[G2NK] Velaya - Historia Wojowniczki/Velaya - Geschichte einer Kriegerin PL 401334 717

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 29.10.2009 roku

Wyświetleń 401334

Odpowiedzi 717

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Faktycznie, gdyby Velaya miała polski dubbing to niczego by już tej modyfikacji nie brakowało. Mi również grało się w moda bardzo przyjemnie, zadania intrygujące i ciekawe, zwroty akcji, bugów prawie wcale nie ma, nic tylko grać. :)

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
No i te teksty - boki zrywać . Tu brawa dla tłumaczy - klimat dialogów oryginału oddany wspaniale.
Miałem pewne problemy w obozie bandytów za pierwszym razem - nie bardzo mi się chciały pewne zadania pojawić ale za drugim razem było już OK.
Bardzo ładnie wykorzystano istniejące postacie z gry z pełnym zachowaniem ich cech i zachowań z oryginału.
Ogólnie az się prosi o ciąg dalszy...

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Nelios

Nelios

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem. Przy wykonywaniu misji "Zombiaki". Nie wiem jak mam je wykonać. Podobno mam zabić zombie w porcie, ale nigdzie ich nie ma. Są tam tylko ciała i nie wiem co robić dalej. Pomoże ktoś?

Jestem Nelios i tyle...

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy warto było zakładać nowy temat.
Co do odpowiedzi. Zombiaki zabijamy w nocy. Wtedy tylko ożywają i kręcą sie po ulicach.

Scaliłem tematy.
Adanos

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Przejrzałem temat i widzę że brakuje zadania "Kaplica dla Pana" chyba że przeoczyłem.

Zadanie to pojawia się gdy łączna suma datków dla darona przekroczy 1000 sztuk złota.
Otrzymujemy od Darona jako wierna córka kościoła zadanie zbudowania kaplicy Innosa w Khorinis.
W tym celu należy najpierw udać się po zgodę do Lorda Andre. Ten nie ma nic przeciwko , jednak twierdzi że decyzja leży w gestii Magów Wody, bo miasto jest poświęcone Adanosowi.
Idziemy do Myxira , ten musi sprawę przemyśleć i każe przyjść następnego dnia.
Wracamy nazajutrz i zgoda jest ,ale mamy twarde warunki lokalizacji i trzeba zapłacić Magom Wody bagatela 12000 sztuk złota.
Idziemy z tymi wieściami do Darona. Ten wcale się nie dziwi takiej sumie i informuje że Magowie Ognia wyłożą tą kwotę oraz opłacą budowę kaplicy.
Zostajemy zobligowani do znalezienia wykonawcy. Tu trzeba się zwrócić do Kamieniarza i ten kaplicę postawi.
Gdy jest ona gotowa Daron z placu targowego przenosi się w jej okolice.
Nagrody jak zwykle brak... poza błogosławieństwem Innosa za pośrednictwem Darona. Ach ci Magowie Ognia hehe.

Brak też uzupełnienia innych zadań , wymienionych jako nieopisane w temacie

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Podchwytliwe jest też zadanie "Dwaj strażnicy na farmę"
Bodo się boi i Velaya kontaktuje się w tej sprawie z Fellanem , który nie miałby nic przeciwko pojawieniu się na farmie uzbrojonych ludzi.
Tak , pierwsze kroki od razu zapewne kierujmy w rejon Gospody "Martwa Harpia". Sterczy tam Dragomir I Gaan, jest Wilk i Angar macha leniwie mieczem. Tymczasem w rozmowie z nimi okazuje się że żaden z panów nie jest zainteresowany...
Gdzie się udać? ano na farmę Onara do Torlofa.
Ten jako jedyny rozumie nasz problem i następnego dnia na farmie Fellana pojawia się Krwawy Tobi z kolegą.
Nagrody konkretnej jak to w tym modzie bywa brak, bo Fellan na razie groszem nie śmierdzi i dostajemy tam tylko jakaś żywność.
ale przynajmniej Bodo jest już spokojny.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Da radę pobrać skądś zbroje z tej modyfikacji? Czy będę musiał sam wypakować zbroje z tego moda?
Gra jest świetna, modele zbroi też mi się bardzo podobają i chciałbym niektóre z nich dodać do G2.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Możesz spróbować poszukać na WOGu. Jak nie będzie, to sobie wypakujesz :P

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Tylko bym ja wiedział jakim programem się za to zabrać... Dawno się nie bawiłem w takie rzeczy...

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Donatel

Donatel

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś powie może gdzie mogę znaleźć pióra harpii? Jedną sztukę kupiłem od Jory, ale żaden z kupców nie ma więcej piór. A na zdzieranie piór szkoda mi PD :)

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ktoś powie może gdzie mogę znaleźć pióra harpii? Jedną sztukę kupiłem od Jory, ale żaden z kupców nie ma więcej piór. A na zdzieranie piór szkoda mi PD :)

chyba musisz się nauczyć harpie są na wzgórzu koło Nicklasa

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
W ostateczności można sobie darować te pióra bo poparcie Gritty przy dogadaniu się z pozostałymi dziewczynami nie jest potrzebne.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To chyba mod, który najbardziej mnie interesował i intrygował. Zagrać babką w świecie Gothica? Super! Po Złotych Wrotach i Grzesznikach nadeszła więc pora na Velayę. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wszystkich to interesuje :ok:

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

RavenHS

RavenHS

Użytkownicy
posty155
Propsy11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To chyba mod, który najbardziej mnie interesował i intrygował. Zagrać babką w świecie Gothica? Super! Po Złotych Wrotach i Grzesznikach nadeszła więc pora na Velayę. :)

Tia... A ja sobie jeszcze raz w to zagram :)

Dawnwender

Dawnwender

Użytkownicy
Eksplorator Lochów
posty41
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator Lochów
To chyba mod, który najbardziej mnie interesował i intrygował. Zagrać babką w świecie Gothica? Super!
Nie tylko w tej modyfikacji można zagrać kobietą. Można również zagrać kobietą w Gothic I, a dokładniej w modyfikacji The Long Voyage. Teraz widzę jeszcze powstaje spolszczenie do moda Siostry, więc to kolejna gra, w której możemy się wcielić w "bohaterkę".

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz widzę jeszcze powstaje spolszczenie do moda Siostry, więc to kolejna gra, w której możemy się wcielić w "bohaterkę".
Kto je robi??

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie Memorius, w tajemnicy!

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakie zadania rzeba zrobic zeby móc sledzic Lariusa do jaskinii ?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jakby ktoś chciał mam tutaj instalkę Velayi wraz z niemieckim dubbingiem oraz możliwością odpalenia moda poprzez skrót na pulpicie :)
http://www.mediafire.com/download/kuv0wk9xm9u9r79/Velaya+-+Historia+wojowniczki.exe

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry