[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1340747 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1340747

Odpowiedzi 5178

Zondala

Zondala

Użytkownicy
posty295
Propsy58
Profesjabrak
  • Użytkownicy
liczą się wszystkie bonusy, czwarty krąg dopiero w 3r.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Czy zagubiony klucz, który trzeba oddać Constantino, można w jakiś sposób wykorzystać przed oddaniem?
2. Między domem Harada, a Constantino jest przesmyk, w którym jest kilka zamkniętych drzwi. Jak mogę je otworzyć? To samo tyczy się drzwi pod gospodą Coragona.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1.Mozna nim otworzyć skrzynie constatino nie żeby to jakoś było potrzebne ale można
2.Kuferek coragorna skrywa odpowiedz na to pytanie,  zas do reszty albo wbijamy bugiem ale dostaniemy do jednej kluczyk od naszego  mistrza w 3 rozdziale po spełnieniu adekwatnych wymogów

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kylars

kylars

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zasadniczo jeśli nie zapiszesz nigdy gry z włączonym marvinem, to nic się nie powinno stać. Tylko nie wiem, czy cofnięcie czasu komendą set time pozwoli odwrócić zawalony wątek zabójców...

Można cofnąć bo miałem 19 dnia w nocy się stawić ale pobiegłem szukać szczawi przespałem noc w śpiworze i nastał dzień 20. Wkurzyłem się niemiłosiernie ale wyczytałem gdzieś o tym sposobie. Tylko najlepiej resetować po całym dniu. Trzeba wpisać -24 i przespać się do odpowiedniej godziny i wszystko działa jak powinno.
Tylko nie jestem pewien czy zapisywałem grę z włączonym marvinem czy nie.

Zadam jeszcze jedno pytanie. Nauczyłem się magiem mikstur amul sul czy jakoś tak. Potrzeba do nich serca kamiennego golema i jaj pełzacza. Ile z tych składników można znaleźć przez całą grę? Bo na razie robię zwykłe eliksiry ducha ale nie chcę żeby doszło do sytuacji w której zabraknie mi szczawi na te lepsze mikstury.

adamjer

adamjer

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś odpowiedzieć o co chodzi?
1. Podczas walki z Krukiem po pierwszym uderzeniu on staje się nieśmiertelny... Nawet próbowałem marvina włączyć i to sprawdzić i faktycznie nic nie zadaje mu obrażeń...
2. Podczas otwierania skrzynek w dolince ze złotym smokiem wyzerowało mi zręczność i manę. Jakaś klątwa czy cholera wie co... :( To jest na stałe czy kiedyś to minie? Ktoś może coś wie? Zapisałem, a poprzedni save to strasznie daleko w tyle. :(

jamal1717

jamal1717

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś z was pamięta gdzie leży kostur kapłana jarkendaru? Wiem że kiedyś go miałem ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie go znalazłem
Edit: Ruszyłem z fabułą i go znalazłem. Jest w świątyni w bocznym wejściu przed Rademesem

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@adamjer 1. Ostatnio jak ktoś miał coś takiego, to dlatego, że atakował Kruka bez rozmowy.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mógłby mi ktoś odpowiedzieć o co chodzi?
1. Podczas walki z Krukiem po pierwszym uderzeniu on staje się nieśmiertelny... Nawet próbowałem marvina włączyć i to sprawdzić i faktycznie nic nie zadaje mu obrażeń...
2. Podczas otwierania skrzynek w dolince ze złotym smokiem wyzerowało mi zręczność i manę. Jakaś klątwa czy cholera wie co... :( To jest na stałe czy kiedyś to minie? Ktoś może coś wie? Zapisałem, a poprzedni save to strasznie daleko w tyle. :(

1.Zagadałeś do kruka przed walką? Jeśli zaatakujesz go po prostu to tak sie dzieje (sam sprawdzalem)
2.Mozesz otworzyc tylko jedna skrzynie w dolinie smoka. W kazdym budynku z kufrem masz pulpit i tam jest opis dla kogo on jest (magia/siła/zręczność). Zerowanie statystyk to kara, nie cofniesz tego inaczej niz wczesniejszym zapisem

Mam takie pytanie, czy zadanie na Kuszę Wielkiego Przywódcy się zmieniło w jakiś sposób? Zdobyłem składniki, nauczyłem sie u Thorbena robić kuszę, odebralem od orka mysliwego skladniki i przeczytalem kartke a mimo tego nie mam kwestii dialogowej u węża o przetapianie czystej magicznej rudy (wykonalem zadanie z torba rudy). Da się to zadanie wykonać jako czeladnik constantino?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zerowanie statystyk to kara
O, tego nie wiedziałem, jak to wywołać?
Jeśli chodzi o Węża, to może nie nauczyłeś się wytapiania zwykłych sztabek?

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
a wykonałeś ten cały spust?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zerowanie statystyk to kara
O, tego nie wiedziałem, jak to wywołać?
Jeśli chodzi o Węża, to może nie nauczyłeś się wytapiania zwykłych sztabek?

Jak masz 3 skrzynki w dolinie Ash'Tara to w zamyśle możesz otworzyć jedną, jednak w praktyce jesteś w stanie przeżyć pułapki jak otworzysz wszystkie, tylko wtedy masz niespodzianke w postaci statystyk

A kto uczy wytapiać stal oprócz Harada, albo inaczej. Czy jest to opłacalne jak grasz magiem?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zasadniczo jeśli nie pomijasz 7 rozdziału, to bez wytapiania nie ukończysz gry, więc tak jakby jest to opłacalne xD

You didn't grow.
You didn't improve.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zasadniczo jeśli nie pomijasz 7 rozdziału, to bez wytapiania nie ukończysz gry, więc tak jakby jest to opłacalne xD

a no tak xD to wracając... kto tego uczy oprócz Harada?

EDIT nauczyłem się od tego kowala w orkowej kopalni przetapiania rudy zelaza, ale co do magicznej rudy dalej nie mam nic do pogadania z wężem

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Aaa, w ogóle nie zrozumiałem pytania xD Harad nie uczy przetapiania żelaza, tylko Wąż (no i Hildur). Musisz nauczyć się kucia podstawowego miecza (od Benneta chyba najtaniej), wtedy możesz spytać Harada skąd pozyskiwać stal, on cię skieruje do dawnych skazańców, więc pojawi się u Węża opcja dialogowa.

You didn't grow.
You didn't improve.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Jest jakaś najsłabsza kusza wymagająca 5 lub 0 umiejętności by sie nią posługiwać? Chciałem postrzelac w manekina a nie chce tracić 5 pn na naukę 10 do kuszy. Jak są takie to skąd wziąć? Mam bez wynogu ale trzeba az 100+ siły :/

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Witam chciałem zacząć od nowa gre i wpadłem na pomysł żeby być magiem ognia bo podobno nie jest trudny i zadaje dużo obrażeń.Jednak nie wiem w co konkretnie dawać punkty nauki. Będę grał na 10pn na poziomie Gothic. Z góry dzięki za pomoc

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeżeli chcesz robić duży dmg to polecam rozgrywkę łucznikiem, szczególnie na pierwszy raz. Powyżej 2000 dmg cieniostworowi w 2 rozdziale - nie ma problemu.

Prokhorovoka

Prokhorovoka

Użytkownicy
posty200
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam chciałem zacząć od nowa gre i wpadłem na pomysł żeby być magiem ognia bo podobno nie jest trudny i zadaje dużo obrażeń.Jednak nie wiem w co konkretnie dawać punkty nauki. Będę grał na 10pn na poziomie Gothic. Z góry dzięki za pomoc

10pn na poziom to rozgrywka jest coś pomiędzy medium/easy. Wybaczy pare błędów jeśli będziesz grać pierwszy raz. Jest jedna ważna zasada. Nie inwestuj PN w manę. Returning ma tyle opcji aby ją zwiększać, że nie ma to najmniejszego sensu i marnujesz sobie punkty nauki. Najlepiej podbij troszkę zręczność na początek abyś mógł nosić jakiś miecz. Jest to w pewnym sensie mały błąd jeśli jesteś psychopatą i chcesz mieć wszystko na 100%. Jeśli nie, to wspomoże cię to w początkowej fazie gry i nie zniechęcisz się trudnością. Potem wyucz się jak najszybciej eliksiru ducha i na farmie Onara będziesz miał opcję u Thekli aby nauczyć się piec ciasta, naucz się grzybowych ciast (+2 do many za 25 dużych grzybów). W grze jest też runa do wyuczenia na otwieranie zamków, zatem nie musisz uczyć się tej umiejętności (są też zwoje, więc te "ważniejsze" skrzynki nimi spokojnie otworzysz) i poczekać do 2 kręgu magii

Grzybu654

Grzybu654

Użytkownicy
posty46
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dziękuję za odpowiedzi lecz właśnie grę przechodzę pierwszy raz i słyszałem że gra pod zręke też może być łatwa szczególnie pod duale

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Duale się bugują więc jest to kolejny powód do denerwowania się a uwierz, że ta modyfikacja ma takich sytuacji multum :)

0 użytkowników
Do góry