[G2NK] L'Hiver Edition v1.3 PL 231987 466

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 3.05.2018 roku

Wyświetleń 231987

Odpowiedzi 466

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poszedłem w końcu za głosem rozsądku i wybrałem najemników, jednak nadal na broń 2h (bardzo fajnie się ciacha szkielety i inne gówna jak masz broń z 130 zasięgu i nawet podejść nie mogą :P )
Mam za to problem. Przyniosłem Bennetowi te 5 bryłek rudy, żeby uczyć się wykuwania magicznych mieczyków. Coś tam mi pogadał jednak nie mam opcji, żeby nauczyć się wykuwać jakikolwiek miecz z rudy (czeladnik u Harada here, nauczona umiejka tylko na pierwszą broń dwuręczną), ani tarczy ani nic. Po prostu zero dialogów tylko jeden, w którym mi mówi, żebym przyszedł później. W 2r dostane możliwość kucia czy musze się doszkolić czy jak?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Dawno nie grałeś najemnikiem, prawda? xD
Nowe miecze pojawiają się co rozdział, ale pierwsze dopiero w drugim.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dawno nie grałeś najemnikiem, prawda? xD
Nowe miecze pojawiają się co rozdział, ale pierwsze dopiero w drugim.
No muszę przyznać, że nie dość, że najemnikiem w czystym g2 grałem jakoś z 5 lat temu, to jeszcze nigdy nie zwracałem uwagi na miecze od Benneta, bo zwykle kosilem Smoczą Zgubę i w niej latalem, aż nie zgarnialem Dużego Ostrza na Smoki z 5 rozdziału. Wybaczcie zatem moją niewiedzę :(

Aerthis

Aerthis

Użytkownicy
posty2
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien problem z modem L'Hiver a mianowicie po śmierci nie da się wczytać stanu gry.
próbowałem już zainstalować moda od nowa ale dalej ten sam błąd, strasznie to irytuje bo jak mnie coś zabije to muszę wyłączać grę żeby wczytać poprzedni zapis. Miał ktoś coś takiego i wie jak naprawić?
po kliknięciu esc już po śmierci gra robi pause, po kolejnym kliknięciu znowu czas leci. Ale nie pojawia się okno do wczytywania gry.

erifbare

erifbare

Użytkownicy
posty6
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zakładam że grasz z dx11 wgranym. Pamiętam że miałem kiedyś ten sam problem, pomogła zmiana dx11 na inna wersję.

Dharxen

Dharxen

Użytkownicy
posty22
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam dokładnie tak samo, ale grę da się normalnie wczytać. Po wciśnięciu esc wyskakuje okno pauzy, tylko po prostu go nie widać. W celu wczytania gry wystarczy po wciśnięciu esc zjechać strzałką dwa razy w dół i wcisnąć enter. Powinno wtedy pojawić się już widoczne okno z zapisami do wczytania.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da się zrespawnować NPC bez wywalania błędu Acces violation? Misja ''Fatalna Sytuacja'' z Senyanem została mi w dzienniku mimo zabicia go i irytuje mnie ten jeden głupi wpisik w dzienniku. Chciałem go przywołać insertem, ale ciągle wywala do pulpitu. Ktoś coś?

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie gry pod zręczność, czy względem podstawy została ta kwestia rozwinięta? Jakieś nowe fajne bronie, luki, pancerze czy umiejętności? Czego warto się nauczyć i co robić jako postać pod zręczność?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Pancerz nic do zreki nie maja także tu tak czy siak uczysz się platnierstwa jesli chcesz miec najlepszy pancerz w grze, bron będziesz miał zasadniczo jak chce najlepsza to już w 2 rozdziale można ja mieć od tak mieczyk sobie lezy  kolo lodowego smoka i to tyle w sumie ile ci siły z bonusów wyjdzie na taka sobie tarcze pozwolisz _+ów mieczyk i git  luki w sumie są bez większy zmian.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powinienem się uczyć wyrabiania Łuków, wydobycia drewna i górnictwa? Do tego ważne pytanie, czy bonusów można używać od początku gry, czy standardowo jak w Gothica jak już progi będą wysokie?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie ma czegoś takiego jak progi

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No, troche z tymi PN jest ciężko grając pod dwureke. Mam 48lv, początek 5 rozdziału, wyczyszczone co się da i lipa. 190 siły bez bonusów wbite, 70% dwureki (bron +10) i nie mam skąd wstrząsnąć by wbić chociaż te 90% przed Irdorath. Platnerstwo i uczenie się kucia mieczykow od Benneta trochę wyssalo mi PN. Dodatkowo otwieranie zamków, górnictwo, skórowanie, fanty ze smoków...
Pozostało mi jedynie wybicie wszystkich NPC, ale to mi nie da 10lv... Nie mówię nawet nic o podbiciu czystej siły na 200 pkt i dwureki na 100%. Wtedy chyba bym musiał zużywać PN tylko na te dwie rzeczy. Szkoda.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja na początku  5 rozdziału miałem 5 lvl więcej co nie jest trudne ave kradzież kieszonkowa bonusy+ itemy dające bony do zreki pozwalają okraść niemal każdego za wyjątkiem npców którzy wymagaja 120 zrekii ( a tych jest 3)  a grałem pod 1h i tarcze czyli więcej  pn-ów na kowalstwo wywaliłem niż ty, na co ty te pn przesrałeś to nie wiem ale na DI mialem ponad 200 siły fakt faktem nie miałem 100% w 1h tylko 89% i to starczało luźno i nie da się miec 190 siły bez bonusów

Erol uczy max do 160 w czym jego bonus musi byc max 160 pkt, czyli uczymy się do 159 i lecimy z bonami
Same bony z biżuterii dają 29 wiec nawet jeśli nauczyłeś się do 160 to max z bizuteria i paskiem masz 189

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Harad uczy do 200 :)
Kradzież kieszonkowa dała Ci 5lv? też coś powątpiewam w to. Mam bazowe 161 siły + 10 pas, 10 amulet, 4 i 5 z pierścieni, czyli razem 190. Wykorzystałem tylko 1 gulasz, żeby tam w trakcie rozgrywki miecz lepszy unieść.

Ergon

Ergon

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Szpon Beliara w późniejszych fazach gry też będzie aż tak dobry?
Na razie korzysta mi się z niego bardzo przyjemnie, a przy większej ilości przeciwników miota piorunami jak szalony(Przy walce z trzema orkami "strzelał" piorunami nawet kiedy machałem bronią w powietrzu :F). Gram pod zręczność więc inne bronie białe mogą być problematyczne stąd pytanie :D. Nie chciałbym głupio wdupić większej ilości PŻ na broń, której potem nie będę używał.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
On się ogólnie do gry pod zreke nie nadaje już w 2 rozdziale możesz miec najlepsza bron pod zreke w grze ponad to szpon skaluje się mimo wszystko z siła

Ergon

Ergon

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A wiesz może czy częstotliwość uderzeń błyskawic też jakoś się skaluje do siły?
Właściwie jestem właśnie w drugim rozdziale to porozglądam się za tym ostrzem.

No i wielkie dzięki za pomoc :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Częstotliwość zależy od twojego poziomu  zresztą miecz ci wyświetla info to dział jak w nk
Sie nie rozglądaj tylko idź do lodowego smoka w sumie przed nim na ziemi lezy  to co trzeba

Sesiek

Sesiek

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.

Mam prośbę do admina/moderatora, czy można wrzucić albo same pliki L'Hiver 1.1u PL albo instalator z: gothic2_fix-2.6.0.0-rev2 oraz G2NoTR-SystemPack-1.8 ? Aktualny instalator nie zawiera najnowszych tych plików i gra nie działa po zainstalowaniu(w moim przypadku to Win 8.1). Po zainstalowaniu musiałem ręcznie zainstalować fixy (poprzednie odinstalować) i być może przez to, mam problem opisany poniżej (w kilku poprzednich wątkach pisałem o złych tekturach poglądu rzeczy w ekwipunku).

Problem dotyczy potworów. W całej górniczej dolinie nie atakują mnie. W Khorinis też była taka sytuacja na określonym obszarze. Jak to naprawić? Gram bez kodów. Wyłączanie, wczytywanie zapisu/gry nic nie daje.

Mayonezorro

Mayonezorro

Użytkownicy
Niewiedza jest błogosławieństwem.
posty85
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Niewiedza jest błogosławieństwem.
Co do potworow, bug wystepuje jesli uzyjesz czegokolwiek do usmazenia miesa (patelni w ognisku, kijka przy ognisku, kuchenki itd). Wystarczy z kims pogadac i bug znika.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry