Assassins's Creed II 31530 114

O temacie

Autor Kudlik

Zaczęty 6.03.2010 roku

Wyświetleń 31530

Odpowiedzi 114

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Cytat: Elvans link=topic=9145.msg102278#msg102278 date=Jul 5 2010, 08:36 AM\'
To pomyślcie panowie co szykuje nam się w Brotherhood w Romie... Miodzio xd
to co pod koniec w 2 :D

lolpus
  • Gość
No coz,zgadzam sie z wiekszascia tutejszych postow odnosnie tej gry.Jest poprostu zajebista.I pod wzgledem grafiki i muzyki i fabuly(wg.mnie).Przeszedlem 2 razy,kto nie gral niech lepiej ja odpali.;]

Ksondar

Ksondar

Użytkownicy
posty19
  • Użytkownicy
Rzeczywiście gra jest świetna, dzisiaj wbiłem 100% trofeów. Grafika jest ładna, fabuła jest bardzo dobra. Polecam.  :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Kolejny gameplay: http://www.gamezilla.pl/content/assassin-s-creed-brotherhood-6-minut-materialu-z-trybu-dla-pojedynczego-gracza

Widać, że twórcy nie spoczęli na laurach i dalej ulepszają swoją grę :D  Oby tak dalej :ok:

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Assassins's Creed II
#105 2010-12-30, 01:56(Ostatnia zmiana: 2010-12-31, 02:21)
Ok. Widzę, że tu są jakieś materiały z brotherhooda, więc jako człowiek, który go ma (na ps3 <3333) mogę go tu opisać.

Single: Fabularnie może, może niewiele gorszy od dwójki. Ale że dwójka jak dla mnie miała fabułę zajebistą, to tu nie jest źle, bo jest niewiele gorszy a zakończenie ma jeszcze lepsze, dziwniejsze i bardziej zaskakujące niż dwójka (tak, tak się da zrobić!). Dodano trochę nowych ficzerów umilających grę typu gwizdanie na konia, żeby podbiegł, prywatni, levelujący zabójcy których - o ile się nie wyśle na misje - można używać do oczyszczania sobie drogi, pochwę pozwalającą nosić ciężką broń i wiele innych, małych acz umilających rozgrywkę dodatków. Spolszczenie w filmiku w intro przykulało, bo napisy nie nadążyły, ale poza tym jest jak zwykle świetnie. Graficznie nie potrafię powiedzieć, czy się poprawiło, bo w dwójkę grałem na pececie, ale grafika nie przeszkadza w grze. Skrypty wbrew opinii (azteka) nie przeszkadzają w grze, odczułem je dwa, może trzy razy. Rzym odbijamy dzielnicami, kasując przywódców i paląc posterunki-wieże wroga - oczywiście wcale nie musimy tego robić, to coś jak zbieranie piórek w dwójce, tylko bardziej. Po odbiciu takowej dzielnicy możemy z niej zwerbować sobie pomocników, których potem wyszkolimy na assassynów, możemy w tej dzielnicy odbudować jakiś sklep czy kupić punkt widokowy (koloseum?). Tym razem już nie jeździmy po świecie, siedzimy w rzymie i tyle, troszkę szkoda mimo wszystko. Niektóre wspomnienia pozwalają nam grać młodym Ezio w miastach z dwójki, ale ruch po mieście jest ograniczony. Są również chwile, gdzie chodzimy Desmondem - dla mnie zawsze się podobały, ale w tej części są zdecydowanie najlepsze, biją te z jedynki i dwójki bez problemu. Muzyka? Wzbogacony soundtrack z dwójki. Jest całkiem sporo nowych ciosów finalizujących walkę, to duży plus. Bugi są sporadyczne, raz zdarzyło mi się podlecieć razem z zabijanym człowiekiem na piętro w górę i raz się przyblokowałem w skryptach. Leonardo i jego machiny nie pchają się nam w fabułę, robimy te imo psujące grę (ale ich nie ruszałem, więc nie wiem - chodzi mi o samą ideę) misje tylko jeśli chcemy - są poboczne. Ogółem gra jest warta nawet tych 180 zł, jakie w nią wsadziłem, ale to dzięki...

Multiplayerowi: Nowość w serii, ładnie wkomponowany w fabułę. Jesteśmy jednym z członków Abstergo i wsiadamy w animusa, żeby wraz z innymi członkami ćwiczyć wirtualne zabijanie się. Tłumaczy to ilość animusów, które widzieliśmy przy ewakuowaniu się z budynku abstergo w dwójce. Ogółem ciosy są dwa: ogłuszenie tego, kto chce nas zabić - o ile nas nie wykrył i klasyczne zabicie. Z biegiem czasu i leveli dostajemy dodatki, ja się na razie spotkałem z ludźmi rzucającymi petardą dymną pod nogi i dostałem możliwość chwilowej zmiany modelu postaci (żadne gówienko typu farby na twarz w codzie, tu zmieniacz modelu to przydatna rzecz). Ogółem gra polega na tym, że chodzimy udając przechodniów (graczy jest ośmiu, ale po ulicach gania mnóstwo zwykłych ludzi, między których można się wtopić) i udajemy, że takim komputerowym przechodniem jesteśmy, dopóki nie znajdziemy swojego celu. Cel nie jest dokładnie pokazany, mamy tylko przybliżone położenie i jego zdjęcie. Możemy oczywiście biegać, ale to się nie sprawdza - od razu się przegrywa. Swoją drogą przegrane w tej grze ani trochę nie denerwują, a wręcz rozweselają i motywują, rzadkość jak dla mnie. Zabójstwa dostajemy na ludzi o większym poziomie, większej ilosci punktów od nas, a nas szukają ludzie o niższym poziomie - to pozwala nowym się odnaleźć. Kiedy nasz zabójca przestanie się kryć i zacznie nas gonić, zazwyczaj sami to zauważamy, ale jak jest blisko to wyskakuje czerwona ikonka (tylko jak biegnie, jak stoi w tłumie to nic się nie pojawia). Możemy klasycznie wskoczyć w siano, ale mi największą satysfakcję dawało jak uciekałem, skręcałem w jakąś uliczkę i stawałem w grupce ludzi, a mój egzekutor gubił mnie w tłumie albo pobiegł na wprost dalej "mnie gonić" :D  Ogółem arsenał chowajek jest duży, możemy stanąć przy jakimś bazarze a nasza postać zacznie wykonywać ruchy jak przeciętny przechodzień, jakby szukała jakiegoś towaru albo gadała ze sprzedającym, możemy klasycznie wejść w grupkę ludzi i w niej chodzić - postać sama się dostosowuje do ich chodu, ruchów, etc. Ogółem gra się lepiej niż można sobie wyobrazić, no, i brawa twórcom za odwagę - wyszli poza jakieś klasyczne deathmath bijciesięityle.

Gra jest warta zakupu (lol, zakupu. takiego za pieniądze!), miałem zamiar ją sprzedać po przejściu, ale chyba zafascynowałem się multiplayerem na dłużej. Warto brać, polecam z całego serca.

PS: jedna irytująca sytuacja - nie wiem, czy to się da wyłączyć, ale podpowiedzi typu "kupiłeś to i to, kliknij to aby wykonać to" potrafią człowieka dobić. Kupiłem dwuręczny miecz, stanąłem nad rzeką i wyskoczyła taka podpowiedź "przytrzymaj tenitenprzycisk, aby wykonać specjalny ruch." No to zafascynowany go przytrzymałem. Tym specjalnym ruchem było rzucenie mieczem do przodu, a że z przodu miałem rzekę, no to cóż :D

edit: tak posiedziałem i pomyślałem że gra fabularnie jest jednak dość dużo gorsza od dwójki. Ale i tak warto zagrać, bo fabuła jest mimo to dobra. A zakończenie brotherhooda mimo myślenia dalej bije na głowę te z dwójki.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Ja właśnie gram (w końcu :lol: ) w ACII. Gra jak najbardziej ok, ale nadal uważam że graficy z Ubisoftu nie potrafią robić terenów otwartych. W miastach grafika jest fajna, wszystko wygląda ok, ale po wyjściu z miasta w oczy wali żałosny obraz. Rośliny z daleka wyglądają jak w gothicu, trawa jest jednolita i wygląda jakby nie miała tekstur, po prostu klęska.

LukaszazMl

LukaszazMl

Użytkownicy
posty19
Propsy12
  • Użytkownicy
przeszedłem juz fajna gra ale z asssasssynem  :cool:

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Propsy dla Mea, tez mam Brotherhooda tyle ze na xboxie i multi wymiata - jedno z najlepszych, jesli nie najepsze w historii gier. Brawa dla twórców.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja grałem na Xboxie, a sam posiadam PS3 w najnowszej wersji. Wniosek jeden: PS3 rządzi. A udało mi się go kupić za cenę najnowszego Xpudła. PS3 ma lepsze exclusivy i darmowy multiplayer.

A wracając do Assassin's Creed.
Dwójkę przeszedłem, była ekstra.
Brothehood też niedawno skończyłem. Fabuła może być ale zakończenie... Niby dramatyczne, ale czegoś mi w nim brakowało. Znowu pojawiły się innowacje w gameplay'u jak np. system "strike first, strike fast", który jest dośc ciekawy. Teraz zaczynam grać na multi, które swoją drogą jest jednym z najlepszych w grach.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
właśnie przechodzę brotherhooda po raz drugi, tym razem dokładniej - misje na sto procent synchronizacji i takie tam. Właśnie odblokowałem jakiś kod. To chyba też nowość w serii.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Czy na kompie z:
2GB RAM, Proc Intel core duo po 1.86GHz i karta graficzna Nvidia 7300GT zadziala chociaz na minimalnych Ac2?

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Tak :lol:

Zoom

Zoom