[AB] Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 1182942 5178

O temacie

Autor Loop

Zaczęty 3.04.2018 roku

Wyświetleń 1182942

Odpowiedzi 5178

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie znajde klucz do skrzyni w miejscu walki z paladynem sergio ?

2. warto wydac 10 pn na akrobatyke? mam z tego jakis pozytek ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A co to nie grało sie nigdy magiem ognia w NK?
Warto

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
nie potrzebny ci ten klucz.

Papopik

Papopik

Użytkownicy
posty72
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W najnowszej wersji returna można dołączyć do gildii pobocznych będąc magiem ognia? Wiem że w poprzednich częściach nie dało się.
Wersja z grudnia 2019

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Na koniec r1 powinieneś mieć ponad 250 zreki jeśli grasz poprawnie  przy 10 pn serio nie marnujemy pn na zbędne rzeczy.
660 stamy ma się za free grając pod duale potrzebujesz jej 800 coś trzeba będzie się nauczyć ale nie za dużo defakto

Dużo tej stanimy ,ja mam tylko nadzieje że tych trollestów będzie od groma i je znajde bo na razie to cienko nawet 200 nie mam chociaż zręki już 200 a dopiero wbiłem do jarkendaru kradzież kieszonkowa sporo dała oraz dary a jeszcze kamienne tablice w obiegu są

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wlasnie zdalem sobie sprawe, ze we wspomnianej skrzyni jest runa nowicjusza .

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1.Po zabiciu kruka to warto pozabijać bandytów? skoro oni i tak leżą martwi przy ataku orków? co sądzicie
2.Czy wątek magów wody w grze rzeczywiście jest taki słaby jak mówią i kończy się w jarkendarze? serio też mnie to nie przekonuje wkońcu saturas był wściekły i ledwo nas przyjął do wodnego kręgu gdzie to mowa o zostaniu magiem ciężko m i to sobie wyobrazić
3.Ktoś  grał guru fajną ma magie i wątek? kiedyś zamierzam ale to dopiero po postaci pod zrękę

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius 1. Zostaw sobie Thorusa, Snafa, Toma, Miguela, Scattyego i chyba resztę możesz zabić, wydaje mi się, że to wszyscy co przeżywają atak.
2. Wiem, że nowicjuszem wody możesz zostać po wykonaniu handlarza bronią dla bandytów, magiem wody chyba zaraz przed Jarkiem, dalszych questów poza oryginalnymi i returnowymi chyba faktycznie nie mają.
3. Tu niestety za wiele nie pomogę, mogę tylko tyle dać od siebie że grałem nim na 0065 bez AB i grało się fajnie, ale wiadomo ile to zmian przeszło od tego czasu.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
@Sorfarius 1. Zostaw sobie Thorusa, Snafa, Toma, Miguela, Scattyego i chyba resztę możesz zabić, wydaje mi się, że to wszyscy co przeżywają atak.
2. Wiem, że nowicjuszem wody możesz zostać po wykonaniu handlarza bronią dla bandytów, magiem wody chyba zaraz przed Jarkiem, dalszych questów poza oryginalnymi i returnowymi chyba faktycznie nie mają.
3. Tu niestety za wiele nie pomogę, mogę tylko tyle dać od siebie że grałem nim na 0065 bez AB i grało się fajnie, ale wiadomo ile to zmian przeszło od tego czasu.

Magowie wody mają fajną magię tak mi się wydaję o ile można zrobić rune np pioruna wiru tajfuna to by było coś :P albo ten grom z gothic 1 byłby zajebisty który atakuje parę celów i stunuje albo priokineza dla guru ... full wypas ale czy to jest nie mam pojęcia zamierzam ograć oba wątki bo są tego warte ale na same przejście trzeba poświęcić 150h xD

Aktualnie gram pod duale w jarkendarze mam te od Drake ze skrzyni powiem tak nie jest źle ale też wypasu jakiegoś niema trzeba się pomęczyć takie ogra 3k hp to wyzwanie) ze Drake się męczyłem na raty bo niby obrażenia nie są złe 200+ zależy w jaki cel to niestety już z defem jest porażka ale to trzeba przeboleć do kiedy zrobie te przeklęte potki na hp z jagód

Co dziwne kończę jarkendar i tych tablic mam trochę mało albo tyle rzeczywiście jest(dawno nie grałem) ale to jeszcze sprawdzę bo naprawdę coś cienko albo ja nie umiem zbierać ale staram się zebrać wszystko jak mogę wątpie bym pominąłem tak istotną rzecz jaką są tablice

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Pomijasz mase rzeczy a ognik wszystko ładnie pokazuje ile czego jest

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Pomijasz mase rzeczy a ognik wszystko ładnie pokazuje ile czego jest

Być może tak ale zbieram co widzę i gdzie jestem wstanie wejść akurat przechodząc dany teren więc jeśli coś pominę to raczej dziwne jak najszybciej zrobie ognika by pomagał zbierać fanty

Statystyki ma myślę nie najgorsze 240 zręczności(możliwośc używania drącego ostrza) więc i tak dmg tych broni nie powala jakoś w tym etapie trzeba się pomęczyć duale mają 100dmgx2 starczy na wszystko ale z takimi np szkieletami piratów przy skarbie robi się problem z wiadomych przyczyn trzeba ich rozdzielić i zabić pojedyńczo ale to dobrze że walka nie polega tylko na bezmyślnym klikaniu myszki i klawiatury i koszenia wszystkiego jak leci od razu bo było by nudno :P

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To ja nie wiem tizgar jak ty zabijasz trupy zanim zrobią cokolwiek. Ja mam mieczyk 450 dmg ten od cor kaloma i dostają za jakieś 850 - 900 dmg. Demoniczny szkielet wojownik 5k hp, musisz go pierdolnąć 6 razy. Pan wojny - 7 strzałów, za dużo stanowczo. A duale to kupa bo nie atakujesz tak szybko jak szpadą, co z tego że podwójny dmg jak czasem nie wchodzi. Konsekrowane strzały też biją bez rewelacji świątynia śniącego z 400 poszło... Tu rozchodzi sie tylko o to że pod zręke nie ma szpad na trupy oprócz tej od jacka 105 dmg, włóczni tez żadnej nie widziałem. Jesteś w świątyni śniącego i masz bossa widm tego w sali gdzie był jeden z szamanów w g1, a że to widmo to tylko broń na trupy mu zadaje dmg albo konsekrowane strzały. Więc wyciągasz szpade 105 dmg i tłuczesz go oczywiście za pomącą buga wchodząc w skałe bo inaczej go nie zajebiesz w mniej niż pół godziny gdy przyzwie 3 inne widma. świetny balans

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
To ja nie wiem tizgar jak ty zabijasz trupy zanim zrobią cokolwiek. Ja mam mieczyk 450 dmg ten od cor kaloma i dostają za jakieś 850 - 900 dmg. Demoniczny szkielet wojownik 5k hp, musisz go pierdolnąć 6 razy. Pan wojny - 7 strzałów, za dużo stanowczo. A duale to kupa bo nie atakujesz tak szybko jak szpadą, co z tego że podwójny dmg jak czasem nie wchodzi. Konsekrowane strzały też biją bez rewelacji świątynia śniącego z 400 poszło... Tu rozchodzi sie tylko o to że pod zręke nie ma szpad na trupy oprócz tej od jacka 105 dmg, włóczni tez żadnej nie widziałem. Jesteś w świątyni śniącego i masz bossa widm tego w sali gdzie był jeden z szamanów w g1, a że to widmo to tylko broń na trupy mu zadaje dmg albo konsekrowane strzały. Więc wyciągasz szpade 105 dmg i tłuczesz go oczywiście za pomącą buga wchodząc w skałe bo inaczej go nie zajebiesz w mniej niż pół godziny gdy przyzwie 3 inne widma. świetny balans

Taktyka na trupy też ważna nie atakuj ich bo blokują jak zresztą wszystko wal z kontry i czekaj na zakończenie ich sekwencji ataku albo blokuj i atak duale kiedyś były super op i niby nadal są tylko w dalszym etapie gry robią rozpierdol na początku rzeczywiście szpady mogą okazać się dużo lepsze a balansu tu żadnego niema najłatiwiej gra się magiem bo masz rune z konkretnym dmg i bijesz sobie z daleka tylko na początku kupa ale tak to kozak w gothicu zreszta z wiadomych przyczyn

Aha tak myslę ile masz siły? może to słowo klucz akurat do zadawanego dmg bo 1h na 100% to pewniej raczej masz inaczej to nie mam pojęcia załatw sobie jakieś op duale jakie tylko można w twoim etapie gry i jak najszybciej naucz się mistrza walki dwoma broniami bo gonzales uczy tylko tak amatorsko

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Damian czy ty wiesz czym jest umiejętność przebijając strzał? to rozwiązuje każdy problem

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam  100% 1h 480 zręki 150 siły, duale na mistrza od tiamanta. przebijanie strzałami też mam. faktycznie niby ab a balansu pod zreke brak xD. nekromantą na początku jest trudno ale jak uciułasz many troche + potężny regen do niej i jakiś grymuar to wszystko rozpierdolisz nawet nie musisz demona przyzywać. szkoda trochę ale jak już gram wojem to jakoś skończyć trzeba, może kiedyś dodadzą szpady na trupy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale jest szpada na trupy tylko  i tak nie jest warta świeczki bo na tym etapie to się ma okolo 800 zreki i  szpada z kufra raczki juz starcza aby kłaść trupy w tempie expresowym  lub można mieć tez moonblade co kto woli twoja zrecznosc na obenym etap gry to smiech na sali prosta sprawa

Ofc ze zreka nie ma balnsu jak zbalansować coś co przez każdego jest uważane za op scierwo? które zadaje największy możliwy dmg, cala reszta może śnic o liczbach jakie uzyskujemy grając pod zreke.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
1.Potki na zręcznośc będzie można jakoś zmutagenowac? by dawały więcej niż 2 czy pić?
2.Wątek pustyni adanosa się robi po zabiciu zaraz kruka czy bardziej już w GD się wybierać i 3 rozdział?
3.Planuję trochę pograć magiem wody niby wątek do bani ale może magia dobra? najbardziej zależy mi czy jest te zaklęcie nie pamiętam nazwy
https://www.youtube.com/watch?v=qNR-tIKm1IU
ale potencjał by miał
4.Kiedyś jak grałem kula ognia (zwój) zadawał obrażenia czasowe od palenia się teraz już tego nie widzę ale gdy boss szaman orków jebnął mnie to dostawałem czasowe więc albo runy tylko to posiadają albo trzeba się wyuczyć albo coś bo tak to ta magia szału nie robi na początkowym etapie gry...

480 zręki to rzeczywiście mało jeżeli rzeczywiście ma to wpływ na dmg/użycie lepszej broni spełnienie wymogów akurat w returning jeśli nie maksujesz statów to co dalej zaczyna być ciężko ze szkieletami, bossami i zaczyna być coraz gożej więc moja rada cofnąć się i nadrobić braki w okradaniu npc = bonus do zręczność, łowienie ryb i zrobienie ciast oraz zebranie goblińskich jagód (ognik pokazuje ile nie zebraliśmy) dary na zręczność coś pominąłem?

A co duali to pamiętam jak to ludzie pisali że op mają dać nerfa czy coś że to jest normalnie kosiarka w czystej postaci więc nie wyobrażam sobie grając dobrze postacią pod zręczność mieć niski dmg, tizgar może i ma racje ale ab trochę mógł się zmienić chyba że niedawno przechodził postacią pod zręczność , wiadomym jest fakt że magowie są najbardziej op ze wszystkich klas dzięki temu że mają najlepszy dmg na dystans super regen many więc możemy zupełnie jedną ręką grać większość gry dobrze zrobionym magiem runy załatwią sprawę ale nie każdego to bawi niektórzy wolą jak by to ująć się trochę zabawić

xxxspier1

xxxspier1

Użytkownicy
posty93
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Sorfarius 1. Nie da się mutagenować, pij pij.
2. Zależy jak silny jesteś, możesz wejść i sprawdzić jak sobie radzisz na potworkach, jak za słabo to zawsze możesz się wycofać.
4. Takie zwoje są po prostu słabe, robią coś dopiero jak masz więcej inta a i wtedy mało, ogólnie jak nie grasz magiem na wiele dobrych zwojów nie ma co liczyć, imo jedynie deszcz ognia jest przyzwoity, ale to tylko 1/2 rozdział raczej. A samo podpalenie występuje jak najbardziej, tylko jak mówię, jest słabe.

0 użytkowników
Do góry