Muzyka 1092066 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1092066

Odpowiedzi 3980

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Żałosne to są twoje zdolności rozumowania. Mówił ci ktoś, że jesteś irytująco głupi?
Tak panie wiem wszystko najlepiej, jestem zajebisty, a reszta podludzi niech spierdala.
Sam to sobie mówiłem, co z tego?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
W końcu zasłużyłeś na propsa.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
KZW założyć Ci temat, żebyś sobie tam kucował w spokoju?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka

KolegaZWojska
Rzeka

Muzyka
#2523 2013-05-22, 22:56(Ostatnia zmiana: 2013-05-22, 23:01)
KZW założyć Ci temat, żebyś sobie tam kucował w spokoju?
Nie, nie zakładaj, bo i tak nie będę w nim pisał.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Ej, ale teraz tak bez udawanej spinki, co do pojęcia "kucy". ŻGS, o ile w postach Thora pojęcie kucostwa brzmi całkiem zabawnie, tak kiedy czytam to słowo w twoich postach na myśl mi przychodzi jedynie pustonaśladownictwo. Słowo kuc, kojarzy mi się z takim małym gówniarzem w długich włosach, który jeszcze zbyt wiele nie przeżył, i który - posługując się pewnym eufemizmem - jest nierozwinięty w pewnej kluczowej sferze życia. Z tego co mi wiadomo o ironio ty też nie jesteś jeszcze rozwinięty. Dlatego w planie ogólnym wygląda to tak jakbyś nazywając innych kucami próbował dodać sobie animuszu.

Oczywiście za pewne się mylę oraz ktoś napisze, że ja swoimi wulgarnymi postami robię dokładnie to samo, (w sumie już Srawik napisał), ale takie po prostu mam odczuwanie, z którym teraz spokojnie się z Tobą dzielę.

Artem

Artem

Użytkownicy
posty16
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lekka odmiana:
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=NKDt8Ks-LYw
[/media]
[media]
https://www.youtube.com/watch?v=Cu8qsC1WLiE
[/media]

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Muzyka
#2526 2013-05-23, 05:33(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 05:35)
Ja powiem w tej dyskusji krótko... nawet patrząc obiektywnie, muzyka, która coś ze sobą niesie jest zwyczajnie bardziej wartościowa od tej, która jest stworzona dla zwykłej rozrywki i relaksu :ok:  Słucham trochę tego i tego - odsyłam do mojego lasta :ok:  Każda nadaje się na inne okoliczności - jedna do samotnego słuchania i zgłębiania się w muzykę (siłą rzeczy najwięcej się z niej wtedy czerpie), do imprez, spotkania z kumplami i takiego "bezmyślnego" puszczania gdzieś w tle (chociaż tutaj w ciągu 5sek mogę znaleźć coś lepszego niż kawałki wowoza :lol2: ) - prawie każda ma swoje miejsce.
Wpychanie tych waszych "kucy", metali itd. do tematu też jest zwyczajnie wzięte z dupy - wystarczy przejrzeć większość linków przez owych "kucy" podanych.
KzW zresztą udzielił paru fajnych uwag, które już chyba dla samego ciągnięcia hejtów zostały odpierane przez Sawika i Farena - niesłusznie, były jak najbardziej prawidłowe, zabieramy od nich po 5 mjentusów :ok:  O Pyrze nic nie będę mówił, bo doskonale wiem, dlaczego wypowiadał się w temacie, chociaż też zabieram mjentuski za próbę sprowokowania zbyszka :lol2:

Na zakończenie nuta odnośnie tego, co dzieje się z muzyką:
https://www.youtube.com/watch?v=6SbyZxJrP7U

Czy dla tych, którzy na linki mają wyjebane: Muzyka jest jednym z cudów świata, który zaczyna być niszczony.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Aztek od kiedy drum and bass jest muzyką do bezmyślnego puszczania

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aztek od kiedy drum and bass jest muzyką do bezmyślnego puszczania
Już sam fakt pojawienia się takiego pytania o czymś świadczy :I Spośród wymienionych w poprzednim poście przykładowych okoliczności, Ty (WAIT FOR IT) po prostu (WAIT!) nie potrafisz cieszyć się i w pełni korzystać tym pierwszym - czerpać z muzyki, której słuchasz garściami. Możesz dorzucić swoje 2gr o wyjcach, to niczego nie zmieni - nadal będą w tej kategorii zwyczajnie najlepsi. Przypomniał mi się obrazek, który widziałem na jakimś 9gagu. Nie mogę go znaleźć, ale jego treść była mniej więcej taka: "Welcome to XXI ceuntry, where music is shit, and lyrics don't matter anymore". Nie mówię, że tak jest zawsze, ale jest tego coraz więcej i więcej :ok:

No chyba, że się mylę? Dajesz najbardziej, nazwijmy to, "głęboki" kawałek dnb.

kazzmir
  • Gość
to wrzucam coś o kamieniach skoro tak się lubicie xD

https://www.youtube.com/watch?v=uytWxYKSupI

https://www.youtube.com/watch?v=bEzBxxhnFzI

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Muzyka
#2530 2013-05-23, 11:48(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 11:49)
Uważaj kazz, możesz wyjść na 'kuca' linkując Toola :lol2:
Do tego dochodzi teraz, podczas przeciwkucowemu ruszeniu pospolitym forum :lol2:

kazzmir
  • Gość

kazzmir
Gość

Muzyka
#2531 2013-05-23, 11:54(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 11:55)
dodam że z płyty z której pochodzi ten utwór podoba mi się tylko on. cała reszta to chujna xD

patataj patataj  :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Muzyka
#2532 2013-05-23, 13:50(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 13:54)
Pyrze nic nie będę mówił, bo doskonale wiem, dlaczego wypowiadał się w temacie, chociaż też zabieram mjentuski za próbę sprowokowania zbyszka :lol2:
Zabierz więcej mjentusków, bo próba prowokacji zakończyła się sukcesem! KZW spiął się jak dziewczynka, broniąc swojej muzyki. Sam takich rzeczy słucham, ba! Słucham rzeczy jeszcze z dalszych zakątków internetu, a ostatnio nawet przesłuchałem parę razy płytę Evanescence. Murzynów też jestem w stanie słuchać, ostatnio włączyłem nawet jakiś rap niewieści od Ogrodnika. Bo o czym to świadczy? O kurwa niczym. I Wowoz ma takie samo prawo postować tutaj, jak każdy inny. A odnośnie mówienia o kucach, to sam tego słowa nie lubię, tak jak większości frazesów, które Thoro sprowadza tutaj z karachana (suchoklates, atencyjny itd.). Dowiedziałem się przynajmniej, że jestem niedorozwinięty.

EDIT:

BTW Kazz Ty kucu :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

kazzmir
  • Gość
EDIT:

BTW Kazz Ty kucu :D

prrrrrrrr zgubiłem mojego jednorożca xD

to wrzucam to, też fajne
https://www.youtube.com/watch?v=0UjsXo9l6I8

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Murzyńskie getto drzwi obok xD

Mark Twain

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Zabierz więcej mjentusków, bo próba prowokacji zakończyła się sukcesem! KZW spiął się jak dziewczynka, broniąc swojej muzyki.
Wmahahahaha. Tak masz rację! Jestem taki wkurwiony buehehehe, Opetha obrażajo. Jesteś ciężkim kretynem na równi z tymi wszystkimi wielkimi prowokatorami. Taką prawdę smutno ci powiem, że każdy jebie z tych prowokacji niezależnie po której stronie leży, a ty idioto czuj się dumny ze swojej prowokacji INTERNETOWEJ kurwa wręcz światowej, bo iście zrobiłeś mi krzywdę. Właśnie dlatego jesteś żałosny, żyjesz w swoim świecie iluzji, widzisz co chcesz widzieć, subiektywnie mówiąc co dobre co chujowe, nie wiedząc jak inne osoby jebią z ciebie i twoich kretoszczurów. Taka jest prawda o tobie, bo kiedy inne jak ty to mówisz kuce ciężko pracują nad sobą ty wchodzisz w internety i nazywasz innych kucami. Gdybyś miał prawdziwe problemy, wiedział jak ważna jest odpowiedzialność za innych, a nie pierdolił o biciu taty na forumach, to byś wiedział jak bardzo żałosny jesteś.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Muzyka
#2536 2013-05-23, 14:32(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 14:32)
Wcale nie spiąłeś :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Muzyka
#2537 2013-05-23, 14:33(Ostatnia zmiana: 2013-05-23, 14:33)
No to się zaczęło... :D

Mark Twain

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
kzw tyle czasu na forum a prosze...

troche beka :lol2:

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

kazzmir
  • Gość
jestem w matni  :lol2:

0 użytkowników
Do góry