Resetowanie świata 4537 6

O temacie

Autor elektrica

Zaczęty 29.10.2010 roku

Wyświetleń 4537

Odpowiedzi 6

elektrica

elektrica

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Tak jak w tytule. Jak mogę wyzerować Świat ? Skasować wszystkie światy , npc , questy ? Wymodelowałem całą mapę ale nie wiem co dalej ;] ?

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?

emace

Resetowanie świata
#1 2010-10-29, 17:35(Ostatnia zmiana: 2010-10-29, 17:40)
taki mało etyczny sposób, wczytaj zen do programu graficznego z użyciem pluginu kerrax, zwelduj vertexy, i zapisz sobie to jako 3ds, potem import znowu w spacerze.

pozatym 3ds, którego teksturowałeś, nie ma vobów i questów

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

elektrica

elektrica

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Okej mam jedno pytanie.
Jeżeli zrobiłem testowe podłoże ? Domki mam robić  na mapce czy je dodaje w spacerze ? Gdzie znajdę model ludzika z gothic muszę utrzymać odpowiednią skalę (drzwi). Teksturuję w spacerze mapę?

Kuba90

Kuba90

Użytkownicy
JunityMan
posty226
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • JunityMan

Kuba90

Resetowanie świata
#3 2010-10-31, 16:34(Ostatnia zmiana: 2010-10-31, 16:38)
To już zalerzy tylko od Ciebie, Ja wole wstawiac w programie jakims typu 3dsmax niz w spacku .:P

A jeżeli chodzi o tą skalę:
Ja to robie inaczej jeżeli chodzi o skalę .Jak chce zrobic jakiś domek lub drzewo lub coś to sobie go modeluję w 3dsmaxie/blenderze/wings3d (to akurat bez znaczednia) i jak zakończe eksportuję do 3ds i wczytuję Wingsem tam robie zwykły szescian który skaluję >15tyś.I wtedy dostsowuje model do tego szescianu (oczywscie przed eksportem juz wysklowanego modelu usuwam szescian:P)i napewno jest dobrze taki szescian do 15tyś to zazwyczaj wyskosc jednego piętra.[czytaj sam parter]
Trochę to skomplikowanie napisałem ale to jest proste.Ja to przynajmniej tak robie.Ja robie wszystko w wingise jak narazie bo na 3ds maxa mnie nie stac a w blenderze to za bardzo jeszcze nie czaję wiec wszystko robie w jednym i nie sprawia mi to wielkich trudnosci. Myślę więc ,że powinno pomóc.Mam przynajmniej taką nadzieje.

W spacerze teksturujesz ale wpierw trza zmapowac model żeby było co teksturowac.
A jak już to zrobisz to żeby miec tekstury wczytaj jakis gotowy mesh swiata gothica i powinny wskocczyc do specjalnego okienka,

elektrica

elektrica

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy

elektrica

Resetowanie świata
#4 2010-10-31, 18:22(Ostatnia zmiana: 2010-11-01, 16:26)
Dzięki za pomoc chłopaki :D  
Nie zamykajcie tematu może będę jeszcze czegoś potrzebował !

EDIT:  Przyjaciele jak byście mogli możecie mi powiedzieć gdzie jest jakiś model człowieka ?

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Resetowanie świata
#5 2010-10-31, 19:17(Ostatnia zmiana: 2010-11-13, 02:35)
Propsuję w imieniu elektryka. Zacznijcie sobie przyznawać propsy za pomoc bo inaczej admini muszą się głowić czemu ten system się nie sprawdza.

[mod=Aztek]No bo kurwa się nie sprawdza :lol2: [/mod]

Kuba90

Kuba90

Użytkownicy
JunityMan
posty226
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • JunityMan
A po co Ci to ?? Do animacja jest plik humanbody.asc lub cos takiego nie pamiętam nazwy. A sam model otwórz gomanem plik Meshes.vdf tam są modele tylko nie w 3ds trzeba je jakoś przerobic ale nie pamietam jak,ale jaki cel masz w tym ,że potrzebujesz model?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry