Wiedźmin 3: Dziki Gorn 771734 1986

O temacie

Autor Drock

Zaczęty 5.02.2013 roku

Wyświetleń 771734

Odpowiedzi 1986

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tizgar, czym jest przechodzenie gry na 101%? Nie pierwszy raz o czymś takim piszesz, a ja dalej nie mam zielonego pojęcia o co Ci chodzi. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
W sumie też tego nie rozumiem. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Przechodzenie gry na  101% według Tizgara to, o ile dobrze zrozumiałem z jego postów :
- spełnienie wszystkich main jak i side questów
- uzbieranie wszystkich collectibles nawet jak to jest zbieranie bezwartościowych fragmentów animusu w AC4, które jest zwyczajna strata czasu. I bardzo oczojebnym znakiem ze nie ma już nic lepszego do roboty w tej grze.
- spędzenie w grze więcej czasu niż cale to forum razem wzięte ? (tego nie jestem pewien)
- napisanie o tym
 :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Przechodzenie gry na  101% według Tizgara to, o ile dobrze zrozumiałem z jego postów :
- spełnienie wszystkich main jak i side questów
- uzbieranie wszystkich collectibles nawet jak to jest zbieranie bezwartościowych fragmentów animusu w AC4, które jest zwyczajna strata czasu. I bardzo oczojebnym znakiem ze nie ma już nic lepszego do roboty w tej grze.
- spędzenie w grze więcej czasu niż cale to forum razem wzięte ? (tego nie jestem pewien)
- napisanie o tym
 :D
+to samo z DLC zakupionymi, i juz jest ponad 100%  :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Cóz definicja 101% jest prosta żeby przejść grę na 100% musisz spełnić określone warunki postawione przez twórców samej gry gdzie oni uznają ze to jest 100%, są gry gdzie gra oferuje coś więcej do roboty niż to co jest wymienione na 100% i właśnie zrobienie jeszcze tych nie obowiązkowych rzeczy oznacza przejście gry na 101% 

Czas gry nie z tym nic wspólnego
DLC się do tego nigdy nie liczy chyba ze są darmowe i każdy ma do nich dostęp

Mam to wytłumaczyć na przykładzie danej gry czy każdy zrozumiał ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Cóz definicja 101% jest prosta żeby przejść grę na 100% musisz spełnić określone warunki postawione przez twórców samej gry gdzie oni uznają ze to jest 100%, są gry gdzie gra oferuje coś więcej do roboty niż to co jest wymienione na 100% i właśnie zrobienie jeszcze tych nie obowiązkowych rzeczy oznacza przejście gry na 101%
Dobry bull shit  :ok:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Chyba jedna jedyna rzecz która mnie bardzo mocno irytuje w tej grze to to że loot scaluje się do twojego lvlu
>spędzasz 10-15 minutowy bój z przeciwnikiem 10-15lvl ponad tobą
>otwierasz skrzynie którą potwór broni
>]
ewrytajm

Jeszcze większy zawód kiedy ten elfi oszust hattori wykonał dla mnie miecz. Wiedziałem że elfom nie można ufać, pieprzone świnie.

A, no i to że jesteś karany za wykonywanie questów pobocznych i eksploracje, bo szybko masz zbyt duży lvl na main questy i stają się za łatwę.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Tizgar mi możesz poopowiadać :D

Co znalazłeś w Wiesku i Shadow of Mordor, że przeszedłeś je na 101%?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W SoM na 100% masz zrobić wszystko na 101% to jest zebranie wszystkich legendarnych run i wszystkie osiągnięcia oraz przejcie wszystkich kapitanów na obu mapach na 20 lvl :P
W wiesku na 100% wymagane jest wszystko poza osiągnięcia te są need do 101 % tyle

Ty sam jesteś bullshit dyniek ale to tutaj każdy wie.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Sorry, dla mnie ciągle to jest "tylko" 100%.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W SoM na 100% masz zrobić wszystko na 101% to jest zebranie wszystkich legendarnych run i wszystkie osiągnięcia oraz przejcie wszystkich kapitanów na obu mapach na 20 lvl :P
W wiesku na 100% wymagane jest wszystko poza osiągnięcia te są need do 101 % tyle

Ty sam jesteś bullshit dyniek ale to tutaj każdy wie.
Nie przyszło ci do głowy, że te wymienione rzeczy też zaliczają się do 100%?  -_-

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie zaliczają sie twórcy gry definiują co się zalicza do 100% a co nie po to w grze masz opcje która pozwala sprawdzić w grze swój progres względem 100% ale jak możesz o tym wiedzieć skoro nawet się tym nie zainteresowałeś dyniek.

Pierw może zagraj w grę o której mowa a potem się o niej wypowiadaj zamiast pierdolić jak potłuczony bo niestety na twoja nie korzyść SoM ma w opcja możliwość wyświetlania progresssu względem 100%, wszystko co wymieniłem jest ponad to i nie jest wymagane na 100% mimo ze można to w grze zrobić.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie zaliczają sie twórcy gry definiują co się zalicza do 100% a co nie po to w grze masz opcje która pozwala sprawdzić w grze swój progres względem 100% ale jak możesz o tym wiedzieć skoro nawet się tym nie zainteresowałeś dyniek.

Pierw może zagraj w grę o której mowa a potem się o niej wypowiadaj zamiast pierdolić jak potłuczony bo niestety na twoja nie korzyść SoM ma w opcja możliwość wyświetlania progresssu względem 100%, wszystko co wymieniłem jest ponad to i nie jest wymagane na 100% mimo ze można to w grze zrobić.

Opowiedz mi @Tizgar o twoim przejściu Wiedźmina 3 na 101%. Też przechodzę gry wyciskując z nich ile się da (zwykle 100%).

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
ja pierdole, wy nie macie się już o co kłócić tylko jakieś 101%? :lol2:

Będzie trzeba znowu jakieś prowa porobić.

Ktoś może zna rozwiązanie na buga muzycznego po koronacji w queście królewski gambit?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
bardzo się starałem, dobiłem tylko do 100.8% 

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bardzo się starałem, dobiłem tylko do 100.8% 

casual

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszedłem W3  na 102%

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Przeszedłem W3  na 102%

cziter xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie cziter tylko wskoczył na szczyt tej opuszczonej wieży w skellige, a to jak każdy wie dodaje caluśki procent do Wyznacznika Hardkorowego Przejścia Gry. Ja przeszedłem na 102.8% bo udało mi się wjechać koniem po ścianie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skyrimowe naleciałości czynią Cię jeszcze większym casualem. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry