Witam. Na początek wielkie dzięki wam za pracę nad spolszczeniem tego moda. Szacun panowie, szczególne podzięki dla tasona90. I mam propozycję. Z modami, jak wiadomo, bywa różnie - bugi są zawsze, patch ma wyjść, ale nie wychodzi i kończy się czekaniem na Świętego Nigdy. Dlatego mam propozycję dla polskiej sceny modującej. Być może, te bugi, o których się tutaj wspomina, wy dalibyście radę poprawić? Tak na swój rozum, po polsku, według własnego uznania i zamysłu? W ten sposób, oddalibyście polskim graczom działający, w pełni funkcjonalny mod, jeden z niewielu istniejących modów tego rozmiaru. A być może, któryś z Modderów, sam, z własnej woli, "zajrzałby" co tam się dzieje, z tymi bugami. Co wy na to?
EDIT:
I jeszcze druga rzecz, trochę zboczę z tematu, ale nie do końca. Wiem, że modowanie jest trudne, projekty zaczyna się, ale brakuje siły, rąk do pracy itd. A co, gdyby np. dodawać mody do istniejących już, skończonych modów-platform? Pracy jest znacznie mniej, bo baza dla moddingu już istnieje i nie trzeba wszystkiego zaczynać "from scratch". A dodatkowy content ucieszy każdego fana modów, no i moderzy mogliby zrealizować wreszcie swoje pomysły? Np. w Dark Saga - można by dorzucić nowy wątek, scenariusze, lokacje, questy, wasze innowacje itd. (coś w stylu Nocy Kruka, dodanej do oryginalnego Gotha - przechodzimy jeszcze raz, ale znajdujemy zupełnie nowe rzeczy) Dla grających to frajda - móc zagrać w coś całkiem nowego. A takie add-ony może zrobić nawet jedna, dwie osoby. Dobrze jest też informować resztę sceny o tworzeniu takiego projektu, w ten sposób można się dogadać względem niekompatybilności. Rzecz jasna, nie musi to być Dark Saga, w taki sposób można manipulować dowolnym innym modem/światem/konwersją. Np. - widzę wiele projektów, które nie zostały skończone, albo są dosyć skromne jeśli chodzi o zawartość. A co to za problem, by w jakimś istniejącym już świecie/konwersji, wsiąść na statek, albo przejść przez magiczny portal, czy cokolwiek innego i przeżywać przygodę w waszych, rozpoczętych już światach/projektach. Rozmach takiego add-ona nie musi być już taki duży, kilka wątków można trochę skrócić i przemodelować, a wszystko razem, dzięki bazowej konwersji, będzie trzymać się kupy. I macie wydanego moda. Który razem z waszymi dodatkami, stanowi zupełnie nową jakość. Można też, np. łączyć niektóre, mniejsze mody, by razem tworzyły większą, zwartą całość. Możliwości, w takim systemie są nieograniczone.
Trochę się rozpisałem, jeśli zszedłem za bardzo tematu, przepraszam.