[G2NK] Velaya - Historia Wojowniczki/Velaya - Geschichte einer Kriegerin PL 401311 717

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 29.10.2009 roku

Wyświetleń 401311

Odpowiedzi 717

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z zadaniem:  13.Ochrona konwoju z dostawą, tzn nie mam żadnych dostępnych dialogów z Akilem jak i pozostałymi mieszkańcami farmy ( być może dlatego że odwiedziłem farmę Akila sporo wcześniej i ze wszystkimi zdążyłem pogadać). Prawdopodobnie jest to bug, da się jakoś zresetować questa?, lub jęśli ktoś zna sposób na ten błąd to byłbym wdzięczny.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Witam, mam problem z zadaniem:  13.Ochrona konwoju z dostawą, tzn nie mam żadnych dostępnych dialogów z Akilem jak i pozostałymi mieszkańcami farmy ( być może dlatego że odwiedziłem farmę Akila sporo wcześniej i ze wszystkimi zdążyłem pogadać). Prawdopodobnie jest to bug, da się jakoś zresetować questa?, lub jęśli ktoś zna sposób na ten błąd to byłbym wdzięczny.

Ewent. wykonałeś zadanie wczesniej...? :lol:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Nie za bardzo rozumiem twoją wypowiedź, napisałem  że wcześniej porozmawiałem ze wszystki na farmie i że wydaje  mi się że to mogło wpłynąć na ten bug, tym bardziej że z tego co pamietam Akil i jego żona, sami do mnie zagadali , gdy tylko się zbiżyłem.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Powinieneś mieć dialog z jednym z tych braci.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie za bardzo rozumiem twoją wypowiedź, napisałem  że wcześniej porozmawiałem ze wszystki na farmie i że wydaje  mi się że to mogło wpłynąć na ten bug, tym bardziej że z tego co pamietam Akil i jego żona, sami do mnie zagadali , gdy tylko się zbiżyłem.

Sprawdz w dzienniku zadan wykonanych, czy nie zrobiles go wczesniej? :lol:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Oni nic mi nie mają do powiedzenia jak mówiłem wyżej, z zadań od nich żadnych nie dostałem. Wygladało to mniej wiecej tak, miałem 3 lvl poszedłem do miasta , strażnik mnie nie wspuścił, ale była opcja dialogu czy mogę coś zrobić czy jakoś tak i komunikat że trzeba 6 lvl, wracając zaszedłem na famę Akila, zagadał sam do mnie , coś tam zapytał i tyle, tak samo jego żona, , jednemu dałem wodę i jeszcze jeden się troche użalał, reszta nic nie miało do powiedzenia, Teraz jak miałem 7 lvl zaszedłem do tego strażnika i on sam do mnie zagadał i zlecił zadanie dostarczenia żywności, i tu pojawia się problem, jak mówiłem wyżej żadna z postaci na farmie nie ma mi nic do powiedzenia. Tyle...

Ponawiam pytanie, da się jakoś zresetować questa? Bo pamiętam że takie coś kiedyś robiłem w jakimś innym modzie do Gothica.

EDIT. Problem rozwiazany... To w cale nie był żaden bug. Po prostu Mika za możliwość zrobienia tego questa chce od nas 75 sztuk złota, a ja przy sobie miałem tylko 30 i w tym tkił problem, a rozwiązanie znalałem na jakimś niemieckim forum :P

EzioAuditore

EzioAuditore

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Mod bardzo ciekawy, ciągłe dogryzanie bohaterce jest śmieszne ;) Jedyne czego mi brakuje do moda to polski dubbing...

normalny

normalny

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Jak przejsc misje Larius bo mam tylko 4 wpisy w dzieniku ze kopalnia nalezala do Lariusa,że corneliusa puscil wczesniej do domu ,jego szata ze widziala ja wczesniej interesujace interesujace i mam jego rune ? co robic plis

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W którym rozdziale jesteś? Musisz mieć wykonane zadania:
Spoiler
"Stara kopalnia", "Spisek kobiet", "Statek widmo" i "Budowa domu".
Nazwy zadań mogą się trochę różnić :D  

Jakby co, wersja niemiecka poradnika: http://velaya.worldofgothic.com/download/Velaya_Komplettloesung.pdf

normalny

normalny

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Juz nie trzeba wiem bo przeczytalem niemiecka wersje poradnika

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Mam kilka pytań:

1. Gdzie znajduje się Vino ? Nie ma go w jego laboratorium.
2. Gdzie się znajduje runa do klasztoru?
3. Jak przekonać Halvora do poparcia Hanny ? Gdzie są te dowody, że handlował z bandytami?

Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Halvora nie da się przekonać ;p

Twoja stara

Twoja stara

Użytkownicy
posty52
Propsy16
  • Użytkownicy
Pytania nieaktualne, poradziłem sobie  :)

TheMrFalwack

TheMrFalwack

Użytkownicy
posty246
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy tylko ja mam taki "bug" na początku, że u Torlofa na samym początku gry za 5PKT siły musze dać 15PN?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
To nie bug, masz grać jako łuczniczka używająca rapiera (zręczność).

Chociaż po treningu u Corda, lub po nabiciu iluś tam punktów wracało to chyba do normy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
A ja mam pytanie.

Czy można zatrudnić strażników do ochrony domu? (nie chodzi mi o zadanie)

KUBII

KUBII

Użytkownicy
posty22
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie, strażnicy są tylko do zakończenia budowy domu... chociaż możesz ich dłużej potrzymać :D

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Z tego co kojarzę, to Wilk zostaje na tej naszej posesji.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Nie, po zakończeniu budowy Wilk i Cavalorn jednak odchodzą. :(

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Chyba najlepszy z tych średniej wielkości modów do Dwójki.
Humor, ciekawa akcja brak bugów i taka ogólna lekkość oraz sympatyczna główna bohaterka - wszystko to na bardzo wielki plus.
Z dubbingiem było by to kapitalne przedstawienie.
.....ale zadanie z budową kaplicy dostałem dopiero jak grałem po raz drugi hehe ...ach te skąpstwo.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry