[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 388032 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 388032

Odpowiedzi 790

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Obecną wersję LH chciałem tylko przetłumaczyć, co zrobiłem, a sprawdzanie błędów w grze to już inna bajka. Zanim bym przeszedł LH to aż boję się pomyśleć ile by mi to zajęło. Prędzej by weszła wersja 1.0 :D a tak inni już mogą normalnie grać. Wstawiłem modyfikację, może i z błędami, które były w oryginalnej wersji (i moje malutkie niedopatrznenia :D )ale za to naprawiam błędy i zapisy w grze działają normalnie :) Mogłem po prostu wstawić moda i już nie wracać :D

How can I see roses... and only feel thorns...

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
Propsy288
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z tego co się orientuje to całego moda nie trzeba przechodzić, tylko sprawdzić, czy rzeczy opisane w changelogu działają :)

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru

Mikotsune
Czas Honoru

[G2NK] L\'Hiver Edition 0.9.9 PL
#102 2017-03-13, 14:18(Ostatnia zmiana: 2017-03-14, 18:32)
Niby tak, ale zauważ, że na stronie głównej moda w opisie z wersji 9.7 jest napisane, że łuki zostały zbalansowane. Nie wiem od której wersji moda łuki posiadają premię do walki, ale jeśli Unknown111 nie zauważył wtedy błędu, a jest już wersja 9.9 to znaczy, że jeszcze jakieś drobniutkie błędy mogą - ale nie muszą - występować :)
Każdy w końcu popełni jakiś błąd :wstyd:

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Po wgraniu aktualizacji błąd z czarnym trollem się nie naprawił, dalej mu się regeneruje życie :)

Pozdrawiam

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
To nie błąd, tylko zamierzone działanie Unknown111.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru

Mikotsune
Czas Honoru

[G2NK] L'Hiver Edition 0.9.9 PL
#105 2017-03-14, 21:43(Ostatnia zmiana: 2017-03-14, 22:14)
@gothic_raf Sprawdziłem to na jednej z wersji. Zabiłem czarnego trolla i błędu nie było. Jego życie ma się regenerować.

@Edit
Jeśli znajdziecie jakiś błąd, to bardzo proszę o napisanie dokładnej wersji, z której korzystacie. To mi trochę ułatwi robotę :)

Tak przy okazji. Z Lordem Cienia Amortem trzeba najpierw porozmawiać :lol:

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok. W takim wypadku jak go mam zabić dla skóry, którą mam dać Raulowi :P.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru

Mikotsune
Czas Honoru

#107 2017-03-15, 16:37(Ostatnia zmiana: 2017-03-15, 22:28)
@gothic_raf
Co jakiś czas robię aktualizację z naprawionymi błędami. Zmiany jakie zachodzą są opisane na stronie głównej w kolorze żółtym (nad tym napisem jest "Kilka moich zmian" ze wcześniejszych aktualizacji). Jest też informacja  dla osób, które pobrały moda przed aktualizacją. Jeśli życie czarnego trolla odnawia się po śmierci, to musisz pobrać od nowa modyfikację - tylko plik z włączonym lub wyłączonym głodem, udźwigiem itp. Stare zapisy wczytują się normalnie i można dalej kontynuować grę :) Radzę też, abyś co jakiś czas odwiedził ten temat, żeby zobaczyć, czy nie wrzuciłem nowej aktualizacji.

Nowa aktualizacja. Pobierzcie moda od nowa, żeby naprawić błędy.
Naprawiono - Carl uczy nas płatnerstwa w 1, 2 i 3 rozdziale. Jeśli nie nauczyliśmy się płatnerstwa w którymś z rozdziałów, Carl nie chciał nas dalej uczyć.

MysticLogistic

MysticLogistic

Użytkownicy
posty28
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ok. W takim wypadku jak go mam zabić dla skóry, którą mam dać Raulowi :P.
Po prostu poczekaj, aż będziesz wystarczający silny. Dzięki regeneracji trolla nie ubijesz go na dowolnym lvlu biegając dookoła jak w zwykłym NK. :lol:

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Trolle mają też nowe animacje. Nawet jeśli będzie biegać to i tak mu troll przyłoży :D

MysticLogistic

MysticLogistic

Użytkownicy
posty28
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Przydałaby się instalka jak w wersji 0.9.6, bo jak się chce odpalić innego moda to trzeba usuwać albo zmieniać nazwy plików.

tazlord

tazlord

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem raczej wizualny otóż po wczytaniu gry bezi jest taki spłaszczony jednak po rozmowie z jakimś ncp jego wygląd wraca do normy. Wie ktoś jak to naprawić? We wcześniejszych wersjach moda tego nie miałem. Mam zainstalowanego L'hivera + DX11

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Czytałem w innych tematach, że jak korzystasz z DX11 wersji 17.4, to lepiej żebyś pobrał 17.1 i tylko z niej korzystał. W 17.4 inni mieli dużo błędów z grą i instalując 17.1 błędy już poznikały.

tazlord

tazlord

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bez DX11 dzieje się to samo. Nie jest to regularne czasem problem występuje przy 1 wczytaniu gry a czasem przy 12.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Pierwszy raz słyszę o czymś takim :/
1.Spróbuj zainstalować grę jeszcze raz
2.Zmień rozdzielczość(?)
3.Uruchom grę w trybie zgodności albo jako administrator

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest Gothic, każdego przeciwnika zabijesz w 1 rozdziale wystarczy trochę pomyślunku i uwagi. Z Czarnym Trollem jest jeszcze łatwiej bo można za 250 golda kupić zmniejszenie potwora i po problemie, schodzi na dwa uderzenia, przy czym nie ginie, leży jakby martwy, a hp się regeneruje.

Aktualizację wgrałem. http://www.mediafire.com/file/sbmh3k39m9nijzh stąd pobrałem moda (tj. z linku przy opisie na pierwszej stronie), podmieniłem pliki vdf.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru
"Informacja dla osób, które pobrały modyfikację przed 15.03.2017
Najpierw usunąć stare pliki .vdf oprócz G2_LH_Edit_BASE_2_v0.9.9.vdf i pobrać nowe."

Ktoś tu nie uważa :D
Musisz pobrać plik z włączonym lub wyłączonym głodem i go podmienić w folderze Data. Pliku BASE nie zmieniasz.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fajnie gdyby w przyszłych wersjach skupili się na gruntownej poprawie, bądź całkowitej zmianie modelów NPC i mobów, które wyglądaj nierealistycznie do reszty i dodaniu nowych animacji, rozbudowaniu możliwości gry, ale bez znacznej ingerencji w fabułę. Dobrze unowocześnić grę w tym kierunku.

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Młody ścierwojad

Powiem tak, czytałem ten opis ze trzy razy i za każdym razem przeczytałem, że mam podmienić wyłącznie .vdf "bazowy".
Dopiero teraz zwróciłem uwagę, iż piszesz o .vdf z głodem lub bez.
Swoją drogą fajny byłby taki, który miałby głód, picie i spanie, a nie miał udźwigu. Drażni mnie udźwig bo w gospodzie trzymam w kufrze sporo śmieci :).

A jeszcze jedno pytanie Halvor kupuje tylko srebro? Ktoś skupuje złote skarby :)?

Tak apropo zwróciłem uwagę, iż przy kupnie pancerza najemnika od Lee okna dialogowe podają błędne wartości obron. Tak się kończy majsterkowanie przy wartościach obrony pancerzy :P

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty365
Propsy289
Profesjabrak
  • Czas Honoru

Mikotsune
Czas Honoru

#119 2017-03-17, 10:19(Ostatnia zmiana: 2017-03-17, 19:08)
@MysticLogistic Ja mam z 3/4 gothicki Nk w osobnych folderach :lol: Wystarczy, że kopiujesz i wkleisz obok, wrzucisz innego moda i gra będzie się normalnie odpalac :ok:

@gothic_raf Halvor kupuje tylko srebrne talerze i kielichy. Nikt nie kupuje złotych. Nie wiem czy to się zmieniło w LH.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry