Hp ma male znacznie grając pod zreke, tu jest klucz tego stylu nawalić zreki ile się da niema czegoś takie po co ci tyle i tyle jak nie trzeba ofc trzeba aby oneshotowac pod zrek twoje hp jest nikle twoja mocna strona jest zdolność zadawania największego dmg w grze mag to może pomarzyć o takich liczbach jakie zadaje dobra postać pod zreke
Na start Gd czyli drugi rozdział mamy już dostęp do szpady raczki która wymaga 375 zreki wiec już wtedy tyle jest osiągalne bez dużego wysiłku
Ryby maja tu gowno do gadania limit snu tez poniewaz to chleb nas ogranicza nie ryby
Co do tego czy bez sporego wysiłku polemizowałbym

Tylko żeby wykorzystać wszystkie bochenki chleba potrzeba sporej ilości ryb których od tak na początku bez limitu snu nie zrobisz a to sporo daje, po drugie żeby zrobić 375 zręki w 2rozdzialę nie można niczego pominąć, zebrać wszystkie goblińskie jagody zrobić potki i jeszcze okraść oczywiście wszystkich + dary i nawet więcej niż trochę pn w zręczność by dobić brakujące pkt zręczności do szpady rączki... ja mam np ledwo ponad 300 teraz ale to nie jest zły wynik ty to pewnie full 1h&zręka olałeś łuk i byle do szpady rączki

no nieźle pomyślane, tylko jeszcze grać trzeba umieć bo załóżmy że masz stado dzików, wargow itp i cie atakują masz dwa wyjścia albo ich rozdzielić albo robić uniki akrobatyczne i nie dać się trafić co pewnie jest wykonalne ale trzeba jak piszesz już one-shotować
Postacię pod zręczność wyciągają najlepszy dmg ale są jednocześnie przy tym papierkiem musza robić uniki lecz gra staje się ciekawsza trochę.. czy to akurat sprawia że magowie pomarzą nad takim dmg raczej nie, magowie posiadają summony do tego dość spory dmg dystansowy z bezpiecznej odległości, magowie to bogowie w tej grze(1deszcz ognia i bandytów dextera niema) im dalej to są jeszcze bardziej pojebani i 20orków hitują jednym zaklęciem ale nie będę ocieniał pochopnie bo na aktualnym AB nie grałem za dużo nie wiem jak mag sprawuję się akurat teraz ale podejrzewam że nadal kosi
W sumie jaką grę bym nie zagrał mag jest zajebisty to co dużo pisać

magowi może dorownać tylko wojownik wspomagany magią która jest w gothic trochę dla wojowników bardzo ograniczona, niby można zakląć oręż ogniem ale co to daje? prawie nic pomijając czar leczenia postać pod broń sieczną nie dorówna magowi z braku możliwości wykorzystywania magi w czasie walki

np spellforce można było wykorzystać takąwą magię ale nie ma co porównywać gothic rządzi się własnymi prawami w których liczy się przede wszystkim gameplay i nic pozatym