[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 445724 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 445724

Odpowiedzi 1735

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pisałem już o tym wcześniej to jest zwyczajne autotranslate z google bez polskich znaków.Jak ktoś  w kij nie rozumie angielskiego niemieckiego rosyjskiego to jedyna opcja grania na AB

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ej pomoże ktoś ???
bo przed chwilą pobrałem AB miałem problem z tym pobraniem angielskiego patcha ale jest już wszystko ok, tylko nie wiem co zrobić z tym że czcionka przy np zadawaniu pytan (różne dialogi) jest strasznie mała jak to zmienić ???

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebujesz orginalnej czcionki.
https://drive.google.com/file/d/1r0GazukGZK0XqH5N6hXZlyB0dSckVSSI/view

Wrzucasz do folderu data

Bartczenkooo

Bartczenkooo

Użytkownicy
posty129
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Bartczenkooo

Alternatywny Balans
#683 2018-08-11, 20:08(Ostatnia zmiana: 2018-08-12, 10:56)
bardzo dziękuje za pomoc :)

Post połączony: 2018-08-12, 10:56
i jeszcze jedno powie mi ktoś dlaczego nigdzie nie ma ( przynajmniej nigdzie nie widzę ) możliwości wyłączenia podnoszenia przedmiotów. jak 1 raz zacząłem gierkę to normalnie było git i teraz się zepsuło proszę o pomoc :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
bardzo dziękuje za pomoc :)

Post połączony: 2018-08-12, 10:56
i jeszcze jedno powie mi ktoś dlaczego nigdzie nie ma ( przynajmniej nigdzie nie widzę ) możliwości wyłączenia podnoszenia przedmiotów. jak 1 raz zacząłem gierkę to normalnie było git i teraz się zepsuło proszę o pomoc :)
W opcjach: disable animation collection.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

AdriN

AdriN

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

AdriN

Alternatywny Balans
#685 2018-08-13, 20:10(Ostatnia zmiana: 2018-08-13, 20:46)
Witam wszystkich. Około 2-3 miesięcy przeszedłem R2.0 na trudnym jako wojownik i teraz nabrałem ochoty na zagranie jeszcze raz. Nie ma sensu przechodzić zwykłego Returna jeszcze raz więc najlepszym pomysłem jest gra z AB bo DUŻO on zmienia :) Ale mam jedno pytanie:
Jak wyglądają tu magowie? W Returningu ani razu nie grałem magiem, nawet tą klasą się nie interesowałem więc jakby ktoś mógł pokrótce wytłumaczyć czy przesłać do jakieś strony to będę wdzięczny.Głównie zastanawiam się na nektromantą ale wcześniej ktoś pisał że obecnie jest słaby. Dużo osób pisze też że MO jest op ale tak jak pisałem wcześniej nie grałem nimi wcześniej i nie wiem jak to wyglądało w zwykłym a AB zmienia to jeszcze bardziej więc już kompletnie nie wiem.

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. Około 2-3 miesięcy przeszedłem R2.0 na trudnym jako wojownik i teraz nabrałem ochoty na zagranie jeszcze raz. Nie ma sensu przechodzić zwykłego Returna jeszcze raz więc najlepszym pomysłem jest gra z AB bo DUŻO on zmienia :) Ale mam jedno pytanie:
Jak wyglądają tu magowie? W Returningu ani razu nie grałem magiem, nawet tą klasą się nie interesowałem więc jakby ktoś mógł pokrótce wytłumaczyć czy przesłać do jakieś strony to będę wdzięczny.Głównie zastanawiam się na nektromantą ale wcześniej ktoś pisał że obecnie jest słaby. Dużo osób pisze też że MO jest op ale tak jak pisałem wcześniej nie grałem nimi wcześniej i nie wiem jak to wyglądało w zwykłym a AB zmienia to jeszcze bardziej więc już kompletnie nie wiem.

https://themodders.org/index.php?topic=26847.msg1322674#msg1322674

Nekromantą grę ukończyłem w 2016, M.Ognia powyżej, a teraz gram Magiem Wody. Mag Ognia jest spoko, najbardziej klimatyczny bo jest i Klasztor w którym się kształcisz, masz swoją celę itp pierdoły, które dla mnie są nośnikiem klimatu i miodności.

Ari88

Ari88

Użytkownicy
posty50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam  na czym polega "oszczędzenie" igaraza  ? to jest to zyczenie ktore ma sie po zostaniu magiem ognia? bo chce  to zadanie na rune snu od niego, ale nie mam z nim poki co zadnego dialogu. r1 mam aktualnie

AdriN

AdriN

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanie co do poziomów trudności, które się wybiera.Chciałbym zagrać na podobnej trudności jak w zwykłym R2.0 ale nie wiem co będzie odpowiednie.Zastanawiam się nad:
-125% życia dla potworów
-100% exp
-75% mocy dla potworów
-15 pn za lvl
-poziom Gothic
Czy trzeba coś zwiększyć/zmniejszyć? Tak wcześniej pisałem chciałbym mieć poziom trudności podobny to tego ze zwykłego. Ciężko to określić ale żeby było nie za łatwo ale żeby też nie za trudno :)

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@AdriN Taki normal R.2 to coś koło:
100% expa
100-125% mocy potworów
150% hp
10-15 pn

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze mam pytanie co do poziomów trudności, które się wybiera.Chciałbym zagrać na podobnej trudności jak w zwykłym R2.0 ale nie wiem co będzie odpowiednie.Zastanawiam się nad:
-125% życia dla potworów
-100% exp
-75% mocy dla potworów
-15 pn za lvl
-poziom Gothic
Czy trzeba coś zwiększyć/zmniejszyć? Tak wcześniej pisałem chciałbym mieć poziom trudności podobny to tego ze zwykłego. Ciężko to określić ale żeby było nie za łatwo ale żeby też nie za trudno :)

-125% życia i siły potworów
-75 % expa za potwory
-10 pn na lvl
Uzasadnienie:
W ab dostaje się kolosalnie więcej expa za zadania także osiągamy sporo wyższy lvl niż w returningu 2.0. Dlatego należy obniżyć ilość expa za przeciwników. Bronie/pancerze są mocniejsze dlatego należy zboostować przeciwników. Przez to, że osiągamy wyższy lvl postaci ustawienie wyższej ilości niż 10 punktów nauki na poziom mija się zupełnie z celem. To punkty nauki determinują w największym stopniu trudnośc rozgrywki.

Post połączony: 2018-08-14, 16:42
@AdriN Taki normal R.2 to coś koło:
100% expa
100-125% mocy potworów
150% hp
10-15 pn
100 % expa i 15 pn na lvl? Przecież w ab osiągamy dużo wyższy lvl postaci.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Maciuś Gdy napisał ogólnikiem to mu daje ustawienia do "normalna" R.2 czyli tak na prawdę łatwego. Trudno się domyślić co to znaczy podobna trudność gdy masz 4 poziomy do wyboru.  :trollface:

AdriN

AdriN

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Fakt,mój błąd.W moim pytaniu miał znaleźć się poziom trudności ale gdzieś go pominąłem :) Chciałbym zagrać na poziomie zbliżonym do trudnego ze zwykłego R2.0.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja gram na
-200% hp
-125% dmg potworow
-10 LP
-100% expa za potwory
-50% przychodu za trofea itp (dlatego że można kopać żelazo na 90% w 1 rozdziale za małą ilość punktów i dostaje sie wiecej bryłek za kopanie)

Jestem w r2 jarkendar i gra sie bardzo podobnie do  R2 na legendarnym z zapisywaniem.

Każdą z tych wartości można zmienic w GVE jeśli okaże się że jest za łatwo także luźna guma.

XP_PER_VICTORY - odsetek XP (30% jeśli kładziemy 3)
RX_POINTS - LP dla poziomu
RX_HPLVL - zdrowie na poziomie
RX_MONSTERHPRATIO - potwory zdrowie
RX_MONSTERPOWER - potwory wytrzymałościowe
RX_MONEYRATIO - dochód z trofeum

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja gram na
-200% hp
-125% dmg potworow
-10 LP
-100% expa za potwory
-50% przychodu za trofea itp (dlatego że można kopać żelazo na 90% w 1 rozdziale za małą ilość punktów i dostaje sie wiecej bryłek za kopanie)

Jestem w r2 jarkendar i gra sie bardzo podobnie do  R2 na legendarnym z zapisywaniem.

Każdą z tych wartości można zmienic w GVE jeśli okaże się że jest za łatwo także luźna guma.

XP_PER_VICTORY - odsetek XP (30% jeśli kładziemy 3)
RX_POINTS - LP dla poziomu
RX_HPLVL - zdrowie na poziomie
RX_MONSTERHPRATIO - potwory zdrowie
RX_MONSTERPOWER - potwory wytrzymałościowe
RX_MONEYRATIO - dochód z trofeum
Kim grasz?

Psalm 19

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wojownik pod zręczność,plan był na maga ale wydaje sie że w AB mag jest poprostu OP wiec sobie odpusciłem.

alek525

alek525

Użytkownicy
posty67
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Czy moglby ktos wrzucic link plikow potrzebnych do zagrania w AB?
2.Czy mamy jakies spolszczenie? nawet pokroju Kali pic Kali jesc?
te 3 linki z pierwszej strony tego dzialu sa nieaktywne.

AdriN

AdriN

Użytkownicy
posty21
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak jak wcześniej pisałem chciałbym rozpocząć grę jako mag.....ale nie wiem którym. Czy mógłby ktoś lekko je opisać: co oferują, czy AB w jakiś poważniejszy sposób zmienia ich czy coś dodaje. Najbardziej zastanawiam się nad MO lub nekro. Z tego co wiem to MW też stał się grywalny bo w zwykłym returnie zaklęcia jego się bugowały lub było to w Rebalance.
Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję :)

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Imo. Mag wody zdecydowanie najsłabszy, 0 obszarowych czarów aż do chyba 5 kręgu, wysokie koszty many i nuda. Nekromanta, 0 czarów obszarowych do 5 kręgu (choć nie wiem jak te nowe czary dodane 2 lub 3 patche temu), ale ostatnio poprawiali przywołańce więc może teraz coś tam robią. Problem w tym, że na obecnych patchach to golemy robią miazgę z wszystkiego więc nieważne jakim magiem grasz i tak masz super przywołanie. Mag ognia, największe obrażenia bo podpalenie, pierwszy czar obszarowy na 3 kręgu, niestety zniszczyli ognistą falę z 4 kręgu 3 patche temu, ale płaszcz ognia nadal OP, dwa bardzo mocne czary ładowane - duża kula ognia i duża burza ognista, na 6 kręgu gniew innosa, który krótko mówiac pozwala niszczyć wszystko nie patrząc nawet co to jest. I moje nowe odkrycie - Guru na 2 kręgu ma dwa czary obszarowe, w tym 1 ładowany wyciągający podobne obrażenia jak piorun kulisty m.w. i duża kula ognia m.o., na 2 kręgu! Dodatkowo jakiś wybuch kamieni po polskiemu, który ogłusza wrogów i zadaje obrażenia obszarowe na dużym obszarze co pozwala Guru na najbardziej efektywne niszczenie grupek stworów w porównaniu do innych we wczesnym etapie gry i potem aż do 4 rozdziału. Czary z 2 kręgu są tak dobre, że nie ma sensu ich wymieniać do osiągnięcia 5,6 kręgu, lepiej skupić się na zdobyciu tych dodatkowych run i fali uriziela. Sam nie doszedłem do 5 kręgu więc  nie wiem co dalej, ale serdecznie polecam Guru. + dodatkowo 1 many każdego dnia;)

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A będzie wychodzić spolszczenie z bractwa do AB?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry