Risen 160388 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 160388

Odpowiedzi 640

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Katastrofalny błąd - idealne podsumowanie tej gry, której nawet windows nie chce :P

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
I chyba Twoja winda nie jest tą jedyną.

Jak można wydać demo, które nie działa? Przynajmniej fajny Scofield w tle :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Cytat: manve link=topic=2844.msg65695#msg65695 date=Sep 19 2009, 12:04 AM\'
ale wydaje mi się, że to dla nich też jest taki powrót do korzeni,

Jaki powrót do korzeni? Przecież ich wszystkie gry wyglądają tak samo. Powroty i podróże sentymentalne to sobie można robić mając za sobą serie udanych gier a nie produkty, gdzie kontynuacje są coraz gorszymi karykaturami pierwowzoru.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Risen
#443 2009-10-02, 16:36(Ostatnia zmiana: 2009-10-02, 16:37)
Udało się odpalić. Jestem po dwóch uruchomieniach demka i powiem, że te nie wstrząsnęło mną szczególnie. Risen powiela największe wtopy względem poprzedniczki, która miała zrewolucjonizować rynek - G3.
Grafika wygląda jak ta z G3, powstałego jakieś 3 lata temu. W każdym bądź razie, z dwojga złego zdecydowanie wole to, niż gwałtowny spadek FPS po wejściu do miasta, czy 20 sekundowa, stała zwiecha gry, w której doczytywany jest obszar. Szczególnie rzuca się w oczy licha animacja walki, którą można było zobaczyć już na przedpremierowych gameplayach.
AI, czyli bardzo istotny element gry również nie powala. Przeciwnicy dalej blokują się na skale, bądź nie potrafią przeskoczyć durnego płotka tym samym zwieszając się i stając łatwym celem dla bohatera. Bestie, z którymi przyjdzie nam się zmierzyć, dalej oddają groźny jazgot, zanim odważa się nas zaatakować. Grając w Risena, zarówno zwierzęta, jak i ludzie nie sprawili mi większych kłopotów w walce. Całość dalej ogranicza się do ciągłego używania LPM, niemniej, wymagającego nieco większej taktyki aniżeli miało to miejsce w G3.

Questy są typowe dla dla serii. Dalej wszystko polega na  przyniesieniu czegoś, zabicia bądź kradzieży kieszonkowej etc.

Ogólnie - poniżej oczekiwań - niestety. Liczę na to, że w pełnej wersji, wątek główny będzie stosunkowo ciekawy względem tego, co zobaczyłem na demie.

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Coś nie mogę tego pobrać, nie łączy mnie z serwerem. Mógłby ktos podać link np. na rapidshare ?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Uprzejmie donoszę, że na necie jest już pełna wersja gry wraz z ripami po 1.75 giga tak więc ściąganie dema w mojej opinii mija się z celem.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
w mojej opinii mija się z celem.
ENG i 2 godziny ściągania więcej.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

gra nie ma fizyki. Oprócz tego polega na wstaniu z wody, doprowadzeniu cycatej babki do domu, i pójściu do rolników rwać chwasty, tu kończymy demko.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Oprócz tego polega na wstaniu z wody, doprowadzeniu cycatej babki do domu, i pójściu do rolników rwać chwasty, tu kończymy demko.

a już zacząłem się obawiać, że... zrobili dobrą grę :D
ale jednak...

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Oprócz tego polega na wstaniu z wody, doprowadzeniu cycatej babki do domu, i pójściu do rolników rwać chwasty
+ zabijamy 5 wilków :D

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
ano, zabijamy ich. Ale ciekawe, że gra nie jest aż tak zła, jak ją opisuję - czyli mimo tych wad grało się w demko wcale sympatycznie.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.

V3Q
Złote Wrota

Risen
#451 2009-10-02, 17:55(Ostatnia zmiana: 2009-10-02, 17:58)
Zaraz pobieram fulla, 1,7gb to nie jest dużo.
Swoją drogą ciekawe jak długa jest ta gra :D

PS. Jak wygląda sprawa z optymalizacją?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Risen
#452 2009-10-02, 18:08(Ostatnia zmiana: 2009-10-02, 18:08)
nie wiem. Ładuje się szybko, ale mam dość dobry pecet. Ale ładnie chodzi na full detalach.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

DzikiBen

Risen
#453 2009-10-02, 18:09(Ostatnia zmiana: 2009-10-02, 18:10)
PS. Jak wygląda sprawa z optymalizacją?
Bardzo dobrze, kosztem grafiki, która wyraźnie odbiega od dzisiejszych standardów. Niemniej, mi działa płynnie na 2 GB Ramu, starym GeForcie 8500 GT i Athlonie 3500+, którego, o ile się nie mylę Ty również posiadasz.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
Uprzejmie donoszę, że na necie jest już pełna wersja gry wraz z ripami po 1.75 giga tak więc ściąganie dema w mojej opinii mija się z celem.

Czyli sadzisz ze zamiast kupić pełną wersje i zapłacić PB za to co zrobili to poprostu niech najlepiej 1 osoba na swiecie to kupi  i rzuci na neta bo będziesz miał za darmo a gry będą stały w miejscu bo nie będzie pieniędzy na ich realizacje, moim zdaniem to twoja wypowiedz mija się z celem.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
zapłacić PB za to co zrobili

mam płacić i wspierać coś pod czym sam wstydziłbym się podpisać?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
on informuje, a nie rozkazuje Ci ściągać.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Risen
#457 2009-10-02, 19:10(Ostatnia zmiana: 2009-10-02, 19:13)
on informuje, a nie rozkazuje Ci ściągać.

przecież gdybym nie poinformował to cały świat żyłby nadal w błogiej nieświadomości, że gra przed premierą wyciekła a tak to zyski PB i dystrybutorów przez moje info poszły o 300% w dół.

GeneralLee

GeneralLee

Użytkownicy
posty169
  • Użytkownicy
mam płacić i wspierać coś pod czym sam wstydziłbym się podpisać?

Skoro ci się nie podoba to po co to ściągać ? Podoba ci się to kupujesz nie to nie, nie widzę sensu w ściąganiu gry która mi się nie podoba.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
aby móc ocenić obiektywnie a nie na podstawie szczątkowych materiałów w sieci.

0 użytkowników
Do góry