[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 424765 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 424765

Odpowiedzi 790

kawacoffee

kawacoffee

Użytkownicy
posty11
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytania, zostanie czeladnikiem Harada czy Bospera jest bardziej opłacalne w złocie ? i czy zostając czeladnikiem Bospera nie stracę szansy na ulepszanie pancerzy? czy w ogóle kowalstwo się opłaca ? Przeczytałem że będąc czeladnikiem Harada możemy kuć nowe rodzaje broni, jakie to bronie ? Wiem też że usunięte stalowe pręty, więc jak się teraz kuje broń i gdzie się zaopatrywać w potrzebne materiały ?

Edit :

Dodam że łucznikiem grać nie zamierzam, 10 sztuk złota za 1 strzałę ? dobrze że chociaż jest NK Balance Mod, inaczej ten mod byłby niegrywalny.

U Bospera zdecydowanie więcej zarobisz.
Pancerze możesz ulepszać nie będąc czeladnikiem u Harada. Carl uczy płatnerstwa.
Kowalstwo się opłaca, bo bronie które sam wykujesz są zazwyczaj lepsze od innych.
Artykuły o tych nowych broniach od Harada możesz znaleźć na gothicowej Wikipedii.
Materiały możesz albo kupić od sprzedawców, albo sam zdobyć.
Strzały można tez robić samemu.

EDIT
Poprawiłem jedna błędna informacje.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam taką prośbę... gdzieś czytałem tutaj w temacie, że jest jakiś pliczek czy co to tam jest (nie znam się xD) na 1 szt. złota za jedną strzałę. Mógłby ktoś się nim podzielić jak go ma? Nie chcę używać Balansu z NK, bo wtedy to będzie za łatwo, ale to z tą ceną to trochę przesada moim zdaniem. A co do tworzenia strzał - jak to wygląda?

kawacoffee

kawacoffee

Użytkownicy
posty11
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co do tworzenia strzał - jak to wygląda?

Kupujesz drewno i przerabiasz je u Bospera na strzaly.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
A co do tworzenia strzał - jak to wygląda?

By wyrabiać samemu strzały trzeba zostać uczniem Bospera. Drewno można kupić, albo pozyskać ze ściętych samodzielnie drzew. Warto nauczyć się wycinki drzew, bo wtedy dostajemy więcej kawałków z jednego drzewa.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie - tym razem chodzi o regenerację hp potworów... To ma utrudniać grę, czy denerwować? Bo mam zamiar grać łucznikiem, ale teraz nie widzę sensu w tym, skoro jak chcę zabić kogoś z daleka łukiem to regeneruje mu się hp do fulla. Jaki sens w tym i czy da się to jakoś wyłączyć poza np. wgrywaniem balansu z NK?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy będzie nowa wersja?

kawacoffee

kawacoffee

Użytkownicy
posty11
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie - tym razem chodzi o regenerację hp potworów... To ma utrudniać grę, czy denerwować? Bo mam zamiar grać łucznikiem, ale teraz nie widzę sensu w tym, skoro jak chcę zabić kogoś z daleka łukiem to regeneruje mu się hp do fulla. Jaki sens w tym i czy da się to jakoś wyłączyć poza np. wgrywaniem balansu z NK?

Jest to błąd, który został naprawiony w nowej wersji lhivera, ale Młody Ścierwojad nie będzie jej niestety tłumaczył bez długi czas, bo jest zajęty innym projektem itp. Poczytaj wcześniejsze posty, jeżeli chcesz wiedzieć więcej.

Sotis

Sotis

Użytkownicy
posty287
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda w takim razie, bo bardzo chciałem zagrać jako łucznik na tej wersji L'hivera. No trudno, trzeba znaleźć coś innego. Dzięki za odpowiedź.

Zartak626

Zartak626

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak zdobywać tkaninę i ulepszyć skórzaną zbroje od orlana (tą co lares nosi)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Prawda to, że można używać tego moda razem z takimi jak Returning itd? Wydaje się być to fizycznie niemożliwe, bo przecież to nie mody do Skyrima - nie łączą się. Każdy mod wprowadza wszystkie dodane przez siebie rzeczy do konkretnego świata a LHiver te światy zmienia/podmienia, więc wydaje się to niemożliwe.

Z jednej strony słyszę, że ludzie spokojnie wgrywali LHivera na returninga czy globala i mieli całe nowe światy i tak dalej (nieprawdopodobna wersja)
Z drugiej strony słyszę, że gdy inni tak robili to nie mieli nowych światów, ale za to modele czy tekstury jak najbardziej (prawdopodobna wersja)

W starym temacie spolszczenia LHivera @Jastrzab napisał tak:

Świetna robota panowie! Dołączyłem sobie Returninga do tej modyfikacji i powiem wam, że giera daje mi ogromną frajdę! Propsy! ;)

A znowu pare postów wyżej w tym samym temacie jest to, pisane przez @KenT

Ten mod działa mi także z Returning jak i up napisał z Global Mod, lecz nie dodaje nowych lokacji (rozszerzonego świata) ale zmienia wygląd budynków :P Co mi się bardzo podoba :D Propsy za moda, w końcu powracam do oryginalnego Gothic'a z nową szatą graficzną <3

Więc jak to jest?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zasoby L'Hivera są w paczce *vdf, a kolejność ładowania plików wygląda następująco:
1. Zawartość folderu _work
2. Zawartość paczek vdf - ich kolejność ładowania zależy od daty utworzenia - od najstarszej do najmłodszej
3. Zawartość paczek *mod. -  jakie mają być ładowane jest ustalane w pliku konfiguracyjnym moda, a kolejność ładowania także zależy od daty utworzenia

Tak więc nie powinno nic złego się zdarzyć. Ale słyszałem o przypadkach, że niektórym ładował się model świata z L'Hivera, natomiast położenie obiektów było takie, jak w modyfikacji. Poprawnie działającemu Gothicu raczej nie ma prawa to się zdarzyć. Można to porównać do dość częstego zjawiska jakim jest martwa postać na początku gry oraz oryginalny Jarkhendar w Złotych Wrotach.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Znalazłem L'Hivera w wersji 1.0. Nie sądziłem, że go jeszcze mam :F
Zapisy gry z wersji 1.1 nie będą działać w wersji 1.0 i na odwrót.
L'Hiver Edition 1.0 PL
Automatyczna instalacja

Zostanie zainstalowane:
Fix 2.6
SystemPack
L'Hiver 1.0 PL
+ Możliwość wyłączenia wagi, głodu, pragnienia, zmęczenia i wyczerpania.

Wystarczy podać ścieżkę do głównego folderu z grą.

Instalacja ręczna i download
Zainstalować Fix 2.6 do głównego folderu z grą.

Zainstalować SystemPack 1.7 do głównego folderu z grą.

Wypakować Gothic 2 L'Hiver Edition v1.0 PL do głównego folderu z grą.

Aby wyłączyć dodatkowe parametry: waga, głód, pragnienie, zmęczenie, wyczerpanie
należy wypakować Gothic 2 L'Hiver Edition v1.0 PL NW do głównego folderu z grą.

Dodatek do modyfikacji

Wymagane wcześniejsze zainstalowanie modyfikacji!

Dodatek zawiera:
▶ Plamy krwi na ekranie po otrzymaniu obrażeń
▶ Wolne celowanie
▶ Kolorowe nazwy

How can I see roses... and only feel thorns...

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy będzie wersja 1.2?

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Młody ścierwojad

Jeśli masz ten skrypt strzały/bełty za 1 gold, to proszę podziel się  ^^

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@blackero
Nie ma wersji 1.2. Nieznany zrobił tylko łatkę do wersji 1.1.
Nie będę jej na razie tłumaczyć.

@vilkumen
Niestety go nie mam.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Młody ścierwojad

No tak nie ma 1.2 jest łatka, ale trzeba i tak zrobić nową wersję, mam nadzieję że odwalisz robotę najszybciej w miarę możliwości.

http://worldofplayers.ru/threads/36390/ nie widzę osobno łatki do pobrania... możliwe że została ona połączona z wersją 1.1 i jest jeden plik

edit :

Chcę mieć plamy krwi i kolorowe nazwy npc, skrzyń ale nie chcę używać wolnego celowania... da się to wyłączyć ? chodzi o NK Plus v.1.1

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@vilkumen
Wejdź w opcje gry.

minecraftkoxik2008

minecraftkoxik2008

Użytkownicy
tak było
posty28
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • tak było
https://drive.google.com/open?id=0B_JrPkTJzTdEUmxCTmdRRFZOR3c
skrypt 1 golda za 1 strzałę, jest w to wbudowany tryb bez głodu itp.
nie polecam jednak grac lucznikiem w tę wersję, przeciwnicy regenerują hp i nie da sie grac :) (nie testowałem maga)
wiec albo czekajcie na spolszczony patch z poprawkami, albo pozostaje granie wojownikiem - niestety

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@minecraftkoxik2008 Z magiem jest podobnie, przeciwnicy także regenerują HP.

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Wyszły dwa patche 1.1.1 i 1.1.2

edit : w tym modzie można jeżdzić na cieniostworze ?

0 użytkowników
Do góry