Ogólna dyskusja o modyfikacji 439001 1170

O temacie

Autor Gruppenfuehrer Kereth

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 439001

Odpowiedzi 1170

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders
Proponowałbym kontynuacje na modyfikacji do Gothica, uważam, że nowa gra by straciła trochę na klimacie ;)

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Kilka oficjalnych informacji;) Druga część ZW jest planowana, w ciągu 2-3 miesięcy podejmiemy decyzję czy będzie to zupełnie nowa gra czy też modyfikacja do Gothica. A jakie jest Wasze zdanie? Poza tym w ciągu kilku dni powinna być ukończona solucja.
i znów 6 lat czekania ? Lepiej było wydać kompletną modyfikacje,wydać ją później jak zrobić to  co jest teraz na końcu moda.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

cotek

cotek

Użytkownicy
nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
posty75
Propsy16
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
Kilka oficjalnych informacji;) Druga część ZW jest planowana, w ciągu 2-3 miesięcy podejmiemy decyzję czy będzie to zupełnie nowa gra czy też modyfikacja do Gothica. A jakie jest Wasze zdanie? Poza tym w ciągu kilku dni powinna być ukończona solucja.

jak dla mnie - druga część ZW jako kontynuacja modyfikacji do Gothica
a jak zupełnie nowa gra - to nic nie związanego z ZW ani z kontynuacją losów Bezimiennego
Spoiler
po prostu " coś " na silniku Gothica ale z nowymi postaciami i głównym bohaterem - wiem wiem długo by trzeba było na takie " coś " czekać i nie wiem czy chciało by się wam w taki projekt "bawić/mieszać" no ale cóż...( ja sie na tym nie znam nic a nic :F - więc łatwo mi napisać  :facepalm: )
tak czy siak ostateczna decyzja należy do was :)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DfVAagZs8Pk
https://www.youtube.com/watch?v=-VTZy5AL4dU
https://www.youtube.com/watch?v=CKCXF6LaNCQ

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Według mnie powinna być to kontynnuacja ZW 1. Teraz musi być jednak znacznie, znacznie dłuższa. 

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
Jak najbardziej kontynuacja ZW... zostawiliście taki niedosyt, że szok .. :D Musze wiedzieć co tam sie dalej stało !! :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie grałem w ZW jeszcze  :F, ale jestem za tym aby zrobić kontynuację ZW na silniku g2 nk :)
Ofc, to tylko moje zdanie :)

Mac Dun, a gdzie facepalm? xDD

Używam tylko gdy jest to potrzebne

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Mac Dun, a gdzie facepalm? xDD Ja też bym wolał kontynuację na silniku G2 z wiadomych względów :D

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Fabio
The Modders

Ogólna dyskusja o modyfikacji
#947 2014-05-15, 19:41(Ostatnia zmiana: 2014-05-15, 19:47)

Według mnie mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawie prezentowałaby się jako osobna gra jednak z drugiej strony nie byłoby to samo. Na nowej grze jak wiadomo byłoby wszystko pozmieniane nic prawie o Gothicu a przecież właśnie to raczej Bezimiennym mieliśmy tam dotrzeć być na tej Elei :D. Choć sens moddingu gothica 2014 jest już takim głupim pomysłem według mnie to zrobicie jak uważacie, chętnie zagrałbym i w to i w to choć pewnie każdy ma mieszane uczucia. Wiadomo inaczej jest z nową grą a inaczej z gothicem, który ma dość stary silnik i nie można na nim zrobić sporo rzeczy a takie rzeczy jak np trialog lego bardzo słabo wygląda (trzy osoby na raz nie mogą gadać ze sobą jednocześnie, wiadomo chyba co mam na myśli). Druga sprawa to praca nad grą/modem. Jeśli miałoby to iść jakoś tak podobnie jak ZW cz.1 to w sumie według mnie nie opłacało by się robić jak na 2014r. Przypuśćmy, że będzie robiony 4-5 lat gdzieś od 2015r to wychodzi gdzieś tak 2020 rok czy coś koło tego. Wiadomo poświęcany jest wolny czas zwłaszcza, że jest to darmowe i nie będzie z tego kasy natomiast z gry mogłoby być inaczej zwłaszcza, że jest grono wiernych fanów, którzy znają twórców dzięki ZW.  Nowa gra w sumie to inna motywacja (nie mam na myśli pieniędzy choć to też w jakiś sposób motywuje) chodzi mi tutaj o to, że robić grę 5-6 lat czyli coś koło tego jakby się miało robić moda do gothica to tak trochę bezsensu. To tyle :P

gann07

gann07

Użytkownicy
posty34
Propsy30
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=BvXBLEEKs8E

- czy to nie film jednego z aktorów głosowych w modyfikacji?  :D

Seinnt47

Seinnt47

Tester Złotych Wrót
posty4
ProfesjaReżyser
  • Tester Złotych Wrót
https://www.youtube.com/watch?v=BvXBLEEKs8E

- czy to nie film jednego z aktorów głosowych w modyfikacji?  :D

Tak to Chilly.
Podkłada głos min pod Saturasa, Borysa, Kucharczyka.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta cała bitwa to jakiś zlot bugów gothica czy co?  Orkowie walczą między sobą, ja nie mogę użyć rogu bo mnie atakują, jak chce ich zabić to zadanie niezaliczone bo trafia mnie jakiś piorun. :F

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
U mnie zaden bug nie wystapil. Gdy tylko bitwa sie zaczela, od razu wezwalem paladynow, dopiero wtedy piraci sie rzucili. Potem zabilem czarnych magow (podtrzymywali bariere i leczyli reszte piratow) i na koniec wybilem reszte piratow. Sprobuj tak zrobic.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie zaden bug nie wystapil. Gdy tylko bitwa sie zaczela, od razu wezwalem paladynow, dopiero wtedy piraci sie rzucili. Potem zabilem czarnych magow (podtrzymywali bariere i leczyli reszte piratow) i na koniec wybilem reszte piratow. Sprobuj tak zrobic.
Też od razu próbuje przyzwać paladynów, ale efekt taki jak napisałem powyżej, no nic odpuszczę sobie resztę tego moda ...

turbocheat

turbocheat

Użytkownicy
posty243
Propsy31
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Właśnie przeszedłem Złote Wrota i napisze tylko jedno "Cudo". Świetny moda wam wyszedł, opłacało się czekać tak długo na tą modyfikacje. :D

✯✯✯"Specjalizuje się w zadawaniu ciosów w plecy."✯✯✯

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty448
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Po przejściu moda nasunęło mi się kilka pytań. Mogą być spoilery.

Spoiler
1. Jak się dostać do zamkniętego pomieszczenia w kopalni złota?
2. Jaka jest najmocniejsza broń w grze?
3. Czy da się, a jeśli tak to jak pomóc Corristo?
4. To samo pytanie, ale o naukę języków. Co mi po tabliczkach?
5. Co się stało z tą kobietą od węży? Wiem tyle, że uciekła gdy powiedziałem o niej Alvaro.
6. Argos nie żyje, a jego dwaj znajomi przepadli. Co dalej z nimi?
7. Jak dostać się na obszar łączący bagna z pustynią? Przejścia są zawalone skałami.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Gother:

Spoiler
3. A to sie nie da? U mnie (byłem najemnikiem orkow) corristo sam poprosil o pomoc, po czym pobieglem do szamana tego orkowego, a on kazal mi sie spieszyc. W ciagu chyba 300 sekund mialem znaleźć corristo i wreczyc mu rune teleportacji.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

#956 2014-05-23, 15:46(Ostatnia zmiana: 2014-05-23, 19:04)
Po przejściu moda nasunęło mi się kilka pytań. Mogą być spoilery.

Spoiler
1. Jak się dostać do zamkniętego pomieszczenia w kopalni złota?
3. Czy da się, a jeśli tak to jak pomóc Corristo?
4. To samo pytanie, ale o naukę języków. Co mi po tabliczkach?
5. Co się stało z tą kobietą od węży? Wiem tyle, że uciekła gdy powiedziałem o niej Alvaro.
6. Argos nie żyje, a jego dwaj znajomi przepadli. Co dalej z nimi?
7. Jak dostać się na obszar łączący bagna z pustynią? Przejścia są zawalone skałami.

Spoiler
1. Nie idzie się dostać w tej części bez kodów, aczkolwiek nic tam nie ma.
2. Broń z magicznej rudy 140/100 - 1h.
- Co do broni 2h, to niestety nie wiem.
3. Corristo można pomóc, wystarczy porozmawiać z Temp-Shakiem na jego temat, przynajmniej w gildii Najemników Orków. Nie wiem jak jest z innymi gildiami.
4. Faktycznie nauka języków by się przydała, tym bardziej, że jest powiększanie PN do atrybutów.
5. "Lucia" nie "Sara" (pomyłka) uciekła i stoi za obozem paladynów w stronę magicznej bariery. Gdy zagadasz do niej po raz kolejny, skoczy z przepaści.
6. Prawdopodobnie będzie to wyjaśnione w następnej części.
7. Celowy zabieg twórców, w fabule jest wyjaśnione, że dzięki temu nie atakują orków potwory z bagien.

Ahran

Ahran

Użytkownicy
posty26
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler

Ciekawe że najlepszą bronią według ciebie jest Broń z magicznej rudy 140/100 - 1h jak ja miałem broń kupioną
u tego orkowego handlarza bronią , 150/120. Swoją drogą występuje tam bug , bo jest napisane że jest to broń jednoręczna
a tak naprawdę jest bronią dwuręczną.

5. Sara uciekła i stoi za obozem paladynów w stronę magicznej bariery. Gdy zagadasz do niej po raz kolejny, skoczy z przepaści.

Lucia jak już...

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Draco
The Modders

#958 2014-05-23, 18:56(Ostatnia zmiana: 2014-05-23, 19:07)
Spoiler

Ciekawe że najlepszą bronią według ciebie jest Broń z magicznej rudy 140/100 - 1h jak ja miałem broń kupioną
u tego orkowego handlarza bronią , 150/120. Swoją drogą występuje tam bug , bo jest napisane że jest to broń jednoręczna
a tak naprawdę jest bronią dwuręczną.

5. Sara uciekła i stoi za obozem paladynów w stronę magicznej bariery. Gdy zagadasz do niej po raz kolejny, skoczy z przepaści.

Lucia jak już...

Czepiasz się szczegółów, przeszedłem modyfikację dosyć dawno i mogły mi się pomylić imiona. Istotny jest fakt, gdzie można ją znaleźć. Zresztą błędy zostały poprawione, aby uniknąć "nieporozumień".

Co do broni, najlepszy oręż 1h, tj. 140/100 "Broń z magicznej rudy", nic nie wspominałem o 2h, mogłeś to opacznie zrozumieć.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zróbcie nową grę na nowym silniku, gdzie będziemy musieli rozwikłać zagadkę Złotych Wrót. Niech akcja będzie rozgrywać się na nowej lokacji Elei, ale nowym bohaterem(do wyboru wygląd, płeć, itd.). Część dialogów już macie, rozplanowanie i szkice koncepcyjne pewnie też, pomysły na dalszy rozwój wydarzeń moda także, więc wplątanie nowego protagonisty w historie ZW nie było by aż takie trudne. Beziemu mogłoby się nie udać(śmierć), lub byłby pod kontrolą sił Beliara, co można by zgłębić już grając w ZW2...
Poza tym już moglibyście coś na tym zarobić :)

Elo

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry