Osobiste pytanie do modderów Gothica 46288 126

O temacie

Autor

Zaczęty 14.09.2008 roku

Wyświetleń 46288

Odpowiedzi 126

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Prawda jest taka, że modderzy gothica są ograniczeni nie przez samych siebie. Wiadomo, że większy zapał będzie miał ten modder, który ma do dyspozycji dobrego grafika 3D/2D. Co z tego, że ma się wiele pomysłów jak nie ma się środków do wcielenia ich w życie, sam wiele razy stawałem przed takim problemem i wiedziałem, że trzeba zrobić coś małego, ograniczonego, bo inaczej się nie da. Ale jeśli ma powstać coś co nam samym się nie podoba to po co to tworzyć w ogóle...

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Cytat: Berserk link=topic=3745.msg31860#msg31860 date=Sep 14 2008, 14:58\'
Buła ja to ujme tak... wkurwiający to jest większość z was, wasze niby kilkuletnie mody i tak znając życie nie ujrzą  światła dziennego a wkurwiacie mnie tymi zdaniami że niby to tamto a po będzie w tym modzie jaki on będzie zajebisty a wychodzi gniot którego mój 2 letni brat przeszedł z zawiązanymi oczami, skoro jesteście jednymi z lepszych moderów to pokażcie wreszcie efekty swojej pracy a nie zasłaniajcie się tym że na moda trzeba kilku lat... ech

Kwiczysz kurwa że ci mody nie odpowiadają. A podaj mi mod, który był robiony jak to mówisz kilka lat, wyszedł i okazał się lipą?
No proszę, twierdzisz że wychodzą kilkuletnie mody które są pojebane to podaj przykład.
Oprócz ZNM oczywiście XDDD
Twoje rozumowanie jest tak pojebane że mi sie ciebie żal robi.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Czemu Gothic? Bo to jedna z niewielu gier idealnych do moddowania (nie licząc kiepskich narzędzi). Z Gothiciem można zrobić praktycznie wszystko. Dodać nowe, dwa miecze w formie duali, tarcze, karabiny mazynowe, czołgi, latające spodki. Ograniczeniem jest zaledwie wyobraźnia i silnik gry.
Do tego tylu ludzi ma tą grę.

Aby wzbudzić prawdziwe zainteresowanie musiałaby się powtórzyć historia z początku modowania Gothica.
Przede wszystkim znaleźć grę tak dobrą jak Gothic. Może Wiedźmin? Tylko ten głupi system walki... No i w zasadzie kilka stron o moddingu tej gry już jest, a ludzie co by zainicjowali takie wiedźminskie the modders są z nich zadowoleni.

Ps: Dark, na prawdę nie obchodzi nas ten golem z kału. Przykro mi, ale nie pozwolę w tym temacie na spam i luźne rozmowy.
To golem z rudy ty ignorancie  :D    :P    <_<

Czemu gothic? No czemu Gothic? Przecież TES lepiej się modduje, łatwiej. Ja wolę Gothica właśnie dlatego, że jest trudniej. Większa satysfakcja.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Znag link=topic=3745.msg31861#msg31861 date=Sep 14 2008, 15:00\'
Napisałeś takie coś:
"Mało to razy było kiedy na forum pojawiał się modder gry X a zidiociali modderzy gothica mówili że to właśnie forum o moddingu gothica i ma wypierdalać?  "
Ja się z taką sytułacją nie spotkałem , jest przecież m&b i oblivion np.

Wiesz co, to forum nie zostało założone w dniu twojej rejestracji. :rolleyes:

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Cytat: Buła link=topic=3745.msg31863#msg31863 date=Sep 14 2008, 13:03\'

tra, Berserk popisał się nie raz swoim pseudo-inteligentnym tokiem rozumowania. między innymi głupimi i do bólu pojebanymi sygnami. Pozdrawiam <_<

Znag
  • Gość
"Wiesz co, to forum nie zostało założone w dniu twojej rejestracji. :rolleyes: "
Wiem.Ja tylko napisałem , że z taką sytułacją się nie spotkałem , a nie że takiej nie było.Czytaj ze zrozumieniem.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Cytat: Buła link=topic=3745.msg31863#msg31863 date=Sep 14 2008, 15:03\'
Kwiczysz kurwa że ci mody nie odpowiadają. A podaj mi mod, który był robiony jak to mówisz kilka lat, wyszedł i okazał się lipą?
No proszę, twierdzisz że wychodzą kilkuletnie mody które są pojebane to podaj przykład.
Oprócz ZNM oczywiście XDDD

Zle mnie Buła zrozumiałeś, nie miałem na myśli żadnego moda który był robiony kilka lat i był gniotem, chyba nawet takiego nie ma a jeżeli nawet jest to raczej nie polski bo kilka takich projektów upadło nim zdążyło dotrzeć do połowy swojej pracy, a co do tych wulgaryzmów pod moim adresem to widocznie wkurwia cię to że mówię prawdę bo jakby tak nie było to nie ma się co wściekać tylko wytłumaczyć na spokojnie.

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica
Cytat: Znag link=topic=3745.msg31868#msg31868 date=Sep 14 2008, 13:12\'
Wiem.Ja tylko napisałem , że z taką sytułacją się nie spotkałem , a nie że takiej nie było.Czytaj ze zrozumieniem.

...Więc po co polemizujesz?

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dlaczego moduję Gothica?
1. Bo jest jedną z niewielu gier które mnie tak zaciekawiły obok niego stoją Wieźmin ( którego jakoś nie chce mi się modować) NWN ( jak robię mody to tylko dla siebie).
2.Bo jakoś lubię to robić :D
3. Bo to moje hobby a ograniczenia mam w dupie i dlatego postanowiłem napisać fabułę WoE od zera więc orkowie nie będą naszymi wrogami. Nie robię też tego po to aby się czegoś nauczyć jeśli chodzi o naukę to uczę się na boku czegoś innego
Próbowałem wprowadzi na forum modding Bitwy o Śródziemie 2 jednak przez Viste sam nie mogę zbytwiele zrobić a w polsce modderów tejże gry w ogóle nie ma.

Przepraszam za błędy ale to wina gumowej klawiatury <_<  po za tym dziękuje za przeczytanie mojego chaotycznego posta

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Thoro nie rozumie nas "innych" modderów, bo ma wkład tylko w pracę CZ, nie widzi naszej pracy, więc ma blade pojęcia jak ona wygląda. Stąd te i podobne hmmm tematy.

Też dorzuce cytat:
Niektóre struktury są tak zorganizowane, ze trudno je pojąć maluczkim.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Berserk link=topic=3745.msg31869#msg31869 date=Sep 14 2008, 15:13\'
Zle mnie Buła zrozumiałeś, nie miałem na myśli żadnego moda który był robiony kilka lat i był gniotem, chyba nawet takiego nie ma a jeżeli nawet jest to raczej nie polski bo kilka takich projektów upadło nim zdążyło dotrzeć do połowy swojej pracy, a co do tych wulgaryzmów pod moim adresem to widocznie wkurwia cię to że mówię prawdę bo jakby tak nie było to nie ma się co wściekać tylko wytłumaczyć na spokojnie.

Tak niektóre upadają. Tak było i będzie. I nikt tego nie zmieni. Głównie upadają przez słabości ich autorów. Brak wytrwałości i gotowości na dłuuugą pracę. Modding gothica nie jest dla każdego.

Co do wulgaryzmów, to przykro mi, ale tak reaguje na taki posty jak twój. Są ludzie na tym forum którzy w modowanie wkładają serce i dużo pracy. Dzień w dzień przy skrypach, spacerze.
I tak czasami przez lata. A tu nagle przychodzi gościu taki jak ty i twierdzi że wszystkie mody oprócz MT i CZ to kompletna lipa?
Jedni to wyśmieją i wrócą do pracy, inni zareagują tak jak ja, \'żrąc\' się o swoje.

Pozdro
Buła

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Cytat: Buła link=topic=3745.msg31874#msg31874 date=Sep 14 2008, 15:20\'
oprócz MT i CZ to kompletna lipa?
Jedni to wyśmieją i wrócą do pracy, inni zareagują tak jak ja, #msgote author=Buła link=topic=3745.msg31874#msg31874 date=Sep 14 2008, 15:20\']oprócz MT i CZ to kompletna lipa?
Jedni to wyśmieją i wrócą do pracy, inni zareagują tak jak ja, żrąc#msgote author=Buła link=topic=3745.msg31874#msg31874 date=Sep 14 2008, 15:20\']oprócz MT i CZ to kompletna lipa?
Jedni to wyśmieją i wrócą do pracy, inni zareagują tak jak ja,  się o swoje.

Pozdro
Buła

To powinieneś to wyśmiać i powiedzieć sobie, ten Berserker to debil ja mu jeszcze pokaże i skończyć moda choćby i za te kilka lat ale żeby wyszło coś sensownego żeby tym co gadali zle ( np. ja ) pozniej zrobiło się głupio, a jak będzie to czas pokaże

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak też staram się robić, ale komentarze takich jak ty nie ułatwiają na pewno nikomu pracy...

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
o kurwa z wami naprawdę jest ciężko, wy wszyscy ukończyliście szkołę specjalną?
Buła powiem ci ostatni raz to co chce ci powiedzieć, nie patrz na innych, na to co mówią co myślą co robią, patrz na siebie, bo teraz niektórzy mogą uważać cię za byle kogo, za zwykłe zero, ale jeżeli uda wam się skończyć tego moda wtedy ty się będziesz mógł śmiać z innych i ich krytykować, teraz przyjmij krytykę na klatę a jeżeli wszystko pójdzie po twojej myśli sam zobaczysz efekty.
To by było na tyle...

No dobrze zboczyliśmy z tematu lepiej do niego wszyscy wróćmy i zostawmy w tyle to co tu było <_<

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
phiii taka krytyka... <_<
chciałeś pojechać po ogóle modderów... ale tylko mnie widocznie zdołałeś zdenerwować...
XD słaby wynik

mam tylko nadzieje że nikt nie zrobi z tego tematu żali 3 XD

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
No kurwa, ktoś chce moddować gothica - modduje gothica. Ktoś chce gta - bierze gta. Nie widzę kurwa problemu, że jeżeli komuś nie odpowiada, to niech se kurwa modduje coś innego, albo kurwa se zrobi gierę, którą inni będą moddować. Lubię to robić - robię to. Lubię grać w fallouta - robię to. Próbowałem modding różnych gier. Toole od m&b się wieszają i wszystko się muli jak cholera, wiedźmin to samo. Może i kurwa mam klapki na oczach - no to sobie mam. Co kurwa komu do tego?

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Nie no, kocham te wojny, a mówią \" Wojna jest piekłem \" <_<  :D

Комиссар RBT

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie patrz na innych, na to co mówią co myślą co robią, patrz na siebie

Teraz pojechałeś sam po sobie.

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Cytat: Dekster XVII link=topic=3745.msg31881#msg31881 date=Sep 14 2008, 13:43\'
No kurwa, ktoś chce moddować gothica - modduje gothica. Ktoś chce gta - bierze gta. Nie widzę kurwa problemu, że jeżeli komuś nie odpowiada, to niech se kurwa modduje coś innego, albo kurwa se zrobi gierę, którą inni będą moddować. Lubię to robić - robię to. Lubię grać w fallouta - robię to. Próbowałem modding różnych gier. Toole od m&b się wieszają i wszystko się muli jak cholera, wiedźmin to samo. Może i kurwa mam klapki na oczach - no to sobie mam. Co kurwa komu do tego?
I to się właśnie nazywa asertywność <_<  I bardzo dobrze, robimy to co lubimy, a jak sie komuś nie podoba to niech same robi zajebiście ambitne, powalające, wypasione w kosmos projkety do super, hiper nowoczesnej gry. Zamiast pieprzyć Thoro sam coś zrób, bo gadać każdy może ile wlezie..

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Wybaczcie, że post pod postem <_<

Cytat: Sentarion link=topic=3745.msg31884#msg31884 date=Sep 14 2008, 15:49\'
I to się właśnie nazywa asertywność :D  I bardzo dobrze, robimy to co lubimy, a jak sie komuś nie podoba to niech same robi zajebiście ambitne, powalające, wypasione w kosmos projkety do super, hiper nowoczesnej gry. Zamiast pieprzyć Thoro sam coś zrób, bo gadać każdy może ile wlezie..

To też lubię, pewien dialog z dwoma gościami :P

A: Ten film jest tak do dupy, że moja babcia robi go lepiej
B: Sam zrub lepiej jak jestes taki mondry miszczu!

A ja jeszcze nie widziałem hiper nowoczesnej gry :P  :D

Dobra, na poważnie, prawda jest taka, że jakbyście mówili żeby Thoro zrobił coś dobrego to i tak nie zrobi. Moddować można wszystko, wystarczy poruszyć palcami i myszką.

Комиссар RBT

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry