Risen 160809 640

O temacie

Autor Veto

Zaczęty 24.07.2008 roku

Wyświetleń 160809

Odpowiedzi 640

Konserwa

Konserwa

Użytkownicy
posty63
Propsy23
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jaka tu występuje różnica pomiędzy g3 pomijając oświetlenie i większy kontrast?

paskudniejsze barwy

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Risen
#401 2009-09-18, 21:05(Ostatnia zmiana: 2009-09-18, 21:40)
Rozumiem sceptymizm, ale nie widzę tu nic podobnego do G3, a samo G3 uważam że też miało całkiem niezły design niektórych miejscówek

Spoiler

WAH WAH WAH.

Kudlik

Kudlik

Użytkownicy
Les Paul
posty364
Propsy55
  • Użytkownicy
  • Les Paul
Jak dla mnie troszke za kolorowo ;)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Zbyt wyraziście, osobiście wolał bym bardziej mroczniejsze klimaty typu Wiedźmin 2

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Widać że to gra dla dzieci. Nikt poważny nie zrobiłby gnomów w ten sposób.

Tekstury na screenach wręcz przezajebiste, ociekają fotorealizmem. Najbardziej spodobała mi się ta wysoka budowla - jak to możliwe, że sposób jej wykonania jest praktycznie identyczny ze sposobem wykonywania modeli 10 lat temu, a jednocześnie tak odmienny od sposobu modelowania w nowych grach?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to możliwe, że sposób jej wykonania jest praktycznie identyczny ze sposobem wykonywania modeli 10 lat temu, a jednocześnie tak odmienny od sposobu modelowania w nowych grach?
Niech zamacha ci ten tłum 2 osób które to obchodzi.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co ma oznaczać Twój post? Twoje posty obchodzą ludzi równie bardzo co moje. Ile osób zamachałoby na wieść, że według Ciebie design niektórych miejscówek w G3 był całkiem niezły?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Risen
#407 2009-09-19, 00:37(Ostatnia zmiana: 2009-09-19, 00:57)
Nie, po prostu wyobraź sobie ten tłum ludzi (chcących zagrać w Risena) których obchodzi to jak wymodelowano ten zamek.

Spoiler

WAH WAH WAH.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
SoM, rozwijasz się intelektualnie :lol2:  

Ano sporo w tym prawdy jest. Wbrew pozorom sporo graczy czeka na Risen i sporo w tą grę zagra. Wtórność i Gothic 1 w nowej oprawie nikogo nie zrazi. Też to kupię i pewnie przejdę do końca, bo od czasu do czasu fajnie jest pograć w coś przy czym się odpoczywa. Do tego będzie sporo nawiązań do G1-2, czyli jak dla mnie mała wycieczka sentymentalna. Trochę gadałem z Ruvem, raczej ogólnie, oczywiście nie powiedział nic "apolitycznego", ale wydaje mi się, że to dla nich też jest taki powrót do korzeni, a po tym wystartują z czymś świeżym. Potencjał mają, muszą go tylko sensownie spożytkować i ukierunkować.

W sumie fajnie byłoby cofnąć czas i zagrać jeszcze raz "pierwszy raz" w Gothica ;)

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co mnie obchodzi ten tłum, SoMe? Wyraziłem swoją opinię jako grafik czy ogólnie osoba, która o gamearcie i architekturze jakiekolwiek pojęcie ma i także od takich osób oczekuję zainteresowania i odzewu. Nie obchodzi mnie co myśli motłoch. Jesteś motłochem?

Mark Twain

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Risen
#410 2009-09-19, 08:43(Ostatnia zmiana: 2009-09-19, 08:50)
Cytat: Żadna Głupia Spółgłoska link=topic=2844.msg65697#msg65697 date=Sep 19 2009, 05:00 AM\'
A co mnie obchodzi ten tłum, SoMe? Wyraziłem swoją opinię jako grafik czy ogólnie osoba, która o gamearcie i architekturze jakiekolwiek pojęcie ma i także od takich osób oczekuję zainteresowania i odzewu. Nie obchodzi mnie co myśli motłoch. Jesteś motłochem?
Sam już nie wiem co tu skomentować... fakt że próbujesz się wywyższać przez ten swój pseudo artyzm i indywidualizm, fakt że nazywasz motłochem kogoś kto nie zna się na grafice 3D (w takim razie, tak, jestem motłochem) czy fakt że nie możesz pojąć tego że większość ludzi ma to w dupie (bo co Cię interesuje zdanie jakich ciemnych mas...ale jednak tutaj Cię lekko  rozumiem, no bo jakby nie patrzeć piszemy na tym forum by poznać zdanie innych ludzi wkręconych w temat szeroko pojetego gameartu, więc tu już czepiam się na siłę)
I tyle, nie offtopujmy,
A wracając do screena z tym klasztorem, jedyne co mi się w nim nie spodobało to te jakby wystające wieżyczki w tle, ktoś zmapował i oteksturował je na odpierdol.
Plus nowinka -
The site Shacknews reports that Deep Silver has supposedly delayed the release of the Xbox 360 version of RISEN until early 2010.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Risen
#411 2009-09-19, 09:24(Ostatnia zmiana: 2009-09-19, 09:25)
Kyro jest tu chyba ostatnią osobą, która mogłaby i chciałaby wywyższać się jakimś "artyzmem" ale to szczegół :lol2: .

Wbrew pozorom sporo graczy czeka na Risen i sporo w tą grę zagra.

Sporo graczy czekało na Gothic 3 latami, sporo graczy tą grę kupiło i sporo zagrało innymi środkami a jak było później każdy wie. I o czym to ma niby świadczyć? Chyba jedynie o tym, że niektórzy nie potrafią uczyć się na błędach i po raz kolejny oczekują, że pirania od tak stworzy cośtam "niesamowite klimatyczne, innowacyjne i grywalne + reszta durnych tekstów bez pokrycia z większości zapowiedzi gier". Nie wiem jak u innych ale mój kredyt zaufania tak daleko nie sięga a ja czuje ogromne zażenowanie oglądając co raz to nowe materiały z Risena, gdzie co chwile pojawia się jakieś zapożyczenie względem Gothica - już nie w formie koncepcji czy obrazowego podobieństwa a "plagiatowania" własnej okładki, wyciągania plików gry typu dźwięki, tekstury czy ogólnego podobieństwa designu, gdzie wszystko wygląda jak przepalony kolorami g3 z dodatkiem puszczy amazońskiej.

Wtórność i Gothic 1 w nowej oprawie nikogo nie zrazi.

Nikogo nie razi pod warunkiem, że pod uwagę weźmiemy jedynie główny target nowego produktu czyli 12 latków, którzy na forach posługują się nickami typu gorn475948.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: SoMe link=topic=2844.msg65702#msg65702 date=Sep 19 2009, 08:43 AM\'
jakby nie patrzeć piszemy na tym forum by poznać zdanie innych ludzi wkręconych w temat szeroko pojetego gameartu, więc tu już czepiam się na siłę
I o to wyłącznie chodzi.

Mark Twain

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
artyzmem
raczej Artretyzmem

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Sporo graczy czekało na Gothic 3 latami, sporo graczy tą grę kupiło i sporo zagrało innymi środkami a jak było później każdy wie. I o czym to ma niby świadczyć? Chyba jedynie o tym, że niektórzy nie potrafią uczyć się na błędach i po raz kolejny oczekują, że pirania od tak stworzy cośtam "niesamowite klimatyczne, innowacyjne i grywalne + reszta durnych tekstów bez pokrycia z większości zapowiedzi gier".

G1 i G2+NK były bardzo dobrymi grami, tylko 3ka jest zjebana. Tu nie ma co się uczyć na błędach, że 3ka im nie wyszła, nie oznacza, że NIC im nie wyjdzie. Taki NFS Włókno Węglowe był zjebany do kwadratu, a potem jednak zrobili kolejną - bardzo dobrą - wersję.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
G1 i G2+NK były bardzo dobrymi grami, tylko 3ka jest zjebana. Tu nie ma co się uczyć na błędach, że 3ka im nie wyszła, nie oznacza, że NIC im nie wyjdzie. Taki NFS Włókno Węglowe był zjebany do kwadratu, a potem jednak zrobili kolejną - bardzo dobrą - wersję.
Z tą jakością NK bym nie przesadzał. Dodatek zdecydowanie gorszy od g jedynki czy dwójki.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Risen
#416 2009-09-19, 21:34(Ostatnia zmiana: 2009-09-19, 21:35)
raczej Artretyzmem
Mój błąd.

http://fred.deepsilveruk.com/wp-content/up...ch-1024x639.jpg
Nie wierzyłem że Xbox potrafi pociągnąć tak niesamowitą grafikę.

Ojjj Sam, takiej opinii o NK jeszcze nie słyszałem.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Mój błąd.

http://fred.deepsilveruk.com/wp-content/up...ch-1024x639.jpg
Nie wierzyłem że Xbox potrafi pociągnąć tak niesamowitą grafikę.
Ta grafika jest przecież straszna.

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy

SoMe

Risen
#418 2009-09-19, 21:36(Ostatnia zmiana: 2009-09-19, 21:36)
Ojjj Sam, nie znasz się.

Spoiler

WAH WAH WAH.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Risen
#419 2009-09-19, 21:37(Ostatnia zmiana: 2009-09-19, 21:39)
Ojjj Sam, nie znasz się.
Wolę już grafę z simona dwójki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry