Dark Saga/Mroczna Saga RU 454842 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 454842

Odpowiedzi 970

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Kapliczka innosa jest w tym pomieszczeniu alchemika

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Kapliczka innosa jest w tym pomieszczeniu alchemika
Dzięki  :lol2:

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Aha i jak ktoś wykonał to skąd wziaść tego medyka i właśnie alchemika

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Dołączam się do pytania kolegi wyżej.

pytke2

pytke2

Użytkownicy
posty2
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z modem Dark Saga. Otóż ładują nową grę to nie chce się załadować, gdy wcisnę alt+TAB i wróce to jest dobrze, lecz gdy zeskakuję do wody, potem płynę dalej i gra nie chcę się załadować, słychać dźwięk jakby gra się zawiesiła i alt+TAB nie pomaga, jedynie jest czarne tło i pasek życia. Przeinstalowałem grę już, ale to nie pomogło. Liczę na jakąś pomoc.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Czekam na poradnik, inaczej nie da rady. Źle coś zrobię i zostanę w kopalni na zawsze. I tak chyba spieprzyłem akcje z tym Kurtem.

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Gdzie jest tyson żeby pomóc  :lol:

Button

Button

Użytkownicy
posty62
Propsy7
  • Użytkownicy

Button

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#627 2012-11-18, 13:26(Ostatnia zmiana: 2012-11-18, 13:33)
Nie. Ta modyfikacja podmienia pliki orginalnego gothica, czyli z nim nawet nie pograsz w G2NK. Zrób sobie Kopie folderu z gothicem. Z orginału usuń returna i na nim zainstaluj TDS

A ja napisze, że nie trzeba odinstalowywać Returninga. Zainstalowałem Returninga, natomiast potem Dark Saga i wszystko działa jak należy.

Padło tutaj pytanie odnośnie wytrychów.
Spoiler
Jeżeli chcesz zdobyć wytrychy zrób zadanie od WIspa - on Cię nauczy okradania, a co za tym idzie będziesz mógł ukraść również wytrychy od niewolników.

Natomiast ja mam następujące pytania:
1. Ile trzeba odczekać aby wywołać bunt w zadaniu od Draksa?
2. Gdzie można znaleźć szczurze mięso?

Freeze

Freeze

Użytkownicy
posty5
Propsy2
  • Użytkownicy

Freeze

#628 2012-11-18, 13:34(Ostatnia zmiana: 2012-11-18, 13:50)
Też miałem problem z alchemikiem... Zostanie nim ten gościu (Lafer) co go ratujemy ze sztolni, jest na jej końcu i trzeba zabić po drodze 6 pełzaczy... jak już go uratowaliśmy to bedzie on wydobywać rudę w pomieszczeniu obok Drake'a... A patent na pełzacze jest bardzo prosty: machajcie mieczem na boki wtedy pełzacze boją się podejść i od czasu do czasu obrywają:)  Najlepiej je zagonić do ściany to wtedy szybciutko giną.

Co do wytrychów to w skrzyni ukrytęj między skrzynkami tuż przy wispie znajduje się ich aż 3.

@up
Sądzę, że wyjść z kopalni można jedynie jako orc mercenary.
Co do szczurzego mięsa to o północy umawiasz się z Artusem i musisz zabić (a raczej zwabić orki) na 7 ogromnych szczurów, którzy mają siłę cieniostwora xD

Ja mam problem jak uruchomić te portale, w G2:NK potrzeba było kamienie ogniskujące i nie mam zielonego pojęcia czy ktoś mi je da czy trzeba je samemu znaleźć ... :pokerface:

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy

TheKubaTM

#629 2012-11-18, 13:40(Ostatnia zmiana: 2012-11-18, 13:40)
Też miałem problem z alchemikiem... Zostanie nim ten gościu (imie na F) co go ratujemy ze sztolni, jest na jej końcu i trzeba zabić po drodze 6 pełzaczy... jak już go uratowaliśmy to bedzie on wydobywać rudę w pomieszczeniu obok Drake#msg1060288a... A patent na pełzacze jest bardzo prosty: machajcie mieczem na boki wtedy pełzacze boją się podejść i od czasu do czasu obrywają:)  Najlepiej je zagonić do ściany to wtedy szybciutko giną.

Co do wytrychów to w skrzyni ukrytęj między skrzynkami tuż przy wispie znajduje się ich aż 3.

@up
Sądzę, że wyjść z kopalni można jedynie jako orc mercenary.
Co do szczurzego mięsa to o północy umawiasz się z tym gościem na A i musisz zabić (a raczej zwabić orki) na 7 ogromnych szczurów, którzy mają siłę cieniostwora xD

Ja mam problem jak uruchomić te portale, w G2:NK potrzeba było kamienie ogniskujące i nie mam zielonego pojęcia czy ktoś mi je da czy trzeba je samemu znaleźć ... :pokerface:
Dzięki za pomoc z alchemikiem.Props leci :)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ktoś mi pomoże z amuletem? sory że tak wcześnie odświeżam, ale to dla mnie bardzo ważne

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Jak ktoś jest chętny to zamieszczam link do torrenta The Dark Saga

http://www.speedyshare.com/YhqNG/rutracker.org.t3880208.torrent

piotek1919

piotek1919

Użytkownicy
posty47
Propsy7
  • Użytkownicy
Co trzeba zrobić żeby zostać tym najemnikiem orków jestem mistrzem areny i zrobiłem dość dużo zadań dla niewolników i co dalej pytanie czy moge jakoś inaczej zrobić zadanie szacunek orków bo u mnie artus nie żyje

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak można zdobyć mięso szczura ? Ktoś coś pisał żeby do Artusa z tym iść ale nie ma żadnej opcji dialogowej z tym związanej

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak można zdobyć mięso szczura ? Ktoś coś pisał żeby do Artusa z tym iść ale nie ma żadnej opcji dialogowej z tym związanej
Jak zrobisz zadanie "Ukochana Mia#msg1060296 dotyczące zaginionego szczura, to po jego wykonaniu, trzeba pójść do Artusa i mówimy mu, że bezpodstawnie oskarżyliśmy go o kradzież tego szczura i wtedy da nam zadanie ze zdobyciem szczurzego mięsa.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Tylko że ja nie wiem co robić w tym zadaniu :D  Flint "nie powiedział mi wszystkiego" i nie wiem co dalej robić, myślałem że z biegiem czasu jakoś się samo rozwiąże.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tyson przeszedłem kilka razy kopalnie ale ciągle nic nie znalazłem.
Odp. w spoilerze.
Spoiler
Przy kopcu rudy niedaleko Ushaka jest ognisko, skrzynie i kilka ławek - to wszystko jest pod daszkiem. Założę się, że na tym daszku nie byłeś :)  

Czy można tą modyfikację instalować na returninga?
Takie pytania na pszysłość będę raportował moderatorom, gdyż odpowiedź na nie jest zawarta w instrukcji załączonej do spolszczenia.

Jak rozsądnie rozwiązać problem z płucami? Innos mi może tyci zwiększyć, ale i tak prędzej, czy później położę się na zawsze.
Tutaj radzę Tobie - a także wszystkim pozostałym - postarać się jak najsprawniej i najszybciej otrzymać dostęp na górny poziom (zostać najemnikiem orków). Porady ogólne: wydobywać rudę tylko 2x dziennie, nie spać(!), czym prędzej przestać płacić Fintowi czy Kurtowi. Pomnażać rudę na wszelkie możliwe sposoby, jednak unikać wydobywania jej więcej niż 2x dziennie.

Witam, mam problem z modem Dark Saga. Otóż ładują nową grę to nie chce się załadować, gdy wcisnę alt+TAB i wróce to jest dobrze, lecz gdy zeskakuję do wody, potem płynę dalej i gra nie chcę się załadować, słychać dźwięk jakby gra się zawiesiła i alt+TAB nie pomaga, jedynie jest czarne tło i pasek życia. Przeinstalowałem grę już, ale to nie pomogło. Liczę na jakąś pomoc.
Z opisu wnioskuję, że źle Ci się wyświetlają filmy (nie wyświetlają wcale). W FAQ#msg1060259u na stronie projektu jest na to rozwiązanie (w instrukcji dołączonej do gry bodaj też).

Gdzie jest tyson żeby pomóc  :lol:
A tyson sobie zalicza :)  

1. Ile trzeba odczekać aby wywołać bunt w zadaniu od Draksa?
2. Gdzie można znaleźć szczurze mięso?
1. Bądź cierpliwy i nie wyprzedzaj fabuły.
2. Odp. już padła.

Co trzeba zrobić żeby zostać tym najemnikiem orków jestem mistrzem areny i zrobiłem dość dużo zadań dla niewolników i co dalej pytanie czy moge jakoś inaczej zrobić zadanie szacunek orków bo u mnie artus nie żyje
Kluczowe zadania do tego, by wyjść z kopalni podaje bodajże Draks (zapis w dzienniku "Niewolnik orków" - tam będzie wszystko szczegółowo wypisane (pomijając pobicie Ushaka - to można sobie darować). Jeśli masz już to wszystko zaliczone, to patrz spoiler.
Spoiler
Po spełnieniu warunków następnego dnia (lub 2 dni później - nie jestem pewien) codziennie po godz. 8 będzie na dół schodził ork Pakar i będzie stał niedaleko platformy teleportacyjnej (to ta niebieska). Wieczorem o 20 (lub 21 - nie pamiętam) ork wraca do siebie. W czasie gdy jest, wystarczy że przejdziesz obok, a ten zagada do Ciebie.

Tylko że ja nie wiem co robić w tym zadaniu :D  Flint "nie powiedział mi wszystkiego" i nie wiem co dalej robić, myślałem że z biegiem czasu jakoś się samo rozwiąże.
Generalnie to musisz gadać ze wszystkimi imiennymi NPC - to jest lekarstwo prawie na wszystkie bolączki.

I na koniec jeszcze raz przypominam o FAQ#msg1060259u (linka nie muszę podawać - każdy trafi), w którym można znaleźć odpowiedzi na część pytań. Od tej chwili, wszystkie posty zawierające pytania, na które odp. padła w FAQ#msg1060259u będę zgłaszał bezlitośnie moderatorom. I nie myślcie, że to złośliwość - po prostu taki zbędny spam niepotrzebnie zaśmieca wątek i trzeba marnować czas na przeglądanie tego typu pytań, zamiast pomagać faktycznie potrzebującym.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Tablecloth

#637 2012-11-18, 17:32(Ostatnia zmiana: 2012-11-18, 17:48)
Aha, no ok.Myślałem że może trzeba poszukać szczura teraz.W takim wypadku czeka mnie kolejna rundka po kopalni :)
Chociaż wydawało mi się że już wszystkich pytałem

Zapewne trzeba u kogoś wykupić informację.Jak ktoś będzie wiedział u kogo to chętnie się dowiem ;]

Krystian2222

Krystian2222

Użytkownicy
posty175
Propsy26
  • Użytkownicy
Jak dostać się do stolni?.
Przejżałem faq i nie było na to odpowiedzi.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

Tablecloth

#639 2012-11-18, 18:18(Ostatnia zmiana: 2012-11-18, 18:19)
Wisp da ci zwój snu na strażnika, ale będzie chciał za niego 2 wytrychy.Jak będziesz chciał wiedzieć gdzie wytrychy to napisz :)  (Tyson znalazłem 3 wytrych :D )

Może ktoś powiedzieć gdzie znajdują się wszystkie skrzynie ? Bo mam 5 kluczy, a znalazłem tylko 3 skrzynie ( nie liczę skrzyni tego ważnego kolesia na J.)

0 użytkowników
Do góry