Filmy/Seriale 604480 1647

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 604480

Odpowiedzi 1647

sauron
  • Gość
żałuj kyro: "what if he buttfucked her" zadał pytanie główny bohater innemu bohaterowi  :lol2:  zapowiada się jeden z tych głupio-śmiesznych filmów

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Filmy
#221 2010-11-27, 12:30(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 12:33)
Ostatnio oglądałem film Trainspotting, dosyć trzeźwe i w miarę obiektywne spojrzenie na zjawisko ćpuństwa, zdecydowanie lepszy film od moralizatorskiego Requiem for a Dream. Polecam, choć nigdy nie byłem kinomanem i jakimś znawcą.

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Filmy
#222 2010-12-11, 11:32(Ostatnia zmiana: 2010-12-11, 11:34)
elvis podesłał mi fajną zapowiedź
https://www.youtube.com/watch?v=_swO_F6Hvm8

https://www.youtube.com/watch?v=lvocgclmH8U

sauron
  • Gość

sauron
Gość

Filmy
#223 2010-12-13, 21:22(Ostatnia zmiana: 2010-12-13, 21:48)
bo nie oceniam filmu po jego temacie, jeżeli z założenia miałbym wywalić wszystkie filmy o czarach i diabłach itp to zostanie co prawda dużo innych filmów ale nie widzę niczego złego w oglądaniu wszystkich filmów które mogą być interesujące choć bzdurne i głupie. to znaczy że oglądnę film o papieżu, o aniołkach, o egzorcyzmach na równi z filmem o komiksowych bohaterach którzy mają nadprzyrodzone siły wzięte z dupy

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niemożliwe, że dopiero po tygodniu się o tym dowiedziałem, no ale wyszedł trailer PotC4... wygląda całkiem nieźle i znacznie przewyższa moje oczekiwania względem czwartej częsci :ok:
https://www.youtube.com/watch?v=KR_9A-cUEJc

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Cytat: DzikiBen link=topic=1292.msg120552#msg120552#msg120552#msg120552 date=1290857426
Ostatnio oglądałem film Trainspotting, dosyć trzeźwe i w miarę obiektywne spojrzenie na zjawisko ćpuństwa, zdecydowanie lepszy film od moralizatorskiego Requiem for a Dream. Polecam, choć nigdy nie byłem kinomanem i jakimś znawcą.
Właśnie to obejrzałem i muszę przyznać, że film jest naprawdę dobry. Ma bardzo mocny przekaz, który odciąga od narkotyków. Polecam.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Kain link=topic=1292.msg125361#msg125361#msg125361#msg125361 date=1293150367
Właśnie to obejrzałem i muszę przyznać, że film jest naprawdę dobry. Ma bardzo mocny przekaz, który odciąga od narkotyków. Polecam.
Dzisiaj obejrzę.

Cytat: kazzmir, ze zgadywania filmów link=topic=1292.msg125677#msg125677#msg125361#msg125361 date=1293309050
Maléfique, było o tym filmie w temacie o filmach, ściągnąłem i oglądnąłem. w klimacie tych takich hellraiser itp fajny nawet
A mi się nie podobał - zasnąłem na nim i w ogóle nie skumałem motywów działania bohaterów. Choć tak na prawdę to nie widziałem jeszcze nigdy żadnego horroru, który by mi zaimponował. Zna ktoś jakiś na prawdę dobry? (najbliższe miana dobrego w moim mniemaniu były jeździec bez głowy i teksańska masakra piłą mechaniczną) Coś lepszego?

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Filmy
#227 2011-01-11, 21:47(Ostatnia zmiana: 2011-01-11, 21:52)
Szukam kina oryginalnego, filmu tragicznego od samego początku, do końca - w każdym calu bezkompromisowego dramatu. Jeśli macie jakieś rozkminy, to z chęcią poobczajam. Chcę, żeby wszechobecna rozpacz wywróciła mi jelita do góry nogami.

A bo ja wiem, na mnie to nieszczególnie podziałało w charakterze terapii :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Obejrzyj "Weronika postanawia umrzeć", co prawda rozpaczy aż tak dużo nie ma, ale niektóre sceny są naprawdę dobre, szczególnie druga scena z pianinem, w której zmieściły się cztery różne fajne motywy. Po części w trakcie oglądania spodziewałem się innego zakończenia, ale ostatecznie przypomniałem sobie, że to Paulo Coelho, tak więc na nagły zwrot akcji nie ma co liczyć - z końcówki więc zadowolony do końca nie jestem.

Polecam także K-Pax, oglądałem to na tyle dawno, że już nie pamiętam jak się skończyło, ale film był dobry.

Z bardziej melancholijnych to "Wiosna, lato, jesień, zima... i wiosna". Koreański, o dwóch mnichach, łącznie występuje 11 aktorów. Zajebisty.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Co do rozpaczy... córka rybaka, moze to zabrzmi smiesznie ale ogladajac ostatnia scene Oliviera Twista rozplakalem sie jak jakas cienka pisda, zajebiscie wzruszajacy film. Zajebiscie tragiczny.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dość smutny był także zdaje się "Zaklinacz koni". Poza tym niedawno ktoś polecał, ale chyba w postaci książkowej - "Na zachodzie bez zmian".

A odnośnie płakania na filmach - często mam tak, że przy takich smutnych scenach łzy same mi się do oczu cisną, nawet jeśli mnie samego niezbyt to rusza. Jednakże, jako że jest to zupełnie niezależne od mojej woli i nieracjonalne, zazwyczaj zaczynam się śmiać na cały głos, przez co dochodzi do sytuacji, że ktoś widzi mnie oglądającego smutną scenę rozstania albo śmierci bohatera w filmie i jednocześnie ryczącego ze śmiechu do ekranu :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Filmy
#231 2011-01-12, 04:26(Ostatnia zmiana: 2011-01-12, 04:28)
Obejrzałem tę Weronikę, scena przy pianinku rzeczywiście wybitna. Generalnie miałem ogromną dozę dystansu do twórczości tego całego Coelha. Głównie za sprawą tego, że jego literaturą jarają się pseudo-inteligentne artystki z gimnazjów, dla których Saga Zmierzch stanowi apogeum dobrego romansu. I choć nie takiego kina szukałem, jestem mile zaskoczony, później poobczajam resztę filmów. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje, to sypcie śmiało.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Filmy
#232 2011-01-12, 05:41(Ostatnia zmiana: 2011-01-12, 05:50)
A ja polecam serial walking dead (żywe trupy). Pierwsze trzy odcinki im najlepiej wyszyły. Nie chce mi się pisać recenzji, bo po prostu się do tego nie nadaje.

http://www.justin.tv/ikillzombies/b/272470970

Pod tym linkiem można sobie obejrzeć serial są odcinki całego pierwszego sezonu. :ok:

P.S.
Serial typowo dla odmóżdżenia, serial jest o zombiakach.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Serial typowo dla odmóżdżenia, serial jest o zombiakach.
To bawi amerykanów :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Filmy
#234 2011-01-12, 06:03(Ostatnia zmiana: 2011-01-12, 06:04)
Cytat: Aztek link=topic=1292.msg130092#msg130092#msg130092#msg130092 date=1294807864
To bawi amerykanów :D

A Polaków Złotopolscy i Klan.  :ok:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
O córka rybaka.  :lol2:  :lol2:  :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Cytat: Aztek link=topic=1292.msg130097#msg130097#msg130097#msg130097 date=1294811053
http://www.joemonster.org/filmy/29837/Rysio_z_Klanu_w_burdelu
Coś jeszcze?
Czy ktoś, kto to ogląda może powiedzieć, skąd się tam Rysio wziął? Znalazł sobie kochankę w burdelu? :lol:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, i chyba jest to nawet powiedziane na filmiku, dziewczyna, którą ratuje Rysio, jest koleżanką Bożenki.

BTW, Dziki, zwróciłeś uwagę na słońce na końcu w "Weronice"? :D

Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
BTW, Dziki, zwróciłeś uwagę na słońce na końcu w "Weronice"?  
Niestety nieszczególnie, :( a co tam było?

0 użytkowników
Do góry