wiedzieć gdzie jest, to patrz w solucji na sekret siły Vaka, tudzież przeszłość Francisa

(gdzieś tam jest jak dojść, ale masa wargów/zębaczy/jaszczurów/orków zombie tam jest...)
Ogólnie rzecz biorąc posiadam rozległą wiedzę o tym modzie, aż do końca rozdziału 2'go, więc jak coś to z chęcią pomogę, pisz na PW czy coś