Wyniki nauki 98046 361

O temacie

Autor Leinnan

Zaczęty 20.06.2012 roku

Wyświetleń 98046

Odpowiedzi 361

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Wyniki nauki
#141 2012-06-26, 11:57(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 11:57)
Masz być urażony.
Aha...

:[

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Przegapiłem dwa główne elementy liceum :lol2:
bo to przeważnie taki licealny sen :D

kazzmir
  • Gość
Przegapiłem dwa główne elementy liceum :lol2:
bo to przeważnie taki licealny sen :D

tak to prawda, w liceum tylko ci najbardziej zuchwali wygrywają, albo ci którzy nie startują do koleżanek z klasy, ale np bliżej domu itp :D

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio

MarkosBoss
RaveN Studio

Wyniki nauki
#144 2012-06-26, 13:59(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 14:07)
Cytat: Sawik#msg
kilkunastolatek często może nie być przekonany co do tego, kim chce być w przyszłości (albo mu się te plany zmienią). Stąd dodatkowa wiedza raczej - co jednak kłóci się z morałem wynikającym z twojego postu - mu nie zaszkodzi.
Akurat to jest czyste pierdolenie (...) Dodatkowa wiedza mu nie zaszkodzi? Zaszkodzi, właśnie dlatego że kiedyś mogłaby mu się przydać, jednak jeżeli zostanie zmuszony do jej nauki, zostanie do tej dziedziny zniesmaczony (...)
No niestety ludzie nie zauważają, że wciskanie czegoś komuś na siłę często tworzy reakcje buntownicze co prowadzi do odwrotnego skutku, niż ten który chciało się osiągnąć. Ludzi do nauki powinno się bardziej zachęcać niż zmuszać.
Nigdzie nie mówiłem nic o zmuszaniu. Nie zachęcałem innych do tego, by uczniów zmuszali do nauki, nie pisałem, że owo zmuszanie popieram, nie pisałem wreszcie, że mnie zmuszano. Napisałem, że nie uczyłem się w domu (mając wtedy tzw. czas wolny), bo nie byłem do tego zmuszany - po prostu dzięki zwyczajnej kalkulacji uznałem (to mój pogląd i moja opinia - jeżeli ktoś wykalkulował inaczej nic mi - i mu - do tego), że zwykłe uważanie na lekcji bardziej mi się opłaci.
Zero przymusu, wolny wybór, wolna wola, wolna ręka.

PS Nie rozumiem stwierdzenia Sawika, że "wiedza może komuś zaszkodzić, bo mogłaby się kiedyś przydać". Jeżeli wymagana jest znajomość jakiegoś tematu będzie dla kogoś źle, że go zgłębił i poznał?

Ja nie mam nic przeciwko wiedzy ogólnej, ta się przydaje, poszerza horyzonty i pozwala spojrzeć na świat z szerszej perspektywy. No, ale kurna jak się w liceum miałem uczyć liczby pęcherzyków płucnych w płucach, dokładnych dat bitew, które odbyły się w starożytności (...)
:ok:
Ale czy ktoś ci zaprzecza? Czy mówiłem, że długość okresu wegetacyjnego maku, schemat obiegu wody w przyrodzie, data podrapania się Sokratesa po tyłku czy temu podobne rzeczy są dla mnie istotne? Nie. Pewnie i tak połowy z tego już nie pamiętam, nie czuję się jednak specjalnie gorszy (w znaczeniu, że zmarnowałem istotną część swojego życia), że gdy chodziłem do szkoły tę wiedzę miałem w głowie.

Zresztą zauważcie, że program nauczania jest taki, że ludzie w ogóle nie są uczeni samodzielnego myślenia. Jest tylko myślenie analityczne (czyli dostajesz gotowe dane i przetwarzasz) i wkuwanie suchej wiedzy.
+ konieczność wbicia się w klucz odpowiedzi, który rzekomo nie istnieje.

Pisałem tego posta z użyciem telefonu, co nieco utrudniło mi sprawdzenie dokładnego brzmienia nicka w trakcie pisania. Błąd zauważyłem po fakcie, jednakże miałem nadzieję, że niecelowe zjedzenie jednej literki i zamiana drugiej nie będą miały wpływu na Twoją odpowiedź i posta nie edytowałem.
(...)
Z drugiej strony, zdaje się, że żaden z dwóch członów Twojego nicka nie jest wyrazem polskim, więc odnoszenie się tutaj wyłącznie do Polaków jest nie na miejscu. Jeśli ktoś posługujący się innym językiem zapisałby mój nick jako "Karzdą Gópią Samogłoskę", to raczej bym się nie obraził. Nie wiem czemu w ogóle miałbym się obrażać.
Celowe czy nie, trochę uraziło mnie przekręcenie mojego imienia. Zresztą już dawno (jeśli tak można powiedzieć) mi przeszło. W każdym razie przez sam szacunek dla rozmówcy sprawdzam przed napisaniem do niego jaki ma nick, żeby się w nim nie pomylić (gdy ma trudniejszy, np. Bysufhaskafaks czy podobny - nawet kopiuję i wklejam). Możecie też uznać, że poprawne pisanie nicków to mój fetysz - jest mi to obojętnym, bo cokolwiek by się nie powiedziało znajdą się tacy, którzy znają przyczyny naszych zachować (i nas samych) lepiej niż my sami.

Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska#msg
bo nauczyła się pisać poprawniej od 80% Polaków, mimo że nie urodziła się w Polsce i ma stwierdzoną dysleksję
Mam jak najbardziej uzasadnione powody by przypuszczać, że sam pod względem gramatyki i ortografii piszę lepiej niż 95% Polaków. Piszę także, jak mi powiedziano, lepiej po angielsku niż większość Brytyjczyków. Twoje osiągnięcie pisania "poprawniej niż 80% Polaków" w moich oczach wydaje się więc niczym szczególnym.
A twoje w moich oczach zasługują na uznanie. Zwłaszcza zaś to, że nie uważasz tego za nic szczególnego, a raczej za rzecz zwyczajną, normalną i oczywistą - niestety, przyznasz chyba, tak nie jest i wielu nie dba o poprawność swojego ojczystego języka. Zresztą widzę jak piszesz i doceniam to. Zawsze doceniam to, że ktoś pisze poprawnie(j niż ja). Nigdzie tutaj nie było ataku na twoją osobę.
Dodam tylko, że 80% to akurat dana z (_!_) wzięta, bo nie prowadziłem żadnych badań, a też nie chciałem niesłusznie zawyżać czy zaniżać tej wartości - to tak gwoli wyjaśnienia, że nie operuję jakimiś niepotwierdzonymi informacjami.

I w nocy śpi, a nie nołlajfi.
Nie rozumiem aluzji...
Nawet jeśli takowa była, na pewno nie była skierowana do ciebie (godzina 7 to nie jest noc).

No i nie puszcza się z niedźwiedziami
Mam nieodparte wrażenie, że ta część posta ma na celu obrażenie bądź zaatakowanie mnie, jednak nie do końca potrafię doszukać się przyczyny. Mógłbyś przedstawić to nieco jaśniej?
Nie ma przyczyny, bo zwyczajnie nie miałem zamiaru/nie chciałem cię zaatakować. Odniosłem się tylko do twojego... jak to się nazywa?... napisu pod awatarem, który budzi mimowolny uśmiech u takiego gbura i chama jak ja. Ot, tyle. Choć jak mówiłem, wyrażenie to mogło być dość... niefortunne i mocne - nic nie chciałem sugerować.

Mam nadzieję, że tak krótki opis wystarczy i że teraz Ty także zechcesz podzielić się historią swojej edukacji oraz zdradzisz, co robisz obecnie.
Niestety jak mówiłem nie lubię o sobie mówić (odczytujcie to jak sobie tylko chcecie), a i tak napisałem już o swojej osobie więcej, niż bym sam chciał. Mogę dodać tylko, że jestem szczęśliwy z tego, co osiągnąłem i zadowolony z tego, co w życiu robię. Tobie również tego gratuluję.

I przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni lub obrażeni przez moje posty, a niektórzy naprawdę mają do tego prawo.

Niemniej cieszę się, że przez parę postów wywiązała się ciekawa rozmowa na temat polskiego systemu edukacji i wiedzy/inteligencji jako wartości (lub przeciwnie) w życiu człowieka (szybko jednak zakończona/przerwana): wzajemna wymiana długich zdań oraz poglądów (nie zawsze przecież różnych) na tematy dotyczące (teraz lub kiedyś) każdego to dla mnie zawsze ciekawa forma rozmowy.

Wasze oceny są gówno warte. Mniej więcej do końca gimbazy nie warto się uczyć, pomijając rzeczy które was istotnie interesują. Warto mieć ogólne rozeznanie w świecie, różnych dziedzinach, poznawać jak najwięcej różnych rzeczy, mieć zainteresowania i zgłębiać wiedzę w dziedzinach pozaszkolnych. Zaprocentuje to w najbardziej nieoczekiwanych etapach życia.
Irytujący zjeb zgadza się z zacytowanym fragmentem. :ok:  (o ile autorowi nie przeszkadza, że ktoś taki jak ja może mieć taki sam pogląd na jakąś sprawę)
I trzymając się stylu autora cytatu: chuj mnie obchodzi, za kogo mnie masz. Wystarczy mi, że mogę spojrzeć na siebie z dystansu i samodzielnie ocenić kim jestem, podsumowując wszystkie swoje wady i zalety, zajebiste strony i zjebane. Gówno o mnie wiesz... i wcale mi to nie przeszkadza. Miej mnie za największego złamasa na świecie, bo starczy mi, że ja sam i ci którzy trzeba (i którzy mnie naprawdę znają) wiedzą, jaki jestem naprawdę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Masz propsa za wyprowadzenie się z niekomfortowej sytuacji, ale wciąż nalegam, abyś zdradził, czym się zajmuję zajmujesz. Kieruję się w tym przypadku czystą ciekawością. Odkąd przybyłem na forum sporo się zmieniło, wszyscy nieco podrośli, i tak na przykład Żelazko studiuje psychologię w Nowym Jorku, Sawik fizykę (?) w Bradford, sporo osób dziedziny matematyczne czy informatyczne, a taki Thoro nie studiuje nic :D  Parę lat temu jeszcze nawet o tym nie myślałem i nie sądziłem, że ścieżki ludzi z TM pójdą w takich kierunkach. Dlatego też ciekawi mnie co robią inni forumowicze w pomaturalnym wieku oraz co planują robić ci młodsi.

Oczywiście z tych dwóch kategorii wyjęty jest Ogrodnik, któremu zostały trzy dni na wybranie studiów i wciąż nie może zdecydować się między dziennikarstwem a biotechnologią :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ale wciąż nalegam, abyś zdradził, czym się zajmuję.

studiujesz w walii w szkole nazwanej przypadkowym uderzeniem w klawiaturę i coś tam pracujesz, ale w tej kwestii mam pewnie już przestarzałe informacje. Dlaczego pytasz?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Oczywiście z tych dwóch kategorii wyjęty jest Ogrodnik, któremu zostały trzy dni na wybranie studiów i wciąż nie może zdecydować się między dziennikarstwem a biotechnologią :lol2:
To nie idzie na informatykę? :D

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Leinnan
Administrator

Wyniki nauki
#148 2012-06-26, 14:39(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 14:43)
MarkosBoss@ Rozpierdalasz mnie :lol2:  Tyle tekstu a napisałeś na temat pierdół a nie ustosunkowałeś się do głównego pytania: Czym się zajmujesz?

Może od razu napiszesz co robisz albo napiszesz że nie chcesz o tym pisać zamiast meandrować pomiędzy postami.:ok:

Weź nie żartuj, człowiek który nie zna podstaw pascala?:lol2:

Czemu nie połączyło mi postów Avallach, twój skrypt nie działa?:[

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
w szkole nazwanej przypadkowym uderzeniem w klawiaturę
:lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ale wciąż nalegam, abyś zdradził, czym się zajmuję.

studiujesz w walii w szkole nazwanej przypadkowym uderzeniem w klawiaturę i coś tam pracujesz, ale w tej kwestii mam pewnie już przestarzałe informacje. Dlaczego pytasz?
OK. Masz mnie.

On idzie na wszystko i wszędzie :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Wyniki nauki
#151 2012-06-26, 16:46(Ostatnia zmiana: 2012-06-26, 17:00)
I trzymając się stylu autora cytatu: chuj mnie obchodzi, za kogo mnie masz. Wystarczy mi, że mogę spojrzeć na siebie z dystansu i samodzielnie ocenić kim jestem, podsumowując wszystkie swoje wady i zalety, zajebiste strony i zjebane. Gówno o mnie wiesz... i wcale mi to nie przeszkadza. Miej mnie za największego złamasa na świecie, bo starczy mi, że ja sam i ci którzy trzeba (i którzy mnie naprawdę znają) wiedzą, jaki jestem naprawdę.

Lubię osoby, które z jednej strony mają wyjebane na opinię innych a z drugiej gotowe są na pisanie wielostronicowych eleboratów z okazji niezbyt wyszukanych prowokacji. Czekam na więcej :ok: .

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
MarkosBoss
Ja sobie pisałem tak ogólnie o swoich poglądach dotyczących poruszanych tematów i w żaden sposób nie prowadziłem z Tobą dialogu, więc nie wiem czemu odnosisz się do moich wypowiedzi tak jakby dotyczyły Ciebie :P

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Bo ma wyjebane...

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Był tu już jeden co miał wyjebane w opinie innych, później chciał się napierdalać:lol2:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
nie martw sie markobos, jak nie twoje wyjebanie to inne, zawsze pozostaje pisanie durnych postow na forum

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
wydzielcie stąd te pierdolenie do innego tematu :hitler:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Niby czemu? Bez tego ten temat byłby tylko bezpłodnym chwaleniem się, w sumie nawet nie wiadomo czym.

Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
wydzielcie stąd te pierdolenie do innego tematu :hitler:
Nazwą tematu brzmi "Wyniki nauki", rozmowa polega na próbie ustalenia co te wyniki mają odnośnie przyszłości, jak na razie widać że nic.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
może poprostu narkobos to dwudziestokilkulatek który jest absolwentem dobrego liceum, jest bezrobotny i mieszka z rodzicami ;d

0 użytkowników
Do góry