Zniszczeń spowodowanych przez smoki nie dodam z pewnego prostego powodu - Piranha Bytes też ich nie dodała. Tzn jasne, były takie miejsca jak zniszczona cytadela czy zasypany śniegiem Nowy Obóz, ale były to również leża smoków. Zauważcie jednak, że te miejsca, które nie były bezpośrednio związane z walkami między ludźmi a orkami ani też nie były okupowane przez smoki, pozostały właściwie nietknięte. Jedynie niektóre lokacje zostały zasypane gruzem, ale to było zrobione, by Piranha miała mniej do roboty.
Nad zniszczeniami w obozie sekty pomyślałbym, gdyby nie jedna sprawa - obóz ten, skoro został w jego miejscu wybudowany port, był albo całkowicie zniszczony, albo przerobiony na potrzeby orków. Pierwsza opcja odpada z wymienionych już przeze mnie powodów, druga z kolei umożliwia pozostawienie oryginalnego wyglądu lokacji przy nieznacznym jej przerobieniu. Poza tym wątpię, żeby orkowie rozwalili obóz tylko po to, żeby wybudować na nim swój własny. Miałoby to sens, gdyby sekciaże się bronili, ale im do tego czasu z mózgów porobiła się papka.
Starej Kopalni i Świątyni Śniącego z całą pewnością nie dodam. Choć oczywiście dla modderów nie powinno być to problemem - w końcu po wydaniu moda udostępnię wszystkie jego materiały.
Podobnie też nie dodam ani Uriziela ani runicznej zbroi. Uriziel pozostał w Świątyni Śniącego, z kolei zbroja runiczna rozpadła się gdy Xardas teleportował Bezimiennego do swojej wieży niedaleko miasta portowego Khorinis. Kiedyś miałem zamiar dodać Ulu-Mulu, ale zrezygnowałem, ponieważ mi odradzano z powodów technicznych.
Nie wiem czy dodam jakieś nowe obiekty, ponieważ nie chcę za bardzo zepsuć balansu świata. Obecnie pododawałem tylko kilka pomniejszych roślinek tu i ówdzie, żeby świat nie wydawał się zbyt statyczny, ale są to bardzo drobne roślinki nie dodające żadnych stałych wartości. Czasem gdzieś wrzuciłem również zardzewiały miecz czy coś podobnego. W skrzyniach starałem się dodać podobne przedmioty co były w G1.
Odnośnie bagna obok obozu sekty - zostało całkowicie przerobione. Ma teraz praktycznie te same voby i potwory co w G1, chociaż dodałem też kilka drzew i roślin z G2 ażeby stylistycznie bardziej przypominało bagno przy Starym Obozie. Mgły jeszcze nie dodałem, ale będzie, podobnie jak w obozie sekty.
Obóz sekty będzie wypełniony orkami, chociaż kilka poszukiwaczy może się znajdzie w świątyni Y'Beriona.
Ogólnie to już wszystkie lokacje poza obozem sekty mają gotowy waynet i dodane potwory. Wszystkie są prawie że żywcem wzięte z G1 z wyjątkiem tych lokacji, w których pododawałem orków.
Btw, ten temat ma już chyba z pięć lat.