Planeta Małp, a ewolucjoniści xD 39892 116

O temacie

Autor Zireael

Zaczęty 31.03.2017 roku

Wyświetleń 39892

Odpowiedzi 116

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Planeta Małp, a ewolucjoniści xD
#20 2017-03-31, 17:42(Ostatnia zmiana: 2017-03-31, 17:47)
Ewolucja mówi przeciwnie. (I tak to są bzdury, ale powiedziałeś coś co jest przeciwne teorii) Więc powiedz, przed jaką małpą był człowiek? Przed Homininae? Przed szympansem? Może przed jeszcze przed roślinami? :lol2:
ograniczenie kreacjonistów nie wynika z tego że nie rozumieją bo mogliby zrozumieć, ale z tego że wg nich bóg ulepił adama z prochu ziemi a ewę z boku adama. jeżeli ewolucja jest głupia to bóg lepiący adama a potem pracujący nad ewą to tylko kolejna bajka też głupia. pozostaję przy ewolucji wg której człowiek nie pochodzi od małpy.

TO TAK JAKBYŚ NAZWAŁ TEŚCIOWĄ SWOJĄ MATKĄ  :pokerface:
do mojej teściowej mówię mamo...  w przyszłości radzę ci robić to samo  :pokerface:

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
do mojej teściowej mówię mamo...  w przyszłości radzę ci robić to samo  :pokerface:
ALE ONA CIĘ NIE URODZIŁA  :facepalm:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ja pierdole ale z ciebie kurwa

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
zmieniaj tematu mac dun, czym się różni małpa od wspólnego przodka? Opisz mi to szczegółowo. Jak nie wiesz, to nie pisz jakieś porównania tylko wypad stąd, bo nie mamy o czym gadać.
Przeczytaj sobie, byle jaką książkę od historii i prehistorii bo nawet nie chcę mi się tłumaczyć takiemu głąbowi który pamięta podstawowych rzeczy ze szkoły

A kazzmirowi można gratulować głupoty, skoro nie załapał prostego porównania

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ale po co ta agresja?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
skoro nie załapał prostego porównania
to?

Człowiek nie pochodzi od małpy, tylko ma wspólnego przodku TO JEST KOLOSALNA RÓŻNICA

Pokazałem specjalnie zdjęcia, powiedz mi czym się różni małpa od jakiegoś tam wspólnego przodka?
TO TAK JAKBYŚ NAZWAŁ TEŚCIOWĄ SWOJĄ MATKĄ  :pokerface:
rzeczywiście błyskotliwe, genialne, jak mogłem tego nie zrozumieć. małpa i teściowa w jednym prostym porównaniu, mac dun idź nakremuj się bo ci zmarszczki wyjdą.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
Ludzie i małpy mają wspólnego przodka. Ludzie nie pochodzą od małp, ani też od neandertalczyków.
Mamy:
Australopiteka rozdzielonego na dwie linie. Jedna z której powstali ludzie, druga z, której powstały małpy.
W ludzkiej kolejno to homo habilis, homo erectus, i tu rozdział na dwa homo-sapiens, neandertalczyk(wyginął) i homo sapiens sapiens, czyli ludzie.

Inteligencja natomiast to zdolność do przetwarzania informacji. Nawet kangur ją posiada, gdyż nie wpadnie dwa razy w tą sama pułapkę.  Zwierzęta potrafią też liczyć, bo jak inaczej by wiedziały, że zniknął członek stada ? Poprzez elementarną arytmetykę. Zresztą na logikę, inteligencja jest dziedziczną cechą, więc mamy ją po przodkach, oni po swoich, czyli cofając się wstecz dojdziemy do tego, że inteligencję odziedziczyliśmy po pierwszych organizmach/organizmie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
ja pierdole ale z ciebie kurwa

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
A dlaczego Cię tak boli, że nasz przodek miałby być małpą (czymś co dzisiaj byśmy tak nazwali)? Tak bardzo różnimy się od zwierząt, że nie potrafisz sobie wyobrazić, że mieliśmy gdzieś wspólnego przodka? Polecam książkę:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Homo_przypadkiem_sapiens
Poza niewątpliwą wartością naukową całkiem przyjemnie się czyta.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pytanie jest do Kazzmira czy do Zireala?
Kazzowi po prostu zależy, by trzymać się faktów. Zireal jest kreacjonistą.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
Do obu. Jeśli chodzi o nauki biologiczne czuję się dość kompetentny. Trzymam się faktów.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

Planeta Małp, a ewolucjoniści xD
#32 2017-04-01, 11:42(Ostatnia zmiana: 2017-04-01, 12:00)
jest mi zupełnie obojętne jakiego mieliśmy przodka. jednak stawianie szympansa w tej kolejce jest błędem (szympansa w dzisiejszym tego słowa znaczeniu, tak jak sądzę że widzą to kreacjoniści). upraszczajmy ale nie róbmy błędów. czy to była człekokształtna małpa w biologicznym tego słowa znaczeniu jeżeli tak OK ale nie goryl, szympans albo pawian.

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ej, to Gigantopitek był naprawdę? Ja myślałem, że to wymyslili tylko do Księgi Dżungli xD

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Ludzie i małpy mają wspólnego przodka. Ludzie nie pochodzą od małp, ani też od neandertalczyków.
Mamy:
Australopiteka rozdzielonego na dwie linie. Jedna z której powstali ludzie, druga z, której powstały małpy.
W ludzkiej kolejno to homo habilis, homo erectus, i tu rozdział na dwa homo-sapiens, neandertalczyk(wyginął) i homo sapiens sapiens, czyli ludzie.

Wszystkie te przodki, które wymieniłeś wyglądają bardziej jak małpy niż jak ludzie. Ciekawe, dlaczego człowiek przeżył, a inne gatunki i neandertalczyki wymarły? Czyli to oznacza, że te gatunki były słabe, to dlaczego akurat człowiek jest silny i potrafi przetrwać? Coś tu nie gra.

Zwierzęta potrafią też liczyć, bo jak inaczej by wiedziały, że zniknął członek stada ? inteligencję odziedziczyliśmy po pierwszych organizmach/organizmie.

Nie porównuj inteligencji człowieka do zwierząt. Zwierzęta to bezmyślne i nierozumne istoty. To nic innego jak instynkt zwierzęcy.
Dobra, ty odziedziczyłeś rozum i inteligencję od zwierząt, a ja dostałem od Boga.

Kolejna sprawa. Jeżeli pochodzimy od tych przodków, to oni byli niemoralni, nie posiadali uczuć i nie potrafili rozróżnić dobra i zła. To ciekawe, w jaki sposób to wyewoluowało? Natura jest głupia i w żadnym wypadku nie ukształtowałaby tak skomplikowaną strukturę człowieka. Naukowcy łapią się za głowę i nie wiedzą, w jaki sposób powstało ludzkie oko. I jak to się dzieje, że widzimy w niesamowity sposób. Widzimy dobrze z bardzo dużej odległości i z bliskiej.

Poza niewątpliwą wartością naukową całkiem przyjemnie się czyta.

Zerknąłem, nic wartościowego. Największe głupstwo. Nie rozwijamy się, ale trwa proces degradacji ludzkiej moralności i fizycznych ciał. Kiedyś ludzie posiadali wysokie rozmiary i kilka razy większą siłę witalną.

Trzymam się faktów.

To nie są fakty. Tylko skomplikowana i zagmatwana hipoteza.

Obecnie większość naukowców zgadza się, że rodzaj Homo wyewoluował z australopiteków, nie ma jednak pewności, z którego z ich gatunków.

Daleko się posunęli naukowcy, ale wciąż dręczą ich wątpliwości. Tak samo jak ten mały groszek, który pierdnął i powstał wszechświat.

Żuchwa wskazuje na to, że człowiek nie jest drapieżnikiem. Tylko roślinożercą.

Tak samo jelita. Roślinożercy i człowiek posiadają układ pokarmowy 12 razy dłuższy od tułowia. Umożliwia to powolne wchłanianie cukrów i innych substancji rozcieńczonych w wodzie z owoców. W przeciwieństwie do nas, mięsożercy mają układ pokarmowy tylko 3 razy dłuższy od ich tułowia. A więc wczesny człowiek nie mógł być drapieżnikiem. I teraz również nim nie jest.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No patrz zirael jednak mialem racje, moze jakies przepraszam miales racje? Hmm? :ok:
Moze nastepnym razem zamiast experta siegniesz po cos takiego jak KSIAZKA czy INTERNET

A neandertalczycy wygineli bo czlowiek zabil cala rase

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Strach wchodzić do tematu z takim tytułem :lol2: Zireael wydawało mi się, że kryje się w Tobie chociaż ziarenko inteligencji.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
No patrz zirael jednak mialem racje, moze jakies przepraszam miales racje? Hmm? :ok:

A co Ego musi wzrosnąć XD ?

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Zireael wydawało mi się, że kryje się w Tobie chociaż ziarenko inteligencji.

Nie chcę się chwalić, ale... https://zapodaj.net/cac775b4e8db7.jpg.html

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry