[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 423871 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 423871

Odpowiedzi 790

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Czytanie ze zrozumieniem i samodzielna analiza nie jest twoją mocną stroną, jak mniemam.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktos dlaczego nie moge zamienic szponu beliara w rune? Mam tylko opcje ulepszenia za HP a jestem magiem

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Autor moda usunął możliwość przerobienia miecza na runę. Magowie muszą posługiwać się szponem beliara. Patrząc na wyczerpanie magiczne, to świetna broń dla maga, gdyż po użyciu pewnej liczby zaklęć jesteśmy zmuszeni do walki w zwarciu (ewentualnie broni dystansowej). Jedyny sposób aby otrzymać runę, to użycie kodów - run i tak nie można ulepszać.

How can I see roses... and only feel thorns...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Moga tez oddać saturasowi dla expa tez się opłaca

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sobie chyba kod wpisze, bo niektore zmiany bardzo mi sie nie podobaja, nie po to gram magiem zeby bic sie mieczem, wiecej zabrali w tym modzie niz dodali, tak samo zbroje ze ide na 3 strzaly od scierwojada a magia nie dziala w zwarciu, jak cos do mnie dobiegnie to dead bo nie moge zadac dmg magia. Juz nie mowie o strzale w kolano dla magow bo zmniejszyli o polowe odnawianej many w potkach a wiecej ich w sklepach nie ma

Wiec sobie pomagam znalezionym bugiem. Bron magiczna ktora daje premie do many, moja aktualna 20many, zakladam i sciagam i mam odnowione 20many, akurat na 1 strzal lodowej lancy

Lex3er

Lex3er

Użytkownicy
posty3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam mały problem, w zasadzie nawet dwa. Zainstalowałem L'hivera wraz z  DirectX 11 bez żadnych problemów, a sama gra działa płynnie. Natomiast mam jakieś dziwny bug związany ze ścieżką dźwiękową, a dokładnie z muzyką (po jej wyłączeniu problem przestaje istnieć), bo co jakiś czas, przy jednym zapętlającym się utworze następuje dziwny efekt trzęsienia ziemi, jakby bas się zlaggował i wystąpił kilkukrotnie w tym samym czasie (nie wiem jak to szczerze opisać ^^). Drugim moim problemem jest brak menu po śmierci bohatera. Za każdym razem kiedy występuje efekt śmierci (postać leży na ziemi i ekran się kołysze wraz z szeptami, jak po którymś z czarów), po wciśnięciu domyślnego klawisza ESC, gra zamiera i przez ułamek sekundy nawet widać napis "Jesteś martwy" (czy coś takiego), ale samo menu się nie pojawia, chociaż jest tam, bo na czuja można ponownie wczytać grę, lub zmienić opcje. Może ktoś już spotkał się gdzieś z tym problemem?

Giddy

Giddy

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak przywrócić balans z nocy kruka? Tak zainstalowałem podany w poście patch z dodatków do moda, ale nadal pancerz nie działa. Na G2 Noc Kruka bez l'hiver wilk na 1lvl zabija cię na 4 ciosy, jak założyłem ciężki pancerz straży, na 8. Potem przetestowałem jak to działa na l'hiver. Mimo, że statystyki wzrosły do tych co bez moda, to nadal nic nie daje. Wilk zabija mnie na 4 ciosy nawet kiedy mam ciężki pancerz straży.

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktos jak dziala regeneracja many po nauczeniu sie zaklinania na max? Bo nic nie odnawia mi sie

vilkumen

vilkumen

Użytkownicy
posty94
Propsy11
Profesjabrak
  • Zbanowany
Czytanie ze zrozumieniem i samodzielna analiza nie jest twoją mocną stroną, jak mniemam.

Twoją rwa bardziej, nawet FC4 działa płynniej niż L'Hiver  :ok:

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dlaczego tak jest wyjaśniłem parę postów wstecz. A to, że jesteś niekumaty, to już nie mój problem.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Elligon

Elligon

Użytkownicy
posty38
Propsy18
Profesjabrak
  • Zbanowany
Zainstalowałem tę modyfikację tylko po to żeby zobaczyć dyskutowane tutaj różnice w szybkości renderowania w DX7 i DX11. I rzeczywiście są - i to całkiem znaczne.

Zapytałem gościa od kodów i różnych takich o konsultację i powiedział, że problemem szybkości Gothica nie są trójkąty (które są podstawową figurą matematyczną; a taki kwadrat to dwa trójkąty) same w sobie - a ich teselacja, która w Gothicu (rok 2002 i tenże rozwiązania) jest operacją matematyczną, "niezależną od urządzenia (device-independent)", dlatego przytka nawet najpotężniejsze domowe procesory, które zawsze są w pierwszej kolejce do zajmowania się czymkolwiek.

Taka przystań Khorinis ma mnóstwo geometrii - dlatego zawsze tnie (i to w każdej modyfikacji). Jeśli jednak udałoby się przekonwertować tę całą geometrię na meshe (czyli coś "zależnego od urządzenia (device-dependent)"; w tym przypadku karty graficznej) - to oryginalny Gothic w DX7 by zapierdalał na 99% nowoczesnych komputerów, bo procesor miałby więcej zasobów do zajmowania się pozostałymi rzeczami.

DX11 ma tę przewagę nad starymi, że Microsoft zaimplementował w nim cuda DirectXMath i hardware tessellation, dlatego jest szybszy.

W skrócie: DX11 działa szybciej bo przenosi cześć kalkulacji geometrii na kartę graficzną, a DX7 tego nie potrafi.

PS. Czy AST team dałby radę "spaczować" DX7 z Gothica i zaimplementować teselację sprzetową za pomocą jakiegoś clampa? Ale byłby odjazd.

PSS. Artykuł, który gościu przytoczył (po angielsku): https://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/dn605881.aspx

Nyxril

Nyxril

Użytkownicy
posty39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Młody Ścierwojad a mniej więcej wiesz kiedy zacząłbyś tłumaczyć tą nową wersję L'hivera?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@Elligon Dobre :ok:
W AST da się przechwycić moduł renderujący za pomocą Hooków, i go przepisać, jednak do tego potrzeba wiedzy...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam problem, po każdej śmierci obraz robi się szary, słychać diaboliczne dźwięk  - wszystko fajnie ale nic się dalej nie da zrobić, esc nic nie robi. Musze przez managera wyłączać Gothica i znowu go odpalać. To sprawia, że gra jest praktycznie niegrywalna bo ginie się przecież często. Ktoś coś?

/Edit.  Dobra, już nieważne, włączyłem sobie quicksave/quickload w gothic.ini i jak umieram to wciskam f9 i wczytuje się i git.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wyłącz DX11... albo pobierz odpowiednią paczkę dla DX11.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I znowu problem, po 3 godzinach gry zauważyłem, że poznikali mi niektórzy npc... Nie ma Mateo, Sary i Vatrasa, przez to nie mogę zostać czeladnikiem. Po prostu ot tak pewnego razu przestali się pojawiać w swoich miejscach, no jprdl... Przyzwałem ich komendami i fabuła ruszyła do przodu ale ciągle znikają kolejni npc, od czasu do czasu to zauważam, Khorinis powolutku się wyludnia. Co może być tego przyczyną? Gra powoli staje się niegrywalna.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam tak samo. Żeby było śmieszniej strażnik bramy stoi w samych majtkach. Po włączeniu nowej gry i podskoczeniu na kodach do miasta wszyscy NPC są na miejscu.

Zainstalowałem Moda prosto do folderu z grą. Mam wgrany ten system głodu itp. No i Dx11.

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na początku gry są wszyscy, dopiero później losowo znikają im dłużej gram, tragedia. A tak mi się podoba ten L'hiver.

Też mam dx11 i mod zainstalowany do folderu z grą. Głód i zmęczenie wyłączone patchem.

Jakby to miało znaczenie - mam:

Win7
i5 3470
Radeon 280x
8 gb ramu.

Nyxril

Nyxril

Użytkownicy
posty39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Macie pewnie najnowszą wersję DX11 która nie współpracuje niestety dobrze z l'hiverem a szkoda. Musicie pobrać starszą wersję DX11, z tego co pamiętam to ktoś tutaj pisał jaka to będzie wersja.

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
OK, dzięki za odpowiedź, spróbuję takiego pomysłu, o ile znajdę gdzieś tą starszą wersję dx11, kolego.

0 użytkowników
Do góry