[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 378913 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 378913

Odpowiedzi 790

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to od tej wersji, ale w podziemiach gdzie sa magowie wody przed wejściem do teleportu PADA DESZCZ. Jak zwykle o 16:30 zresztą ;).

edit: ok, w innym pomieszczeniach jest to samo (np w gospodzie Hanny w Khorinis, o ile nie pomylilem jej imienia).

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Czy te patche zostały dodane też do dodatku NK Balance czy tylko do czystego L'Hivera?

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Na rosyjskim forum pojawiły się nowe screeny, na ostatniej stronie.

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
@K4R0L111 Patche były robione także na wersje NK Balance.

How can I see roses... and only feel thorns...

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Brakuje mi terenów wolnej kopalni i to co za palisadą. Fajnie gdyby wchłonął też to co modyfikacja Westerland. Fajnie oddać jakieś easter eggi. :)

Vesemir

Vesemir

Użytkownicy
posty44
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie tylko spodobał mi się model zamku z zachowanym zewnętrznym pierścieniem i chciałem to połączyć z zamkiem z wastland mod. Czyli by wyszedł stary obóz z gothic 1 tylko że zniszczony.

Co do pomysłów może dało by radę połączyć L'Hiver'a z Wasteland'em ?  Tereny za palisadą i w ogóle  zamek i resztę lokacji
Brakuje mi terenów wolnej kopalni i to co za palisadą. Fajnie gdyby wchłonął też to co modyfikacja Westerland. Fajnie oddać jakieś easter eggi. :)

Juz coraz większa grupa osób jest za tym aby do L'Hivera dołączyć jakoś Wasteland mod :D

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jakie są plusy i minusy bycia czeladnikiem u Harada i Bospera w świetle zmian jakie się dokonały od zwykłego G2NK? ;)

MysticLogistic

MysticLogistic

Użytkownicy
posty28
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Harad oferuje nowe, przemodelowane bronie do wykucia, z kolei u Bospera możemy nauczyć się wyrabiania łuków - które również dają bonusy do statystyk i wyglądają o wiele lepiej niż te domyślne. Co najmniej jeden jest też mocniejszy od Smoczego Łuku.

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Gram w Gothic 2 NK z tym L'Hiver Edition 0.9.9 PL i mam pewien problem...a mianowicie kiedy zapisuje grę któryś już raz, ta zacina się i wywala mi komunikat "Application Error -  Breakpoint" Ma ktoś pomysł czym może to być spowodowane, ja za bardzo się na takich rzeczach nie znam dlatego pytam. A ciągłe włączanie gry jeszcze raz zaczyna już mnie męczyć. Proszę o pomoc.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Harad oferuje nowe, przemodelowane bronie do wykucia, z kolei u Bospera możemy nauczyć się wyrabiania łuków - które również dają bonusy do statystyk i wyglądają o wiele lepiej niż te domyślne. Co najmniej jeden jest też mocniejszy od Smoczego Łuku.

To nie są przemodelowane bronie, tylko całkowicie nowe :p

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@Majewski12, Wpisz sobie w google - Application Error -  Breakpoint - i poczytaj. Sporo tego jest. Nie znam angielskiego, ale z translatora widać, że to jakiś błąd systemu.

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szukałem na necie ale nic przydatnego nie znalazłem.... :(

Maciekxxx

Maciekxxx

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a jakie są nowe +/- przyłączenia do każdej z frakcji? :). Chodzi mi np. o dedykowane bronie, pancerze, nowe czary(?), etc. Zauważyłem, że broń dyst. jest znacznie bardziej przydatna. Czy w końcu >zręczność= >obrażenia od łuków? To samo pytanie odnośnie kusz i siły/zręczności :)

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra zadam głupie pytanie. Czy w wersji L'hiver nie ma run teleportacyjnych? W drugim rozdziale nie znalażem teleportu do przełęczy GD i do zamku w starych lokacjach.

MysticLogistic

MysticLogistic

Użytkownicy
posty28
Propsy3
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zajrzyj do starej wieży Xardasa.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest gdzieś jakiś fix do wersji 0.9.6 przywracający normalny balans? Tzn. dający możliwość leczenia się roślinkami oraz pozyskiwania mięsa bez wymogu nauki? Nie wiem co te ruskie mają we łbach, że do każdego moda muszą dodać jakieś utrudnienia z dupy i totalnie zjebać balans i przyjemność z rozgrywki. Serio po każdej walce na początku mam się wracać do wieży Xardasa by się przespać?! A nie, tego też nie wolno robić, bo nie można spać w cudzych łóżkach. Nosz ku*wa... To co mam się leczyć cholery?! Twórca odebrał każdą możliwość. Rozumiałbym, gdyby było coś w stylu regeneracji zdrowia, niczym we współczesnych grach, ale nic takiego nie ma. Szkoda, że twórca moda jeszcze bardziej nie spieprzył gameplayu. Mógł przecież od razu zrobić tak, że zabija nas pierwsza napotkana owca. To byłby hardkor! Idę zapalić mrok północy, bo się wkurzyłem. Rok temu kiedy chciałem zagrać było tak samo, po godzinie zrezygnowałem. Tutaj będzie to chyba kilka minut.
Więc tak: możliwość leczenia się roślinkami, spanie w cudzych łóżkach, pozyskiwanie mięcha bez nauki, no i coś na twarz Bezia by się przydało. Jest taki submod?

placek2

placek2

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A ja zamiast propozycji zmian, wychodzę z pytaniem. Jak dokładnie przebiega proces robienia łuków? Mam te dwa kawałki tego specjalnego drewna, mam dwie wygarbowane skóry. Mimo to Bezi ciagle mruczy że brak mu wszystkich składników. Podpowiecie coś? Druga sprawa, jak działa "obróbka skór"? Gdzie można te skóry obrobić?

gothic_raf

gothic_raf

Użytkownicy
posty27
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@sebogothic
Bredzisz, dla mnie zmiany dobre, a jeśli w Gothicu masz problem z goblinem, młodym wilkiem, młodą polną bestią, młodym krwiopijcą to proponuje grać w jakieś inne gry nie wymagające ani odrobiny uwagi np. Simsy (tylko pamiętaj w realnym życiu nie da się przyśpieszać czasu jak w Simsach).
BTW rośliny lecznicze leczą po parę punktów HP i kilka procent głodu, spać można zaraz na początku w drugiej napotkanej jaskini, którą o zgrozo broni JEDEN młody wilk, a potem jest Cavalorn zabijający wszystko. Strasznie ciężka przeprawa mając kilka mikstur leczniczych zebranych z wieży Xardasa.

@placek2
Skóry może obrabiać np. przy domku Bospera, zaraz przy wejściu po prawej stronie jest "stojak" do garbowania.
Lepszym pytaniem jest czy da się robić tkaniny :)

placek2

placek2

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@placek2
Skóry może obrabiać np. przy domku Bospera, zaraz przy wejściu po prawej stronie jest "stojak" do garbowania.
Lepszym pytaniem jest czy da się robić tkaniny :)

Właśnie sprawdziłem. Stanowisko garbarskie jest kompletnie nieklikalne. A jakaś wskazówka odnośnie samego łuczarstwa? Czyżby jakiś bug? Do czego w ogóle wykorzystywane są te tkaniny?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry