Błędy i bugi 71137 183

O temacie

Autor TheKetrab

Zaczęty 12.06.2019 roku

Wyświetleń 71137

Odpowiedzi 183

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu

while(false) Do();

Wolfram_Hard

Wolfram_Hard

Użytkownicy
posty16
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Wolfram_Hard

Błędy i bugi
#81 2019-07-19, 00:38(Ostatnia zmiana: 2019-07-19, 06:02)
Czasami np. gdy jesteśmy w obozie łowców orków i chcemy się przeteleportować do myśliwych runą to ona nie teleportuje do myśliwych tylko do łowców i trzeba ją wyciągnąć jeszcze raz i użyć i wtedy zadziała. Poza tym różne bugi z bronią, łukiem, tarczą. Np. tarcza jest na plecach ale nie bierze jej do ręki jak wyciąga się broń.

Mam założony miecz łowcy (różne próbowałem z napisem łowcy), tarczę mistrzowską i kuszę łowcy orków. Jan chciał mnie zobaczyć w pełnym oporządzeniu jakie stworzył ale gdy podchodzę do niego zagadać to nie ma żadnych linii dialogowych z tym związanej. Wcześniej jak najpierw odebrałem od niego tarczę a później zleciłem Udarowi zrobienie kuszy, gdy dostałem już tą kuszę i miałem ją pokazać Janowi to ten też na to nie reagował. Albo popsute zadanie albo to też przez ten błąd z nie braniem tarczy do ręki. Bankowo jest bug jak zlecam Janowi zrobienie kuszy i ten mówi, że będzie za dwa dni. Kończy dialog i momentalnie mówi, że kuszę już zrobił i mi ją daje.
Bez jakiegoś fixa do tego chyba nie będę mógł kontynuować gry bo wydaje mi się, że to zadanie "Komplet łowcy" jest powiązane z zadaniem "Wojna"
Poza tym jest jeszcze zadanie "Pomoc strzelców" gdzie mam zwołać ludzi i zwołałem wszystkich do twierdzy ale Erak z obozu bandytów nie chce iść. Mówi, że nic nie musi i ma tu swoje sprawy do załatwienia ale nie mam z nim już żadnej misji. Nie wiem czy to bug czy trzeba coś zrobić.

Proszę o pomoc bo stoję kompletnie i nie mogę grać dalej.

Jak przekonać Eraka i jak pokazać się Janowi w pełnym rynsztunku? Miecz to ostrze łowcy tak? Kusza którą mi dał to Kusza łowcy orków no i tarcza mistrzowska.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co do Eraka, to powinieneś wykonać zadania "Czystki", "Orkowa zguba" i "Jaszczuroludzie". Zlecają je on, Vick i Benito.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Czasami np. gdy jesteśmy w obozie łowców orków i chcemy się przeteleportować do myśliwych runą to ona nie teleportuje do myśliwych tylko do łowców i trzeba ją wyciągnąć jeszcze raz i użyć i wtedy zadziała. Poza tym różne bugi z bronią, łukiem, tarczą. Np. tarcza jest na plecach ale nie bierze jej do ręki jak wyciąga się broń.

Mam założony miecz łowcy (różne próbowałem z napisem łowcy), tarczę mistrzowską i kuszę łowcy orków. Jan chciał mnie zobaczyć w pełnym oporządzeniu jakie stworzył ale gdy podchodzę do niego zagadać to nie ma żadnych linii dialogowych z tym związanej. Wcześniej jak najpierw odebrałem od niego tarczę a później zleciłem Udarowi zrobienie kuszy, gdy dostałem już tą kuszę i miałem ją pokazać Janowi to ten też na to nie reagował. Albo popsute zadanie albo to też przez ten błąd z nie braniem tarczy do ręki. Bankowo jest bug jak zlecam Janowi zrobienie kuszy i ten mówi, że będzie za dwa dni. Kończy dialog i momentalnie mówi, że kuszę już zrobił i mi ją daje.
Bez jakiegoś fixa do tego chyba nie będę mógł kontynuować gry bo wydaje mi się, że to zadanie "Komplet łowcy" jest powiązane z zadaniem "Wojna"
Poza tym jest jeszcze zadanie "Pomoc strzelców" gdzie mam zwołać ludzi i zwołałem wszystkich do twierdzy ale Erak z obozu bandytów nie chce iść. Mówi, że nic nie musi i ma tu swoje sprawy do załatwienia ale nie mam z nim już żadnej misji. Nie wiem czy to bug czy trzeba coś zrobić.

Proszę o pomoc bo stoję kompletnie i nie mogę grać dalej.

Jak przekonać Eraka i jak pokazać się Janowi w pełnym rynsztunku? Miecz to ostrze łowcy tak? Kusza którą mi dał to Kusza łowcy orków no i tarcza mistrzowska.

Z tym Janem to grasz na najnowszej wersji?

while(false) Do();

Wolfram_Hard

Wolfram_Hard

Użytkownicy
posty16
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Teraz już tak i dalej nie da się zrobić. Wcześniej grałem na 1.0 ale z poprawkami jakie wcześniej były opublikowane i to wtedy robiłem to zadanie. Po wrzuceniu tej najnowszej stąd, nic się nie zmieniło. Tarcze też cały czas ma na plecach podczas wyciągania broni (o ile w ogóle brońcię nie zbuguje bo czasami nie pojawia się przy nodze jak się ją z inventory chce uaktywnić.
https://drive.google.com/open?id=1zZLC9u2jcbWb-NqNzsoKGEM2VSSt3IUZ

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu

Teraz już tak i dalej nie da się zrobić. Wcześniej grałem na 1.0 ale z poprawkami jakie wcześniej były opublikowane i to wtedy robiłem to zadanie. Po wrzuceniu tej najnowszej stąd, nic się nie zmieniło. Tarcze też cały czas ma na plecach podczas wyciągania broni (o ile w ogóle brońcię nie zbuguje bo czasami nie pojawia się przy nodze jak się ją z inventory chce uaktywnić.
https://drive.google.com/open?id=1zZLC9u2jcbWb-NqNzsoKGEM2VSSt3IUZ

Nauczyłeś się walczyć tarczą? Po nauce musisz dać ją na slot i kliknąć na slot, aby ją założyć. Potem wyjmujesz normalnie broń i tarcza powinna sama się wyciągać. A poza tym to jak przy nodze?

Tarcza musi działać. Musisz mieć też w systempack.ini enableshields, chociaż bez tego to by się wgl nie pojawiała tarcza na plecach.
Spoiler

while(false) Do();

kalmar

kalmar

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra mi crashuje w losowychm miejscach i to dość często Jakiś pomysł?

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Gra mi crashuje w losowychm miejscach i to dość często Jakiś pomysł?

W losowych to dokładnie znaczy co? Masz łatkę i systempacka 1.7?
Ogólnie, to czasem może crashować podczas wczytywania, a w innych momentach rozgrywki nie powinno.
Także nie powinno podczas kopania, gdy masz założony kilof, ale gdyby taka sytuacja wystąpiła, to po prostu zdejmij kilof z qs.

while(false) Do();

Calvor

Calvor

Użytkownicy
posty2
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam!
Mam następujący problem. Czarne goblin w jednych z pierwszych zadań zadają ciosy przy których występuje animacja czaru ,,burza ognista'' przy czym obrażenia są również to tego czaru odpowiednie. Z zadaniem sobie poradziłem myśląc, że to taka niespodzianka twórcy moda lecz podczas pojedynku z NPC przy karczmie, który oddaje mocz moja postać zabija go używając tej samej mechaniki. Reset i reinstal moda za mną jakby co.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Witam!
Mam następujący problem. Czarne goblin w jednych z pierwszych zadań zadają ciosy przy których występuje animacja czaru ,,burza ognista'' przy czym obrażenia są również to tego czaru odpowiednie. Z zadaniem sobie poradziłem myśląc, że to taka niespodzianka twórcy moda lecz podczas pojedynku z NPC przy karczmie, który oddaje mocz moja postać zabija go używając tej samej mechaniki. Reset i reinstal moda za mną jakby co.

Pobierz fix do wersji 1.01 https://drive.google.com/open?id=1zZLC9u2jcbWb-NqNzsoKGEM2VSSt3IUZ

while(false) Do();

Calvor

Calvor

Użytkownicy
posty2
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bogu!
Obyś nigdy nie walił do sznura i zawsze miał najnowszego iphone!
Działa! Dziękuję bardzo!

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy było, ale podczas wykonywania zadania "Broń dla orka", gdy oddamy mu broń zamiast w podzięce dać nam 100 szt. złota to nam je zabiera. Musiałem marvinem odbierać moje i jego złoto. :D

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam chyba jakiegoś buga jestem w obozie łowców orków i nie mogę się uczyć ani siły ani zręczności u nauczycieli mam tylko opcję wróć nie ma wogóle linijek z nauką siły itd ?? To jakiś bug czy ja czegoś nie wiem moda pobrałem wczoraj więc chyba najnowsza wersja 1.01.

:D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale kasę masz? xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa

Hearthstone

Błędy i bugi
#94 2019-07-25, 09:13(Ostatnia zmiana: 2019-07-25, 09:20)
Nie mam kasy ale opcja z nauką powinna być widoczna mimo braku kasy jak w G2 normalnym. Inne umiejętności jak szybka nauka mam normalnie ilość PN i złota wymagane ?? Zresztą zaraz zrobię test sprzedam trochę gratów by mieć te 500 złota i sprawdzę czy mogę się uczyć.

Edit: Dobra już jest dobrze chociaż dziwne że opcja pojawia się dopiero jak ma się złoto z tego co pamiętam w G2 normalnie była widoczna nauka umiejętności nawet jak się złota nie miało :)

:D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W G2 nauka umiejętności w ogóle nie wymagała złota xD

You didn't grow.
You didn't improve.

krutki341

krutki341

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
-Czasami twarze NPC-ów sa czarne
-W misji "Święty płomień" gdy chce sie przejsc przez kamienie chrzaszczem wpada on pod tekstury i natychmiastowy DEAD(trzeba kambinowac zeby wejsc do grobowca), Zombie w grobowcu jest niewrazliwy na czar Zniszczenie ożywieńca.
-W Misji "Przygniła konstrukcja" gdy sie skonczy rozmowe, Kopacz zaraz ochrzania nas ze nie poszlismy naprawiac(Misja nieudana i trafia do Popsutych)

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
-Czasami twarze NPC-ów sa czarne
-W misji "Święty płomień" gdy chce sie przejsc przez kamienie chrzaszczem wpada on pod tekstury i natychmiastowy DEAD(trzeba kambinowac zeby wejsc do grobowca), Zombie w grobowcu jest niewrazliwy na czar Zniszczenie ożywieńca.
-W Misji "Przygniła konstrukcja" gdy sie skonczy rozmowe, Kopacz zaraz ochrzania nas ze nie poszlismy naprawiac(Misja nieudana i trafia do Popsutych)
Z tym Zombie, to sprawa wygląda tak, że on miał nie być wrażliwy na zniszczenie ożywieńca, bo to boss. Jego najlepiej walić z kuszy/łuku.

while(false) Do();

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dlaczego po odbiciu zamku i rozmowie z Kerolothem nie wchodzi mi 4 rozdzial? Mam latke z google drive 1.01 bodajze.

bogu9821

bogu9821

Moderator działu
posty406
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Moderator działu
Dlaczego po odbiciu zamku i rozmowie z Kerolothem nie wchodzi mi 4 rozdzial? Mam latke z google drive 1.01 bodajze.
Będzie trzeba to naprawić. Na razie zrespawnuj sobie postać NASZ_999_test i zmień rozdział.
Właśnie w 1.01 to zostało popsute, ze względu na edycję dialogu z nim. Naprawione zostało coś innego, ale inna rzecz się popsuła.

while(false) Do();

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry