[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1322283 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1322283

Odpowiedzi 5178

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Też mam pytanie, czemu za kucie el bastardo i sprzedaży u harada dostajemy 40golda? powinno być 100g za 1 sztuke co się pozmieniało znowu? no i nie ma nigdzie opcji " przychód złota" także to nie wina tego.

Czyli nie dość że skałki są ograniczone i sie zużywają to bycie czeladnikiem harada stało się useless?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak wykuć te ostatnią orkową broń?
Mam wszystkie składniki które są podane w dzienniku ale jednak czegoś brakuje.
Komponenty są takie same jak w przypadku przedostatniej więc zakładam że błąd w spolszczeniu.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludziska mam pytanie co do ulepszenia zbroi. Dostałem w 3 rozdziale pancerz rycerza który przekułem i dostałem pancerz paladyna... To jakiś bug czy tak powinno być? Wg solucji pancerz paladyna miał być od 4 rozdziału dostępny. I kto uczy wzmacniania rudą? Gadałem z Haradem, coś zaczął gadać na ten temat ale nie ma u niego opcji ulepszenia.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W AB nie uczysz się już przekuwania zbroi osobno, więc nauczyłeś się tego już przy pierwszej nauce u Mortisa. Co do błogosławienia, to nie dostałeś zadania? Powinna być teraz opcja dialogowa z Mardukiem. "Pancerz paladyna" to kwestia tego, że nikt nie dba w tym modzie o stabilną, jednolitą nomenklaturę - pewnie Hagen w 4 rozdziale będzie sprzedawał "ciężką zbroję paladyna" czy coś.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Też mam pytanie, czemu za kucie el bastardo i sprzedaży u harada dostajemy 40golda? powinno być 100g za 1 sztuke co się pozmieniało znowu? no i nie ma nigdzie opcji " przychód złota" także to nie wina tego.

Czyli nie dość że skałki są ograniczone i sie zużywają to bycie czeladnikiem harada stało się useless?
narzekasz na brak golda? kiurwa... tez bastrado mam tansze ale jest w luj innych sposobow na zloto(oczywiscie nie od 1,2r a dalej)
-kopalnia zlota w Jarku
-szkatułki u Hanny
-czesci truposzy jak i ich bron
-pierwsza orkowa bron do wykucia 300 za jedna (oplaca sie o ile nie potrzebujesz smoły)
-skóry i trofea u mysliwych(oprocz zuwaczek. No i warto rogi cieniostwora sprzedac u bustera
- duzo wiecej mieszkow jest
ja po jarku mialem ponad 100k zlota teraz jestem w koncu 4r i nawet nie chce mi sie wydawac 40k brylek rudy
Jestes jakimś lujem i tyle xd

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Lujem? ok może jestem i nie narzekam na brak golda, tylko stwierdzam fakt że kucie tego miecza stało się mało opłacalne...
Nie napisałem ani słowa o tym że brakuje golda, także nie wiem skąd takie wnioski.

Aha no i powiedz mi w którym miejscu czy momencie gry jest te O WIELE WIĘCEJ MIESZKÓW?

Zacząłem grać od początku Lizałem ściany skrzynki i beczki jak mówił kajma że coś może być wszędzie, mieszków znalazłem tyle samo co zawsze, i lootując prawie całe khorinis ( bez górnego miasta tylko jeszcze ) nie znalazłem żadnego bonusowego mieszka tylko pas siły niedaleko wieży xardasa z początku i dwa elixiry wytrzymałości i jeden ducha u hanny w hotelu, brak też tych bonusówych kupek złota, znalazłem tylko pod mostem i w kwaterze lorda andre kupki złota po x1...  a miało być x500 chyba że jakiś bug czy nie wiem co,  także nie wiem nawet czy to to, czy po prostu już tego nie ma, ogólnie poza jednym pasem siły i 3 eliksirami nie ma nic więcej póki co ( tylko droga z początku gry do morza-khorinis zlootowana i całe khorinis nie licząc górnego miasta) a lizałem ściany, szczeliny, beczki, skrzynki, dachy, no wszystko co mogłem i nie przeoczyłem chyba nic, plus jakieś dziwne wspinaczki p ogórach w poszukiwaniu nowego lootu i NIC po za pasem siły, chyba że cały ten nowy sprzęt leży gdzieś w górnym mieście, ale z cała pewnością nie ma żadnych nowych mieszków, chyba że sa tak schowane że graniczy z cudem ich znalezienie

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie.
Gdzie znajdę łzy i nosa do ponownego ulepszenia miecza?
Ponawiam pytanie :)

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jak się nazywa w GVE dialog z Garondem na temat orkowego posłańca ? Zabiłem go by nie doniósł Ur Karrasowi o mnie ale mimo iż mam dziwny klucz i nowe zadanie a w dzienniku napisane, że mam poinformować Garonda to nie mam z nim żadnych opcji dialogowych a powrót do orków skutkuje nie wykonanym zadaniem i stratą reputacji. Jak ktoś wie które zmienne edytować by to naprawić to proszę o pomoc

////
Mam 140 reputacji u orków a nadal nie mogę kupić runy Kyrat. Czy to bug czy próg został podniesiony ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Ja też ponawiam pytanie czy te nowe losowe kupi złota które miały dawać 500złota a dają 1 JEDEN, to bug czy to nie to ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Subuki Chyba koło amuletu Triramar na Etlu.

You didn't grow.
You didn't improve.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy mogę sobie śmiało wejść do 4 rozdziału, bez robienia wątków Pustyni Adanosa, Lasu asasynów i zabijania demona z  bagien dla orków(co za tym bez zrobienia wątku kopalni)?
Chciałbym najpierw ulepszyć obóz do maksa a potem zrobić wątki

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Niby możesz, tyle ze więcej z tego szkody niż pożytku ale nic złego się nie stanie. 

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

SQuonny

SQuonny

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram wojownikiem 2h, mam 34 lvl, 200 siły, 70 pkt w 2h i mam do zbycia jeszcze 40lp, więc tutaj moje pytanie. Czy opłaca się rozdawać lp w wytrzymałość i hp? Słyszałem, że jest to nieopłacalne, ale chce mieć 100% pewności. Jeśli jest nieopłacalne, to w co mogę rozdać punkty? (chodzi mi, aby rozdać je stricte w umiejętności bojowe, bez rzemiosła)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Można w hp i wytrzymke dawać trochę, ale maks 5pn, jak wskoczy już nauka za 10pn wtedy się nie opłaca, ale generalnie jak nie masz w co wydawać pn dawać, to nic złego się nie stanie bo pnów masa, ale generalnie rozwijaj siłe nawet za 20pn.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Subuki Chyba koło amuletu Triramar na Etlu.
a gdzie to etlu? Słyszałem że w 2.0 zostało wycięte.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Lol, nie xD Etlu jest dostępne podczas wykonywania zadania od Złotego Smoka, Ashtara, dotyczącego Szponu Beliara, konkretniej podczas zdobywania Mora Ulartu.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież oddałem szpon smoku więc pewnie przepadło mi co? :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Na pewno nie ma mimo wszystko opcji dialogowej u Xardasa? Wydaje mi się, że można zdobyć Mora Ulartu nawet po oddaniu Szponu.

You didn't grow.
You didn't improve.

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Po zabiciu Sergio w zadaniu dla Opiekunów nie ujawnia się on jako Pan Cienia i nie mogę skończyć zadania. Jest jakiś kod na przywołanie tego Cienia ? Jeżeli nikt go nie zna to co edytować w GVE aby odblokować dialog z opiekunem Farionem który daje to zadanie ?
Znalazłem wprawdzie coś takiego

"MIS_FARIONTEST" myślę, że to będzie to ale wolałbym szczerze coś w dialogu zmienić bo jak sobie tutaj dam "4" to zadanie się wykona ale Farion zapewne nie zniknie z pod klasztoru bo zabraknie do tego odegranego dialogu z jego zgodą. Nie mam pewności czy kolejny opiekun się pojawi bez dialogu.

EDIT:

Sprawdziłem. Jest jak mówiłem jedynie questlog się zmienia. Farion nie opcji dialogowej więc nie znika a kolejny opiekun się nie pojawia. Może ktoś ma kod na opiekuna Gadera np ?

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

0 użytkowników
Do góry