Gothic MP 36831 118

O temacie

Autor GeneralLee

Zaczęty 24.04.2009 roku

Wyświetleń 36831

Odpowiedzi 118

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Gothic MP
2009-04-24, 22:46(Ostatnia zmiana: 2009-04-25, 16:44)
Gothic2 Noc Kruka, Multiplayer [Poradnik Uruchomienia]

Najpierw pobieramy specjalny Patch.

Pobierzemy go tu:
http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?g....6.0.0-rev1.exe

Instalujemy ten Patch(fix) do folderu z zainstalowaną grą.

OK! Teraz pobieramy Multiplayera do wersji fix.

Pobierzesz tu:
http://filebeam.com/3571d30df676b7800aaec75ce1deeb66

OK! Możemy już graĆ!

1.Włączamy Gothic 2 Noc Kruka
2.Wybieramy opcję Nowa Gra
3.Stawiamy w wieży Xardasa NPC kodem: insert fh
4.Włączamy klient (jeżeli jesteś hosterem to również serwer)
5.Open Process
6.Aktualisiere
7. Dump infos.
 8. Connect (zaraz po tym twój kolega musi zrobiĆ to samo)
 9.Teraz namierzamy Face Helpera i klikamy setfocus
 10. Teraz FaceHelperem powinien sterowaĆ nasz kolega :D

Poradnik napisał: Dawid (Topolas) Topolski

Dla tych którzy chcą pograć  życzę milem zabawy  :P

ChudyJohn

ChudyJohn

Użytkownicy
posty31
  • Użytkownicy
Link do patcha jest nie aktualny :D  

Ale widać że Niemcy robili więc może zadziałać.

Dziś mam nastrój do robienia z siebie idioty!

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Mi działa link do patcha nie Niemcy tylko jeden Austriak :D  ktory spycjalnie dla polski zrobil patcha jak mu przekazalismy polski plik exe.  Dobra zapomniaiełem dodać dla chętnych którzy by chcieli hostowac tu macie serwer jak ktoś ma jakies pytania pisac w tym temacie.

Serwer :  http://rapidshare.com/files/225345503/gothicserver.rar.html

Masz wrzucilem jeszcze na rapid patcha : http://rapidshare.com/files/225472937/Goth...ersion.rar.html

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dziala?

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy

Althar

Gothic MP
#4 2009-04-25, 11:14(Ostatnia zmiana: 2009-04-25, 11:46)
Nie wiem. Szczerze to troszkę wątpię, ale spróbuję to uruchomić przez LAN.

-------

Próbowałem, ale nie wyszło zrobiłem tak:
Na jednym kompie uruchomiłem gothicserver.exe i gothicIIport.exe, nie wiem czy to dobrze, ale struktura katalogowa jest taka

Gothic2/gothicserver/bin/Debug/gothicserver.exe
i client:
Gothic2/GothicIIport/bin/Debug/GothicIIport

Na jednym kompie zrobiłęm tak jak w instrukcji czyli uruchomiłem G2, potem server, a potem client i pisało connnetc. To poszedłem i na dugim kompie otworzyłem G2 i client i nie chciało połaczyć, to wpisałem IP ręcznie, pisało, że połączone, ale na dwóch kompach jak kliknałem "open process" to obok na czerwono było "MD5" na pierwszym kompie kliknałem setfocus i mi wyskoczył error, próbowałem pare razy ale nie chciało się udać.

Jak to trzeba poprawnie zrobić ? W instrukcji nie została opisana akcja drugiego komputera.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
nawet jeśli działa to co z tego?

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
no właśnie, projekt przecież nie będzie rozwijany.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Gothic MP
#7 2009-04-25, 14:36(Ostatnia zmiana: 2009-04-25, 15:09)
Projekt jest rozwijany nie długo wyjdzie nowa wersja.

Ps. Althar  a masz fixa  ?? znaczy ten patch bo na naszej polskiej wersji nie działa.

Filmik dla niedowiarków ten FH to ja :D                                                                    http://www.youtube.com/watch?v=4vQIe2FkNeM

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Nawet jeśli ten autor tego nie rozwinie, to przecież udostępnił source. Na pewno pozwoli rozwijać projekt innym programistom.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Gothic MP
#9 2009-04-25, 16:06(Ostatnia zmiana: 2009-04-25, 16:08)
No w plikach które udostępnił znajduje się kod źródłowy także można przerabiać dowolnie.

Acha połączeniu na filmiku powyżej jest przez internet sam twórca siebie nie docenił bo napisał ze nie powinno działać :D

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
TO DZIAŁA ! Razem z Generałem Lee sprawdziłem to, bo coś nie chcaiło mi łaczyć przez LAN. Trzeba to dopracować, ale sam fakt, że działa jest niesamowity. Jak zobaczyłem filmiki to myślałem, ze to fake, jak pojawiły się pliki, po części uwierzyłem, a teraz juz wiem, ze to działa. To normalnie przełom w moddingu Gothica. Ciekae, czy dałoby sie to tak przerobił by chodziło też pod G1 i mody  :D  .

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
bez animacji to wątpliwa przyjemność. ubolewam nad tym ,że można połączyć się tylko w dwie osoby.
Pytanie: czy istnieje funkcja zapisania stanu gry?

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Nie sprawdzałem zapisu ale jeśli zapiszesz swoja grę i twój kolega swoja i później po wczytaniu gry się połączycie to będzie działać.  
Ta wersja jest po to zeby nie bylo wypowiedzi to FAKE  daj sobie spokoj itd.  i zeby ukazac ze to jest mozliwe.

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies

Dr House

Gothic MP
#13 2009-04-25, 17:26(Ostatnia zmiana: 2009-04-25, 17:27)
Teraz tylko czekać na jakiegoś ambitnego programiste, który by się za coś takiego wziął, czyli sobie "trochę" poczekamy :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Jak mówiłem - co z tego, że działa. Jedynie nie rozumiem ludzi, którzy poświęcają czas, umiejętności tylko po to aby 2 osoby mogły sobie pobiegać po planszy, przytaknąć że działa i zapomnieć

Teraz tylko czekać na jakiegoś ambitnego programiste, który by się za coś takiego wziął

to się wzajemnie wyklucza.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Gothic MP
#15 2009-04-25, 17:56(Ostatnia zmiana: 2009-04-25, 18:07)
Teraz tylko czekać na jakiegoś ambitnego programiste, który by się za coś takiego wziął

Thoro - Nie wiem, jakim cudem jeszcze tego nie zauważyłeś, ale lubienie/nie lubienie gothica to kwestia gustu.

Spróbuję to zaraz wsadzić do G1.

@down

To, że ambitny programista, który ma sentyment/po prostu lubi Gothica, w wolnych chwilach może nad tym posiedzieć - sam lubię programować, więc jako tako znam tok myślenia takowego programisty :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a co tu ma do rzeczy stosunek do gry? :D

Dr House

Dr House

Użytkownicy
Everybody Lies
posty139
Propsy1
  • Użytkownicy
  • Everybody Lies

Pisząc "ambitnego" miałem na myśli osobę która lubi tą gre i chce poświęcić swój czas na robienie tego.

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
rzecz w tym, że zapewnianie synchronizacji w ten sposób to by była katorga. Przepisywanie położenia npca może być dość łatwe, ale synchronizacja całego świata jest raczej niewykonalna.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Czli tryb dla dwóch graczy? Potworów możnaby było tylko kilka, przydałoby się wysyłanie aktualnej animacji... oj, mocny internet trzeba mieć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry