Nie jestem pewien, czy zostałem źle zrozumiany, czy może zwyczajnie jest to sugestia, że narobiłem bałaganu a teraz bujam "lekarzowi" w nadziei, iż bez potrzeby dokonywania kompromitującego wyznania uzyskam jakąś poradę, jak to naprawić. Jeśli jednak miałbym stawiać, stawiałbym na to drugie.
Już wyjaśniam. Nie szukam porady, jak to naprawić. Rzecz wydarzyła się w Wieży Xardasa i to był (o czym już wspomniałem) początek gry. Gdybym chciał grać dalej, to nie byłoby problemu ze straconym progresem, bo takowego nie było. Z tym, że nie chcę. Fabuła Returninga wywołuje u mnie poczucie niesmaku. U mnie... O gustach się nie dyskutuje, więc i rozwijał nie będę. Powiem tylko, że nie chodzi mi, jak chyba wielu, o rzekome "krzywdzenie lore" - fanfik to fanfik. Powiem też, że nie oceniam pochopnie, bo grałem w 2.0 i przeorałem w całości. Głównie przez wzgląd na sentyment do Gothica i syndrom jeszcze kawałka mapy. Swoją drogą zbieractwo, explor, wybijanie fauny i zbieranie flory... Nawet jeśli fabuła jest denna, to to mi za motywację wystarczy. Gothic, Risen czy Elex - dla mnie to chadzanie po mapce i ciekawe lokacje oraz ładowanie w plecak są super. Tylko to jest motywacja na raz. Nie chce mi się jeszcze raz w 2.0... Chciałem zobaczyć co też takiego zmieniło AB, głównie w największych lokacjach. Ot, szybkie F8 po mapkach, kilka luknięć na pancerze - zwykła ciekawość. Niestety luknąć na mapki na szybkości nie mogę, bo mod nie toleruje oszustw.
W sumie... Jakby ktoś chciał się podzielić zapisem, który by mi na to pozwolił, to ja chętnie. Rozdział też, z tym, że chciałbym mieć dostęp do GD i Jarekndaru, bo i te dwie lokację najbardziej mnie interesują. Także ten, jeśli dobrze pamiętam, to będzie drugi rozdział.
Ale pitu-pitu ja tutaj nie na temat a wypadałoby dopytać... Nie chcę wyjść na imbecyla, więc mówię, iż z Twojej wypowiedzi idzie wywnioskować, że to wina kodów. Jednak, że nie napisałeś tego wprost a ja należę do tych, co to lubią mieć absolutną pewność, zapytam: to wina kodów?