Kilka oficjalnych informacji;) Druga część ZW jest planowana, w ciągu 2-3 miesięcy podejmiemy decyzję czy będzie to zupełnie nowa gra czy też modyfikacja do Gothica. A jakie jest Wasze zdanie? Poza tym w ciągu kilku dni powinna być ukończona solucja.
Według mnie mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawie prezentowałaby się jako osobna gra jednak z drugiej strony nie byłoby to samo. Na nowej grze jak wiadomo byłoby wszystko pozmieniane nic prawie o Gothicu a przecież właśnie to raczej Bezimiennym mieliśmy tam dotrzeć być na tej Elei
. Choć sens moddingu gothica 2014 jest już takim głupim pomysłem według mnie to zrobicie jak uważacie, chętnie zagrałbym i w to i w to choć pewnie każdy ma mieszane uczucia. Wiadomo inaczej jest z nową grą a inaczej z gothicem, który ma dość stary silnik i nie można na nim zrobić sporo rzeczy a takie rzeczy jak np trialog lego bardzo słabo wygląda (trzy osoby na raz nie mogą gadać ze sobą jednocześnie, wiadomo chyba co mam na myśli). Druga sprawa to praca nad grą/modem. Jeśli miałoby to iść jakoś tak podobnie jak ZW cz.1 to w sumie według mnie nie opłacało by się robić jak na 2014r. Przypuśćmy, że będzie robiony 4-5 lat gdzieś od 2015r to wychodzi gdzieś tak 2020 rok czy coś koło tego. Wiadomo poświęcany jest wolny czas zwłaszcza, że jest to darmowe i nie będzie z tego kasy natomiast z gry mogłoby być inaczej zwłaszcza, że jest grono wiernych fanów, którzy znają twórców dzięki ZW. Nowa gra w sumie to inna motywacja (nie mam na myśli pieniędzy choć to też w jakiś sposób motywuje) chodzi mi tutaj o to, że robić grę 5-6 lat czyli coś koło tego jakby się miało robić moda do gothica to tak trochę bezsensu. To tyle