[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1324052 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1324052

Odpowiedzi 5178

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spróbuj "Insert skeleton_lord_senga".

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Co do mojego zarzutu że nie ma tych kupek hajsu, to jednak są o_O  znalazłem pierwszą taką kupke x500 w stodole sekoba, w khorinis nic, chyba źle szukałem, pewnie w jakiś dziwnych miejscach musi być, bo wąchałem każdą beczkę skrzynkę i szczelnie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@garry18 https://m.
https://www.youtube.com/watch?v=uqgt3C6hgtI

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ale zdajesz sobie sprawe że to co jest na tym filmie jest nie aktualne?
Bo już nie ma tych itemów w tych miejscach tylko jest to losowe, nawet nie ma już przycisku na domie gritty, chyba nie wiesz o czym pisałem.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jest jakaś mega efektywna broń przeciwko duchom oraz przeciwko nieumarłym?
Tylko musi być pod najemnika,2h. Ewentualnie kusza.(Kiedy zdobywa sie te specjalne bełty na ozywiencow?)

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@xendix bełty, a raczej przepis na nie dostajesz jak znajdziesz i zabijesz prawdziwego zabójce lothara (mroczna sieć) i będzie to jedna z opcji nagrody u hagena

Ja mam pytanie - jak gram paladynem i wiem że nie będę korzystać ze szponu beliara to dać go zniszczyć czy jeszcze może mi się jakoś przydać ?

Trumm

Trumm

Użytkownicy
posty204
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem odnośnie zadania "Szybki sposób na zarobek" otóż po zabiciu tego nieznajomego udaję się do południowej bramy i jest tam tylko jeden strażnik ten schowany za bramą miasta gdyż ten co stał na moście co wpuszcza nas do miasta zginął, czy ten quest raczej już jest do pominięcia czy da rade jakoś zespawnić tego strażnika żeby popchnąć dalej questa.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@xendix bełty, a raczej przepis na nie dostajesz jak znajdziesz i zabijesz prawdziwego zabójce lothara (mroczna sieć) i będzie to jedna z opcji nagrody u hagena

Ja mam pytanie - jak gram paladynem i wiem że nie będę korzystać ze szponu beliara to dać go zniszczyć czy jeszcze może mi się jakoś przydać ?

Przecież dając go do zniszczenia omijasz tyle fajnych wątków fabularnych i innych itemów, które już mógłbyś wykorzystać...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

SQuonny

SQuonny

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, otóż w trakcie misji "Zapomniane wspomnienia Loi" podczas pikniku nie pokazuje mi się drugi dialog. Wiem, że aby aktywować go trzeba było podpłynąć do statku piratów i zrobić misje "Jednooka Elsa", ale problem w tym, że w AB jest nieaktualna. Czy jest inny sposób aby aktywować drugi dialog?

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Spróbuj "Insert skeleton_lord_senga".

Kod podziałał tzn instancja była "Insert skeleton_lord_senhag" czy jakoś tak ale pojawił się "Lord Seng". Po zabiciu go jednak nic się nie wydarzyło prócz expa nic nie dostałem. Quest aktywny Farion nadal milczy. Musi być jakiś dialog w GVE tyylko nic nie mogę znaleźć jak wpisuje "DIA_Farion..." program nie wyszukuje dialogów. Kod na Gadera bym musiał mieć

/// Znalazłem kod na Gadera ale to nic nie daje. Zmiana w GVE zmiennej "farion_test" z 0 na 1 wywala błąd w grze

Problem rozwiązany zmienną "SERGIOISDEAD".

Młot Adanosa także mi się nie pojawia w żadnej ze świątyń. Ta najnowsza wersa AB to chyba najbardziej zbugowana wersja ever tego moda. Tyle bugów co już tu miałem to nie pamiętam

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Lujem? ok może jestem i nie narzekam na brak golda, tylko stwierdzam fakt że kucie tego miecza stało się mało opłacalne...
Nie napisałem ani słowa o tym że brakuje golda, także nie wiem skąd takie wnioski.

Aha no i powiedz mi w którym miejscu czy momencie gry jest te O WIELE WIĘCEJ MIESZKÓW?

Zacząłem grać od początku Lizałem ściany skrzynki i beczki jak mówił kajma że coś może być wszędzie, mieszków znalazłem tyle samo co zawsze, i lootując prawie całe khorinis ( bez górnego miasta tylko jeszcze ) nie znalazłem żadnego bonusowego mieszka tylko pas siły niedaleko wieży xardasa z początku i dwa elixiry wytrzymałości i jeden ducha u hanny w hotelu, brak też tych bonusówych kupek złota, znalazłem tylko pod mostem i w kwaterze lorda andre kupki złota po x1...  a miało być x500 chyba że jakiś bug czy nie wiem co,  także nie wiem nawet czy to to, czy po prostu już tego nie ma, ogólnie poza jednym pasem siły i 3 eliksirami nie ma nic więcej póki co ( tylko droga z początku gry do morza-khorinis zlootowana i całe khorinis nie licząc górnego miasta) a lizałem ściany, szczeliny, beczki, skrzynki, dachy, no wszystko co mogłem i nie przeoczyłem chyba nic, plus jakieś dziwne wspinaczki p ogórach w poszukiwaniu nowego lootu i NIC po za pasem siły, chyba że cały ten nowy sprzęt leży gdzieś w górnym mieście, ale z cała pewnością nie ma żadnych nowych mieszków, chyba że sa tak schowane że graniczy z cudem ich znalezienie
z mieszkami to jest tak że szukał mi je ognik głównie khorinis i farma onara nawet w 3r zdarzało sie ze cos znalazł.

Post połączony: 2020-08-14, 21:49
Witajcie.
Gdzie znajdę łzy i nosa do ponownego ulepszenia miecza?
Ponawiam pytanie :)
łzy znalazłem w koszmarze kruka w takim jakby skarbcu gram paladynem.
Jeżeli je wypije to daja 7 siły chyba i coś hp ale jezeli o nich pogadam z pyrokarem to wtedy wypicie ich mnie zabija.

Post połączony: 2020-08-14, 22:00
Gram wojownikiem 2h, mam 34 lvl, 200 siły, 70 pkt w 2h i mam do zbycia jeszcze 40lp, więc tutaj moje pytanie. Czy opłaca się rozdawać lp w wytrzymałość i hp? Słyszałem, że jest to nieopłacalne, ale chce mieć 100% pewności. Jeśli jest nieopłacalne, to w co mogę rozdać punkty? (chodzi mi, aby rozdać je stricte w umiejętności bojowe, bez rzemiosła)
to zależy jakie masz ustawienia i jak grasz.. ja exploruje wszystko na ustawieniach (10hp i 15pn)/lvl i nie wydawałem na Hp. wytrzymalosci wydałem tyle aby była po 2pn/ za 1 (aby mi starczyło na pancerz paladyna 800 wymaga) a później na pustyni adanosa znalazłem 9 tabliczek chyba. po 4 tabliczki jedno/dwu ręki .z 12 tabliczek łuku i jedna kuszy

Post połączony: 2020-08-14, 22:05
Ale zdajesz sobie sprawe że to co jest na tym filmie jest nie aktualne?
Bo już nie ma tych itemów w tych miejscach tylko jest to losowe, nawet nie ma już przycisku na domie gritty, chyba nie wiesz o czym pisałem.
W jaką wersje ty grasz bo ja w najnowsza i przycisk u Torbena jest.... a kupki złota daja 50 sztuk

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No właśnie też się zdziwiłem, stoję i liże tą ścianę gdzie są drzwi na zewnątrz budynku z grittą takie jakby mech na ścianie a bezi nic, grałem wcześniej na starszej i  działało teraz nie, może kolejny bug?

Moja wersja: BUILD 4 AUG 2020.

Akashel

Akashel

Użytkownicy
posty49
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy istnieje gdzieś spis wszystkich run dla strażnika świątynnego? Albo czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to są po prostu dmg runy + heal czy jakieś buffujące, bo gdzieś coś czytałem, że ma jakieś runy na spowolnienie czasu czy coś i jestem ciekaw jak to wygląda.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy jest sposób żeby wyjść z koszmaru kruka? Czy tylko wcześniejszy zapis ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Tak ukończyć go, to jedyna opcja

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
czy grajac paladynem można dostać lepsze runy niż rozproszenie mroku? a jak tak to kiedy??

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na jakiejś wcześniejszej wersji był jeszcze egzorcyzm ale chyba na R5, nie pamiętam czy jeszcze jest i kiedy jest ale z 5-6k dmg robił.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajduję się ostatnia kronika Stonnosa w Irdorath? W skrzyni obok bossa poszukiwaczy nie znalazłem a powinienem zgodnie z solucją.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ale w AB wszystkie kroniki zdobywamy przed  dworem zasadniczo już w 3 rozdziale możemy mieć wszystkie być może nawet w 2

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale w AB wszystkie kroniki zdobywamy przed  dworem zasadniczo już w 3 rozdziale możemy mieć wszystkie być może nawet w 2
Mógłbyś mi podać lokalizację wszystkich kronik?
Na solucję nie mogę liczyć z tego co piszesz :)
Z góry dziękuję.

0 użytkowników
Do góry