[G1] Ostatnie Starcie 72724 193

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 26.05.2009 roku

Wyświetleń 72724

Odpowiedzi 193

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Właśnie? Dlaczego? W tym którego robię będzie lepiej, mogę na razie zdradzić że akcja będzie się toczyć po tym jak we władcy duchów bohater wybrał stanięcie po stronie Beliara a górnicza dolina została zalana przez hordy potworów.  Trochę mniej epicko będzie, za dużo nowych vobów nie dodam ale nie obejdzie się bez wielu walk, zbierania drużyny i ostatecznego EPICKIEGO starcia.
Ci którzy tego nie lubią muszą mi wybaczyć bo ja, po prostu to uwielbiam.

A tak przy okazji, znacie może jakiś dobry program do robienia filmików do gothica? Będę kilku potrzebował w swoim modzie. Po za tym miałbym małą prośbę o pomoc do kogoś kto umie pisać eventsy.
Będę potrzebował dwóch a nie umiem ich napisać:

Events 1: Bohater dochodzi w okolice jakiegoś waypointu i odgrywa się filmik
Events 2: Dany NPC traci np. 1000PŻ lub z 2000 zostaje mu 1000 i ten npc teleportuje się w jakieś miejsce i odgrywa się filmik.

Bardzo proszę o pomoc w tych eventsach i w sprawie tego programu do filmików.

I jeszcze jedno, jeżeli ktoś chciałby zostać jakimś NPC w moim modzie i ma w miarę nadający się do tego nick to zachęcam do napisania mi pw z opisem charakteru jaki ma posiadać postać.

Pozdrawiam.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

zabadeusz

zabadeusz

Użytkownicy
posty59
  • Użytkownicy
Events 2: Dany NPC traci np. 1000PŻ lub z 2000 zostaje mu 1000 i ten npc teleportuje się w jakieś miejsce i odgrywa się filmik.
1) triger który sprawdza odległość od niego i wtedy uruchamia instrukcje http://themodders.org/index.php?showtopic=89 a w funkcji wpisać warunek: jeżeli odległość od waypointu jest odpowiednia to włancza się filmik
2)hero.attribute[ATR_HITPOINTS] = ((hero.attribute[ATR_HITPOINTS])-1000 /*2000*/);
B_/*wpisujesz nazwę pliku*/_Avi ();
Co do teleportu to nie wiem.

Hodir

Hodir

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Do robienia filmików są potrzebne co najmniej 2 programy do nagrywania i do obróbki do nagrywania moim zdaniem najlepszy jest fraps. Do obróbki jest sporo programów np. ulead video studios, windows movie maker(w systemie xp ma dość obkrojone opcje xP) , adobe after effect, sony vegas. Programy różnią się trudnością obsługi. W niektórych możesz zrobić wspaniałe efekty np. adobe after effect a w niektórych brzydkie, pospolite nieładne (według mnie) np. windows movie maker. Trzeba wspomnieć żeby zrobić dobre efekty do filmiku trzeba poświęcić na to trochę czasu i nie jest to 5 min.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Funkcja AI_Teleport po filmiku.

Spoiler

jendrzejs

jendrzejs

Użytkownicy
posty586
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Właśnie? Dlaczego? W tym którego robię będzie lepiej, mogę na razie zdradzić że akcja będzie się toczyć po tym jak we władcy duchów bohater wybrał stanięcie po stronie Beliara a górnicza dolina została zalana przez hordy potworów.  Trochę mniej epicko będzie, za dużo nowych vobów nie dodam ale nie obejdzie się bez wielu walk, zbierania drużyny i ostatecznego EPICKIEGO starcia.
Ci którzy tego nie lubią muszą mi wybaczyć bo ja, po prostu to uwielbiam.

A tak przy okazji, znacie może jakiś dobry program do robienia filmików do gothica? Będę kilku potrzebował w swoim modzie. Po za tym miałbym małą prośbę o pomoc do kogoś kto umie pisać eventsy.
Będę potrzebował dwóch a nie umiem ich napisać:

Bardzo proszę o pomoc w tych eventsach i w sprawie tego programu do filmików.

I jeszcze jedno, jeżeli ktoś chciałby zostać jakimś NPC w moim modzie i ma w miarę nadający się do tego nick to zachęcam do napisania mi pw z opisem charakteru jaki ma posiadać postać.

Pozdrawiam.

Ja też to lubie :)  Tulko żeby były wpisy w dzienniku,i żeby nie było ton bugów ;D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

Gothic: Ostatnie Starcie
#185 2009-12-27, 13:56(Ostatnia zmiana: 2009-12-27, 13:58)
Dobra, dziękuję za odpowiedzi, zabieram się do pracy, jak na razie mam już stworzony mały obóz ludzi, jaskinię i bitwę z pełzaczami przed starą kopalnią.

Cytat: jendrzejs link=topic=5947.msg75363#msg75363 date=Dec 27 2009, 09:33 AM\'
Ja też to lubie ^^  Tulko żeby były wpisy w dzienniku,i żeby nie było ton bugów ;D

Nie bój się, tym razem będzie wszystko jak należy, fabuła może będzie liniowa i potrwa max 7 godzin ale co tam.
W końcu robię moda bez użycia podstawki co niestety znacznie wszystko skraca.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

ADOLF

ADOLF

Użytkownicy
posty51
Propsy1
  • Użytkownicy
Xardas mówił że mam iść do jakiegoś obozu najlepszych wojowników, ale nie moge go znaleść :D  
Może ktoś pomoże?

CPU: AMD Phenom II X4 840 3.2 GHz

GPU: MSI Nvidia GeForce GTS OC 450 1GB

RAM: Elixir 4 GB 1600 MHz

Mobo: AsRock N68-GS3 UCC

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Chyba musisz iść do kamiennego kręgu, tam gdzie w G1 byłeś z Miltenem.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
no ja pobrałem moda z głownej strony http://www.gothic.phx.pl/ . Mam pytanie. utłukłem Beliara.. i nie ma adnego zakonczenia :D  Mam isc do le czy jaki wał ( tak jak wiekszosc zrobilem to sam, bo pomocnicy byli raczej malo pomocni z walka bronia która nie potrafia walczyc)  o_o

Kaaz

Kaaz

Użytkownicy
posty101
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, to już koniec. Trochę szkoda, że jest bez wpisów i nie ma zakończenia to są główne minusy.

Life Is Brutal....

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
aaa :P  No to kicha ;)

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
aaa :]  No to kicha :lol2:

Bez obaw, robię właśnie trzeciego moda, jego czwarty rozdział będzie w tych klimatach tylko dużo bardziej dopracowany

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a  gdzie twój 2 mod ? ;> tez bym zagrał chyba ze juz grałem :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry