Gimbusy 3766 13

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 7.08.2012 roku

Wyświetleń 3766

Odpowiedzi 13

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No i znów stało się, odpowiedziałem dwa razy gimbusom i dostałem za to warna, no ale huj, Aztek musi coś w nocy robić ( jednak na przyszłość polecam sen :ok:  ), ale chciałem dziś ponarzekać porozmawiać o czymś innym.
Czy naprawdę gimbaza tak niszczy psyhę? Gimbusiem byłem przez rok, gdzie w sumie nie miałem czasu by mi odpierdalało, nie podobało mi się i spierdoliłem za granicę, no, ale Ogrodnik
  • (ciekawe kiedy wraca, zaczynam tęsknić) mi wypomniał że offtopuję za bardzo, więc do brzegu, i za bardzo mi się nie rzuciło na mózg, ale wygląda na to że po prostu miałem wart że spierdoliłem.

Czy poziom gimbazy jest naprawdę taki niski? Czy Ci panowie to jakieś prowo? Panowie z którymi miałem okazję ostatnio rozmawiać (wyżej wymieniona rozmowa) intelektem nie świecili, pruli się tak że aż mi się ich szkoda robiło, w dodatku zaczęli ten cały pseudo flejm z jeszcze bardziej błahych powodów niż ja czy Ogrodnik, już na początku myląc osoby i wypowiedzi.

Więc zapytuję siebie, co się kurwa dzieje? Czy ktoś jest w stanie to wytłumaczyć?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
O co tu chodzi? oO

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Ja przeczytałem nawet dwa razy i nie wiem...

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czyli nie jestem sam....
chciałem to napisać, ale bałem się, że wyjdę na głupiego :C

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ

eto

Gimbusy
#4 2012-08-08, 03:34(Ostatnia zmiana: 2012-08-08, 03:49)
Nie możesz nazywac sie polakiem sawik. Gimbusy to staly element naszej kultury, wywodzi sie z polozonych po calej Polsce Gimbulandii. Charakteryzuja sie niezwyklym trybem zycia ktore skrzetnie spisuja a takze zobrazowuja na zdjeciach z komorki niedlugo potem wrzucanych w ilosciach hurtowych na fejsbuka z podpisem "melanz u Bartka, w tle piwo". u wiekszosc osobnikow kieruje sie dewiza "jebie policje gdy jej nie ma", wyuczona na spiraconych z peba plyt firmy, bo rodzice hajsu na plyty nie dali, a nawet jeslliby dali, to przeznaczyliby je na fajki by byc cool wsrod innych przedstawicieli populacji. Z racji iz papierosy sa drogie a gimbus nie pracuje, ceremonia palenia papierosa odbywa sie zawsze w doborowym towarzystwie 10 innych gimbusow. z dala od domu by rodzice z okna nie widzieli. czesto mozna ich spotkac grupami pod supermarketami, gdzie prosza osoby pelnoletnie o zakup trunkow. gdy uda im sie pozyskac odpowiednia osobe, ktora zakupi ta swoista dla nich ambrozje, biara udzial w spirytystycznych seansach pojenia alkoholem, oczywiscie daleko od miejsca zamieszkania.

ogolnie gimbus to stan umyslu, nawet jesli ten stan wystepuje, czesto przechodzi wraz z wiekiem, lecz nie jest to regula. gimbusy takze wystepuja w roznych odmianach, np. Goticzek, ich motto zyciowe w skrocie to "Gothic jest najlepsza grom i nic jej nie przebije", niewazne pod jakim wzgledem ofc, chociazby tworzenia machinimy :lol2:

sa kindernacjonalistami a ONR to ich ognisko dobrej nadziei, oczywisie dajace im nadchnienie do dalszej walki z kapitalizmem i calym pomiotem zapluwajacycm zdrowa polska nieskazitelna do tej pory ziemie.

heheheheeeee

czyt. co eto ma w glowie o 4 rano, po maratonie z falloutem 2

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Czy naprawdę gimbaza tak niszczy psyhę? Gimbusiem byłem przez rok, gdzie w sumie nie miałem czasu by mi odpierdalało, nie podobało mi się i spierdoliłem za granicę, no, ale Ogrodnik
  • (ciekawe kiedy wraca, zaczynam tęsknić) mi wypomniał że offtopuję za bardzo, więc do brzegu, i za bardzo mi się nie rzuciło na mózg, ale wygląda na to że po prostu miałem wart że spierdoliłem.
Tego fragmentu też nie rozumiem.

Czy poziom gimbazy jest naprawdę taki niski? Czy Ci panowie to jakieś prowo?
Odpowiednio: tak, nie.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Gimbusy
#7 2012-08-08, 12:08(Ostatnia zmiana: 2012-08-08, 12:09)
1 warna dostałeś i już marudzisz, czy zgrywasz filozofa? bo coś ci to za bardzo nie idzie

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Gimbusy
#8 2012-08-08, 12:35(Ostatnia zmiana: 2012-08-08, 12:49)
chujowy temat

https://www.youtube.com/watch?v=5GgflscOmW8

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Tego fragmentu też nie rozumiem.

Już tłumaczę... albo nie bo dostałem odpowiedź od Eta która mi wszystko wytłumaczyła.

1 warna dostałeś i już marudzisz, czy zgrywasz filozofa? bo coś ci to za bardzo nie idzie
Wypierdalaj na górne forum, to jest offtopic, nie zgrywam filozofa tylko pytam o coś czego nie rozumiem bo udało mi się uniknąć kontaktu z tym, ciekawość jest wrodzona w naturę człowieka, a ludzie tutaj mają z tym bogate doświadczenie przez ludzi jak ty.
Nie chodzi mi o warna, sprawę z warnem wcisnąłem bo ludzie się mnie ostatnio pytali czy chory jestem, bo mało marudzę ostatnimi czasy...

Eto, gratulacje że udało Ci się zrozumieć, offtopowałem ile tylko mogłem.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Kazz banuj dziada  :lol:

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Gimbusy
#12 2012-08-09, 08:28(Ostatnia zmiana: 2012-08-09, 08:28)
sawik żadne wypierdalaj z offtopa ma prawo korzystać każdy

Ezzam

Ezzam

Użytkownicy
posty391
Propsy367
  • Użytkownicy
Tak samo każdy ma prawo napisać wypierdalajkę.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry