Dark Saga/Mroczna Saga RU 454378 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454378

Odpowiedzi 970

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Można jakoś zdobyć dwa mięsa w obozie orków ? Znaleźć czy coś. Bo mam 28 do questa a potrzeba 30, a w okolicy skończyły się potworki i jak chcę iść dalej to już nie daję rady bo np. Gobliny blokują drogę. :/
szukaj a znajdziesz, na pewno możesz się jakąś drogą przemknąć dalej...nie przypominam sobie,
żeby w samym obozie orków było jakieś mięso

KacperG2

KacperG2

Użytkownicy
posty30
Propsy1
  • Użytkownicy
Na serio nigdzie nie przejdę, już wszędzie przejść ukradkiem próbowałem i nigdzie nie dałem rady, mogę jedynie zlecieć tym wodospadem na dół do piratów ale wtedy już nie wrócę, dopiero będę musiał u piratów się podszkolić i dopiero do orków wrócę. A nie respią się potworki w tym modzie ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#742 2012-11-21, 12:51(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 12:57)
Na serio nigdzie nie przejdę, już wszędzie przejść ukradkiem próbowałem i nigdzie nie dałem rady, mogę jedynie zlecieć tym wodospadem na dół do piratów ale wtedy już nie wrócę, dopiero będę musiał u piratów się podszkolić i dopiero do orków wrócę. A nie respią się potworki w tym modzie ?
wrócisz(też tak myślałem, że się nie da-w razie co zapiszesz tam nowy sejw),
tam nie ma ciężkiej przeprawy, zresztą łatwo można uciec potworom...
edit: wszystkie potwory się zrespią całkowicie w III rozdziale ; a i czasem zauważyłem,
że w niektórych miejscach np. właśnie koło obozu orków się zjawiają ponownie
(jeszcze przed full respawnem) polna bestia i cieniostwór, jak się nie mylę

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.
O ile mi wiadomo to Windows 7 ma jakieś problemy z Gothickiem ale w kwesti samego problemu Ci nie pomogę :(
Akurat z czystym gothickiem nie mam problemów, tylko z modami, a dokładniej z Dark Sagą i CZ, tyle że w CS crashuje podczas gry a DS podczas wczytywania, np Returning działał mi bardzo dobrze.

Jest ktoś w stanie mi pomóc ?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
O ile mi wiadomo to Windows 7 ma jakieś problemy z Gothickiem ale w kwesti samego problemu Ci nie pomogę :(
Akurat z czystym gothickiem nie mam problemów, tylko z modami, a dokładniej z Dark Sagą i CZ, tyle że w CS crashuje podczas gry a DS podczas wczytywania, np Returning działał mi bardzo dobrze.

może zaktualizuj sterowniki/directx, uruchamiaj jako admin,
nie mam windows 7, ale czasem takie porady dawali ludzie

Blady

Blady

Użytkownicy
Meh.
posty56
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Meh.

Nie pomogło, tylko przypominam, nie mam crashy podczas gry, podczas włączania, tylko podczas wczytywania zapisu i rozpoczynania nowej gry,  

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozwaliłem Rumara, wcale nie było tak trudno, zazwyczaj gram strzałkami i ta dolna czasem nie łapie i nie parowałem na czas, po przerzuceniu się na wasd poszło gładko.  :wink:  Opłaca się zużyć bryłę lodu na Martina czy lepiej ją zachować na później?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#747 2012-11-21, 13:57(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 13:58)
Rozwaliłem Rumara, wcale nie było tak trudno, zazwyczaj gram strzałkami i ta dolna czasem nie łapie i nie parowałem na czas, po przerzuceniu się na wasd poszło gładko.  :wink:  Opłaca się zużyć bryłę lodu na Martina czy lepiej ją zachować na później?
lepiej zachować wg mnie, przyda się z bardziej natrętnymi przeciwnikami później
np. Sługami Nekromanty

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HellVard

#748 2012-11-21, 14:12(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 14:22)
Można ukończyć zadanie z amuletem Sama, jeśli wcześniej się go zabiło? Rozmawiałem ze wszystkimi, ale nikt nic nie wie. Wisp coś wspomniał, ze da mi informacje za 10 bryłek rudy, ale nie mogę mu ich dać.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Można ukończyć zadanie z amuletem Sama, jeśli wcześniej się go zabiło? Rozmawiałem ze wszystkimi, ale nikt nic nie wie. Wisp coś wspomniał, ze da mi informacje za 10 bryłek rudy, ale nie mogę mu ich dać.
brak Ci rudy? Marik na pewno wspomoże :D ,
zresztą nadrobisz z nawiązką, gdy dostaniesz
się na wyższy poziom kopalni...

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie nie, nie o to mi chodzi. Mam 30 bryłek, ale po prostu nie mam takiej opcji dialogowej, żeby mu zapłacić.

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

TheKubaTM

#751 2012-11-21, 15:13(Ostatnia zmiana: 2012-11-21, 15:14)

Tyson mówił że gdy grasz w sagę to warto mieć tylko ją zainstalowaną bo dodatkowe mody mogą do błędów prowadzić.Spróbuj na czystego Gothica zainstalować taka mała instrukcja odemnie jak ja to zrobiłem.
1.Zainstaluj G2NK
2.Zainstaluj moda ale gdy będą opcje to odznacz Mod Gothic High Resolution
3.Odpal G2NK
4.Odpal moda
5 Miłej gry :D
Acha zapomniałem o jednym jak masz pirackiego Gothica to sobie raczej nie pograsz.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Można inaczej włączyć kody trzeba napisać True w systemie gry na ustawieniach kodów lub robisz skrót gothica na pulpicie dajesz właściwości i tam gdzie podany jest element docelowy naciskasz spacja i dopisujesz -devmode. Potem dam edita czy to działa.

Działa?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Spoiler

Nie pomogło, tylko przypominam, nie mam crashy podczas gry, podczas włączania, tylko podczas wczytywania zapisu i rozpoczynania nowej gry,
a jaki masz układ folderów z save?
Program Files\JoWood\Gothic II\saves_DarkSaga ?
coś takiego?
jeśli nie masz zainstalowanej Sagi na czystym G2NK,
to zrób oddzielną kopię czystą G2Nk i dopiero na
to zainstaluj DS, patch i spolszczenie

Magi4ter

Magi4ter

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak wykonać zadanie głodny rumar ? Jeśli ktoś mógł by odpowiedzieć to byłbym wdzięczny.Wie ktoś jak wykonać zadanie głodny rumar ? Jeśli ktoś mógł by odpowiedzieć to byłbym wdzięczny.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak wykonać zadanie głodny rumar ? Jeśli ktoś mógł by odpowiedzieć to byłbym wdzięczny.

Wie ktoś jak wykonać zadanie głodny rumar ? Jeśli ktoś mógł by odpowiedzieć to byłbym wdzięczny.
musisz mu dać roślinę leczniczą, chleb i zagadać do Liroya,
wtedy dostaniesz dziwny grzyb, następnie dasz go Rumarowi i czekasz

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Siemano! Zawsze jak pokonam gościa z pokręconym imieniem na "R" na arenie, Bill uważa, że jestem mordercą. Bill jest kimś ważnym, czy można go wyeliminować? :> Ewentualnie jest jakieś inne rozwiązanie?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wisp miał niefortunny wypadek tzn. po zadaniu związanym z workiem, zaczęła się walka miedzy mną a nim no i chłopak zginał.. Czy jest możliwość wykonania jakoś zadania Amulet Sama, ponieważ karlo za rude którą mu dałem powiedział mi imię Wisp no ale on nie żyje :/ Drugie pytanie czy ten przełącznik o którym wspomina nam Draks w zadaniu wiadomość dla paladynów w ogolę istnieje ? jeżeli tak to gdzie on jest nie mogę go za cholerę znaleźć.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Ten przełącznik to jakaś kamienna głowa przyczepiona do ściany.
Kiedy Karlo ci powiedział o Wispie ? Co zrobiłeś wcześniej ?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pierwsze zdobyłem informacje za rude od Kurta następnie poszedłem do Draksa i zapytalem o co poszlo miedzy Borysem i Samem kosztowalo to 3 brylki, potem darmowa pogadanka z Borysem i potem o ile pamietam to 10 brylek lacznie i Karlo wyspiewa ze to Wisp no ale u mnie Wisp jest martwy :D  mam nadzieje ze to Ci pomoże.

0 użytkowników
Do góry