Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 2996264 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 2996264

Odpowiedzi 7439

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurde, wziąłem pancerz kreta od Swineya, i teraz nie mogę dołączyć do innego obozu. O ile dobrze pamiętam w podstawce tak nie było. Trochę to bezsensu, teraz muszę zaczynać nową grę, bo nie chce być w no... I 6h gry w plecy.

gothic1210
  • Gość
Jest możliwość zrezygnowania. Nie widzę problemu. Jak się zostawi tę decyzję na później to i tak można zostać potem kretem. Więc gracz nie ma jakiegoś ultimatum. Nie rozumiem, dlaczego po prostu nie wczytasz save'a.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No właśnie dopiero teraz zauważyłem, a już nadpisałem. No ale skoro można zrezygnować z bycia kretem no to ok.

gothic1210
  • Gość
Nie no teraz to już nie można xD 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No właśnie dopiero teraz zauważyłem, a już nadpisałem. No ale skoro można zrezygnować z bycia kretem no to ok.
Masz nauczkę, aby nie nadpisywać.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A kurde wykorzystuję wszystkie miejsca na zapisy, a jakbym się zauważył wcześniej.... A da się jakoś do bandytów jeszcze dołączyć, czy już tylko Nowy Obóz?

gothic1210
  • Gość
Tylko Nowy Obóz. 

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tylko Nowy Obóz.

Hmm... A jeszcze jest opcja do Starego, bo mam save, gdzie mam zabić cienia obok wolnej kopalni, a on mi proponuje dołączenie do starego obozu... to rozumiem że do bandytów nie ma takiej dodatkowej drogi..szkoda ;(

gothic1210
  • Gość
Tak, do SO można jeszcze jak się pójdzie z tym Cieniem.  

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty186
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Cytat: Outlander
Przemyślę. Skoro w moda mają dzięki temu grać jakieś kobiety :lol:
Dziewczyna Sageza jest Ci wdzieczna.. a poza nią bliżej nieznana liczba 'świeżaków' jacy mają problem z ubiciem ścierwojada :)
Szykuję się już na wersję 1.4.5, która nieprędko wyjdzie, ale będzie zawierać całkiem sporo nowych rzeczy.
A jeszcze miesiac temu pisał że wypuści 1.401 i kończy z tym bo ma dosyć ^^ Trzymam kciuki i nie spiesz się... bo jak za szybko ci pójdzie to sie będę zagrywał i testował Gothica zamiast swojego moda do Baldurka szlifować :)
Nowego skazańca można spotkać, ale tylko jak się jest Strażnikiem i robi questa od Thorusa. Trzeba gościa przekonać, żeby dołączył do SO. :F
Czy tylko mnie przyszła na myśl scena z intra i radosne "witamy w kolonii!" ? :trollface:

Post połączony: 2015-03-22, 11:57
Ok testy póki co wyglądają zacnie - jak widzę w patchu 1.402 nie tylko podwyższyłeś progi doświadczenia do awansu ale też podwoiłeś koszt nauki umiejętnosci (skradanie, walka bronią itp) i cech :ok:
Sądzę (to tylko moje zdanie) że w kwestii poziomu trudności ten zabieg sprawia że balans jest juz idealnie zachowany i nie ma co zmieniać tego dodatkowo (dlaczego zaznaczyłem w poprzednim poście). Przy tych 10 poziomach walki wręcz jakie planujesz można by też zachować obecną skalę -  np jeśli stary 'adept' kosztował 30PN i dawał 5% to przy skali 10poziomowej można by zrobić każdy z nich za 6PN by zachować równowagę jaka jest obecnie (jak pisałem to tylko moja propozycja).

Szantażysta działa wreszcie tak jak powinien, reszta drobnych baboli też zdaje się wygładzona, zobaczymy jak będzie dalej  :ok:

Joshin

Joshin

Użytkownicy
posty55
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ten mod zawiera w sobie wystep In Extremo?

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak, bodajże w 2 rozdziale.:)

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Mam pytanko, Nek nadal stoi u was tam gdzie zawsze czy jednak poszedł do nowego obozu ?
Bo u mnie niestety nadal nie ma do tego chęci jakoś ;|

One i tak wrócą, jeśli się nimi nie zajmiesz jak należy !!..!!

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
Propsy22
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanko, Nek nadal stoi u was tam gdzie zawsze czy jednak poszedł do nowego obozu ?
Bo u mnie niestety nadal nie ma do tego chęci jakoś ;|

Na jakiej wersji moda grasz? W łatce 1.402 zostało to poprawione.

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Na jakiej wersji moda grasz? W łatce 1.402 zostało to poprawione.

Własnie na tej wersji gram teraz.
A ze nadpisuje stare zapisy to raczej nie tego wina, wydaje mi się ze muszę od nowa wrzucić moda ;/

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj zacząć grę od nowa zamiast grać na zapisie zrobionym jeszcze wtedy kiedy miałeś poprzednią wersję, moze zadziała... sam Neka jeszcze nie ruszałem, zerknę wieczorkiem.

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Spróbuj zacząć grę od nowa zamiast grać na zapisie zrobionym jeszcze wtedy kiedy miałeś poprzednią wersję, moze zadziała... sam Neka jeszcze nie ruszałem, zerknę wieczorkiem.

Sorki źle napisałem wcześniej, nie gram na starych zapisach tylko je nadpisywałem bo zacząłem grę od nowa na wersji 1.4.02. Własnie zainstalowałem Gothica i ER od nowa 2 raz  trochę zabawy itd, ale teraz wszystko jest w porządku z Nekiem. 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czasem tak już z NPCami bywa, kiedy u mnie staną w połowie drogi i stoją jak kołki robię save-load i zazwyczaj zaczynają iść gdzie powinni.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie wiem czy tak jest tylko u mnie, ale Corristo w IV rozdziale nie ma żadnego waypointa i nie sposób go spotkać. Poza tym zadanie "Skrytka" wciąż jest niewykonalne; Willowi można powiedzieć tylko o 1 z 3 skrytek, a zadanie zostaje w dzienniku.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gothic1210
  • Gość
Nie wiem czy tak jest tylko u mnie, ale Corristo w IV rozdziale nie ma żadnego waypointa i nie sposób go spotkać. Poza tym zadanie "Skrytka" wciąż jest niewykonalne; Willowi można powiedzieć tylko o 1 z 3 skrytek, a zadanie zostaje w dzienniku.
Grasz na patchu i nowej grze?

0 użytkowników
Do góry