Wiedźmin 3: Dziki Gorn 775348 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 775348

Odpowiedzi 1986

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A mnie zastanawia jedno... ma być arcymistrzowska zbroja szkoły wilka. A przecież zbroja wilka jest opcjonalna, w DLC. Co, jesli ktos nie bedzie chcial i nie zainstaluje DLC ze zbroją wilka? :D Wtedy arcymistrzowska bedzie? :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No, ten motyw z Krwi i Wina średni jest. Ogólnie za najlepszą ścieżkę dźwiękową z serii uważam tą z "jedynki". Szkoda, że Skorupa nie komponował do "trójki".
To nie kwestia samego Skorupy, ale przede wszystkim Pawła Błaszczaka. To on dobierał większość sampli, i myślę że ogólnie fakt że obaj komponowali je na ich podstawie dał taki a nie inny efekt. Skorupa tworzył kilka kawałków do W2, ale (nie wiem czy to kwestia dopsowania do innego klimatu, czy używanie małej ilości sampli) nie było to już to samo. Chyba sam to też zauważył skoro się rozstali. Paweł Błaszczak odszedł juz po W1. Wielka strata dla serii

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie. Błaszczak też wykonał kawał solidnej roboty. Wystarczy posłuchać kawałka z Call of Juarez:
https://www.youtube.com/watch?v=r2nDduRgw6s

Widać, że to jeden z tych kompozytorów, który ma swój styl. Pamiętam, że na początku tworzenia W3 było kilku kompozytorów: Adam Skorupa, Krzysztof Wierzynkiewicz, Gene Rozenberg, Marcin Przybyłowicz i Mikołaj Stroiński. Ostatecznie ostało się tych dwóch ostatnich.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A mnie zastanawia jedno... ma być arcymistrzowska zbroja szkoły wilka. A przecież zbroja wilka jest opcjonalna, w DLC. Co, jesli ktos nie bedzie chcial i nie zainstaluje DLC ze zbroją wilka? :D Wtedy arcymistrzowska bedzie? :D
No to nie będzie arcymistrzowskiej, mnie tylko dobija o ile jest to prawda, wygląd zbroi cechu mantikory, niby taki potężny zwierz a zbroja chujowa.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
@Fartuess do Ciebie to...
https://www.youtube.com/watch?v=9Q6M6WSboAA

Powiedz mi co Redów obchodzi jakiś Fartuess i garstka ludzi, którym nie pasuje pomysł własnej winnicy? Jeśli dodają takie coś to chyba wiedzą co robią i na pewno będzie jakiś sens tego. Wylewaj swoje żale dalej, ja tym czasem czekam z niecierpliwością na dodatek, który tak czy inaczej pozamiata większość tegorocznych premier. Pozdro.

Trochę odkopywanie, ale czuję obowiązek powiedzieć ci, że jesteś debilem wierząc bezgranicznie w nieomylność twojego ulubionego studia. Nawet Blizzard się kurwa czasem myli.

Poza tym twój post jest poniżej jakiegokolwiek poziomu.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No to nie będzie arcymistrzowskiej, mnie tylko dobija o ile jest to prawda, wygląd zbroi cechu mantikory, niby taki potężny zwierz a zbroja chujowa.

Nie wiem o co wam chodzi, ta kurtka jest świetna.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ło matko bosko! Te góry!!!

Piksel na pikselu piksela pogania. Halk Hogan będzie miał co robić. Może podmienić tekstury z pierwszego Gothica, powinny być lepsze. :D

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
za to kwiatek ładny :>

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Wygląda raczej jak jakiś glitch związany z shadowmappingiem.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Oficjalnie tak będzie wyglądało menu główne.
W środę o 15:00 schodzi embargo na recenzje. Ja generalnie ich nie czytam, zerknę tylko jakie wystawiono oceny końcowe. Apeluje też aby nie spoilerować już w temacie bez odpowiedniego znacznika.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekaw jestem czy będzie można sobie zmieniać wygląd menu głównego na ten z podstawki, Serc z kamienia oraz Krwi i wina. No i widać, że najnowszy patch oraz Krew i wino, wywindują grę do wersji 1.20. Obecnie jest to chyba 1.12.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mnie to w sumie bez różnicy :D

mam nadzieje, że w tym tygodniu będzie można patcha pobrać.

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Jak chcecie zmienić menu to polecam mody mam jeden który zamiast Geralta ukazuje filmowo ważniejsze lokacje z gry. Świetna sprawa.

No no im bliżej premiery tym cholera ciężej wytrzymać. Mnie cieszy fakt, że otrzymam kolejną porcje kart do Gwinta. Bo na kartach z "Serc z Kamienia" przegrałem ze znajomymi sporo czasu. Dla tego wolę wersję pudełkową od cyfrowej :D.

COLORBLIND

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja tam zabijam czas czyszcząc Skelige i Velen z "?" oraz zbierając jak najwięcej kasy i materiałów rzemieślniczych. Przyda sie do rozbudowy winnicybi tworzenia części rynsztunku.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Też włączyłem sobie te znaki zapytania (grałem z wyłączonymi) i będę sobie w oczekiwaniu na Krew i wino oczyszczał mapki z nich co jest chyba jednym z filarów rozgrywki w W3, hehe. W Velen zostało mi ich jakieś 70, a na Skellige 90. Naturalnie nie zamierzam odwiedzać wszystkich, a traktuję to jako pretekst do gry, chociaż tak trochę smutno jeździć po świecie gry po zakończeniu głównego wątku. Wydaje się on jakiś taki pusty. Może też zarobię trochę kasy na tych śmieciach, które można znaleźć pod pytajnikami, bo mam tylko jakieś 6k. Nawet nie miałem okazji wypróbować tego zaklinania z Serc z kamienia. Większość kasy wydałem na tworzenie wszystkich rynsztunków wiedźmińskich. Kolejny raz Wiedźmina 3 będę przechodził już z włączonymi pytajnikami, więc z kasą nie powinno być problemu. Pierwsze przejście wiadomo, chciałem wczuć się w klimat, chłonąć fabułę, więc i pytajniki wyłączyłem by mnie nie rozpraszały. Jeśli coś znalazłem to dzięki własnej eksploracji.
A pamiętam, że kilka razy zostałem pokonany przez strażników za kradzież, z tego co mi wiadomo to za każdym razem gra zabiera 25% kasy, więc na tym też sporo straciłem. Swoją drogą to jest to idiotyczny patent. Albo robi się jakiś dobry system przestępstw i kar, albo nie wciska się go wcale. W poprzednich Wiedźminach można było dowolnie kraść wszystko jak leci i nikt nie reagował. W W3 jest w sumie podobnie, tylko w nielicznych przypadkach strażnicy albo żołnierze reagują, ale też nie zawsze. Najlepiej widać to w Białym Sadzie w obozie nilfgaardczyków. A na późniejszych terenach jakby twórcy zapomnieli o tym patencie, bo nie raz i nie dwa zabierałem loot ze skrzynek w jakichś obozach wojskowych i nikt nie reagował.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Z takim budżetem za bardzo nie zawojujesz w KiW. Sama winnica ma ulepszenia za 5k a warto ją ulepszać bo ma też dać nowe zawartości fabularne. A do tego dochodzą jeszcze rynsztunki.
Ja nie korzystam z glifów więc wszystkie sprzedaje. W sumie mam około 16k, ale mnie ta liczba szczerze mówiąc niezbyt satysfakcjonuje. W Velen "?" nie mam ale jest sporo jaskiń, skarbów odkrytych ale nie zrobionych. Na Skelige też w sumie około 80. Mam dość dużą pojemność bagażu (220) więc zbieram wszystkie śmieci i sprzedaje. Ze sprzętu obecnie noszę zbroje Żmij, srebny mistrzowski miecz żmij i Iris. W skrzyni w KM mam zbroje niedźwiedzia, wilka, gryfa oraz kilka innych. Niestety, coś mi się zbugowało i nie mogę zbytnio zdobyć schematu na podstawowy pancerz kota. Polecam zbierać i kupować jak najwięcej skór z drakonidów, sztabek srebra i multum dwimerytu bo to najcześciej powtarzające się składniki rzemieślnicze. Do KiW powinienem wbić spokojnie 41 lvl i dobić do 20k.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ja znaki zapytania w Velen i Nowigradzie mam wyczyszczone wszystkie, doslownie nic. Na Skellige zostaly mi tylko te morskie, upierdliwe. Co najgorsze - w nich nic ciekawego nie ma poza jakimis slabymi materialami rzemieslniczymi.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Tak, kontrabandy to masakra :(

@Werewolf @Fexo  z jakim poziomem, budżetem i eq startujecie do KiW?

Btw. W KiW bedzie około 40 "?" które będa urozmaicone, rozbudowane o fabułe i konsekwencje na otoczeniu. Do tego jeszcze będą 2 nowe aktywności, ten Lebioda i zadania związane z winnicami. Plus turniej rycerski, podobno będzie bardzo rozbudowany, no i oczywiście zadania czy walki na pięści.

Na screenach widać masę nowych bossów w takim lekko Dark Soulsowym stylu. Fajnie wyglądaja i podobno sa mocni. No i wampiry, po za znanymi rodzajami będzie kilka takich bestyjkowatych oraz te wyższe które widać na trailerach. Walka z nimi nie będzie łatwa.
Nic nie wiadomo o epizodzie Pani Jeziora, i dobrze.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jo mam LVL68 i bodajże 20k po tym jak wydałem hajsy na zaklinacza
EQ żmii z Serc; wykoksowana IRIS jako stalowy.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
68? To chyba NG+ zacząłeś.

0 użytkowników
Do góry