Wybór monitora 4731 15

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2010 roku

Wyświetleń 4731

Odpowiedzi 15

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nadszedł czas, gdy muszę kupić nowy monitor. Totalnie nie wiem czym się kierować, jaka przekątna będzie dobra dla grafika, na co zwracać uwagę, czego unikać. Jedyną sugestią jest cena. Jako, że jestem skąpy chce aby była jak najmniejsza ale również bez przesady bo w końcu mowa o urządzeniu, które służyć ma latami.

melkor
  • Gość

melkor
Gość

Wybór monitora
#1 2010-07-07, 22:13(Ostatnia zmiana: 2010-07-07, 22:20)
Od niedawna jako główny monitor (jeden z dwóch) mam benqa ledowego G2222HDL, mogę go polecić. Kosztuje około 600zł. Przekątna ekranu: 21,5 cala, rozdzielczość: 1920x1080,współczynnik kontrastu: 5000000:1. Na fabrycznych ustawieniach jest bardzo jasny, chwilę trzeba dopasować go subiektywnie do oka posiadacza.

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A interesuje Cię skan artykułu w cda na ten temat? Piszą tam między innymi, czym się kierować, jaka matryca dla grafika, jaka dla gracza itp.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Czemu nie. Lepsze to niż mozolne zgłębianie tematu w Internecie.

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
Cytat: Konserwa link=topic=10719.msg102698#msg102698#msg102698#msg102698 date=1278535011
A interesuje Cię skan artykułu w cda na ten temat?
Mnie też by to interesowało. Używam co prawda lapa, ale myślałem też o monitorze do stacjonarnego.

Jako grafik, zakochałem się w rozdzielczości 1600x900. Mam tu teraz po prostu w pizdu miejsca, wszystko widać. Tak samo przy grach - świetny panoramiczny obraz. Nie nadaje się on jednak zupełnie do przeglądania internetu - za niski. Kolega ma monitor z możliwością obrotu o 90 stopni, myślę, że połączenie tych dwóch właściwości byłoby po prostu niebiańskie.

melkor
  • Gość
dwa monitory lepsze. jeden jakiś byle jaki tani do trzymania okienek programów, poczty itp.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Cytat: melkor link=topic=10719.msg102707#msg102707#msg102707#msg102707 date=1278535897
dwa monitory lepsze. jeden jakiś byle jaki tani do trzymania okienek programów, poczty itp.

Tak też pragnę uczynić, bowiem biurko mam pojemne :D . Tylko taka kwestia kazz: Jak już będą te dwa monitory podłączone i w ogóle to czy gdy wyłączę jeden z nich (ten pomocniczy, na czas kiedy nie pracuje w programie) to nie zjebie się nic z rozdzielczością? Da się pracować w ten sposób?

melkor
  • Gość
Cytat: Thoro link=topic=10719.msg102712#msg102712#msg102712#msg102712 date=1278536810
...nie zjebie się nic z rozdzielczością? Da się pracować w ten sposób?

nie ma prawa. w tej chwili to co widzisz to dwa monitory, 1920x1080 i 1680x1050, print screen wklejony do photoshopa wygląda właśnie tak. czasami, ale to bardzo sporadycznie zdarza się że myszka w trakcie niektórych gier ucieka na drugi monitor, wtedy wystarczy go wyłączyć w panelu właściwości ekranu, i po skończeniu zabawy włączyć spowrotem. to jest jedyny problem który może się dziać. nie ma mowy o czymś takim jak skalowanie rozdzielczości pod drugi monitor, działają one niezależnie, dając obraz albo połączony, albo dzielony jak ja mam, jest kilka opcji do wyboru, zależy co kto lubi.

sauron
  • Gość
no i co kupiłeś?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
No już dawno :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
To po lewej to solniczka?  :lol:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Młynek do żuru home made

sauron
  • Gość
zadowolony z benqa?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
No chyba może być. Nie mam za bardzo się do czego odnieść.

zOrc

zOrc

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
A co to ikony ukryte pod tapetą? To też home made? :lol:

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Większy lans

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry