[G1] Ostatnie Starcie 73287 193

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 26.05.2009 roku

Wyświetleń 73287

Odpowiedzi 193

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu

Sergio

[G1] Ostatnie Starcie
2009-05-26, 16:49(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 18:42)
Oto mój pierwszy mod więc nie jest zbyt dopracowany. Jest kilka literówek i brakuje wpisów do dziennika ale po za tym jest dosyć interesująco-wciągający.  Przejście go powinno zająć co najmniej 2 godziny więc życzę dobrej zabawy.

Historia:

Bezimienny pokonał śniącego jednak bariera istniała nadal. Zmęczony walką bohater osiedlił się w obozie na bagnie i poślubił piękną Serafię.
W kilka dni zebrał przy sobie również zaufaną grupę towarzyszy.
Wszystko było w porządku jednak pewnego dnia...
bezimienny wyruszył z przyjaciółmi nad plac wymian by powspominać dawne czasy, a z zadumy wyrwały go odgłosy walki.

Nowości w Ostatnim Starciu:

-zupełnie nowa, ciekawa fabuła
-kilka nowych rodzajów przeciwników w tym sam Beliar
-kilka nowych misji pobocznych
-liczne bitwy przeciwko hordom demonów, między innymi atak na górską fortecę i przełamanie oblężenia wieży Xardasa.
-2 nowe bronie: Ostrze Cierpienia i Przywoływacz.

Oraz kilka innych nowości.

Link do ściągnięcia moda:

http://www.sendspace.pl/file/1a77247d5f682841aa0648f

Moda można komentować pod tym linkiem:

http://themodders.org/index.php?showtopic=5947

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Kisamee

Kisamee

Użytkownicy
posty15
  • Użytkownicy
Pierwsza modyfikacja : zapowiada się ciekawie. Będzie dla mnie przyjemnym  urozmaiceniem w czekaniu na CZ

A co do drugiej : Pod jakim względem będzie bardziej rozbudowana?? Fabuły?? Bo jak tak to chyba nie pracujesz sam xD

Granica między ciekawością a głupotą , jest bardzo cienka.

Jakobs

Jakobs

Użytkownicy
posty12
  • Użytkownicy
2 tygodnie powiadasz? To mało. I powiadasz, ze 2 bedzie bardziej rozbudowana niz MT? ciekawe:p

aa i nie przesadzaj z ta skromnoscia;p
Mój wspaniały mod :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gothic: Ostatnie Starcie
#3 2009-05-26, 18:22(Ostatnia zmiana: 2009-05-26, 18:25)
Fabuła do mnie nie przemawia. Jakieś screeny?

No, i nie wierzę, że w dwa tygodnie przebiłeś MT - może i wodotrysków mieli mało, ale fabułę rozbudowali naprawdę mocno.

I, że się tak z ciekawości zapytam: Po co zrobiłeś oddzielne forum, na którym będzie prawdopodobnie mniej niż pięciu userów, skoro mogłeś po prostu założyć tutaj temat?

Tak czy siak, powodzenia.

PS: A jak podasz, do jakiego Gothica to robisz, to w ogóle szalejesz :D

erifbar

erifbar

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Ach ta młodość... Pomysł jest w porządku, wątpię jednak w wykończenie  :D

no comment -_-

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#5 2009-05-26, 19:16(Ostatnia zmiana: 2009-05-26, 22:02)
Wątpcie albo nie ale zrobię wszystko do końca. A jeśli chodzi o moda to dopiero ten który będę robił w wakacje ma być lepszy niż MT. Ten jest tylko sprawdzianem czy mam jakieś szanse. Screenów nie pokażę bo szkoda mi czasu (w końcu niedługo i tak kończę) ale zobaczycie że warto zagrać w Ostatnie Starcie.
Za to drugi mod ma być już extra.

Daję tutaj krótkie wprowadzenie w mój pierwszy mod (do G1):

Historia:

Bezimienny pokonał śniącego jednak bariera istniała nadal. Zmęczony walką bohater osiedlił się w obozie na bagnie i poślubił piękną Serafię.
W kilka dni zebrał przy sobie również zaufaną grupę towarzyszy.
Wszystko było w porządku jednak pewnego dnia...
bezimienny wyruszył z przyjaciółmi nad plac wymian by powspominać dawne czasy, a z zadumy wyrwały go odgłosy walki.

Nowości w Ostatnim Starciu:

-liczne bitwy przeciwko hordom demonów, między innymi atak na górską fortecę i przełamanie oblężenia wieży Xardasa.

Oraz wiele innych.

A forum skasuję, macie rację że tutaj lepiej

Pierwsza modyfikacja : zapowiada się ciekawie. Będzie dla mnie przyjemnym  urozmaiceniem w czekaniu na CZ

A co do drugiej : Pod jakim względem będzie bardziej rozbudowana?? Fabuły?? Bo jak tak to chyba nie pracujesz sam xD

Druga modyfikacja tak jak i pierwsza będzie zupełną nowością, pożegnajcie się z przechodzeniem po raz setny tych samych misji ( jak dla mnie jest to już nudzące ). Spotkacie same nowości.

W drugiej części bohater ma być królem zupełnie nowego obozu. Jego celem będzie zawładnięcie górniczą doliną. Będą dostępne liczne bitwy a także elementy strategii i dyplomacji.
Niektórym się to spodoba, a innym niestety nie.

Tak czy inaczej wszystko robię sam, uwierzcie że wiele można zdziałać bez tworzenia nowych światów, animacji czy obiektów.

I jeszcze jedna prośba, pomóżcie mi proszę rozwiązać mój problem w dziale pytania i problemy/spacer/Waypointy    

Pierwszy mod musiałem zrobić bez nowych waypointów ale do drugiego będą już potrzebne.

Pozdrawiam wszystkich

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Ten twoj krotki mod, na ile szacujesz czas rozgrywki?

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#7 2009-05-26, 19:37(Ostatnia zmiana: 2009-05-27, 06:40)
Ten twoj krotki mod, na ile szacujesz czas rozgrywki?

(Mógłbyś być trochę bardziej uprzejmy)
Nie jestem pewien, jeżeli wykonywać wszystkie zadania to powinien zabrać minimum 3 godziny  :D
To i tak dobrze biorąc pod uwagę że wszystko jest nowością i nie przedłużam o starą fabułę.
Ale nie jestem pewien, zobaczycie sami.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Mam już gotową paczkę z modem, napiszcie proszę gdzie mogę ją dać do ściągnięcia

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sendspace.pl najlepiej.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Taaa... Taki bezimienny rzucił wszystko, bo nie udało mu się zniszczyć bariery. On od samego początku chciał się stamtąd wyrwać, a nie poślubić piękną Serafię i mieć z nią inne, bezimienne dzieci :D . Dopiero po odgłosach walki przypomniał sobie, że jest przecież super-hero-wybraniec-innosa.

Człowiek będzie walczył przeciwko Beliara? Już sami jego słudzy są potężni, co dopiero on sam.

I mówi to człowiek, który dziwił się, że Gothic nie wytrzymuje 50 ludzi w jednym momencie.

PS: Xardas to sługa Beliara.

Trzeba przyznać, że dużo.

No, ale co ja tam wiem? Jesteś zajebisty i w 2 miesiące zrobisz moda lepszego od MT :D .

(Mógłbyś być trochę bardziej uprzejmy)

Nie zwracaj takich uwag, gdy nie ma potrzeby. Co w jego wypowiedzi jest nieuprzejmego? Zauważ, że forum zbiera ludzi o różnych charakterach i stylach wypowiedzi. On akurat zapytał wprost, normalnie. Jeżeli dla ciebie jest to chamskie, to przepraszam bardzo :D .

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
PS: Xardas to sługa Beliara.
Mylisz się Deksterku. Xardas jest moim sługą. :D

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Nie mówię że chamskie ale jego stwierdzenie: "Ten twój krótki mod" brzmiało nieprzyjemnie.

Xardas może jest sługą Beliara ale zakładamy iż wiedząc że bezimienny zginie jeżeli mu nie pomoże a on sam bez niego nie zostanie kimś ważnym zdecyduje się pomóc

Te dwie nowe bronie mają być tylko małym dodatkiem, chodzi by beliar i bohater walczyli jakimś lepszym orężem, i zamiast przywoływacza jest teraz Siewca Strachu.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#13 2009-05-29, 17:49(Ostatnia zmiana: 2009-05-29, 18:01)
Człowiek będzie walczył przeciwko Beliara? Już sami jego słudzy są potężni, co dopiero on sam.

Nie mów nic póki nie poznasz fabuły

A beliar nie jest wcale taki silny, ma tylko 60000HP, kilka tysięcy siły i broń którą jak walnie to bohater leci przez pół starego obozu   :D

Przepraszam, zapędziłem się z pisaniem postów, to się więcej nie powtórzy  :D

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

#14 2009-05-29, 18:00(Ostatnia zmiana: 2009-05-29, 18:01)
Myślisz, że to, że jesteś twórcą tego moda upoważnia cię do pisania 10 postów z rzędu? Weź się opamiętaj.  :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Mylisz się Deksterku. Xardas jest moim sługą. 10.gif
Serio? Czy sobie jaja robisz? Nie przeszedłem nigdy trójki, jakby co :D .

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Jak coś to moda dam jutro rano bo dziś nie chce mi się sendspace otworzyć,

pozdro dla wszystkich

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zawsze możesz dać na rapidshare.com

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

#18 2009-05-29, 21:25(Ostatnia zmiana: 2009-05-29, 21:27)
Screeny powinieneś dać - i tak nawet, jak już skończysz, to fajnie będzie widzieć, co się ściąga.

Ja rozumiem, że reklama musi być jak największa, ale naprawdę nie musisz pisać, że masz nową fabułę i nowe questy, bo to dość logiczne :D

PS: Rozpierdoliło mnie, jak wyobraziłem sobie związek kobiety i mężczyzny, gdzie kobieta nie zna imienia męża :D

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No jak to? Przecież on ma na imię Bezimienny. :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry