Epickie intro do gry: ankieta 21340 46

Ankieta

Epickie intro do gry: ankieta

Głosów w sumie: 50

O temacie

Autor Dreamerion

Zaczęty 3.11.2012 roku

Wyświetleń 21340

Odpowiedzi 46

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

2012-11-03, 21:22(Ostatnia zmiana: 2012-11-08, 20:04)
Czas rozstrzygnąć pierwszą (i mam nadzieję nie ostatnią) bitwę muzyczną.
Głosowanie trwa przez tydzień do przyszłego czwartku do północy tj. do 08.11.2012 do 20:00.
Bardzo proszę o uzasadnianie swoich głosów, oraz zachęcam do oceny wszystkich utworów.
[/font]

[/font]

EDIT (godz:20:00): GŁOSOWANIE DOBIEGŁO KOŃCA.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

#1 2012-11-03, 22:16(Ostatnia zmiana: 2012-11-03, 22:38)
Ja głosuje na Dreameriona, bo potrafił zrobić coś z "niczego". Z niewielu sampli powstało dobre, klimatyczne intro pasujące do tematu i zgadza się przysłowie, że najgenialniejsze jest najprostsze rozwiązanie, na które nikt nie wpadł...

Edit: chodziło o "sampli" w znaczeniu "dźwięków"(w tym przypadku wokalu). Tak mi się napisało :P

Elo

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jak dla mnie bitwa odbywała się pomiędzy "Rainy" Keltena a BeatBoxem Smoliego; głos oddaję na Keltena, bo w mojej opinii jest bardziej zbliżona tematyce.  

PS. Dreamerion zapomniałeś dodać że startujący głosują na siebie, a teraz jest już za późno.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

#3 2012-11-03, 22:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-03, 22:19)
@up x2 dupa tam Dreameriona stać na więcej, według mnie najlepszy kawałek jest toworish'a choć też brakuje dużo do ideału, np w jednym momencie na początku brakuje takiego pierdolnięcia :D  

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
No to po kolei opisze swoje wrażenia:

1. Biednie, więcej deszczowego podkładu niż samej muzyki.

2. Ah, przypomniały się lata '90 i czasy Amigi. To chyba nie jest zaleta :P

3. Ciekawy kawałek, mający swój klimat. Podoba mi się prócz końcówki. Same melodia sprawia wrażenie jakby była na haju.

4. Ktoś tu ma rozmach!

5. Początek niezgorszy, ale potem się robi mocno przeciętnie. Czegoś mi tu brakuje.

6. Zapowiadało się ciekawie, ale skończyło się niestety na kilku kłujących w uszy dźwiękach, któe imo można było zastapić czymś lepszym.

Ciężko się wybiera między tak zróżnicowanymi gatunkowo kawałkami, ale oddaje głos na Dreameriona, bo jednak jego kawałek robi największe wrażenie. Podoba mi się klimat utworu i sam fakt, że tego się po prostu dobrze słucha.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

#5 2012-11-03, 22:20(Ostatnia zmiana: 2012-11-03, 22:21)
Ja głosuje na Dreameriona, bo potrafił zrobić coś z "niczego". Z niewielu sampli powstało dobre, klimatyczne intro pasujące do tematu i zgadza się przysłowie, że najgenialniejsze jest najprostsze rozwiązanie, na które nikt nie wpadł...

Dzięki, ale tu nie ma sampli ;)

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
A już się miałem zdziwić czytając o tych samplach - tam dość wyraźnie słychać lekkie echo i pewne nierówności w śpiewie czy czasami brak odpowiedniego powera głosu pokazuje, że to mimo wszystko amatorskie nagranie :P

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
PS. Dreamerion zapomniałeś dodać że startujący głosują na siebie, a teraz jest już za późno.

Tutaj się nie zgodzę stary, bo jestem takiego zdania że każdy głosuje na ten utwór który uważa za słuszny, ja głosuję na Dreameriona co jest chyba nie w porządku wobec tych co brali udział bitwie no ale cóż taka moja wola, a chłopakom co równierz uczestniczyli w bitwie chciałem powiedzieć aby się nie denerwowali i brali udział w następnych bitwach, jak na ludzi którzy nie mieli za wiele wspólnego z tworzeniem muzyki wcześniej to wyszliście wszyscy Zajebiśćie

Lata 90 xD hehe

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

#8 2012-11-04, 00:33(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 00:35)
1. Za dużo deszczu, ale nawet fajna melodia. Mogłeś dodać jeszcze jakieś sample i byłoby nieźle.
2. Męczące niewyrównanie głośności na obu kanałach. Sample są niedobrane, a klimat w ogóle nie jest epicki.
3. Bardzo fajne, ale nad scratchami jeszcze popracuj, bo są kiepskie ;).
4. Wszystko ok, nie ma się do czego przyczepić. Klimat ok. Mimo wszystko stać cię na wiele więcej ;).
5. Wszystkie sample grają po kolei i mam wrażenie, jakby nie tworzyły wspólnej całości.
6. Brakuje rytmu, a poza tą nibyperkusją jest tylko jeden zapętlony sampel.
Głosuję na Smoliego, chociaż wahałem się między nim, a Dreamerionem.
Propsy dla wszystkich, szczególnie dla tych, którzy właśnie od tych kawałków zaczęli przygodę z muzyką. :)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Swój głos oddaje na Smoliego, fajna główna melodia czasmi ledwo słyszalna lecz to tylko atut.Wiadomo ,ze technicznie najlepiej Dream. ale postanowiłem ocenić sam pomysł w nastepnych bitwach juz będę kierował się innymi kryteriami.

PaPaDoc

PaPaDoc

Użytkownicy
posty62
Propsy63
  • Użytkownicy
Mnie się podobało YetoKnighta. Zapachniało mi trochę soundtrackami z filmu Wiedźmin i ogólnie ciekawie to wyglądało, gdyby to urozmaicić, zrobić dłuższe to było by bardzo dobre. Głos na Yeto.

YetoKnight

YetoKnight

Użytkownicy
posty125
Propsy114
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Głos na smoli. Nie przepadam za beatbox'em, ale to jest ciekawe.
Dreamerion mogłeś cisnąć ;p

Ja się nie znam, to chętnie się wypowiem.
https://www.youtube.com/user/YetoKnight

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy

Ezzam

#12 2012-11-04, 10:46(Ostatnia zmiana: 2012-11-04, 10:49)
Wahałem się między Smolim a Keltenem, ale beatbox nie leży zbytnio w moim guście. Mój głos dostaje Kelten.

Wszystkie sample grają po kolei i mam wrażenie, jakby nie tworzyły wspólnej całości.
Nie użyłem sampli, dźwięk jest syntezowany na bieżąco :wink:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
LOL, wszedłem przez przypadek, a tu jakaś bitwa muzyczna... Dajcie jakiegoś newsa bo pewnie masa użytkowników (jak np ja) w ogóle nie zagląda na tą część forum, a szkoda, że nie wiedziałem wcześniej bo bardzo chętnie sam bym się przyłączył do tej bitwy i odkurzył Fruity Loopsa.

Po kolei:

Kelten - bardzo fajny motyw (choć jakbym go już gdzieś słyszał), bardzo dobre technicznie wykonanie, ale brakuje mi jakiegoś pierdolnięcia. Może to nadmiar ciężkiej muzyki wywołuje u mnie taki niedosyt.

Toworish - Grałem kiedyś w moda do classic Doom'a i tam był bardzo podobny kawałek. Nooom... przypominają mi się młodzieńcze lata gdy muzyka do gier była w MIDach, ale to raczej nie jest dobrze.

Smoli - Heh, dobre. Świetnie to na słuchawach brzmi. Jednak gdzieś mi brakuje jeszcze w tle jakiegoś zamykającej melodii, mam wrażenie, że kawałek nie jest skończony. Ale i tak świetnie.

Dreamerion - Technicznie myślę najlepiej, ale zacząłem się nudzić w połowie.

Ezzam - Z początku zastanawiałem się czemu masz zero głosów, ale po chwili słuchania zrozumiałem. Sorry, ale nie byłem w stanie odsłuchać tego do końca.

Yetoknight - No ok.

Głos po długim zastanowieniu leci do Keltena - melodia robi na prwdę dobre wrażenie i tylko w jego kawałku nie słychać takiej syntetycznej płaskości (po avku domyślam się, że to dzięki użyciu prawdziwego instrumentu XD).

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Toworish - Grałem kiedyś w moda do classic Doom#msg1058678a i tam był bardzo podobny kawałek. Nooom... przypominają mi się młodzieńcze lata gdy muzyka do gier była w MIDach, ale to raczej nie jest dobrze.

Wiesz ziom wedle gustu, ale aż mid ci to przypomina, słuchałeś na słuchawkach może? bo lepiej wszystko wchodzi wtedy xD

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Tak, słuchałem na słuchawkach

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)
Nawet niezła frekwencja tej bitwy wyszła 6 osób to już coś.Mam nadzieje ,ze konsekwentnie bedziemy organizować kolejne.

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Spoko ziomku z woja skoro tak to wziąłem do serca twą opinię i kilku innych wyżej też, następnym razem spróbuje lepiej to ogarnąć

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Kelten - mogłeś dać mniej tego deszczu. Niemniej jednak masz mój głos. Wyraźnie słychać tu konkretną melodię, która może z najwyższej półki nie jest, ale sprawia dobre wrażenie mimo wszystko. Bardzo kojarzy mi się z...
https://www.youtube.com/watch?v=ST2H8FWDvEA

2. toworish - Luke powiedział o Amidze i... to było cholernie trafne :D  Nie wiem co mogę jeszcze dodać.
3. Smoli - jak dla mnie - drugie miejsce. Nie pasuje w ogóle do słowa 'epickie' w temacie bitwy, mimo wszystko z chęcią bym został w odpowiednio wystylizowanym do muzyki menu w grze. Nie spodobała mi się tylko końcówka - po prostu nie lubię 'raperskich' sztuczek :D
4. Dream - na Tobie się zawiodłem. Wiem, że stać się na dużo, dużo więcej.
https://www.youtube.com/watch?v=lRRY91mtEcc

5. Ezzam - zwyczajnie słaby utwór. Nie ma klimatu, ani kompozycji.
6. yetoknight - ta perkusja błagała o wstęp do czegoś mocniejszego, szybszego, bardziej wyniosłego. niestety nie doczekała się.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

#19 2012-11-05, 21:19(Ostatnia zmiana: 2012-11-05, 21:21)
moim zdaniem ta sonda nie jest sprawiedliwa. Zdaje mi sie że forumowicze głosowali obiektywnie. Wszyscy dobrze wiemy że Dreamerion zajmuje się tym zawodowo, wiec dziwne to by bylo gdyby nie zdbył pierwszego miejsca. Ale to tylko moje zdanie

Mimo to kazdy z uczestnikow wykonal kawal dobrej roboty :ok:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry