[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1182984 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1182984

Odpowiedzi 5178

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. BRYŁKI rudy możesz po prostu wydobyć, choćby w kopalni w obozie Dextera. Wąż uczy wytapiania z nich sztabek, wydobycia możesz się już teraz nauczyć od Snipesa, ewentualnie Grimesa.
2. Ektoplazma wypada z upiorów. Jeden jest w kopalni pomiędzy Khorinis a GD, akurat obok srebrnego miecza.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1. BRYŁKI rudy możesz po prostu wydobyć, choćby w kopalni w obozie Dextera. Wąż uczy wytapiania z nich sztabek, wydobycia możesz się już teraz nauczyć od Snipesa, ewentualnie Grimesa.
2. Ektoplazma wypada z upiorów. Jeden jest w kopalni pomiędzy Khorinis a GD, akurat obok srebrnego miecza.

2.Chodzi ci o tą jaskinię do wejście w GD gdzieś wyczytałem żę jest tam upiór chroniący srebrnego miecza ale nie mogę go znaleźć ta jaskinia jest jakimś zjebanym labiryntem w którym krążę jak szczur jakiś jedyne co tam zabiłem to parę szkieletów i masę pełzaczy

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius Trzymaj się prawej strony od wejścia a trafisz. PRAWEJ.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius Trzymaj się prawej strony od wejścia a trafisz. PRAWEJ.

Pomogło skurczybyk był nieźle skryty zaraz przed wyjściem i to mnie zmyliło bo tam akurat aż tak nie eksplorowałem gdy bym nie wiedział o nim to bym go po prostu pominął..

1,A takie pytanie z innej beczki czy zapis z DX9-10 zadziała na DX11 bez problemów?
2.Wątek assasynów robi się jakoś w 3rozdzialę? Najlepiej jak by ktoś napisał kolejność lokacji jakię się gra od najłatwiejszej do najtrudniejszej nie powiem dużo by to pomogło bo do assasynów zamierzam się wybrać jak najszybciej to możliwe po dobre duale, według solucji powinno się robić orków przed assasynami a pustynie adanosa z postów wynika że zaraz w 3 rozdzialę przed 4

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty181
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra nadal nie wiem jak czytać kamienne tabliczki. Kolejną sprawą będzie to że mam 260 inteligencji a potrzebuje 300 aby nauczyć się umiejętności specjalnej u Innosa i prosiłbym o jakieś rady jak oprócz biżuterii,czytania pulpitów i książek robienia mikstur,tworzenia run,nauki języków,nauki nowych mikstur ,robienia nowych mikstur mogę jeszcze podbić inteligencje bo wydaje mi się że jak na 2 rozdział mam jej mało z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Dary to podstawa aby zwiększyć inta
Jak rozumiem podczas gdy odpaliłeś grę i odpaliłeś nową grę i pojawił się napisz aby wcisnąć klawisz H to ty ofc byleś w kiblu się wysrać. Gdy Vatras zaczął ci tłumaczyć jak czytać tabliczki to stwierdziłeś ze pal licho tego starego pierdziela co on ci może ciekawego powiedzieć? ide afk, jak widać  nagroda jest taka ze dalej nie wiesz jak czytac tabliczki a mozna było tego uniknąć.
Takze no naciśnij klawisz H a się dowiesz dużo ciekawych rzeczy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius 1. Czemu by nie.
2. To już zależy od twojej postaci i poziomu na jakim grasz. Jeśli mag, i poziom koszmar, to warto czekać na lepsza biżuterię w 4. rozdz. i wtedy wszystko na spokojnie robić. A jak poziom gothic, to wbijaj wszędzie i kiedykolwiek.

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty181
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki @Tizgar ,nie wiem czego nie napisałem tego w poprzednim pytaniu ale wiesz gdzie przebywa slokers szukam go chyba z godzinę i nie mogę go znaleźć.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Dzięki @Tizgar ,nie wiem czego nie napisałem tego w poprzednim pytaniu ale wiesz gdzie przebywa slokers szukam go chyba z godzinę i nie mogę go znaleźć.

W solucji steamowej tu na forum masz nawet linka masz mapę z lokalizacją

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty181
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra kolejne mam 59 tyś golda ma ktoś pomysł na co mogę wydać?

Post połączony: 2020-02-24, 11:27
A i czy książki którą sprzedaje Salandril nie da się gdzieś zdobyć? Mam na myśli starożytną astronomie.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gościo1 Kup sobie samochód;) Inwestuj w mikstury, tego nigdy za wiele a zawsze się przydają. A książka jest do zdobycia, tylko nie wiem gdzie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius 1. Czemu by nie.
2. To już zależy od twojej postaci i poziomu na jakim grasz. Jeśli mag, i poziom koszmar, to warto czekać na lepsza biżuterię w 4. rozdz. i wtedy wszystko na spokojnie robić. A jak poziom gothic, to wbijaj wszędzie i kiedykolwiek.

Ok w takim razie po prostu sprawdzę czy dam radę u assasynów jeśli nie to po prostu się wrócę zręki mam na razie 265 a na 350 jest dość fajny miecz nie mówiąc już o tym od rączki a co do dualów niby na początku są ale szpady mają dość dużą przewagę nad nimi  tak mi się wydaję bo przebicie pancka(do pewnego momentu może jak znajdę jakieś zajebiste ale jak zobaczyłem wymogi szybko spadłem na ziemie), chodź lwi kieł posłuży do póki nie dobije zręczności tylko bo z nimi bije grubo ponad 400, czasem się buguja że wyciągam tylko jedne miecz ale co tam , na pająka w przejściu do GD łatwy myk zmiana w zębacza gryziemy chwilę zmiana w siebie a pająk strzela w miejsce gdzie stał zębacz :P niby bug ale sam go znalazłem i jestem zadowolony :P skoro pająk strzela mnie przez ściany(tekstury) to i ja mam asa w rękawie na tą gnide

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius 265 zręki, hmm trochę mało jak na Las Asasynów, ale mogę się mylić  - ostatnio siedzę tylko na N+ grając magiem. Tak więc nie jestem dobrym doradcą;)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Gościo1 Starożytną astronomię znajdziesz w Wolnej Kopalni, nad miejscem, gdzie w G1 był Tarrok.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius 265 zręki, hmm trochę mało jak na Las Asasynów, ale mogę się mylić  - ostatnio siedzę tylko na N+ grając magiem. Tak więc nie jestem dobrym doradcą;)

Być może za mało nawet jeśli dał bym tam radę to i tak pewnie nie spełnię wymogów nowych broni dlatego więc chyba o ile się nie mylę pustynie adanosa muszę zrobić przed 4 rozdziałem jak by nie było potem las assasynów a wątek orków chyba zostawię sobie na koniec

Łuk to niezła sprawa .. pomimo zrobienia kompotów moje hp jest znikome ledwo 1400 a jeszcze dostawałem 10 co poziom dla ułatwienia, więc pomimo nawet zajebistego miecza jestem na 2-3 hity dlatego większość stworzeń zabijam z łuki jak np stado wargów czy tych orków i smoczych zębaczy, o ile pamiętam Tizgar pisał że łuk to dodatek może i na end game tak ale ja uważam że jest on naszą właśnie
prawą ręką w buildu pod zręczność bo na początku jest on zajebisty po prostu wchodzimy na jakiś klif i strzelamy a mieczem giniemy nie wyobrażam sobię gry bez łuku

1.Jak ktoś ma jakiś pomysł jak szybko wbić te chociaż 3k hp to będę wdzięczny bo jest tragedia z tym nie powalczę sobie raczej mieczem tylko łuk w chwili obecnej i tak pewnie aż do 4 rozdziału :) miecza używam tylko do walki 1v1(na bossy jakieś tam pojebańce ale rzadko)

Amulet +10 do łuku zajebista sprawa nie oddałem Falkowi temu konusowi co on sobie myśli.. xD ten amulet jest więcej wart niż całe khorinis :)

2. JARKENDAR Jest pewna kamienna tablica która jest w ciemnej jaskini z pająkiem są tam kokony i masa pajęczyn lecz kompletnie nie kojarzę tego miejsca może ktoś się orientuje gdzie to konkretnie jest? bo ja nie mam pojęcia ognik pokazuje ale mam ograniczony widok i nie mogę wiedzieć gdzie to jest najgorsze jest to że nigdy nie znalazłem tego miejsca

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Bo łuk jest dodatkiem ty masz w 3 rozdziale 265 zreki ja mam tyle przed pierwszym wejściem do jarka ja nie wiem na co ty marnujesz pn ale marnujesz je dość ostro, powinieneś mieć już 2x tyle zreki co masz  wtedy byłby sztos i  luk byłby jak ma być tylko dodatkiem dającym bonus.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

zasea

zasea

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemka,
Czy w returnie AB przywołańce nekromanty nadal giną ( gdy zaatakują bossa ) bo zawsze gdy spotkały bossa to same jakoś umierały i nie były wgl pomocne w tych chwilach,
I lepiej grać nekromantą czy guru, ( w ab)
i na koniec czy nekromanta w ab też posiada taki teleport jak każdy mag ( chodzi o tą rune z dystansową teleportacją ) ?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Bo łuk jest dodatkiem ty masz w 3 rozdziale 265 zreki ja mam tyle przed pierwszym wejściem do jarka ja nie wiem na co ty marnujesz pn ale marnujesz je dość ostro, powinieneś mieć już 2x tyle zreki co masz  wtedy byłby sztos i  luk byłby jak ma być tylko dodatkiem dającym bonus.

No to ja nie wiem jak ty grasz ale ja niedawno zacząłem 3 rozdział wszystkie tablice zebrane jedyne czego nie zrobiłem to zebrać wszystkie goblińskie jagody i poczekać na więcej bonusów z ciasta z ryb i wtedy mogę pomyśleć o posiadaniu 350 zręczności, pomijam już te najlepsze ringi z jubilerstwa i amulety bo nie znam i nie długo zacznę się w to bawić, na teraz mogę mieć 300-320 ale brakuje trochę

PN dałem w 1h i tylko zręczność i trochę w łuk by mieć 50 posługiwania się a mam 10pn co poziom więc nie ma mowy o tym żebym zrobił coś źle :) a że ty grasz bez limitu snu i walisz po 1k ryb potem robisz z nich ciasta i masz masz 250+ zręki przed pierwszym wejściem do jarka(nawet nie wiem po co tyle bo nie trzeba mieć aż mieć) to inna sprawa :) ale szanuje

Skoro moja broń 200+ dmg robi pogrom już dość znaczący na orkach elitach to co dopiero później ... będą one-shoty albo double-shoty a hp zejdzie na drugi plan i będzie wyznacznikiem przeżyj 1 cios i nie daj się trafić, tyle co zrobiłem tej zręczności i tak jestem zadowolony posiadając limit snu a łuk się przydaję mimo że dla ciebie to tylko dodatek bo jak niby jak pokonasz 5-6zębaczy w 3rozdzialę mając 1.5k hp mieczem(bronia główną)? byłbym ciekaw chyba że wszystko mijasz i zbierasz najlepszy fanty i dopiero wtedy, walka ze stadami na początku jest zbyt wymagająca koniec kropka nie przy takim hp i amorze

Aha warto wspomnieć że okradłem wszystkich dla bonusu do zręczności i brałem 2razy (nie długo 3) dar od beliara zręczności :) aha no i jestem na progu 15pn dla zręczności 1h już 90% więc trochę to trwa zanim się zręczność wbije, no więc tak zanim wejdę w R4 to pewnie tej zręczności sporo wpadnie bo czekają mnie spore lokacje jeszczę a GD to tylko szybkie zadania nie zamierzam na pewno w tej chwili jej czyścić

Nie mam pojęcia gdzie znajdę pancerz na tyle dobry w 3rodzialę by dał mi swobodę przy tak niskim hp... potki z jagód mało pomogły chwilowo hulam z panckiem wargów, po zrobieniu ulumulu chyba ruszę też wątek orków

Sprawdziłem ile pominąłem roślin w khorinis sporo tego ale i tak nie starczy by osiągnać twoje 2x tyle :P ale dzięki bo uświadomiłeś ile rzeczy pominąłem

zasea

zasea

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
#3396 Halo potrzebuj szybiej odp.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Siemka,
Czy w returnie AB przywołańce nekromanty nadal giną ( gdy zaatakują bossa ) bo zawsze gdy spotkały bossa to same jakoś umierały i nie były wgl pomocne w tych chwilach,
I lepiej grać nekromantą czy guru, ( w ab)
i na koniec czy nekromanta w ab też posiada taki teleport jak każdy mag ( chodzi o tą rune z dystansową teleportacją ) ?

Co do nekromanty ma on demona który expi się jak ty więc ty w sumie nie musisz nic robić on cię wspomaga i zabija a potem staję się naprawdę silny i raczej bossowie nie potrafią go odesłać co do innych przywołańców to nie wiem

Guru to wiadomo magia ofensywna bardzo mocna już od 2 kręgu magi(pięść wichru jak na 2 krąg niezła) czy posiada teleport nekromanta nie mam pojęcia, jest to swego rodzaju oszustwo(jak ktoś używał wie o czym piszę) więc bym na to tak nie zwracał uwagi od ucieczki jest akrobatyka, wątpie by nekromanta musiał uciekać :P

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry