Jawne działy i upadek moddingu Gothica 45353 156

O temacie

Autor Buła

Zaczęty 31.12.2009 roku

Wyświetleń 45353

Odpowiedzi 156

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
kwestia downloadu, tak czy siak trzeba by zrobić taki upload gdzie podaje się linki, a to z tego powodu że byśmy się skichali z transferem
No transfer może być problemem. W gruncie rzeczy można by nawet, żeby to wszystko zebrać w jednym miejscu, założyć forumowe konto na 4shared.com - 10 GB miejsca, transfer chyba nieograniczony, spore możliwości moderacji (foldery, hasła, uprawnienia). Pierwszy minus jest taki, że ostatnio jakoś nieciekawie ta strona działała (ale to przez jeden dzień), a drugi, że na ściągnięcie pliku trzeba czekać, zależnie od wielkości, od 10 do chyba 45 sekund. Nie wiem czy są ograniczenia prędkości ściągania, mi ściąga zawsze z maksymalną jaką może wyciągnąć mój net.

Cytat: Buła link=topic=8252.msg76547#msg76546 date=Jan 1 2010, 10:03 PM\'
Nieaktywne działy będą przenoszone do archiwum. Ale właściwie niewiele to przecież zmieni, nie polepszy sytuacji. Ukaże jedynie prawdziwy obraz tego co się tutaj dzieje.
Nie ma co się oszukiwać, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Niezależnie czy towar jest ładny, nadal masz fałszywy towar.

Cytat: Diegomir  link=topic=8252.msg76548#msg76546 date=Jan 1 2010, 10:20 PM\'
Trzeba sie rozreklamowac jako polskie forum modderskie
Ale zapytaj najpierw fanów Jedynej Słusznej Gry czy możesz ;)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Trzeba sie rozreklamowac jako polskie forum modderskie

i co to niby da? jeśli ci modderzy mają być tak potraktowani jak gdzieś półtoraj roku temu inni przez m. in. sentariona to ja dziękuję i nie chcę się pod tym syfem podpisywać i usuwam konto bo to żenujące.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
jeśli ci modderzy mają być tak potraktowani jak gdzieś półtoraj roku temu inni przez m. in. sentariona to ja dziękuję i nie chcę się pod tym syfem podpisywać i usuwam konto bo to żenujące.
Masz na myśli to z M&B? Parę razy się spotkałem z tym na forum, chcę się upewnić, czy o to chodzi.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Jawne działy i upadek moddingu Gothica
#43 2010-01-02, 01:25(Ostatnia zmiana: 2010-01-02, 11:32)
Prawdę mówiąc nie pamiętam. Nie chcę tu wygrzebywać starych brudów, szukać winnych. Chodzi jedynie o przedstawienie sytuacji, że takie incydenty były faktem i obrazują one stosunek tutejszych rezydentów w stosunku do osób z poza grona modderów gry gothic. Osoby te zostały potraktowane mówiąc delikatnie bardzo nieelegancko i jasno dano im do zrozumienia, że ze swymi projektami nie są tu mile widziane.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Spoko, zajmę się tymi działami. Sprawdzę kto co jeszcze robi.

Abubaker

Abubaker

Użytkownicy
posty86
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ty modowałeś wogóle Gothica ? Acces Violation , zjebany Spacer , setki błędów niewiadomo jakich i wogóle. Dla mnie Gothic był tylko wstępem do modowania innych gier np Mount & Blade na który się wkrótce przeżuce :lol2:  .

Od kiedy pamiętam moduję gothica, ale modowałem też morrowinda diablo i mount and blade. Miałem też kilku miesięczny epizod z rórznymi game makerami ale mimo wszystko zawsze wracam do gothica bo niezależnie od grafiki i bajerów ten silnik stworzony jest do opowiadania wielkich historii. Można na nim wprowadzić w życie nawet legendę o smoku i dratewce więc czemu nie?

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Czemu nie? Bo jeśli wpakujesz na silnik Gothica świat zrobiony na miarę dzisiejszych standardów, gra Ci się po prostu wyłączy.

Diegomir

Diegomir

Użytkownicy
Gnój
posty196
Propsy255
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Gnój
Czemu nie? Bo jeśli wpakujesz na silnik Gothica świat zrobiony na miarę dzisiejszych standardów, gra Ci się po prostu wyłączy.
agree

LordSmarkula

LordSmarkula

Użytkownicy
posty141
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie jestem na forum może zbyt długo, ale z tego co czytam w różnych działach, co raz więcej osób patrzy krytycznie na modding Gothica, więc gdyby zaprosić modderów innych gier, może zostaliby cieplej przyjęci.

Ludzie zamienili religię na telewizję. Teraz telewizja daje lepsze efekty w manipulowaniu ludźmi.

Znakiem bogatej młodzieży nie wiedzącej co zrobić z pieniędzmi nie powinien być banan, a nadgryzione jabłuszko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Od kiedy pamiętam moduję gothica, ale modowałem też morrowinda diablo i mount and blade. Miałem też kilku miesięczny epizod z rórznymi game makerami ale mimo wszystko zawsze wracam do gothica bo niezależnie od grafiki i bajerów ten silnik stworzony jest do opowiadania wielkich historii. Można na nim wprowadzić w życie nawet legendę o smoku i dratewce więc czemu nie?

w takim razie rób te "wielkie historię", życzę powodzenia. zanim ty skończysz jedną jebitną lokacje to na sandboxie czy chrome ed zrobiłbyś już cały świat.

Abubaker

Abubaker

Użytkownicy
posty86
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w takim razie rób te "wielkie historię", życzę powodzenia. zanim ty skończysz jedną jebitną lokacje to na sandboxie czy chrome ed zrobiłbyś już cały świat.

To mi załatw chrome engine :lol2:  I to pod RPG.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli jesteś mądry, masz pomysł i możliwości jego realizacji to i UT3 dostaniesz.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
To mi załatw chrome engine :P  I to pod RPG.

sam sobie załatw. kazzowi się udało a nawet jeśli nie to warto poćwiczyć sam leveldesign na tym co jest (a jest rewelacja) zamiast robić jakieś miernoty do gothica.

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
UE3 jest aktualnie darmowy.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
To mi załatw chrome engine :P  I to pod RPG.
Szybciej byś zarobił na dobrego kompa i zrobił grę na Chrome, niż jakbyś takiej samej wielkości grę miał robić na Gothicu.

Pod RPG? Na Chrome, CryEngine, UE3 i na wszystkim innym zrobisz FPSa, przygodówkę, RPG, RTS, arcade, ścigałkę i wszystko inne. Na Gothicu zrobisz tylko marne powielenie Gothica, nawet mechaniki za bardzo nie zmienisz.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Podajcie mu same profesjonalne silniki. A warto zauważyć, że nawet w pełni darmowy Irrlicht czy Ogre jest graficznie znacznie lepszy od Gothica.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a po co się rozdrabniać i dawać jakieś półśrodki (ogre jest do niczego) skoro dla każdego, od reki dostępne są narzędzia z najwyższej półki?

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie, Thoro, Chrome najnowszego nie dostaniesz tak po prostu, poza tym program, dzięki któremu można było dostać Chrome, jest już zawieszony.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
z tym że ja od początku mówiłem o CHROMED  

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Napisałeś chrome.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry