konwent "Inne Sfery" 79822 260

O temacie

Autor

Zaczęty 10.08.2011 roku

Wyświetleń 79822

Odpowiedzi 260

sauron
  • Gość
chętnie mogę wygłosić pogadankę o piątej kolumnie i trudach przygotowywania się do produkcji gier historycznych o ile to kogokolwiek zainteresuje.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No cóż jak będzie Komuda to ja też :D

@Darkhan
Co do softa nie ma problemu, znajdzie się licencjonowany max jak będzie trzeba. Co do reszty to z chęcią z avallachem, adanosem i kto tam jeszcze z tm wpadnie będę reprezentował scenę moddingu :D  Mogę też co nieco powiedzieć o indie dev, o tym na co przede wszystkim należy zwrócić uwagę przy tworzeniu swojej pierwszej gry/modyfikacji, jak się do tego zabrać, czego unikać, etc. Prezentację się zrobi + przykłady (od modów jak MT, przez BITa, tworzenie własnej technologii (przy okazji mogę wspomnieć dlaczego lepiej się na to nie porywać, ale są też przykłady pozytywne, np. Esenthel czy EF), Axla, BIT, hopy, BIT, etc. :D ) też będą. Mogę ściągnąć kilka osób, które wypowiedzą się w kwestiach, np. poprawności historycznej, projektowaniu gier, tworzeniu animacji i choreografii, tworzeniu grafik koncepcyjnych, etc. No i technologie bo to dość istotne.

Trzeba by pogadać jak co jest najistotniejsze i na tym się skupimy. Ew. allach i adanos mogą skupić się głównie na moddingu a ja pomarudzę o indie dev.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
@kazzmir - Wśród RPGowców jest trochę maniaków poprawności historycznej, traktatów etc, wiec myślę że to fajny temat.

@Shaergar - Indie Dev to jest lotny ostatnio i bardzo fajny temat, moim zdaniem również szansa dal ambitnych twórców. Niech za przykład posłużą choćby takie fajne tytuły jak Limbo czy też Minecraft (o którym co by nie mówić ale zyskał mega popularność :)Jestem wielkim fanem dystrybucji cyfrowej, wiec myślę ze tematy są lotne :)  mamy jeszcze sporo czasu i będziemy omawiać szczegóły :D

No i tu też kwestia tego, czy mogę wstawić info o współpracy z theModders.org + poprosić Poly o newsa i czy mogę dostać jakieś wasze logo do wklejki na stronę, chyba ze chcecie występować tylko jako osoby prywatne :)

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Współpraca z tm - ok. Logosy/buttony jakieś są, albo się jakiś zrobi. W sumie fajnie jakbyśmy faktycznie pod szyldem tm wystąpili.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
A z poltera ktoś będzie?

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
Tak, Organizatorem blok LARPowego, jest osoba odpowiedzialna na polterze za część LARPową, poza tym sporo ludzi z działu RPG no i ponoć mamy patronat poltera ;)

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Ok zapytam repka jak wygląda ten patronat. Co do tm to na razie mamy:
1. Avallach/Adanos, modding.
2. Kazz, poprawność historyczna w grach, ajfony.
3. Mła, indie dev.

Coś jeszcze?

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

konwent "Inne Sfery"
#47 2011-08-12, 00:34(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 00:56)
Na 99% wpadnę, mogę co nieco pokazać od modelowania, po teksturowanie i prezentację.

PS. Może w końcu byłaby dobra okazja, aby załatwić jakieś TM'owe koszulki?
Thoro pewnie ma jeszcze logo.

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
@sharegar - co do patronatu, to chyba nie będzie konieczne, napisałem podobno, bo ktoś od nas się inny dogaduje w sprawie tych patronatów, a ja generalnie ostatnio się skupiam na moim bloku i nie patrze po innych - właśnie sprawdziłem, mamy patronat poltergeista wiec jest ok, ale dzięki za chęci :)  Co do loga, fajnie by było żeby poszło wraz z newsem :)

sauron
  • Gość
po co ten 3ds max miałby być potrzebny?

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy

Darkhan

konwent "Inne Sfery"
#50 2011-08-12, 08:39(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 08:39)
Podałem go jako przykład i chyba został wymieniony tylko czysto dyskusyjne ;)

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan

shergar
The Modders

konwent "Inne Sfery"
#51 2011-08-12, 14:40(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 14:41)
Co do samej prelekcji, to może pokażemy różne "drogi" prowadzące od pasji do gier, poprzez modding i na własnych produkcjach kończąc? Wtedy themodders.org byłoby punktem odniesienia dla różnych kierunków. Warto też co nieco wspomnieć o powstaniu tm, to kazza działa.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Kazz jak ładnie opiszesz poprawność historyczną na przykładzie Bażyńskiego to kto wie co z tego będzie : p

sauron
  • Gość
Kazz jak ładnie opiszesz poprawność historyczną na przykładzie Bażyńskiego to kto wie co z tego będzie : p

postaram się, tylko problem w tym że tej gry nie ma  :lol2:  to będzie czysto teoretyczny wykład na podstawie tego co było do tej pory historycznego, co będzie i co może być

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Darkhan, pewnie spotkałeś się wielokrotnie z "osobami z branży"... Powiedz no mi, czy oni uważają że w Polsce się tylko gothica modyfikuje? :lol2:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

konwent "Inne Sfery"
#55 2011-08-12, 18:49(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 18:50)
Szkoda że mam za daleko by pojechać bo zapewne taki wyjazd dostarczyłby mi sporo cennego doświadczenia niestety nie bardzo chce mi się płacić jakieś 600zł tylko by zobaczyć coś takiego jeżeli zjazd będzie powtórzony w przyszłym roku wtedy zapewne się pojawię a skoro to już drugi taki zjazd to są szanse na powtórzenie tego za rok.

600zł :pokerface: ? chyba  żartujesz, albo zamierzasz noclegować w  5 gwiazdkowym sofitelu

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

konwent "Inne Sfery"
#56 2011-08-12, 19:14(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 19:14)
Miejscowość: Bradford/Anglia

Darkhan

Darkhan

Użytkownicy
posty42
Propsy8
  • Użytkownicy
@eto - szczerze było mi ciężko znaleźć kogokolwiek kto moduje ;) Myślę ze ludzie z branży "skupiają się" na własnych grach - w wypadku Wiedźmina może kiedyś na Aurorze ;) Ostatnio słyszałem też od mojej dziewczyny o ludziach co na UDK robili i teraz chyba pracują w branży, ale nie pamiętam dokładnie. Jak ja modowałem też był szał na Gothica, chociaż ja siedziałem w NWNie (byłem jednym z niewielu skrypterów) pamiętam ze były jakieś podrygi KOTORa, działająca scena TESa... Dlatego też szkoda ze miałbyś takie problemy z przyjazdem - bo ten Crytek wygląda na prawdę fajnie (zajrzałem dość niedawno)

@ Dark on chyba  z jakiejś Anglii musiałby przyjeżdżać z tego co widzę po profilu :)

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

konwent "Inne Sfery"
#58 2011-08-12, 19:29(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 19:31)

Cóż, lot  samolotem z np siecią WIzzair (Leeds-Warszawa)  kosztuje ok 70 zł

Zamieszkać może w  3 gwiazdkowym pensjonacie, co go będzie kosztowało powiedzmy 25-30 zł za dobę.   W sumie mamy 140-160 zł zamiast napisanych 600.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

konwent "Inne Sfery"
#59 2011-08-12, 19:30(Ostatnia zmiana: 2011-08-12, 19:30)
wpadka, przepraszam najmocniej :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry