OTO KATOLIZM 100165 393

O temacie

Autor Zoom

Zaczęty 24.12.2009 roku

Wyświetleń 100165

Odpowiedzi 393

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

OTO KATOLIZM
#120 2009-12-29, 22:51(Ostatnia zmiana: 2009-12-29, 22:52)
Siekacz : Kyro - 3 : 1

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Można, ale nie trzeba. Na tym polega dyskusja.
Oczywiscie, że nie trzeba. Tylko nie widze w tym żadnego sensu, poza zyskaniem opini jaka wlasnie ma Kyro na tym forum.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
A jaką mam? :D

PS: Zedytowałem poprzedniego posta, proszę się ustosunkowywać również do niego.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3:2

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Dobrą. Skoro ty nie widzisz jak jest, to nie bede sie uświadamiał. Wiecej sie nie odzywam, mozesz prowadzić swoją fanatyczną i popierdoloną misję w spokoju.
Elo.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

OTO KATOLIZM
#125 2009-12-29, 23:23(Ostatnia zmiana: 2009-12-29, 23:28)
I jak tu prowadzić dyskusję skoro nie wiadomo po co ludzie angażują się w to emocjonalnie i biorą wszystko osobiście? Nie lepsza byłaby chłodna wymiana argumentów i analiza sytuacji, tak żeby każdy coś z tego wyniósł, a jeśli uważa że nie ma nic nowego co mógłby się dowiedzieć, zignorował ją?

Niemniej jednak bardzo się cieszę że są w ogóle na tym forum ludzie którzy chcą dyskutować o kwestiach religii, moralności czy nauki, w realu zwykle naprawdę trudno kogoś takiego spotkać a tu można się wygadać :D

He he, można by w sumie robić takie bitwy na wzór tych 2D, 3D i co tam jeszcze :D
A na koniec anonimowa ankieta kto był najbardziej przekonywujący.
Nie ma znaczenia kto stoi za jaką teorią, przy takich charakterach jakie się tu nagromadziły dyskusja będzie wrzała choćby wzięli w niej udział sami ateiści, tylko czekać aż ktoś z przekory zacznie bronić katolicyzmu xD

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I jak tu prowadzić dyskusję skoro nie wiadomo po co ludzie angażują się w to emocjonalnie i biorą wszystko osobiście? Nie lepsza byłaby chłodna wymiana argumentów i analiza sytuacji, tak żeby każdy coś z tego wyniósł, a jeśli uważa że nie ma nic nowego co mógłby się dowiedzieć, zignorował ją?
Mam nadzieję że do takiej rzeczowej dyskusji jeszcze w tym temacie wrócimy.

Przy okazji, znalazłem listę cudownych, uznanych przez Kościół uzdrowień w Lourdes. 67 w sto lat, na bodajże 80-100 milionów pielgrzymów.
http://www.lourdes-france.org/upload/pdf/gb_guerisons.pdf
Gruźlica?

Dla nie chcących ściągać dodaję link do wersji html
Avallach

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

OTO KATOLIZM
#127 2009-12-30, 00:00(Ostatnia zmiana: 2009-12-30, 00:00)
Niemniej jednak bardzo się cieszę że są w ogóle na tym forum ludzie którzy chcą dyskutować o kwestiach religii, moralności czy nauki, w realu zwykle naprawdę trudno kogoś takiego spotkać a tu można się wygadać 4.gif

na tym polega problem Kyra :D . wybaczcie, oddalam temat od metrium, juz sie nie odzywam. :D  opuszczam dyskoteke.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoko, ja nie mieszkam w Kamiennej gdzie ludzie muszą tworzyć podziemne gazety żeby był jakikolwiek przepływ informacji :D

BTW - czemu bardzo dużo spośród tych uzdrowień ma związek z gruźlicą?

Mark Twain

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy

DuoGum

OTO KATOLIZM
#129 2009-12-30, 10:34(Ostatnia zmiana: 2009-12-30, 10:37)
Takich przykładów można mnożyć mnóstwo. Świat zwierzęcy jest na tyle bogaty, rozwinięty i zróżnicowany, że można całe życie poświęcić na badanie go a i tak pozna się tylko maleńki ułamek. Jeśli więc ktoś stwierdza po prostu, że u zwierząt moralności nie ma, to ten ktoś musi mieć po prostu zerowe pojęcie o zwierzętach. Albo myśli że moralność = prawa zapisane w starej książce.
Dzisiejsza mentalność.
Po prostu nie mogę zrozumieć ludzi, którzy dla jakichś swoich racji, które można przemilczeć nic na tym nie tracąc, robi z siebie idiotę.
A po co przemilczać? Mam to i to do powiedzenia i to mówię. Od tego jest forum byśmy dzielili się swoimi opiniami, uwagami, racjami etc.
Dyskutujesz na forum publicznym, nie przeprowadzasz żadnej dyskusji tylko jakiś szyderczy monolog, to czego ty chcesz? By cie jeszcze po główce poklepać?
Jaki monolog? ;) . Gdyby Kyro prowadził monolog, chyba nikt tutaj nie odpowiadałby.
Dobrą. Skoro ty nie widzisz jak jest, to nie bede sie uświadamiał. Wiecej sie nie odzywam, mozesz prowadzić swoją fanatyczną i popierdoloną misję w spokoju.
Innymi słowy, uciekasz od dyskusji.

Nagle wszyscy wierzący postanowili skończyć dyskusję. Walkower? ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Nagle wszyscy wierzący postanowili skończyć dyskusję. Walkower?

Tak. W końcu najlepiej bezpodstawnie mantrować "jesteś idiotą" samemu nie błyszcząc przy tym niczym szczególnym

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: DuoGum link=topic=8192.msg76037#msg76037 date=Dec 30 2009, 10:34 AM\'
Innymi słowy, uciekasz od dyskusji.
Zawsze tak jest. Wejdzie, powyzywa, nic konkretnego nie powie, a potem walnie jednym ze swoich stałych tekstów i ucieknie. To jest zachowanie na miarę honorowego, silnego mentalnie człowieka. Nie warto na niego zwracać uwagi, to pieniacz.
Cytat: DuoGum link=topic=8192.msg76037#msg76037 date=Dec 30 2009, 10:34 AM\'
Nagle wszyscy wierzący postanowili skończyć dyskusję. Walkower? ;)
To było oczywiste. Nie licząc pewnych mniej i bardziej religijnych wyjątków, ci najbardziej obrażeni czekali na moment, który będzie im pasował. Bo przecież ktoś taki jak Buła nie umiałby sam nic powiedzieć, a więc musiał czekać, aż będzie miał wsparcie ze strony Siekacza, nie?

Buła, naprawdę czekam aż się rzeczowo wypowiesz albo zreflektujesz w jakikolwiek sposób za bezpodstawne nazywanie mnie idiotą. Obraziłem Cię? OK. Twoje wierzenia wydają mi się bzdurne i głupie. Matce też to mówię. Jeśli jednak wymagasz ode mnie, abym je szanował, musisz mi powiedzieć, za co je mam szanować. Nie ma nic za darmo.

Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Kyro wybacz że się wtrącę, ale jak byś się ustosunkował do tego, gdybym powiedział, że masz szanować moje wierzenia, dlatego, że ja szanuję twoje?

"Wolna wola jest iluzją!"

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Jednak czy wszechświat to tylko cząstki elementarne?

"I am the blade of TheModders!"

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co mi po Twoim szanowaniu? ;)  Nadmierne szanowanie innych poglądów i tolerancja to jest właśnie to lizanie po jajkach i udawanie, że wszystko jest w porządku, podczas gdy nie jest. Ja uważam, że religia chrześcijańska jest z wielu względów szkodliwa, dlatego też zgodnie z podstawowym prawem do wolności wypowiedzi mam prawo o tym mówić. Myślisz inaczej - uargumentuj to, a nie zasłaniaj się tolerancją i nie wymagaj, że inni będą szanowali Twoje poglądy tylko dlatego, że Ty okazujesz innym ten nikomu niepotrzebny szacunek. Problemy trzeba rozwiązywać, a nie wkładać do pudełka i obklejać kolorowym papierem.

Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent

dr inż. Fenix
The Modders

OTO KATOLIZM
#134 2009-12-30, 12:16(Ostatnia zmiana: 2009-12-30, 12:20)
hm... Fakt, że ja nie wtrącam się w to co wierzysz jest chyba wystarczającym powodem być ty nie wtrącam się w to co ja wierzę? Czy czujesz po prostu konieczność by narzucać innym swój światopogląd (czyli robisz to co fanatyczne odłamy różnych religii)?

Kyro nie rób takich szybkich edycji ;)
Wiesz, moim zdaniem (czy moje zdanie też cię nie obchodzi?) problemem jest narzucanie poglądów innym (niezależnie która strona to robi) i negowanie samodzielnego myślenia. Po za tym ja mówię o szacunku dla tego dla faktu, że ktoś w coś wierzy, a nie sposobu w jaki tą wiarę hm... "uzewnętrznia" (czyt. narzuca innym czy nie)

"Biorąc pod uwagę, że wszechświat jest układem zamkniętym, w którym wszystkie ruchy cząstek elementarnych, będących bodźcami organizmów żywych są determinowane ruchami Browna trwającymi od wielkiego wybuchu."

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
hm... Fakt, że ja nie wtrącam się w to co wierzysz jest chyba wystarczającym powodem być ty nie wtrącam się w to co ja wierzę?
Gdyby nikt nigdy się w nic nie wtrącał, stalibyśmy w miejscu. Tzn. gdzieś w okolicy ameby.

Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
Innymi słowy narzucanie innym swojego światopoglądu jest atawizmem charakterystycznym dla zwierząt?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nic takiego nie powiedziałem.

Mark Twain

dr inż. Fenix

dr inż. Fenix

The Modders
Dekadent
posty262
Propsy131
  • The Modders
  • Dekadent
To mógłbyś to powiedzieć jakoś inaczej? Bo ja zrozumiałem to tak, że siłowe okładanie się argumentami (od tego pierwszego w stylu "kto ma większą nibynóżkę", przez "kto ma większą paszczę" do "ja mam większą rację") występuje odkąd istnieje życie na ziemi.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
hm... Fakt, że ja nie wtrącam się w to co wierzysz jest chyba wystarczającym powodem być ty nie wtrącam się w to co ja wierzę?
Dlaczego? Nie mam prawa skrytykować twoich wierzeń, bo ty nie chcesz/nie potrafisz skrytykować moich?
Idąc takim myśleniem wywalmy ten wątek, bo wszyscy się wtrącamy. ;)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry