Problemy z zadaniami 356697 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 356697

Odpowiedzi 861

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z przetapianiem piszę że nie mam (0\1) FORMA? co to jest i gdzie to znajdę???

LET'S ROCK!

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mam problem z przetapianiem piszę że nie mam (0\1) FORMA? co to jest i gdzie to znajdę???
z tego, co pamiętam przetapianie chyba nie działa, mieli to naprawić, wszystko jest w dokumentacji pdf, której nie chce się przeczytać, co?

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś słyszałem o tym ale chciałem się upewnić bo trochę szkoda tego przetapiania...

LET'S ROCK!

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Witam, zarejestrowałem sie w sumie żeby się czegoś dowiedzieć:
zrobiłem wszystkie możliwe misje które dostałem w kopalni, przy czym z powodu złych opcji dialogowych nie uzyskałem zadań:
Głodny Rumar(pokonałem go zamiast dać się wyklepać)
Amulet kowala
Szacunek orków

i wydaje mi się, że tyle, poza tym nie wykonałem żadnego zadania na 2'gim poziomie a teraz nie mogę tam wrócić.

Moja wersja to 1.0.4 czy moze jeszcze jedno zero... i w tej chwili nikt nic mi nie może powiedzieć, więc czuję się zablokowany >.<

PS pokonałem pełzacze i nie miałem z nikim opcji dialogowej o tym i dalem w ryj temu orkowi co rudę sępi i dalej nic...

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może i nie jest to problem z zadaniem, ale to i tak najlepsze miejsce, żeby o to zapytać. Od kogo dowiemy się o możliwości obstawiania walk na arenie? Gram od nowa i chciałem szybko zacząć zarabiać na zakładach.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?

SparrowJacek

Problemy z zadaniami
#245 2013-08-24, 14:53(Ostatnia zmiana: 2013-08-24, 15:27)
Opium: od Wispa, wybacz, że tak późno :)

A moje pytanie jest takie:
gram 2'gi raz już, bo pierwszy się zbugował... wyszedłem z kopalni, zabiłem cieniostwora i dostałem od Tarsa zadanie z mięskiem o ile się nie mylę. Wykonałem je i mimo to nie dostaję żadnego nowego zadania od Tarsa(nie mogę go powiadomić nawet o zakończeniu misji) a wszystkie pozostałe zadania w dzienniku to poboczne o ile się nie mylę. Czy to bug czy też czegoś nie dopatrzyłem?

wersja 1.0.1.7
W sumie to byłoby miło, gdyby mógł ktoś zamieścić sejwa po wyjściu z kopalni, czy w tej okolicy :)

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Żeby dostać nastepne zadanie od Tarsa, musisz wykonać zadanie z zaginionym niewolnikiem.
Jak chcesz, to mogę Ci dać sejwa dosłownie z momentu wyjścia z kopalni. Tylko powiedz mi, gdzie to wrzucić, bo w tym temacie jestem zielony.

Ja z kolei zastanawiam się, co teraz robić. Tars
Spoiler
wysłał mnie do obozu piratów
, wykonałem wszystkie zadania, które umiałem, ale nie mogę znaleźć takiej drogi, na której nie napotkam za silnych przeciwników. Zabijam bez trudu trolle, ale wargi czy zębacze są za mocne. Do Ferokijczyków i Paladynów też nie mam pojęcia, jak dojść - co do tych drugich to w ogóle nie wiem, w którą stronę mam iść. I przydałaby się jakaś lepsza zbroja, ten pancerz innosa jest na większość potworów zdecydowanie za słaby.

Do bardziej doświadczonych - który mniej więcej poziom da się zdobyć do końca gry? I od kogo będziemy mogli uczyć się magii?

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Taaa, tylko NIE mam tego zadania z niewolnikiem... w solucji jest, że Tars je zleca, a nie mam żadnej opcji z nim i nie mam też tego w dzienniku(poszedłem tam i nie było ciała :P )

Poproszę sejwa, najłatwiej chyba tu wrzucić http://www.sendspace.pl/ uploadujesz i tworzy się link czy cos takiego o ile sie nie myle.

Jeśli Tars wysłał Cię do obozu po niewolnikow, to zagadujesz do orka przy wejsciu(ma imie) i razem z nim idziesz, on Cie w miare bezpiecznie przeprowadzi :) a jak z mięskiem... to nie idziesz do piratów(ale raczej to pierwsze, nie?)

Poza tym możesz pójść pod sam fort, tam pod mostem płynie rzeka, wskakujesz i zlatujesz z wodospadu i jesteś u piratów.

Ciężko będzie teraz zdobyć coś lepszego niż pancerz Innosa niestety... dopiero u myśliwych (Ferro cośtam) można kupić za kamienie/nauczyć się robić samemu.

Z wypowiedzi 2 ludzi wiem, że można 40/44 poziom mieć na końcu.

Magia: po poświęceniu kapliczek u takiego paladyna(Vivien czy coś takiego), a wcześniej u nekromanty Gerarda czy jakoś tak. Jeśli chcesz wiedzieć gdzie jest, to patrz w solucji na sekret siły Vaka, tudzież przeszłość Francisa :) (gdzieś tam jest jak dojść, ale masa wargów/zębaczy/jaszczurów/orków zombie tam jest...)

Ogólnie rzecz biorąc posiadam rozległą wiedzę o tym modzie, aż do końca rozdziału 2'go, więc jak coś to z chęcią pomogę, pisz na PW czy coś :)

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://www.sendspace.pl/file/dc95833f5263478c491cd1a/savegame6
Proszę, tu jest twój save. Pojawisz się przed wyjściem z kopalni z wykonanymi wszystkimi zadaniami oprócz Amuletu Kowala - Borys zniknął. I w momencie tego sejwa nie miałem jeszcze skórzanej zbroi.

Żeby dostać to zadanie z niewolnikiem, musisz porozmawiać z Tarsem o szamanie Hosh-Paku (postacie wypowiadają Hosh-Kar, chyba coś się tłumaczom popierdzieliło). Czy też o wejściu do świątyni, ale to ten sam temat. Być może musisz się najpierw o nim dowiedzieć. Może od Ur-Graha? Albo Gor-Hara? Nie jestem pewien.

Poza tym możesz pójść pod sam fort, tam pod mostem płynie rzeka, wskakujesz i zlatujesz z wodospadu i jesteś u piratów.
O tym już pomyślałem - ale potem bym już nie wrócił :P

To jak, gdzie mniej więcej jest ten obóz paladynów? Na zachodzie?

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?

SparrowJacek

Problemy z zadaniami
#249 2013-08-24, 21:39(Ostatnia zmiana: 2013-08-24, 23:28)
Idąc od orków przechodzisz rzekę i masz ten kamulec dodający szybkości. Podążasz calutki czas drogą(jest tylko jedna) i jeśli unikniesz ciosów tych wszystkich stworków to jesteś u bram obozu paladynów

Dzięki za sejwa, zaraz wypróbuję :)

Jeśli patrzysz na mapę, to jest to skrawek wyspy na wschodzie(tuż obok takiej dużej brązowej plany)

Btw: ta postać ma 175 życia mimo 12 poziomu, Beliar jak mniemam bardzo się cieszył :P a poza tym to prawie taka jak moja(mój Alaster(tak, w końcu bohater z imieniem :D ) miał skradanie wyuczone i 1 poziom tabliczek, a nie miał kowalstwa i wydobywania wcale)

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie wiem, ani razu nie oddałem życia. Po prostu raz musiałem dorobić trochę rudy, bo są bugi ze spaniem do północy - trzeba przynieść nową rudę, a życie dalej zabiera.
No i spanie.
Z wydobywaniem rzeczywiście spieprzyłem, i tak nie mogłem dwóch bryłek rudy na raz wydobyć.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Mmm, chyba że tak... osobiście nigdy w kopalni nie śpię do północy :P

A żeby nie było, że spam: sam rozwiązałem swój poprzedni problem, otóż należy pogadać z Khalim(czy jakoś tak, taki niewolnik fakt faktem) i wtedy można z Tarsem pogadać o zbiegłym niewolniku. Mam nadzieję, że komuś to pomoże

(mini dodatek: miód jest na wysepce z posągiem innosa, w jaskini bandytów, jakby ktoś bardzo potrzebował)

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
@UP
Takie rzeczy wypadałoby w spoiler oprawić.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Pomoglem nowym uciekinierom uciec z kopalni (tzn tym co sa po drodze do Pakara). I teraz mam ich znaleac ale nigdzie ich nie ma. Co zrobic?

wersja 1.0.0.4

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
No cóż, w sumie to już teraz nic nie zrobisz, bo zadanie się zbugowało na dobre. Ostrzegano o tym tutaj.

Teraz masz tylko 2 wyjścia: wczytać sprzed chwili, kiedy po raz pierwszy rozmawiałeś z tymi niewolnikami, albo pogodzić się z tym, że zadanie się nie wykona. Ta druga opcja jest gorsza, gdyż blokuje Ci (oficjalne) wyjście z kopalni. Co prawda jest jeden trik, dzięki któremu da się opuścić kopalnię bez zgody Pakara, ale o tym nie będę tutaj pisał.

Dr. tyson90 radzi: czytajcie Poradnik i FAQ

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Gdzie moge znaleźć zwoj bryly lodu w kopalni?? nie moge sobie przypomniec gdzie go na wczesniejszym save go znalazlem.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Jeden jest obok kowala tuż za drewnianą barierką, a drugi... gdzies w zamkniętej skrzyni(co trzeba wytrychem otworzyć) w chatce orkowej

gryfel

gryfel

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
Zabrałem się za przetapianie złota a wyskakuje mi że nie mam formy. Kupiłem stępel, młotek i mam kociołek. Gdzie można dostać formę do wybijania monet?

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest z tym związany quest "Zemsta Karashaka". Ale podobno i tak przetapianie nie działa.

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Gdzie moge sie nauczyc sily poza kopania?? Bo rumar chce strasznie duzo brylek za to.

0 użytkowników
Do góry