Gothic MP 37215 118

O temacie

Autor GeneralLee

Zaczęty 24.04.2009 roku

Wyświetleń 37215

Odpowiedzi 118

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Gothic MP
#40 2009-04-26, 09:34(Ostatnia zmiana: 2009-04-26, 09:35)
Przy trybie MP jeszcze z lagami to juz calkiem lipa. Za to na Gtohic 2 Noc Kruka nie ma nawet lagow ani razu mi sie nie zacial ( przynajmniej ja nie mam )
Lagi mogą wystąpić w trybie multi...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lag

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Gothic MP
#41 2009-04-26, 09:39(Ostatnia zmiana: 2009-04-26, 09:44)
Ale chodzi mi o to ze G3 sam na singlu ma lagi a na MP to by się chodzić nie dało jak dla mnie multi w G3 nie ma większego sensu.

Zubot

Zubot

Użytkownicy
posty202
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: GeneralLee link=topic=5776.msg49958#msg49958 date=Apr 26 2009, 09:39 AM\'
Ale chodzi mi o to ze G3 sam na singlu ma lagi a na MP to by się chodzić nie dało jak dla mnie multi w G3 nie ma większego sensu.

WTF? Nie ma na singlu lagów, tylko ssie jak masz słabego kompa :P

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
No dobra źle to ująłem :P  ale na komputerze który spełnia wymagania tez się tnie dopiero teraz na tych nowych się nie tnie

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
sam silnik nie jest dobrze zoptymalizowany
Popatrz na optymalizację silnika ZenGin (odpal na maxa w porcie G2NK).

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Adanos link=topic=5776.msg49955#msg49955 date=Apr 26 2009, 09:25 AM\'
Nie chcę was martwić, ale robienie trybu multi dla Gothica 2 nie ma większego sensu (no chyba, że myślicie o Gothic 3, to już by miało większy sens)... Jak już chcecie mieć tryb multi a`la Gothic, to lepiej zrobić na własnym silniku i mieć więcej możliwości, chociażby na takim Quake#msgote author=Adanos link=topic=5776.msg49955#msg49955 date=Apr 26 2009, 09:25 AM\']Nie chcę was martwić, ale robienie trybu multi dla Gothica 2 nie ma większego sensu (no chyba, że myślicie o Gothic 3, to już by miało większy sens)... Jak już chcecie mieć tryb multi a`la Gothic, to lepiej zrobić na własnym silniku i mieć więcej możliwości, chociażby na takim Quakeu...
Dlaczego nie dla multiplayera w Gothic 2? Po pierwsze gra jest dosyć stara i mogą występować różne problemy, a mianowicie niekompatybilność z najnowszymi systemami operacyjnymi. Np. na Viście występują problemy z uruchomieniem, na se7en, no cóż nie wiem, ale raczej nie będzie za różowo. No i jeszcze są Linuxy. Podam może przykład: próba uruchomienia trybu multiplayer Heroes III na Viście zakończyła się fiaskiem, ba!, Vista nie widziała innych komputerów, nawet tych na którym była Vista, natomiast komputery z XPkami widziały i te, i te komputery.
Po drugie: dla kogo to ma być? Jest rok 2009, zanim został by zrobiony ten tryb minie trochę czasu. Za niedługo zostanie wydany Risen i Arcania. Jeśli odniosą sukces, mało kto będzie pamiętał o trybie multi w Gothicu. Wtedy będą chcieli mieć tryb multi w Risen i/lub Arcanii.
No chyba, że robicie, to dla siebie...
Mówisz to co najmniej jakbyśmy to my robili tego multiplayera.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: GeneralLee link=topic=5776.msg49949#msg49949 date=Apr 26 2009, 06:49 AM\'
Gothic Site jest zainteresowane objęciem patronatu nad projektem sadze ze to dobre wieści dla Gothic MP

Potwierdzam, sam dostałem ofertę.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy

GeneralLee

Gothic MP
#47 2009-04-26, 13:59(Ostatnia zmiana: 2009-04-26, 14:02)
Propozycje pomocy czy ty to ten Dark z Austrii nick się zgadza ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: GeneralLee link=topic=5776.msg49949#msg49949 date=Apr 26 2009, 07:49 AM\'
Gothic Site jest zainteresowane objęciem patronatu nad projektem sadze ze to dobre wieści dla Gothic MP

Sądzę że powinni to traktować na równi z przyjęciem do nato czy organizacji europejskiej. Diaboliczne moce Advocato sprawią że piorunująca wieść o projekcie rozniesie się po całym świecie docierając nawet do starożytnych, zapomnianych parafii pod Lublinem gdzie mieszkańcy ostatni kontakt z cywilizacją mieli kilkaset lat temu podczas kompani Jagiełły

Malyxxl

Malyxxl

Użytkownicy
posty26
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie opłaca się pracować nad czymś, co i tak ukończone i grywalne nigdy nie będzie.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
... a do tego ma tak wąskie grono odbiorców.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Gothic MP
#51 2009-04-26, 21:22(Ostatnia zmiana: 2009-04-26, 21:22)
To co? Robimy MP pod Wiedźmina ;)  ?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ale jaja

Panda

Panda

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Pheh...
Ważne, że udowodniono, iż się da. Iż działa :D  Później trza będzie myśleć nad tym, co zrobić, aby się działało lepiej i czy w ogóle da się lepiej.
Czas pokaże ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
To co? Robimy MP pod Wiedźmina ;)  ?

Robimy?
Abstrahując - wybaczcie, ale sens i waga projektu G2 MP jest na równi z drapaniem się po jajkach.

aby się działało lepiej

to już znamy

Panda

Panda

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Robimy?
Abstrahując - wybaczcie, ale sens i waga projektu G2 MP jest na równi z drapaniem się po jajkach.
Widać wielu ludzi wciąż lubi się drapać... ;)  Wiadomo, MP nie zaważy o losach świata w 2012, ale osobiście chętnie ujrzałbym wersję finalną.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Ja również lubię, robię to wręcz namiętnie jednak to nie była żadna przenośnia. Po prostu waga tego zajęcia jest równie wysoka co robienie mp do gry w ogóle pod to nie przygotowanej. Ten projekt jest bez sensu gdyż nie ma przyszłości, popyt jest umiarkowany zaś większość potencjału można włożyć między kartki kubusia puchatka z oczywistych względów. Z resztą, Adanos i chyba Buła wyrazili wszystko w tym temacie. Czekajcie dalej na "wspaniały epicki tryb kooperacji" i inne bajery, zapewniam że się nie doczekacie ;) .

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Gothic MP
#57 2009-04-26, 22:16(Ostatnia zmiana: 2009-04-27, 19:21)
Thoro, twoje ilustracje do postów po prostu miażdżą...

EDIT (post na dole): Ja tylko stwierdzam fakty.

A ja powinienem tylko wlepić warna za spam.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Twoje "lizodupienie" też.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Thoro a mody ilu maja odbiorców ?  I ci powiem ze zainteresowanie jest duże  co chwile ktoś pisze ze pomoże to co może zrobić. Duży serwis o Gothicu nas wspiera fanów już mamy dość szerokie grono. Nawet jesli komus nie odpowiada Multiplayer niech wypowie swoje zdanie w koncu to wolny kraj ;)   Jesli ktos chce pomoc niech pisze do mnie na gg lub priva.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry