Dark Saga/Mroczna Saga RU 456489 970

O temacie

Autor MaGoth

Zaczęty 26.10.2009 roku

Wyświetleń 456489

Odpowiedzi 970

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
wszystkie aktualności -> The Dark Saga PL, kiedy wyjdzie to wyjdzie...
Nie zrozumiałeś. Jemu chodziło o to, że w otwartym temacie betatesterzy piszą jak sobie radzić z zadaniami w grze, co niektórym może popsuć zabawę z przyszłej gry.
no fakt, zwracam honor, dlatego właśnie byłem za uruchomieniem tajnego działu, a tak to w inny sposób betatesterzy między sobą się nie porozumieją w jakiejś większej dyskusji...

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio

MarkosBoss
RaveN Studio

Dark Saga/Mroczna Saga RU
#441 2012-07-02, 20:18(Ostatnia zmiana: 2012-07-02, 21:07)
Dokładnie. Tajnego nie ma, piszemy tutaj.

Żeby nie było, chowam spojlery do spojlera:
Spoiler
Chyba znalazłem bug/niedoróbkę. Otóż - choć nikt nie nie wysyłał na drugi poziom kopalni (nie mogę przekonać Wispa, żeby pozwolił mi tam iść - nie mam żadnej opcji dialogowej, a w dzienniku jest napisane tylko, że ten bardzo się nie zgadza) - wszedłem tam. Po prostu wjechałem platformą na górę, a gdy zobaczyłem, że orkowie czekający na górze zaraz mnie atakują postanowiłem wyskoczyć z platformy na "klif" obok strażników. Zrobiłem tak i strażnicy mnie nie zobaczyli - mogę spokojnie sobie rozmawiać ze wszystkimi i robić co chcę na górze, byle bym tylko nie podchodził do tych strażników przy platformie. Gdy trzeba zjechać na dół - z tego samego miejsca, na które wskoczyłem, zeskakuję na platformę. To chyba błąd/niedopatrzenie, ale informuję o tym.

Dla mnie to bardzo wygodne, bo wreszcie nie muszę bać się spać (głupio wysypiać się tylko dlatego, że ktoś kazał przyjść następnego dnia czy o danej godzinie i tracić przez to tak cenne przecież Punkty Życia) i przez to oszczędzam czas (czekanie całego dnia w grze jest nie tylko nudne, ale i jednak czasochłonne).

Tyson:
Spoiler
Rzeczywiście wypicie mikstur many sprawia, że już mogę energię magiczną poświęcać u Beliara za 500 sztuk złota. Jak się okazuje rzeczywiście nie można schodzić poniżej poziomu domyślnego.

Ciekawe jest jeszcze to, że na siódmym poziomie doświadczenia i z badziewnym mieczem pokonałem bez większych problemów orka-wojownika (konkretnie dwóch), a nie mogę sobie poradzić z...
Spoiler
Wesołym Tiksem.
Po prostu powala mnie jednym celnym uderzeniem.

EDIT:
Jest też błąd w opisie zadania:
Spoiler
Amulet kowala. W pewnym momencie (po odkryciu, że to Wisp zakradał się do Sama na prośbę Borysa) w dzienniku pojawia się informacja "Trzeba pogadać z Borysem", a tak naprawdę nie ma z nim opcji dialogowej poza tymi standardowymi. Trzeba za to pogadać z Samem.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Dokładnie. Tajnego nie ma, piszemy tutaj.

Żeby nie było, chowam spojlery do spojlera:
Spoiler
Chyba znalazłem bug/niedoróbkę. Otóż - choć nikt nie nie wysyłał na drugi poziom kopalni (nie mogę przekonać Wispa, żeby pozwolił mi tam iść - nie mam żadnej opcji dialogowej, a w dzienniku jest napisane tylko, że ten bardzo się nie zgadza) - wszedłem tam. Po prostu wjechałem platformą na górę, a gdy zobaczyłem, że orkowie czekający na górze zaraz mnie atakują postanowiłem wyskoczyć z platformy na "klif" obok strażników. Zrobiłem tak i strażnicy mnie nie zobaczyli - mogę spokojnie sobie rozmawiać ze wszystkimi i robić co chcę na górze, byle bym tylko nie podchodził do tych strażników przy platformie. Gdy trzeba zjechać na dół - z tego samego miejsca, na które wskoczyłem, zeskakuję na platformę. To chyba błąd/niedopatrzenie, ale informuję o tym.

Dla mnie to bardzo wygodne, bo wreszcie nie muszę bać się spać (głupio wysypiać się tylko dlatego, że ktoś kazał przyjść następnego dnia czy o danej godzinie i tracić przez to tak cenne przecież Punkty Życia) i przez to oszczędzam czas (czekanie całego dnia w grze jest nie tylko nudne, ale i jednak czasochłonne).

Tyson:
Spoiler
Rzeczywiście wypicie mikstur many sprawia, że już mogę energię magiczną poświęcać u Beliara za 500 sztuk złota. Jak się okazuje rzeczywiście nie można schodzić poniżej poziomu domyślnego.

Ciekawe jest jeszcze to, że na siódmym poziomie doświadczenia i z badziewnym mieczem pokonałem bez większych problemów orka-wojownika (konkretnie dwóch), a nie mogę sobie poradzić z...
Spoiler
Wesołym Tiksem.
Po prostu powala mnie jednym celnym uderzeniem.
bo Wesołego Tiksa nie da się pokonać, musisz mu ulec ;d  , i wtedy zobaczysz

MarkosBoss

MarkosBoss

RaveN Studio
posty119
Propsy186
Profesjabrak
  • RaveN Studio
Ale ja zabieram mu życie i jestem pewien, że da się go położyć. Zresztą przed chwilą zabiłem nadzorcę niewolników (orka elitę) na ósmym poziomie. Jednak spróbuję jeszcze Tiksa powalić. Ale jak się nie da, to się poddam.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#444 2012-07-02, 21:42(Ostatnia zmiana: 2012-07-02, 21:44)
Ale ja zabieram mu życie i jestem pewien, że da się go położyć. Zresztą przed chwilą zabiłem nadzorcę niewolników (orka elitę) na ósmym poziomie. Jednak spróbuję jeszcze Tiksa powalić. Ale jak się nie da, to się poddam.
to masz chyba buga, zrób jak mówiłem, kapitulacja to  w tym wypadku korzystniejsza opcja  :D

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież każdego orka da rade położyć taktyką boki xD

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Partol

Partol

Użytkownicy
posty20
Propsy8
  • Użytkownicy
W TDS PL bardzo czesto zapisuj grę, Markossie. Także podczas walki. O ile gothiczek byl zbugowany pod tym wzgledem, ze kiedy zapisales gre podczas walki czesto gra sie potrafila jebac, o tyle w TDS PL nie mialem takiego problemu. Tiksa napewno da sie polozyc, skoro zabiera mu sie hp. Co jakis tam ubyty kawalek jego paska zdrowia zapisuj, az wkoncu dojdziesz do konca.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#447 2012-07-02, 22:49(Ostatnia zmiana: 2012-07-02, 22:51)
Źle mówisz. W TDS również pojawiają się błędy związane z zapisem podczas walki. Jest nawet o tym pierwszy punkt w FAQ'u.
Rozsądnym jest zatem przed walką zrobić ekstra zapis. Wtedy śmiało możemy w walce zapisywać i wczytywać w razie potrzeby, a jeśli złapiemy w związku z tym buga - wczytujemy grę sprzed walki.

@Markos,
Bardo cieszy mnie fakt, że zgłaszasz błędy publicznie na forum, a mi prywatnie od dłuższego czasu nie zdałeś raportu. Nie zabiorę głosu publicznie w związku z wymienionymi "błędami".

@Pawciow,
Chyba za mocno spoilerujesz z tym Tiksem. Uwierz mi, że nie każdy chce wiedzieć na wstępie, że trzeba zrobić tak, a nie inaczej.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Partol

Partol

Użytkownicy
posty20
Propsy8
  • Użytkownicy
Źle mówisz. W TDS również pojawiają się błędy związane z zapisem podczas walki. Jest nawet o tym pierwszy punkt w FAQ#msg1043155u.
Rozsądnym jest zatem przed walką zrobić ekstra zapis. Wtedy śmiało możemy w walce zapisywać i wczytywać w razie potrzeby, a jeśli złapiemy w związku z tym buga - wczytujemy grę sprzed walki.

@Markos,
Bardo cieszy mnie fakt, że zgłaszasz błędy publicznie na forum, a mi prywatnie od dłuższego czasu nie zdałeś raportu. Nie zabiorę głosu publicznie w związku z wymienionymi "błędami".

@Pawciow,
Chyba za mocno spoilerujesz z tym Tiksem. Uwierz mi, że nie każdy chce wiedzieć na wstępie, że trzeba zrobić tak, a nie inaczej.

Tysonie, mowie, że chodzi tylko i wylacznie o moją osobe. JA nie mialem zadnego bledu czy bugu, a caly czas zapisuje podczas walki.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Nie przeczę, że tak nie jest. Chcę tylko ostrzec innych, z Tobą włącznie, że błędy w takich sytuacjach MOGĄ wystąpić. Nawet jeśli do tej pory wszystko szło gładko.

A tak na marginesie, to powinieneś cytować tylko ten fragment, do którego się odnosisz, a nie całą wypowiedź.

Partol

Partol

Użytkownicy
posty20
Propsy8
  • Użytkownicy
Nie przeczę, że tak nie jest. Chcę tylko ostrzec innych, z Tobą włącznie, że błędy w takich sytuacjach MOGĄ wystąpić. Nawet jeśli do tej pory wszystko szło gładko.

Okej, rozumiem.

A tak na marginesie, to powinieneś cytować tylko ten fragment, do którego się odnosisz, a nie całą wypowiedź.

Moja wina, przepraszam.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i jak Wam idą betatesty?

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przedłuża się jakoś do połowy lipca ;p

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jakiegoś buga mam, po zaatakowaniu myśliwych na obóz piratów gadam z Dorianem i pojawiam się w obozie myśliwych w niby jakiejś zamkniętej klatce która jest otwarta i mam zabić jakieś wilki których nie ma... WTF ?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

#454 2012-07-14, 04:29(Ostatnia zmiana: 2012-07-16, 00:02)
Bug.
Wczytaj grę przed bugiem, może coś da.

EDIT:
Aby uniknąć powyższej sytuacji, przed kupieniem nowych niewolników od piratów należy zanieść dziennik Harta odpowiedniej osobie (staram się unikać spoilerowania) z obozu myśliwych.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#455 2012-07-16, 09:32(Ostatnia zmiana: 2012-07-16, 09:33)
ktoś wykonał zadanie od Billy'ego ze złotym posążkiem Innosa, który rzekomo ukradł wesołek Hew? jak się do niego podchodzi to opcją jest tylko walka po rozmowie, ale jego się nie pobije, jak ochroniarzy, lecz zabija(natomiast oni zabijają na śmierć), w ekwipunku nie ma on klucza do swojego kufra, tam mógłby być ten posążek? ktoś wykonał to zadanie u piratów?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Rozwiązanie w spoilerze.
Spoiler
Musisz najpierw z nim się poznać, czyli stoczyć pierwszą walkę. Oczywiście musisz wygrać, czyli pobić jego wraz z ochroniarzami. Potem on sam do Ciebie zagada i zaproponuje Ci się napić. Z resztą zaraz po jego zabiciu zapisz sobie grę dodatkowo. Tak czy siak, po tym pobiciu w ścieżce dialogowej będziesz miał opcję zapytania o posążek. Dalej powinnieneś sobie poradzić.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
kto zleca zadanie "Pozbyć się konkurencji" ? bo zabiłem bandytów, niby że dodało nowy wpis(ale ten się nie pojawia), ale zadania tego wcześniej nie miałem w dzienniku...

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Niby Rentargs podobno ale u mnie też nie dawało. Wygląda na to że masz podobny bug jak ja, przed kupnem niewolników od Rentargsa zrób zadanie z dziennikiem Harta bo możesz też mieć buga w obozie myśliwych D:

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

#459 2012-07-16, 12:33(Ostatnia zmiana: 2012-07-16, 12:52)
Niby Rentargs podobno ale u mnie też nie dawało. Wygląda na to że masz podobny bug jak ja, przed kupnem niewolników od Rentargsa zrób zadanie z dziennikiem Harta bo możesz też mieć buga w obozie myśliwych D:
u Rentgarsa nie ma opcji, chyba że po wykonaniu jakichś zadań sam da?

0 użytkowników
Do góry