Witam! Mam problem z uruchomieniem modyfikacji razem z DX11. Próbowałem różnych wersji dx11, różnych system packów, różnych kolejności instalacji. Bez skutku
.
Wersję 1.1 udało mi się doprowadzić do porządku, ale nie mogę grać z powodu niewidzialnego menu głównego.
Próbowałem modyfikowanej wersji dx11 gdzieś z tego wątku, ale gra zacina się na dialogu z Xardasem, albo monitor się wygasza do tego stopnia, że muszę restartować cały komputer.
RX 580
Ryzen 5 2600
16GB RAMU
Windows 10
Wie ktoś jak to wszystko poskładać do kupy, żeby faktycznie działało? Swój zapis i zapis zaraz po rozmowie z Xardasem też byłby mile widziany. Dodam jeszcze tylko, że standardowa gra z DX11 działa bez problemów.
EDIT: Na chama udało mi się przejść przez dialog z Xardasem. Wyłączyłem jeszcze w menu wszystkie wodotryski i przeszło. Co ciekawe, włączenie trybu zgodności z Win XP od razu po wczytaniu powodowało Access Violation.
Wciąż jednak nie jestem zadowolony, bo gra często crashuje się przy zapisie.
Jakieś tipy, żeby przynajmniej obniżyć częśtotliwość crashy?
Albo jakiś protip jak uporać się z niewidzialnym menu we wcześniejszej wersji modyfikacji? Wcześniejsza wersja działała raczej bez problemowo (chyba, że zaczną znikać mi npc...)
EDIT 2: Teraz proszę już tylko o pomoc w uporaniu się z niewidzialnym menu w wersji 1.1.
1.1u jest kompletnie niegrywalna i rezygnuję z niej po długich bojach. Często jakiś potwór potrafi się "zepsuć" i po zabiciu go i tak wywali Access Violation. To samo tyczy się np. pulpitów, broni, przedmiotów. Głupie przczytanie pulpitu prowadzi do crashu. Dosłownie k%#@! wszystko tam się chrzani!