Dyskusja ogólna 135683 384

O temacie

Autor EdekSumo

Zaczęty 14.11.2010 roku

Wyświetleń 135683

Odpowiedzi 384

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: edeksumo link=topic=11946.msg120264#msg120264#msg120264#msg120264 date=1290703037
Ja nie moge jakoś niektóre mody dodają po 2 NPC na krzyż i się nie czepiacie a ja robię więcej to co jestem gorszy co wowoz??
Właśnie, spierdalaj Wowoz!

Ja mam pytanie: ile zajęło ci vobowanie tego co pokazałeś?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Dyskusja ogólna
#21 2010-11-25, 17:50(Ostatnia zmiana: 2010-11-25, 17:50)
Cytat: KolegaZWojska link=topic=11946.msg120268#msg120268#msg120268#msg120268 date=1290703756
Właśnie, spierdalaj Wowoz!

Chociaz w jednym temacie nie rozpoczynaj prowa :lol2:

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Dziwny, brak klimatu, nie dojrzały, kiepska grafika, nie oryginalny, nie pomysłowy, sentymentalny, kiepski humor, egocentryczny względem autora, tworzony przez osobę mającą problem z wyrażaniem swoich myśli, nie umiejącą się zaprezentować.
Rób co chcesz ze swoim wolnym czasem. Mod z pewnością będzie miał ogromną wartość... sentymentalną.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Dyskusja ogólna
#23 2010-11-26, 22:08(Ostatnia zmiana: 2010-11-26, 22:09)
Nie za bardzo mi wiadomo co tu jest do rozbudowy... to co zaprezentowałeś jest nudne. Co drugi mod opowiada o jakichś artefaktach, uważasz, że twój jest oryginalny? Nad fabułą, wykreowaniem świata trzeba trochę pomyśleć, nadać mu własnego charakteru, tak by przyciągał graczy. Patrz na mod Rzeka Kolegi z Wojska - nie chcę tutaj reklamować jakoś specjalnie - ale jego mod faktycznie, ma swoja własną barwę i może być pewny, że z przyjemnością zagra w niego wiele graczy, choćby dlatego, że wyróżnia się naprawdę dobrym pomysłem. Ty z kolei wyjeżdżasz z czymś, co można wymyślić bez zastanowienia śpiąc na ławce na polskim (znajome, prawda?).

Screeny też niestety są brzydkie, bez wyczucia estetyki... w dodatku zapisane w png i bmp.
No i widzę dokładną liczbę NPC na krótko przed rozpoczęciem modyfikacji - wpisana dosłownie losowa liczba - zastanów się o czym to świadczy.

PS. Tyle dobrego, że nazwa moda nie jest jakaś patetyczna :ok:

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Dyskusja ogólna
#24 2010-11-27, 12:25(Ostatnia zmiana: 2010-11-27, 12:33)
Dlatego jeśli ci zależy bardzo na spędzaniu czasu wolnego na tworzeniu kiepskiego gówna to okej, nic nie mówiłem. Ale jeśli jednak w rzeczywistości masz szesnaście lat to powinieneś jakieś poważniejsze plany realizować. Jeśli intelekt nie przeszkodził ci w edukacji to za 3 lata powinieneś kończyć ogólniak. Poszukaj czegoś w czym mógłbyś się realizować bo to co teraz robisz wyraźnie nie jest twoją smykałką.
[/size][/font][/color]

bierzmy poprawkę na wiek użytkownika. Lepiej żeby w wolnych chwilach robił moda, niż miałby siedzieć na ławce pod sklepem i obrażać ładne dziewczyny, śpieszące do niego na zakupy. Lepiej, że za cel swojego uwielbienia wziął kochanego Goticzka i go moduje - TWORZY, niźli na przykład miał tylko biernie grać w jakieś szajsowate GearsOfWar, DarkSiders`y i inne ninjaBlejdy. To co zrobił i tak prezentuje się dość ciekawie. Nowy duży świat, nałożenie na niego teksktur, wrzucenie NPCÓW tak z niczego się nie wzięło. Yokozuna poświęcił na to dużo czasu i wysiłku. Ma bardzo dużo czasu na dopracowanie tej produkcji, to co pokazał to nie jest DOWNLOAD.

Jakbym zaczynał jak on, w wieku 16 lat, to dzisiaj już miałbym skończoną superprodukcję do gothica, zmodowanego stalkera, swoją wersję prypiat na source i jakiś fajny landzik w UDK. Tylko pozazdrościć, i życzyć sobie tak ambitnego i pracowitego syna. Jeśli Yokozuna wytrwa i to co robi jest na prawdę jego pasją, to będzie za 5 lat wymiataczem, po tym co widać na gameplayu, śmiałbym twierdzić, że jest pasjonatem.

EDIT:

ale, ale... co do fabuły, pewnie jest ona puki co, dodatkiem do świata, nie wiem. Radzę, abyś przed pisaniem fabuły ukończył co najmniej cztery mody do gothica a przede wszszytkim , Diccuric, Khorana, Velaya i Jaktyl. Poczytał komiksy i książki jak i również obejrzał pare filmów takich jak Królestwo niebieskie, templariusze i krew, Born Of Hope, The Last Legion i odpowiednio wybiórczo je potraktował.

POWODZENIA

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

EdekSumo

EdekSumo

Moderator działu
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu

EdekSumo
Moderator działu

Dyskusja ogólna
#25 2010-11-29, 07:48(Ostatnia zmiana: 2010-12-01, 00:28)
UWAGA ZMIENILIŚMY STRONKĘ
http://www.wyspakhorinismod.fora.pl/

EDIT
Od razu lepiej dzięki Wowoz

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy

Sheppard

Dyskusja ogólna
#26 2010-12-03, 17:48(Ostatnia zmiana: 2010-12-03, 17:49)
Kto wie,może mod będzie dobry,może go ukończysz,ale swoimi postami już mnie zniechęciłeś.
Pewnie zaraz tu wyskoczysz,i każesz mi pokazać co potrafię  :lol:  .
I jak ludzie ci coś doradzają lub cię krytykują,weź sobie to do serca.

maciejh

maciejh

Rzeka
posty779
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Rzeka
I jak ludzie ci coś doradzają lub cię krytykują,weź sobie to do serca.

Tego bym tak do końca to się nie trzymał...

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
No,wydaje mi się,że mając tyle lat co ja,jest na tyle dojrzały by nie brać wszystkiego dosłownie.
Człowiek mający IQ wyższe niż 3-latek chyba rozpoznaje konstruktywną krytykę.

biszkoptex

biszkoptex

Użytkownicy
posty81
Propsy4
  • Użytkownicy
Cytat: Sheppard link=topic=11946.msg121764#msg121764#msg121764#msg121764 date=1291395319
Człowiek mający IQ wyższe niż 3-latek chyba rozpoznaje konstruktywną krytykę.
IQ nie ma tu nic do rzeczy. IQ się znacznie nie zmienia z wiekiem. Tylko teksty są inne.

A propo moda. Edek, jak widzę jesteś fanem dzieł pana Tolkiena. Martwi mnie nazwa drugiego miasta i boję się, że reszta moda będzie zawierać podobne nazwy. Legolasa już ujawniłeś. Mod może być badziewny, ale oryginalność jest ważniejsza od samej fabuły.

EdekSumo

EdekSumo

Moderator działu
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
dobra nie mam zamiaru się kłócić ale gdy mod wyjdzie w tedy pogadamy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
no przepraszam, ale on tutaj wcale nie chce się kłócić, a ty już tym tekstem zaczynasz "wojnę"

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

EdekSumo

EdekSumo

Moderator działu
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
dobra to napiszę tak nie będę się udzielał chyba że ktoś zada jakieś pytanie lub przesadzi

EdekSumo

EdekSumo

Moderator działu
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu

EdekSumo
Moderator działu

Dyskusja ogólna
#33 2010-12-08, 20:36(Ostatnia zmiana: 2010-12-08, 20:39)
nowe screeny (niektóre były na naszej stronce)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
no i to coś już prezentuje tylko czemu takie dziwne dachy

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Dyskusja ogólna
#35 2010-12-09, 09:51(Ostatnia zmiana: 2010-12-09, 09:51)
no i to coś już prezentuje

no można się było spodziewać tego i będzie coraz lepiej. Ja nie wątpie w yokozune.

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

EdekSumo

EdekSumo

Moderator działu
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
A co jest dziwne tekstury czy modele?

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
To jest gont, ale takie coś duże te deski.

Ładnie, nawet bardzo. Mógłbyś dać takie "overview" świata? (patrz sygnatura emace)

makin' bacon

Sheppard

Sheppard

Użytkownicy
posty29
Propsy16
  • Użytkownicy
Wg.mnie za jasne te dachy.
No,ale rzeczywiście coś zaprezentowałeś.
Jeżeli to jest to śródlądowe miasto,to jak na miasto za mało budynków jest.
To raczej przypomina duży dziedziniec zamkowy,niż bogate miasto.W dodatku ilość muru jest zbyt duża.

EdekSumo

EdekSumo

Moderator działu
posty1739
Propsy924
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu

EdekSumo
Moderator działu

Dyskusja ogólna
#39 2010-12-09, 16:45(Ostatnia zmiana: 2010-12-09, 16:47)
miasto jest podzielone na 6 dzielnic a w każdej 5 domów czyli 30 domów a w modzie będzie wyjaśnione czemu jest tyle murów  
Fahren świat mam na ukończeniu gdy go skończę to zrobię gameplaya

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry