Świadome śnienie 50432 198

O temacie

Autor

Zaczęty 6.11.2010 roku

Wyświetleń 50432

Odpowiedzi 198

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Ja miałem parę razy uczucie jakby mnie wypierdalało z ciała i zaczynałem lewitować albo kręcić się na łóżku (we śnie ofkorz). Z tym że nie wiedzieć czemu to uczucie było bardzo chujowe i za każdym razem w porę się budziłem :(

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Ja miałem parę razy uczucie jakby mnie wypierdalało z ciała i zaczynałem lewitować albo kręcić się na łóżku (we śnie ofkorz). Z tym że nie wiedzieć czemu to uczucie było bardzo chujowe i za każdym razem w porę się budziłem :(
A miałeś taką fazę że idziesz spać u siebie na piętrze spać, śni Ci się że że spadasz i budzisz się na podłodze piętro niżej? Do dziś nie wiem co się do cholery stało.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba

Vierzba

Świadome śnienie
#182 2012-07-13, 22:46(Ostatnia zmiana: 2012-07-13, 22:47)
Nie musisz tak bezczelnie obnosić się swoim bogactwem, bananie jebany.

Pozdrawia mieszkaniec bloku

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie musisz tak bezczelnie obnosić się swoim bogactwem, bananie jebany.

Pozdrawia mieszkaniec bloku
Bezczelnie obnosić bogactwem? ... :lol2:
Chciałbym to bogactwo mieć, mieszkam we flacie (dość małym) jednak spójrz gdzie mieszkam, tutaj nie ma tak wielu bloków you know...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
przedwczoraj ostatni raz miałem takie coś że położyłem się do łóżka.
To Ty koleś lepiej idź się porządnie wyśpij, dobrze Ci radzę.
Poczym pomyślałem że czas zkroić mamie 3szlugi
To ile Ty masz lat, że kroisz matce szlugi? Ja swojej mówię ile mi ma kupić i liczę to w kartonach.
Potem się przeszedłem do kuchni i zauważyłem że moje pantofle są w kuchni
Daj ktoś linka do tej dyskusji gdzie doszliśmy w końcu do porozumienia czym naprawdę są pantofle :lol2:

Dobra.

To był świadomy sen. Ale to naprawdę nic szczególnego. Mam to na tyle często, że zwyczajnie mnie to wkurwia.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Świadome śnienie
#185 2012-07-14, 11:06(Ostatnia zmiana: 2012-07-14, 11:07)
To ile Ty masz lat, że kroisz matce szlugi?

Ja przedwczoraj zakroiłem jedną. Lat już mam zdecydowanie za dużo, jak na format tego forum :lol2: . Tak w ramach dygresji :D

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Ten efekt z 7 strony można wywołać przez codzienne branie kwasów, lsd, amfetaminy oraz przepalania każdego jedzenia 2kilogramami marioli :D  A tak na serio, to nic nie brałem... Wtedy nie  :lol: . Raz mi się takie cudo zdażyło hią hią.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skąd Ty się tu wziąłeś człowieku

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Ten efekt z 7 strony można wywołać przez codzienne branie kwasów, lsd, amfetaminy oraz przepalania każdego jedzenia 2kilogramami marioli :D  A tak na serio, to nic nie brałem... Wtedy nie  :lol: . Raz mi się takie cudo zdażyło hią hią.

Skąd Ty się tu wziąłeś człowieku

Najlepsze posty jakie widziałem od dawna.  :lol:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miałem dzisiaj bardzo dziwny stan, nie wiem czy można nazwać go świadomym śnieniem, ale chyba tak. Nie mogłem zasnąć, było około 5-5:30 rano. Byłem w pełni świadomy, odczuwałem dotyk (np. materiału śpiwora na nogach), słyszałem dźwięki dochodzące z dworu i reszty domu, mogłem otworzyć oczy, sprawdzić godzinę na telefonie itd. Mimo to miałem bardzo żywą senną wizję. W przeciwieństwie do wyobrażania sobie czegoś na jawie, nie miałem wpływu na to, co się w niej dzieje na większą skalę, to znaczy nie mogłem decydować o tym, kim jestem i jak wygląda moje otoczenie. Mogłem natomiast decydować o tym, gdzie idę, a mój mózg (jak to w snach) tworzył na bieżąco obiekty przede mną. Wszystko było bardzo szybkie, więc decyzje o działaniach były podejmowane natychmiast. Podejrzewam, że mogłem mieć nawet zwiększony poziom adrenaliny, ponieważ wizja była typowym przykładem "fight or flight" - najpierw byłem jakimś sporym białym ptakiem (mewą?), ściganym przez coś typu orła/sępa. Przez chwilę nawet byłem w jego szponach, ale udało mi się zwiać, musiałem jednak błyskawicznie zmieniać kierunek lotu oraz rozglądać się w poszukiwaniu możliwości schronienia. Później byłem białym królikiem i biegałem sobie po norkach (mózg dosłownie przede mną tworzył teren i tunele, widać było wręcz, jak wyłaniały się z nicości). Na końcu byłem już człowiekiem, znajdowałem się w czymś co wyglądało jak połączenie wilgotnego dworca kolejowego z pałacowymi komnatami. Miałem przy sobie rakietę do badmintona. Nie wiadomo skąd pojawiły się dwa wielbłądy (dromader i baktrian) i zaczęły mnie po tych komnatach ganiać, a ja musiałem cały czas zamykać za sobą wielkie drzwi. Wszystko to (oprócz może ostatniej scenerii) w idyllicznych kolorach, znanych chociażby z filmu Hobbit. Cała wizja urwała się nagle i nie potrafiłem już do niej powrócić.

Mark Twain

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
znajdowałem się w czymś co wyglądało jak połączenie wilgotnego dworca kolejowego z pałacowymi komnatami
Metro w Moskwie, czek yt aut
piękno sztuki socrealizmu

makin' bacon

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cos bardziej a la Hogward polaczony ze steampunkiem :D

Mark Twain

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Przytoczę może inny temat. Jakiego rodzaju miewacie sny? tzn. jesteście świadomi tego że to jest sen? Czy totalny reset... Bo ja miałem kilka takich snów w swoim życiu, gdzie nie miałem świadomości swojego wewnętrznego "ja" - czyli innym słowem nie miałem pojęcia o życiu które znam, kraju w którym żyje itd. Taka totalna schiza :D 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
czyli innym słowem nie miałem pojęcia o życiu które znam, kraju w którym żyje itd. Taka totalna schiza

Przecież w każdym śnie tak jest :D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Nie o to mi chodzi, tylko np. jak śni ci się coś i jest tam na przykład ktoś kogo znasz to kojarzysz fakty i rozumiesz kim jest(przykładowo twoja babcia, brat, czy dziadek). Ja miałem sny w których nie potrafię określić kim są np. ludzie z którymi rozmawiam lub gdzie jestem(np. czy jestem w polsce, w swoim domu czy gdziekolwiek indziej, po prostu wszystko jest takie wyjęte z dupy)

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Może masz Alzheimera, tylko zapomniałeś że go masz xD
Wbrew pozorom, to brzmi logicznie.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ale co brzmi logicznie? 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry