[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1179404 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1179404

Odpowiedzi 5178

zasea

zasea

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No i w sumie nie wiem kogo wybrać lol poczekam trochę aż ktoś da mi pełną odp. a jak nie to szkoda sam coś wybiorę :(

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Hp ma male znacznie grając pod zreke, tu jest klucz tego stylu nawalić zreki ile się da niema czegoś takie po co ci tyle i tyle jak nie trzeba ofc trzeba aby oneshotowac pod zrek twoje hp jest nikle twoja mocna strona jest zdolność zadawania największego dmg w grze mag to może pomarzyć o takich liczbach jakie zadaje dobra postać pod zreke

Na start Gd czyli drugi rozdział mamy już dostęp do  szpady   raczki która wymaga 375 zreki wiec już wtedy tyle jest osiągalne bez dużego wysiłku

Ryby maja tu gowno do gadania limit snu tez  poniewaz to chleb nas ogranicza nie ryby

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Hp ma male znacznie grając pod zreke, tu jest klucz tego stylu nawalić zreki ile się da niema czegoś takie po co ci tyle i tyle jak nie trzeba ofc trzeba aby oneshotowac pod zrek twoje hp jest nikle twoja mocna strona jest zdolność zadawania największego dmg w grze mag to może pomarzyć o takich liczbach jakie zadaje dobra postać pod zreke

Na start Gd czyli drugi rozdział mamy już dostęp do  szpady   raczki która wymaga 375 zreki wiec już wtedy tyle jest osiągalne bez dużego wysiłku

Ryby maja tu gowno do gadania limit snu tez  poniewaz to chleb nas ogranicza nie ryby

Co do tego czy bez sporego wysiłku polemizowałbym :D
Tylko żeby wykorzystać wszystkie bochenki chleba potrzeba sporej ilości ryb których od tak na początku bez limitu snu nie zrobisz a to sporo daje, po drugie żeby zrobić 375 zręki w 2rozdzialę nie można niczego pominąć, zebrać wszystkie goblińskie jagody zrobić potki i jeszcze okraść oczywiście wszystkich + dary i nawet więcej niż trochę pn w zręczność by dobić brakujące pkt zręczności do szpady rączki... ja mam np ledwo ponad 300 teraz ale to nie jest zły wynik ty to pewnie full 1h&zręka olałeś łuk i byle do szpady rączki :) no nieźle pomyślane, tylko jeszcze grać trzeba umieć bo załóżmy że masz stado dzików, wargow itp i cie atakują masz dwa wyjścia albo ich rozdzielić albo robić uniki akrobatyczne i nie dać się trafić co pewnie jest wykonalne ale trzeba jak piszesz już one-shotować

Postacię pod zręczność wyciągają najlepszy dmg ale są jednocześnie przy tym papierkiem musza robić uniki lecz gra staje się ciekawsza trochę.. czy to akurat sprawia że magowie pomarzą nad takim dmg raczej nie, magowie posiadają summony do tego dość spory dmg dystansowy z bezpiecznej odległości, magowie to bogowie w tej grze(1deszcz ognia i bandytów dextera niema) im dalej to są jeszcze bardziej pojebani i 20orków hitują jednym zaklęciem ale nie będę ocieniał pochopnie bo na aktualnym AB nie grałem za dużo nie wiem jak mag sprawuję się akurat teraz ale podejrzewam że nadal kosi

W sumie jaką grę bym nie zagrał mag jest zajebisty to co dużo pisać :P magowi może dorownać tylko wojownik wspomagany magią która jest w gothic trochę dla wojowników bardzo ograniczona, niby można zakląć oręż ogniem ale co to daje? prawie nic pomijając czar leczenia postać pod broń sieczną nie dorówna magowi z braku możliwości wykorzystywania magi w czasie walki :) np spellforce można było wykorzystać takąwą magię ale nie ma co porównywać gothic rządzi się własnymi prawami w których liczy się przede wszystkim gameplay i nic pozatym

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ja nie marnuje pn na full 1h uczysz się do 60% reszta z bonusów nauka powyżej to marnowanie pn, łuku potrzebujesz 70% tylko i wyłącznie uczysz się do 30 bądź 35% reszta z bonusów.

Za krótko grasz w Ab aby wiedzieć jak to działa, przy dużej zręczności i mając umowne 60%  ty niczego nie musisz rozdzielać to stadko dzików i wargow pada w 2 sec po wykonaniu prawo lewo, ave temu kto dodał obrażenia obszarowe.

Musisz zobaczyć jak tu magowie funkcjonują bo zasady są inne zanim dostaniesz coś obszarowego to już jest za późno od 2 rozdziału chyba ze ktoś na siłę odpali 3  zaczynają się przeciwnicy którzy nie są z jarka i maja po 20 ochrony, nie to jest minimum 200+ az do 500 także no magia mocno leci w dol z dmg
Wszystkie dobre czary są przeważnie ładowane a to zabija maga od razu w walce z więcej niż 1 przeciwnikiem naraz
O przywolancach to zapomnij, tylko necro moze tego używać reszta nie może zostaje to od razu zabite za kare, bo nie jesteś necro to nie możesz.
Mag ognia ma podpalenie  problem w tym ze nie działa ono na przeciwników z wysoka odponoscia i jego magia jest
traktowana jako ogień nie jako magia co tworzy pewne poważne problemy.
Returning ma proste zasady tu jest mocno postawione na ilość to to definiuje wszystko im więcej masz swojego głownego stata tym lepiej  ni ma czegoś takiego jak za dużo zawsze jest za mało.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Ja nie marnuje pn na full 1h uczysz się do 60% reszta z bonusów nauka powyżej to marnowanie pn, łuku potrzebujesz 70% tylko i wyłącznie uczysz się do 30 bądź 35% reszta z bonusów.

Za krótko grasz w Ab aby wiedzieć jak to działa, przy dużej zręczności i mając umowne 60%  ty niczego nie musisz rozdzielać to stadko dzików i wargow pada w 2 sec po wykonaniu prawo lewo, ave temu kto dodał obrażenia obszarowe.

Musisz zobaczyć jak tu magowie funkcjonują bo zasady są inne zanim dostaniesz coś obszarowego to już jest za późno od 2 rozdziału chyba ze ktoś na siłę odpali 3  zaczynają się przeciwnicy którzy nie są z jarka i maja po 20 ochrony, nie to jest minimum 200+ az do 500 także no magia mocno leci w dol z dmg
Wszystkie dobre czary są przeważnie ładowane a to zabija maga od razu w walce z więcej niż 1 przeciwnikiem naraz
O przywolancach to zapomnij, tylko necro moze tego używać reszta nie może zostaje to od razu zabite za kare, bo nie jesteś necro to nie możesz.
Mag ognia ma podpalenie  problem w tym ze nie działa ono na przeciwników z wysoka odponoscia i jego magia jest
traktowana jako ogień nie jako magia co tworzy pewne poważne problemy.
Returning ma proste zasady tu jest mocno postawione na ilość to to definiuje wszystko im więcej masz swojego głownego stata tym lepiej  ni ma czegoś takiego jak za dużo zawsze jest za mało.

Walke bronią  1h to lekko przesadziłem :P bo mam 84% w 2rozdzialę (licząc bonusy)(gdzięś mi się obiło o ryja że trzeba mieć blisko 100% pod koniec  2 rozdziału) ale po to mam 10pn co poziom by się jakoś poratować więc pewnie mam za dużo bo następne tablice do 1h znajdę w innych lokacjach i się trochę udupiłem ale to trudno (chciałem jak najszybciej mieć dobrego kryta) ale jak piszesz więcej dałby lepszy miecz i te 60%-70%, zakładając że ludzie grają na 5pn więc ja mam na 50lvl extra 250pn(względem poziomu koszmar) które mogę wydać np na górnictwo i inne pierdoły(więc nie wierzę że coś mógłbym zrobić źle) jest ąz za dużo jeśli obiera się odpowiednią ścieżkę nauki

Wyleciały mi z głowy obrażenia obszarowe kompletnie nie zwróciłem uwagi na to a to zmienia wszystko

To nieźle udupili maga bo widziałem na YT jak mag wody spamił golemy sobie i mu pomagali, magiem to się gra po prostu inaczej napierdalasz czym masz i tyle z dystansu i patrzysz jak moby padają i tak do skutku, mają podobno dać druida ciekawe co to będzie za kaszanka ale moje klimaty lubię druidów

W returninga mało grałem to prawda i nawet jeśli czasem myślę że wiem już dużo to okazuję się że gówno wiem ale mam zamiar ograć każdą klasą postaci

Nie wiem jakim cudem ale jarkendar załatwił mnie tak że dostałem 11tablic kusznika i 2 do 1h i chyba nie mniej/więcej do łuku normalnie takiego kopa dostałem do walki że szok (ironicznie mówiąc resztę dobijemy z bonusów) :D

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
A tak w zasadzie to tez na górnictwo nie musisz wydawać PNÓW :)  teoretycznie raz uczysz się wydobywania żelaza, i reszta sama ci wskoczy przez kopanie, nie trzeba wydawać pnów na dobicie do 100 :)

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
A tak w zasadzie to tez na górnictwo nie musisz wydawać PNÓW :)  teoretycznie raz uczysz się wydobywania żelaza, i reszta sama ci wskoczy przez kopanie, nie trzeba wydawać pnów na dobicie do 100 :)

Wiem ale ustawiłem sobie z głupoty 25% przychodzu złota i limitowany sen dlatego dałem te 5pn na kopanie(i nie żałuje) dzięki temu wydobywam od razu o wiele więcej rudy a wbijanie od 10%(książka u lutero) zbyt męczyło a dochody były z tego zerowe teraz mam 70%+ i wydobywam w 1d ponad 1k bryłek żelaza co daje przychód około 1k golda o ile dobrze pamiętam na moim zapisie 

Z racji takich ustawień złotem nie sram i muszę się trochę pomęczyć w sumie nie mam na co złoto wydawać zastanawiam się nad regeneracją życia lub wytrzymałości, a z wykupieniem wszystkich fantów od kupców się nie spieszę bo złota wpadnie jeszcze sporo

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius Złota w AB jest w ch.j i trochę. Przeszedłem koszmar magiem bez wydobywania złota i byłem w stanie skończyć grę, tak więc z czasem zaczniesz "srać" złotem;)

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius Złota w AB jest w ch.j i trochę. Przeszedłem koszmar magiem bez wydobywania złota i byłem w stanie skończyć grę, tak więc z czasem zaczniesz "srać" złotem;)

No tak bo w sumie nie ma na co te złoto wydawać(wyjątkiem są 1-2rodział gdzie trzeba wydać sporą jego ilość) ja później może będę musiał kupić jakaś drogą zbroję albo coś takiego więc miałem wątpliwości co do tego ale skoro twórcy AB postanowili dać ogrom złota z którym nie ma co robić to inna sprawa, na razie mam 39lvl i trochę jeszcze misji do wykonania przed 3 rozdziałem ale myślę że jeszcze 45 można wbić spokojnie jak nie więcej, duale fajnie działają na trupy takiego ducha 5k hp pokonam dualami lekko 1v1 (szpadą nic nie robie) więc samo to że miecz na trupy to wymóg polemizowałbym idzie i bez tego lekko poradzić sobie z trupami

Nawet mam broń na trupy wymagającą wytrzymałości :) , zręki udało się wbić 350 na razie po wybiciu potek oczywiście zostały jeszcze goblińskie jagody w GD oraz w innych lokacjach więc na ez to wszystko będzie

1.Może ktoś się orientuje czy zadanie gomeza jest dostępne w 2-3rodzialę albo czy trzeba spełnić jakieś wymogi akurat? np karma innosa&beliara bo mam ducha gomeza ale nie chcę dać zadania
2.Lepsze duale od tych w jaskini pająka w GD? :D :D

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Będziesz miał z nim do pogadania, w trakcie misji z gildii kupców w 3. rozdziale.
2. Pustynia.

YoungBezimienny

YoungBezimienny

Użytkownicy
posty13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam mam pewien problem. Kiedyś już mi się to przydażyło jak grałem w Returninga. Otóż 3 rozdział górnicza dolina. Idę przed wejście do światyni śniącego rozmawiam z Xardasem idę do ur-shaka mam wpis o ulumulu. Więc idę na to wzniesienie obok chatki cavalorna a tam ani Tarroka ani szkieletów. Ma ktoś rozwiązanie ewentualnie kod na Tarroka?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@YoungBezimienny Tak to jest, jak gra się na pamięć. Przeczytaj wpisy w dzienniku i wróć jak dalej będziesz nie oświecony.

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty181
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra mam pytanie w zasadzie 2 pytania dlaczego jak się nauczyłem tworzenia runy małej burzy ognistej nie pojawiła mi się jej receptura w spisie receptur a drugie pytanie dotyczy darów specjalnych od innosa: co tak w zasadzie daje atak wzmocniony przy ataku magicznym i magiczna tarcza?

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gościo1
2. Masz % szansę, że będziesz zadawał zwiększone obrażenia przez jakiś czas (ok. 10s), oraz jak ktoś cię uderzy to masz % szansę, że włączy ci się magiczna tarcza, która będzie w stanie pochłonąć chyba 1000 pkt obrażeń i znika.

Gościo1

Gościo1

Użytkownicy
posty181
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tedddy_bear a wiesz może jak podbić moc magiczną bo mam na 7 % a i odnośnie tych darów specjalnych od innosa to tylko ta tarcza magiczna się przydaję.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Gościo1 Moc magiczną podbijamy przez naukę run.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Warto oddać kieł trolla +5% walki bronią 2h? nie powiem może się przydać na arenę z orkami bo trzeba walczyć ulumulem, ewentualnie jakaś alternatywa pancerza ze skóry trolla na 3 rozdział? (dobra i tak się dostaję lepszy pancerz od beneta za free)

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gram pierwszy raz szpadami i posiadam aktualnie Drażniące Ostrze czy jakoś tak od myśliwych ze schematu. Czy szpada mistrza złodzieji od Rączki będzie lepsza? A jeśli tak (lub nie) "to będzie w późniejszej grze jakas szpada jeszcze lepsza?

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Gram pierwszy raz szpadami i posiadam aktualnie Drażniące Ostrze czy jakoś tak od myśliwych ze schematu. Czy szpada mistrza złodzieji od Rączki będzie lepsza? A jeśli tak (lub nie) "to będzie w późniejszej grze jakas szpada jeszcze lepsza?

Szpada od rączki o ile się nie mylę jest najlepsza, potem duale wchodzą w grę i są dużo lepsze z racji podwójnego dmg i krwawienia :) jeśli masz draźniące ostrzę to jeszcze masz do zdobycia przed szpadą rączki skowyt nocy, schemat o ile dobrze pamiętam daję jeden z myśliwych za misję i nie mam pojęcia jeszcze ile jest gorsza od szpady rączki ale wymagania ma podobne

Szpada rączki pomoże ci jeszcze na pewno na pustyni adanosa lokacja która postać pod zręcznośc robi zaraz w 3 rozdzialę ale wcześniej radzę się doexpić w miarę możliwości

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Siema siema, wracam po nielada przerwie ;) Gdzie teraz jest ten zielarz co były w wielkim lesie w khorinis? Podobno przenieśli go za farmę Onara ale gdzie dokładnie?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry