Wiedźmin 3: Dziki Gorn 771639 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 771639

Odpowiedzi 1986

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kolejne 2 nowe DLC na ten tydzień:

1. Zestaw skelligejskiego rynsztunku
2. Nowe zadanie "Zlecenie: najgroźniejszy potwór na Skellige"

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Dzienne przypomnienie że każdy kto używa znaku queen w tej grze jest casualem

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzienne przypomnienie że każdy kto używa znaku queen w tej grze jest casualem
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A ja zabiłem świnie i krowy, to juz sie zalicza do 105% gry?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
tylko świadomy gracz wie ile procent wbił, cała reszta to też casuale

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
zrobienie jeszcze tych nie obowiązkowych rzeczy oznacza przejście gry na 101%
Czyli skoro w Gothiczku skakałem z latarni morskiej, wieży Xardasa (starej i nowej) etc. to przeszedłem Gothic na 101%? Przecież twórcy tego nie wymagają do 100%

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
napiszcie do mnie o swoich problemach xD japierdolelitosci@gmail.com

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

gothic1210
  • Gość
Radowid chce żebym wyszpiegował Filippę, a Dikstra chce zabić Radowida. Oczywiście chciałbym stanąć po stronie Dikstry i tu pytanie czy mogę dokończyć tego questa z Filippą czy to się nie będzie jakoś gryźć ze sobą? 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Radowid chce żebym wyszpiegował Filippę, a Dikstra chce zabić Radowida. Oczywiście chciałbym stanąć po stronie Dikstry i tu pytanie czy mogę dokończyć tego questa z Filippą czy to się nie będzie jakoś gryźć ze sobą? 
Rób te zadania spokojnie, w ogole sie nie łączą.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Rób te zadania spokojnie, w ogole sie nie łączą.
Czyli może pierw zabić Radowida, a potem szpiegować Filipę?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Wiedźmin 3: Dziki gon
#930 2015-06-24, 18:49(Ostatnia zmiana: 2015-06-24, 19:24)
Ktoś może podjął taką samą decyzję jak ja. Chodzi mi o zadanie "Panie lasu" i jestem ciekaw jednej rzeczy, może ktoś wie :
Spoiler
-W zadaniu "Szepczące Wzgórze" uwolniłem Czarną Marę.
-Dzieci Zostały Uwolnione
-Anna zaklęta przez Panie lasu w babę wodną, odczarowałem ją ale umarła - Tu sprawa jasna, klątwa
-Baron się powiesił
No w skrócie zadanie tragedia
I jestem ciekawy, Czarna Mara pojawi się jeszcze w grze?

@Tizgar
Dzięki za szybką odpowiedź

@Fabiosek
W sumie może jestem naiwny bo jakoś przekonało mnie to co mówiła, a tu potem okazał się zonk i to taki całkowity. Mam nadzieję, że się nie pojawia bo jeszcze ta cała akcja skończy się jakąś masakrą. Chociaż nie powiem szkoda mi się zrobiło Barona i Tamary.
Spoiler
Początkowo jak zakończyłem to zadanie to chciałem wczytać i ją zabić, ale stwierdziłem, że to będzie straszne oszustwo
No, a poza tym nie zawsze wszystko musi się kończyć happy endem. Jestem ciekawy czy jak się zabije to 'drzewo" to czy Anna wraz z Tamarą wracają do Barona?
W każdym bądź razie jesteśmy na podobnym etapie gry

COLORBLIND

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie nie pojawia

Out rób spkojnie questa wybor polityczny nastąpi w grze duzo pozniej i wtedy decydujesz  o losie radowida i o losie dijkstry

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ktoś może podjął taką samą decyzję jak ja. Chodzi mi o zadanie "Panie lasu" i jestem ciekaw jednej rzeczy, może ktoś wie :
Spoiler
-W zadaniu "Szepczące Wzgórze" uwolniłem Czarną Marę.
-Anna zaklęta przez Panie lasu w babę wodną, odczarowałem ją ale umarła - Tu sprawa jasna, klątwa
-Baron się powiesił
No w skrócie zadanie tragedia
I jestem ciekawy, Czarna Mara pojawi się jeszcze w grze?

@Fexo zrobiłem tak samo. Jestem na razie na Skellige (Velen praktycznie pokończone) i na razie jak dotąd nie spotkałem jej, ale to właśnie konsekwencje 'uwolnienia' jej stamtąd.

@Outlander tak jak wyżej można spokojnie dowolnie to zrobić. Jedynie jak nie masz Triss to przy zadaniu od Filippy trochę lepiej mogłoby być.

Edit:

Btw jak jest ten typek w Velen, który jest przygnieciony przez wóz z trupami. Jak go uratujemy to on jest potem obok wsi zwanej "Benek".  Przy wyborze:

Spoiler
1. Zabicia go
Jest animacja tego jak Geralt go zabija a po tym on normalnie sobie stoi. Miał ktoś takiego buga?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler-W zadaniu "Szepczące Wzgórze" uwolniłem Czarną Marę.
-Baron się powiesił
No w skrócie zadanie tragediaI jestem ciekawy, Czarna Mara pojawi się jeszcze w grze?

@Tizgar
Dzięki za szybką odpowiedź

@Fabiosek
W sumie może jestem naiwny bo jakoś przekonało mnie to co mówiła, a tu potem okazał się zonk i to taki całkowity. Mam nadzieję, że się nie pojawia bo jeszcze ta cała akcja skończy się jakąś masakrą. Chociaż nie powiem szkoda mi się zrobiło Barona i Tamary.
SpoilerPoczątkowo jak zakończyłem to zadanie to chciałem wczytać i ją zabić, ale stwierdziłem, że to będzie straszne oszustwo
No, a poza tym nie zawsze wszystko musi się kończyć happy endem. Jestem ciekawy czy jak się zabije to 'drzewo" to czy Anna wraz z Tamarą wracają do Barona?W każdym bądź razie jesteśmy na podobnym etapie gry

SPOILER:

Spoiler
Jeżeli zabijesz to drzewo czy jak jej tam, to Anna odmieni sie z baby wodnej i nie umrze, odejdzie razem z Baronem. Wszyscy giną w momencie gdy uwalniamy to drzewo.

Post połączony: 2015-06-24, 22:05
Czyli może pierw zabić Radowida, a potem szpiegować Filipę?
Tyle, że w zadnym z zadań o które pytał Outlander nie zabija sie Radowida i nie szpieguje Filippy :|

KOMPUTER:
Spoiler

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Wiedźmin 3: Dziki gon
#934 2015-06-24, 22:31(Ostatnia zmiana: 2015-06-24, 23:56)
@Werewolf
Po raz drugi dzięki za pomoc  :P

Tak z ciekawości jeszcze zapytam. Mam schematy na rynsztunek z Wiedźmińskiej Szkoły Gryfa. Wiem, że dalej w grze znajdę ich ulepszone wersje które tworzy się z tych poprzednich. Opłaca się je robić, czy może te z innych szkół okażą się lepsze?

@Fabiosek
Dzięki, mogę spać spokojnie :)

COLORBLIND

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Rynsztunek gryfa to słabizna i żmiji też. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zainteresuj się tylko kotem on starcza od początku do końca albo raczej od momentu zdobycia do końca, no ewentualnie rynsztunek wilka z dlc jednak z nim jest problem ze możemy go mieć dopiero gdy mamy odblokowane KM a to dość późny etap gry :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gothic1210
  • Gość
Dzięki panowie. Co to za skrót KM? Ja już przypadkowo znalazłem 2 schematy do setu wilka. Nie wiem, tego gryfa to się mogę pozbyć? Bo noszę toto niewiadomo po co. Da się ulepszyć? Przyda się jeszcze czy jak mam kota to to sprzedać najlepiej? 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki panowie. Co to za skrót KM? Ja już przypadkowo znalazłem 2 schematy do setu wilka. Nie wiem, tego gryfa to się mogę pozbyć? Bo noszę toto niewiadomo po co. Da się ulepszyć? Przyda się jeszcze czy jak mam kota to to sprzedać najlepiej?
Stawiam, że KM to Kaer Morhen, w sumie nic innego KM nie przychodzi mi do głowy.

@Outlander gryfa jest dosyc cienki, tak jak napisał Tizgar jest najlepszy kot bo daje boosta do walki a jezeli chodzi o wytrzymałość to niedzwiedzia, z tym, że kota daje niewiele mniej wytrzymalosci także wiadomo co lepiej wybrać. Nie wiem jeszcze nic o secie wilka bo nie gralem od momentu wypuszczenia tych dlc. Do ekwipunku kota nie potrzebny jest gryfi, z koszuli robisz pancerz i tyle jest potrzebne, reszta to odpowiednie skladniki - potem jednak porzebujesz setu kota na pierwszym poziomie zeby go ulepszyc do drugiego itd itp.

KOMPUTER:
Spoiler

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Rynsztunek Wilka jest moim zdaniem najlepszy i najlepiej się prezentuję, sam pancerz dodaje 205 obrony, jest to rynsztunek średni, warto go zdobyć.

0 użytkowników
Do góry