Prace 3D 1133683 3194

O temacie

Autor Zdunek

Zaczęty 20.01.2008 roku

Wyświetleń 1133683

Odpowiedzi 3194

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
http://img690.imageshack.us/img690/1851/calosc2.jpg

Całość ma na razie jakieś 18000 trisów. Dzisiaj sporo czasu zeszło mi na ustawianie wszystkiego jeszcze raz (i już jest na szczęście chyba dobrze). Główny budynek (kasztel) to na razie sama bryła, ale w sumie zrobienie bryły to najtrudniejsza część - dodawanie okienek itd. to już pikuś. Do zrobienia są jeszcze mury i jakieś tam drobniejsze zabudowania i sprzęty.
mam dziwne uczucie plastelinowości oraz nieproporcjonalności wszystkiego,tak mi się zdaje że plac powinien być większy...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
mam dziwne uczucie plastelinowości oraz nieproporcjonalności wszystkiego,tak mi się zdaje że plac powinien być większy...

Narzuciłem oba screeny na siebie [oryginalny i Kyra] i moim zdaniem nie jest źle -> http://ifotos.pl/zobacz/rswhpq.JPG
Chyba że coś spieprzyłem lecz wątpię.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Co to Roobin Legenda Hserwood ? xd

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
nie wiem czy mury są za duże czy budynki za małe, czy plac za mały(czy wszystko na raz) ale na pewno jest nieproporcjonalne :)

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Axel

Axel

Użytkownicy
Król Mount & Blade
posty244
Propsy2
  • Użytkownicy
  • Król Mount & Blade
Mi się tam podoba , nie mam nic do zarzucenia ...

Mount & Blade i Dofus wymiatają :D

Jeżeli ktoś gra w Dofusa niech napisze do mnie na pw !

Wie is ezel? Ik.

Item editor - M&B

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
nie wiem czy mury są za duże czy budynki za małe, czy plac za mały(czy wszystko na raz) ale na pewno jest nieproporcjonalne ;)
Proporcje wysokość/szerokość na pewno są zachowane. W jednym miejscu (po lewej) faktycznie może się wydawać za ciasno, bo rzeczywiście jest źle - front tego dużego domu muszę przesunąć nieco w lewo i w dół, natomiast mur otaczający kasztel pójdzie bardziej w górę i w lewo (jest zrobiony wstępnie i dopasowany do blanek, które wystają poza mur).

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

ebi
  • Gość
Tu pokaże wam moje modele 3D. Ale nie wiem jak je otexturować :) . Mógłby mi ktoś powiedzieć jak te modele otexturować?

Kanapa -

Miecz -

Mur -

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na razie za teksturowanie się nie bierz. Na razie poćwicz modelowanie i jak faktycznie modele będą bez zarzutu, wtedy naucz się mapować i teksturować.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

ebi
  • Gość

ebi
Gość

Prace 3D
#888 2009-11-11, 22:02(Ostatnia zmiana: 2009-11-11, 22:21)
No ale podobają wam się czy nie? I zmienić coś? Jutro dam lepszy model Miecza, bo coś nie wyszedł :) .

Model butelki robiony w 5 minut.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co tu ma się podobać? To za mało żeby oceniać.

Mark Twain

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Narzuciłem oba screeny na siebie [oryginalny i Kyra] i moim zdaniem nie jest źle -> http://ifotos.pl/zobacz/rswhpq.JPG
Chyba że coś spieprzyłem lecz wątpię.

Hmm... bardzo ciekawe.... drzewa, textury, postacie i wszystko idealnie pasuje do Robin Hood Legenda Sherwood, tam gdzie Szeryf Nothingam więzi Szkarłatnego Willa (wieża po lewej). Screeny wygląda na screena z góry, i założe się, że to zaden z was nie wymodelowal. Zbyt dokladne w szczegolach i identyczne jak w grze.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O K***A!!!  :)  ;)  :)  :)  :)

Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Prace 3D
#892 2009-11-11, 23:30(Ostatnia zmiana: 2009-11-11, 23:37)
Hmm... bardzo ciekawe.... drzewa, textury, postacie i wszystko idealnie pasuje do Robin Hood Legenda Sherwood, tam gdzie Szeryf Nothingam więzi Szkarłatnego Willa (wieża po lewej). Screeny wygląda na screena z góry, i założe się, że to zaden z was nie wymodelowal. Zbyt dokladne w szczegolach i identyczne jak w grze.

Na forum panuje taka ogólna zasada "Jeśli nie masz zielonego pojęcia o tym o czym się aktualnie dyskutuje to najlepiej nic nie pisz"

ebi - najpierw poćwicz, zacznij robić bardziej szczegółowe modele, a dopiero potem je tu pokazuj.

PS. Jaka to wersja Wingsa?

Król Julian
  • Gość

Po 1. Nałożyony jest model KYROMANA, na screen z gry.
Po 2. WYMODELOWAŁ TO KYROMAN
Po 3. czytaj wcześniejsze posty
Po 4. Nie mam w zwyczaju mówić ludziom że są idiotami, nawet jeżeli to internet
Po 5. Nie mam w zwyczaju mówić ludziom że są idiotami, nawet jeżeli to internet.
Po 6. Nie mam w zwyczaju mówić ludziom że są idiotami, nawet jeżeli to internet.
Po 7. Nie mam w zwyczaju mówić ludziom że są idiotami, nawet jeżeli to internet.
Po 8. Chyba zrobię wyjątek
po 9. Tak, jesteś nim.

ebi
  • Gość
Zoom, 1.2 rc chyba.

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dracon

Prace 3D
#895 2009-11-28, 02:32(Ostatnia zmiana: 2009-11-28, 02:43)
Po ukończeniu modelu na bitwę 3D naszła mnie ochota na wymodelowanie jakiegoś miecza low poly.
render
siatka miecza
To, co chciałem uzyskać
Sam miecz ma 466 trójkątów. Reszta sceny to 3 boxy, 1 plane i 1 prosta bryła, więc niewiele trójkątów.
Jakieś sugestie/rady?

PS: Ten zielony box na którym stoi reszta to miał być marmur, tylko coś słabo wyszedł (mam takie wrażenie).

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
Szkło całkiem fajne

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Prace 3D
#897 2009-11-28, 09:18(Ostatnia zmiana: 2009-11-28, 09:20)
Wydaje mi się że trzon jest nieco za wąski w stosunku do reszty. Z jelcem mam trochę podobne wrażenie, w tym na którym się wzorowałeś był chyba trochę inny. Poza tym model wyszedł całkiem fajny, szczególnie ciekawie jest wykonane ostrze.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul

Kudlik

Prace 3D
#898 2009-11-28, 12:47(Ostatnia zmiana: 2009-11-28, 12:47)
ten postument mógłby być mniej przezroczysty bo zlewa się z posadzką, ale ciekawe :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Marmur za bardzo odbija światło. Jelec kanciasty, poprawiłbym go.

Mark Twain

0 użytkowników
Do góry